Bokparadiset

#8 Sammanfattning Maj

Kategori: Sammanfattning

 • Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld 252
 • Birthday blues - Anne Cassidy 241
 • Smaragdernas bok - John Stephens 351
 • Sju jävligt långa dagar - Jonathan Tropper 351
 • Divine freaks - Fiona Dunbar 213
 • Den enögda kaninen - Christoffer Carlsson 444
 • Tankeläsaren - Cristin Cashore 479
 • Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren 634

Antal Böcker: 8 st
Kvinnliga vs manliga författare: 5/4
Antal svenska författare: 4 st
Antal svenska/Engelska: 6/2
Antal sidor: 2965
Månadens bästa: Tankeläsaren och Eld
Månadens sämsta: Birthday blus.
bästa omslag:

Hettan skruvas upp i Engelfors!

Kategori: HäxorDe utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

HÄR kan du läsa om den första boken, cirkeln. Kan innehålla spoilers för den som inte läst första boken!
Detta är en bok jag är säker på att alla som läste den första boken har sett framemot. Jag kan med glädje säga att den är lika bra som den första boken. Precis som många andra har sagt så kom det många "återblickar", återblickar är nog fel ord men författarna gjorde så att man kom ihåg det som hände i förra boken, mycket bra. Det jag verkligen gillar med dessa böcker är att det händer tragiska saker också, annars kan det ibland bli så att det blir lite problem i en bok men inte mer än så. 

I denna boken får man läraa känna karaktärerna ännu mera, precis som det ska vara. Men det är inte bara karaktärerna som kommer fram, man får även veta mer om rådet. Boken tar även upp de sakerna som var oavslutade när cirklen slutade. Även om den är väldigt lång med sina 600-någonting sidor så flyter sidorna ändå förbi så plötsligt har man kommit en fjärdedel in i boken. Det är bra för jag hatar när böcker släpar sig fram... 

Nu är det bara en bok kvar, spännande och se hur det kommer att sluta och framför allt, kommer alla klara sig till slutet?

Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 634
Första meningen: Solljuset sköljer in genom rummets höga fönster och blottlägger varje gammal smutsfläck på de vita vävtapeterna.
Betyg: 

Priset!

Kategori: Allmänt

Jag var med i en tävling hos boknea där man kunde vinna boken Eld och en tillhörande tygpåse. Och jag vann! Jag vinner aldrig någon tävling men det gjorde jag denna gången, så glad! Idag fick jag hem mitt pris. Dock lånade jag ju eld, men får läsa de sista sidorna i min alldeles egna eldbok.
En liten knapp fick man också med! :)De utvalda..

Kategori: FantasySextonåriga Katsa lever i en värld uppdelad i sju kungadömen. Katsa är ingen vanlig flicka, hon har fötts med två olikfärgade ögon vilket innebär att hon är en särling. En särling är en person som har belönats med en gåva, Katsa har fått dödandets gåva. Alla barn som föds som särlingar måste överlämnas till konungen. Katsa har sedan barnsben använts som lönnmördare men då hon en dag möter prins Po förändras allt. Även Po är en särling. Tillsammans ger de sig av för att störta konungen.


Detta är en riktigt bra fantasy enligt mig. Dessa särlingar har inte bara övernaturliga förmågor som att vara tankeläsare utan man kan få alla möjliga sortes gåvor som tex, fiskargåva, hantverkar osv. Det tycker jag är bra eftersom då är inte alla särlingar så speciella. 

Jag älskar karaktärerna i boken. Katsa är verkligen ingen vanlig tjej utan en mer pojkflicka. Hon är ganska hårdhänt och inte alls flickig men ändå så glömmer man inte att hon faktisk är en tjej. Jag älskar Po som är så himla fantastisk och deras relation är så underbar att läsa om! 

Dock är det ingen typsik fantasy eftersom det är inga övernaturliga väsen med. Det är en annan värld de lever i men det känns inte så olik vår egen. 

Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 479
Första meningen: Total mörker rådde här nere i fängelsehålorna, men Katsa hade en karta i huvudet.
Betyg: 


Andra omslag:
Så många olika omslag! Mitt favortiomslag är det första/tredje tycker det är super snyggt. Vilket är din favorit?

Den enögda kaninen

Kategori: Spänningsroman

Bortom det lilla samhället Dalen finns ett övergivet hus. Det är det första David Flygare får veta när han återvänder till sin barndomsstad för sommaren.

Tillsammans med fem vänner tillbringar David de långa sommardagarna vid huset. De solar, grillar, dricker, har sex och begår inbrott i skydd av natten. De gömmer stöldgodset i huset.

Men stölderna skapar oro i det lilla samhället. Och då en ensam, gammal man dessutom försvinner börjar det koka under ytan, vad är det egentligen som pågår i Dalen?

När sommaren är över kommer det vita huset att stå för allt David och hans vänner har tagit från Dalen, och allt det som tagits från dem det som aldrig kan komma tillbaka.

Boken utspelar sig i Halmstad en ort som är ungefär som min andra hemort så att känna igen sig i mycket är verkligen roligt faktiskt. När han skriver om några små ställen som finns utanför Halmstad vet jag precis vilka han pratar om eftersom de ligger i närheten av mig, så roligt.

Ofta när jag läste i boken stannade jag upp och tänkte, "det här har typ hänt honom" inte för att jag tror att han är David i boken men det är så verkligt. Allt är så verkligt när man läser boken så det är som han berättar ur ett minne. Det är verkligen skickligt att kunna skriva på det viset. 

Ändå fast han skriver så bra fastnade jag ändå inte riktigt för boken. Det hade sina spännande ställen, verkligen, men på något sätt uppnår den inte det jag vill. Kan vara så att den var lite för lång.
 
Tack Piratförlaget för rec-exet!

Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 444
Första meningen: Det kallades en uppgörelse och det är antagligen vad som egentligen hände.
Betyg:


Rec.ex från piratförlaget. Tack så mycket!

I min brevlåda 2/På lån

Kategori: Nya böcker

Yesbox, blir ett lite blandat inlägg här. Trots att jag var på bibblan nyss så hade jag ju såklart några reservationer som jag skulle hämta ut också. För jag har liksom inte tillräckligt att läsa.. Här är böckerna i alla fall:

 • Major Pettigrews sista chans - Helen Simonson. Ett rec-ex.
 • De utvalda bok två: Monstrets dotter - Kristin Cashore. Ett rec-ex.
 • En manga bok: Absolute Boyfriend - Yuu Watase. Lånat av kompis.
 • De utvalda bok ett: Tankeläsaren - Kristin Cashore. Lånat av kompis.
 • En liten smula underbar - Dawn French. Bibbla lån.
 • Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Bibbla lån.Hur skulle du reagera om du plötsligt börja de se spöken?

Kategori: Spöken


"Hey, I'm Kitty Slade. Just your average, normal girl, doing, you know, normal stuff. Got a brother (annoying), a sister (quite annoying) and a grandma (she's awesome). Oh yeah, and one more thing. I can see dead people." When a ghost turns up in her biology classroom, only one thing's for sure - Kitty Slade's life is about to get freaky...

Först och främst kan jag säga att baksidetexten ger inte riktigt inblick i vad boken handlar om. Jag trodde att det skulle vara hur det var när hon såg döda människor typ, hjälpa över de till andra sidan men det är lite av en deckare/fantasy bok faktiskt, inte för att det är något dåligt men ni vet hur det är när man tror man vet vad boken handlar om och så är det något helt annat. 

En annan sak är att på baksidetexten står det att hon tycker sina syskon är jobbiga men det gör hon inte alls i boken?! Då umgås hon med de massa och är inte alls irriterad eller något på dem. 

Men till innehållet var det helt okej. Som sagt var det lite av en deckare och det var väl inte så läskig så att man var tvungen och sluta men det var lite ni vet, syskon som ska leta upp de människorna som håller på med fuffens och så blir det som det blir ni vet. Passar nog yngre tonåren den här boken. Men den hade en hel del roliga ställen och jag gillar tonen i boken. Jag kommer att läsa tvåan om jag stöter på den på bibblan, ibland är det skönt med lättlästa böcker. 

Min syster tyckte att Kitty Slade låter som ett porrnamn, jag är berädd att hålla med om det. 

Men jag gillar detta omslaget och den andra boken är typ lika dan (nästan) fast med rödbakgrund. 

Utgivningsår: 2011
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 213
Första meningen: People say a lot of stupid things about ghost.
Betyg:

Någon som känner igen sig?

Kategori: Allmänt

Denna veckan har jag:
 • Fått tre rec-ex
 • Köpt åtta nya böcker
 • Lånat sex böcker från bibblan
 • Har fyra oläst böcker liggande + en bok jag lånade från min syster för hur länge sen som hels
Trots att jag alltså har 22 böcker liggandes hemma (som jag verkligen vill läsa måste jag påpeka) går jag ändå och lånar två till av min kompis?! När ska jag hinna läsa allt hade jag tänkt?

På lån.

Kategori: Allmänt

Plötsligt denna veckan har det kommit hem tio nya böcker till mig. TIO har nog aldrig hänt. Men trots det råkade jag låna en hel drös på bibblan, det var innan alla kom vill jag bara påpeka. Ledsen för de dåliga bilderna men min kamera är död.
 • Divine Freaks - Fiona Dunbar
 • Varma kroppar - Isaac Marion
 • Nattens cirkus - Erin Morginstern
 • Frost - Maggie Stiefvater
 • The ghost and the goth - Stacey Kade
 • The pople of sparks, andra delen i serien Ember - Jeanne DuPrau

Sju jävligt långa dagar....

