Bokparadiset

Remember, it's only a game

Kategori: Fantasy


Titel: 
Caraval
Författare: Stephanie Garber
Serie: #1 Caraval
Förlag: Hodder & Stoughton
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 402
 
Caraval har jämförts med The night cirkus vilket jag tänkte berodde på att båda utspelar sig i samma miljö. Efter att ha läst Caraval nu så tycker jag inte de är speciellt lika, det är som sagt bara att de utspelar sig i samma miljö. Visserligen är Caravl också skriven med ett metaforiskt (vet inte om det är rätt ord egentligen) sätt som the night cirkus fast inte alls lika mycket. Gillar man inte böcker som är skrivna på det sättet kommer man säkert inte gilla denna, dock måste jag säga att jag inte reflekterar så mycket över det.
 
Handlingen tycker jag om väldigt mycket. Det handlar om två systrar som lever med en hemsk pappa, en dag får Scarlett biljetter till Caraval som är ett mystiskt spel där man inte vet vad som är på riktigt och vad som är fantasi. Dock måste jag säga att boken har noll bakgrunds story, men när de är på ön där Caraval äger rum så är det väldigt bra. Det är otroligt spännande och det var inte en tråkig stund i hela boken. 
 
Scarlett och Julian gillar jag väldigt mycket. Jag tycker det är fint att se hur Scaret är så försiktig och sedan börjar hon våga mer och mer. Julian verkar vara en skitstövel men jag gillade honom från början, troligtvis var det för att jag fattade att han inte skulle vara det genom hela boken. Tella däremot får jag inte riktigt grepp om, ibland verkar hon så himla naiv och ibland inte. Däremot säger Scarlet hela tiden att Tella är den hon mest bryr sig om men oftast verkar det inte alls så. 
 
Det här kommer bli mer än en bok och det verkar som om nästa bok kommer vara ifrån Tellas PoV. Jag hade också kunnat tänka mig att det skulle kunna vara en helt ny karaktär som ska besöka Caraval och så skulle Scarlett, Julian och Tella kunna vara där och guida den nya karaktären typ. Men det blir spännande att se vad bok nummer två kommer att handla om. 
 
Jag gillade den här boken väldigt väldigt mycket. Det är en stämning över boken och att jag hela tiden vill fortsätta läsa den. Hade Scarlett och Tellas relation varit bättre och en bättre bakgrunds story så hade boken fått en femma av mig! 

Betyg: 4.5/5

Kommentarer


Kommentera inlägget här: