Bokparadiset

Mörk jord - Belinda Bauer

Kategori: Deckare/ThrillerFör arton år sedan försvann Billy Peters. Hela staden tror att han blev mördad - seriemördaren Arnold Avery har ju trots allt erkänt att han mördade sex andra barn och grävde ner dem på den ödsliga hed som omger den lilla engelska staden.
Men Billys mor vägrar tro att han är död. Varje dag står hon vakt vid fönstret i världsfrånvänd väntan, medan familjen faller sönder omkring henne.
Och varje dag efter skolan, medan kompisarna leker och har kul, gräver tolvårige Steven ute på Exmoorheden. Han har nämligen bestämt sig för att rädda sin mormor, sin mamma, sin bror och sig själv från morbror Billys spöke. Om det så innebär att han måste gräva upp och visa mormor skelettet efter hennes mördade son.
Så tar han även nästa steg - Steven skriver brev till psykopaten Arnold Avery i fängelset.
Brevet blir början på en livsfarlig katt-och- råtta-lek mellan ett desperat barn och en uttråkad seriemördare. En lek som kommer att få mycket värre konsekvenser än vad Steven någonsin kunnat föreställa sig. (Från Bokus.com)
Jag är nog den sista i världen att läsa denna. ( Kanske inte, men inom bloggvärlden i alla fall!)

Vad ska man börja? Det är en helt fantastisk bok, verkligen imponerande som debut roman. Läst att hennes andra bok "Darkside" kommer ut på svenska någon gång 2012, den måste man läsa!

En sak som jag tycker är så sjukt läskigt är när hon skriver ur Arnold Averys perspektiv för det är verkligen en psykopats tankar och det är skrämmande när man läser och hur han tänker. Han är ju inte dum eller vilket gör hela boken mycket läskigare!

Att Steven lägger ner hela sin tid på att leta efter sin morbrors kropp för att hans familj ska bli bra igen och för att han ska få den uppmärksamheten han behöver är så sorgligt. Hur hans mamma behandlar honom gjorde att jag började gråta så hemskt var det att läsa om.

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Modernista
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 273
Första meningen: Hela Exmoorheden dröp av fukt; den var full av smutsiga ormbunkar, färglöst, grovt gräs, taggig ärttörne och fjolårets ljung; den var så svart att det såg ut som om en eldstorm hade svept fram över landskapet och slitit med sig träden, så att marken lämnats kall och naken för att oskyddad möta vintern.
Betyg: 5/5