Bokparadiset

Sista chansen...

Kategori: Chicklit


Från Forum: Major Ernest Pettigrew är en gentleman av den gamla stammen. Korrekt uppträdande, plikten och äran samt en omsorgsfullt tillagad kopp te är tillvarons grundpelare. Som änkling lever han ett inrutat pensionärsliv i en liten by på den engelska landsbygden. Dagarna tillbringas med vännerna på golfklubben eller societetsjakt på något närliggande gods.

En morgon ringer det på dörren just när majoren fått veta att hans yngre bror har dött. Han befinner sig i chock och öppnar dörren utan att tänka sig för - iklädd hustruns blommiga städrock. Utanför står mrs Ali, ägaren till den lilla speceriaffären i samhället. Hon döljer sin förvåning över majorens egenartade klädsel och går ut i köket efter ett glas vatten när hon ser att han är nära att svimma. Tyvärr tar hon glaset där han brukar förvara sina löständer …

Det här blir början på en oväntad vänskap. På ytan har majoren och mrs Ali inte mycket gemensamt, men så upptäcker de att de båda älskar böcker och i synnerhet Kiplings romaner. De kan sitta i timmar framför brasan och diskutera litteratur. Trots olika bakgrund dras de till varandra och till slut inser de båda att de är mer än vänner.

När den årliga golfklubbsbalen ska gå av stapeln bjuder majoren in mrs Ali som sin dam. Men nu har deras relation blivit alltför provocerande för omgivningen. Infödda ortsbor, majorens släktingar och mrs Alis pakistanska familj är alla beredda att försvara just sin kultur och sina traditioner.


 

Tyvärr visade det här sig inte vara en bok för mig. Jag trodde det skulle vara en lättsmält chick-lit men med lite djupare mening. Men det visade sig vara en riktig hårdkokt bok. 

Majoren är gammal och han pratar på det gamla sättet, vilket jag tycker är bra då det blir mer trovärdigt, men det var lite för svårt för mig faktiskt. Det var en del ord jag inte kände igen vilket förstörde läsflytet...

Sen var det väldigt mycket runt om, enligt mig hade man kunnat korta ner boken 100 sidor eftersom det var mycket som kanske inte tillförde boken så mycket.

Nej tyvärr det har var ingen bok för mig...

Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 434
Första meningen: Major Pettigrew var fortfarande uppriven efter telefonsamtalet från sin brors fru, och därför tänkte han sig inte för utan öppnade automatiskt dörren när det ringde på.
Betyg:


Tack Forum för rec-ex, även om det inte var en bok för mig!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: