Bokparadiset

Askungar - Kristina Ohlsson

Kategori: Deckare/Thriller

En liten flicka försvinner från ett tåg. kommissarie Alex Recht, ledaren av utredningen, tror att det bara rör sig om ett vanligt försvinnande. Medan hans kollega Fredrika Bergman, som inte är helt accepterad i arbetsgruppen, försöker leda in dem på ett annat spår men det är förgäves. Fallet växer och snart inser alla att det är inte en vanlig barnkidnappare de har att göra med.


Först måste jag säga att namnet och omslaget vilseleder en så jag har alltid trott att det är en chicklit men ack så fel jag har haft! Efter att ha varit inne på lite boksidor och annat så har jag sett att Kristina Ohlsson alltid gör sina omslag på liknande sett, det gillar jag, när författare har ett signalement.

Åter till boken jag gillade den och det är en riktigt bra deckardebut! Jag gillar polisarbetet det är välgjort och väldigt troligt. Hela boken är väldigt trolig och det hade mycket möjligt kunnat gå till så här i verkligheten också. Man är inte rädd när man läser boken men det är en otäck historia speciellt när det handlar om barn. 

Jag kommer definitivt läsa uppföljaren och flera böcker av Kristina! 

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Första meningen: Av någon anledning kom han förr eller senare alltid att tänka på journalen när han lät tankarna vandra fritt.
Utgivningsår: 2009
Förlag: Pocketförlaget
Författare: Kristina Ohlsson
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 398
Betyg: 4/5