Bokparadiset

Vickis vintagebutik - Isabel Wolff

Kategori: Chicklit

Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.

I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Jag älskar beskrivningarna på vintagekläderna i boken man ser det verkligen framför sig. Det handlar ju mycket om Vicky men ändå kommer kläderna in lite hela tiden utan att det blir förmycket.
Det är en riktig mysbok och jag ville att den aldrig skulle ta slut! Därför är jag nu på jakt på fler böcker av isabel Wolff och hoppas på samma mysiga anda!
Första meningen: September är faktiskt en bra tid för en nystart, tänkte jag när jag gick hemifrån i morse.
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 386 (pocket)
Betyg : 4+

Kommentarer

  • Boklusen säger:

    Den gillade jag med. Jättemysig! Ville bara läsa mer och upptäckte att författaren bara gett ut denna på svenska. Trist!

    2011-10-30 | 16:29:02
    Bloggadress: http://boklusensbokblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: