Bokparadiset

En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna

Kategori: Feel-goodböckerNär Ellie Matthews mamma dör så blir det Ellies uppgift att ta hand om hennes mammas hattaffär. Efter att fått veta att hennes mamma hade funderat på att sälja den funderar Ellie på samma sak. Hur ska hon kunna göra hattar och försörja sig på dem? Men efter mycket om och men bestämmer hon sig i alla fall för att satsa, det är ju hennes mammas verk, allt som hon har kvar efter sin mamma. 

Men anledningen till att hennes mamma funderade på att sälja är för att de ska bygga en ny stor galleria på gatan där hattaffären ligger. Hur ska det nu går för Ellie och de andra småaffärerna på gatan?


Angående omslagen. Det svenska är ganska fint men det är så himla mörkt och på baksidan ser man knappt vad det står men orginal omslaget (tror det är orginal i alla fall) ser alldeles för töntigt ut!

Men till innehållet då. Det är en söt bok och man lär inte bara känna Ellie utan hennes kunder också, varför de ska köpa en hatt och så vidare. Det gillade jag mycket. Jag gillar Ellie som person också hon brinner för att göra kunderna nöjda och när de inte har råd så drar hon ner på priset lite så hon inte får någon vinst. 

Det var en lättsam och rolig bok att läsa och är mycket lik Vickys Vintagebutik faktiskt. Så gillade ni den kommer ni gilla denna. 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2008
Förlag: Norstedts
Författarens hemland: Irland
Antal sidor: 330
Första meningen: Med tungt hjärta skyndade Ellie Matthews genom St Stephen's Green tillsammans med alla andra morgontidiga arbetare.
Betyg: 3++/5