Bokparadiset

Maisie Dobbs - Jacqueline Winspear

Kategori: Deckare/Thriller

 
Handlingen är kring Maisie Dobbs som är privatdetektiv skulle man kunna kalla det. Hon får ett jobb av en man som tror att hans fru är otrogen mot han. Hon antar jobbet och börjar följa kvinnan och ser vad det är hon gör på dagarna. Det visar sig att hon besöker en grav, dock märker Maisie att det är något skumt med alltihop. Hon tar kontakt med kvinnan och får veta vem som ligger i graven. Egentligen är mysteriet löst redan när kvinnan inte var otrogen, men istället för att sluta hittar hon ett väldigt stort fall att lösa. Ett fall som kommer riva upp gamla minnen från när hon var med i kriget. 

 
Jag gillar denna boken, den är väl skriven och Maisie är väldigt smart. Jag har redan läst en bok som handlar om Maisie Dobbs så lite visste man just runt henne vad hon varit med om. Men nu fick man veta hur det hade gått till vilket var spännande. Jag gillar att i halva boken så kommer en återblick från hennes tid i kriget, och den återblicken pågår i ungefär en tredjedel av boken innan det fortsätter igen. 

Första meningen:
Utgivningsår:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Även om hon inte varit den som kommit sist ut genom vändkorset på tunnelbanestationen Warren Street skulle Jack Barker ha lagt märke till den långa, slanka kvinnan, klädd i en halvlång marinblå kappa och en matchande plisserad kjol som var tillräckligt kort för att blotta en välformad ankel.
Utgivningsår: 2006
Författarens hemland: England
Antal sidor: 307
Betyg: 4+++