Kategori: Feel-goodböcker

 
Från Adlibris: "Mitt äktenskap slutade på det gamla vanliga sättet: med cheesecake och ambulans."

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.

Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek.
Denna boken var väldigt roligt att läsa! Jag älskar sarkasmen i det eftersom det är egentligen en väldigt sorglig historia men man märker aldrig av det eftersom det är så mycket sarkasm i hela boken. Och jag är ett big fan av sarkasm, allt blir så mycket roligare med det. 

Det är en bra historia och handling, det är inget man har läst förut. Under hela boken utvecklar det sig nya problem med allt hela tiden men i slut ändan löser sig allting och de lösa trådarna knyts ihop fint. Jag gillar när problemen löser sig tillslut antingen på det ena eller andra sättet.

Det är väldigt många olika personer med eftersom Judd har en så stor familj men saken är att man lär känna alla i hans familj och jag gillade alla karaktärerna så jag hoppas faktiskt på en fortsättning så jag kan få läsa lite till om Judd och hans familj. 

Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 351
Första meningen: "Pappa är död", säger Wendy i förbifarten, som om det har hänt förr, som om det händer varje dag.
Betyg:


Andra omslag:
Jag gillar det svenska mer än orginalet faktiskt.

I min brevlåda 1

Kategori: Nya böcker

Tänkte göra ett sånt här litet "i min brevlåda"-inlägg som så många andra gör, eftersom jag tycker det är så roligt att läsa dem! 

Så här är tre av mina nya böcker. Väntar även på ett paket från adlibris. 

 • Den enöda kaninen - Christoffer Carlsson. Ett rec-ex. Jag har börjat läsa den har dock bara hunnit ett kaptiel.
 • Annonsflickan från Odessa - Janet Skeslien Charles. Inköpt från Ullared igår.
 • En dag - David Nicholls. Även denna är inköpt från Ullared igår.

100

Kategori: Allmänt

Detta är mitt 100-inlägg. De som känner mig på riktigt skulle aldrig tro på det för jag har haft så många bloggar som jag har slutat med efter någon vecka. Den som höll längst var en månad. Men så tänk nu har jag skrivit 100 inlägg! Otroligt. 

Nu satsar jag på 300.

Här kan du hoppa genom tiden hur du vill.

Kategori: Fantasy


De tre syskonen Kate, Michael och Emma lämnades på barnhem av sina föräldrar som mycket små. Hela sitt liv har de undrat vad som fick föräldrarna att lämna dem. När de sparkas ut från sitt senaste barnhem och skickas till den mystiska staden Cambridge Falls, får de svaret. Syskonen är sedan urminnes tider utvalda och speciella, och föräldrarna lämnade bort dem för att skydda dem mot en elak trollkarl.

I ett gömt rum i den mystiske dr Pyms hus hittar syskonen en egendomlig bok med blanka sidor. Med hjälp av boken kan man resa genom tid och rum - och här tar en hisnande resa sin början. Barnen möter en ond häxa som har fångat barnen i Cambridge Falls, de möter dvärgar, vargar och magiska monster. Kampen mot häxan blir ett sagoäventyr i klassisk tappning, men samtidigt mörkt, känsloladdat och otroligt rappt berättat.


 

I början kunde jag dra paralleller både från syskonen Baudelaires och Harry Potter men det var mest i början. Men den hade allt som en "klassisk" fantasy har, övernaturliga monster, trollkarlar, häxor osv. 

En av karaktärerna jag verkligen fastnade för var Emma. Hon ska vara så tuff och slåss med killarna men innerst inne är hon en riktigt mjukis och hon behöver någon som tar hand om henne. Det var många bra karaktärer i boken tycker jag faktiskt.

Nej det har var en riktigt bra bok. Handlingen är verkligen jätte bra och det är imponernade att detta är hans första bok. Jag kommer definitivt att läsa fortsättningen.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 351
Första meningen: Flickan ruskades vaken.
Betyg:

Andra omslag:


Jag tyckter att det i mitten är snyggast.
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:

När kompisen tar ens pojkvän..

Kategori: Drama


Julia Diamond has just been dumped. It would be nice to go and cry on her best friend´s shoulder, but Sara´s a bit busy-kissing Julia´s 
ex-boyfriend . It hasn´t exactly been Julia´s best birthday.
Still at least she´s made a new mate out of it all. She´d never really talked to Tina Hincks from across the road- Tina was too friendly, too eager, too fat...But it turns out she´s also really nice. The thing is, Julia´s so wrapped up in her own problems that it takes her a while to see that Tina´s got stuff going on too-and Tina´s little problem is getting bigger...

Boken består av två historier. Man förstår att de kommer hängas ihop senare i boken men saken är att det går över halva boken utan att man fattar hur det ska hängas ihop vilket jag tycker är lite störande. 

Det är en bra handling fast boken är ganska tråkig trots det. De beror nog på att det är inga roliga komentarer eller utstickande karaktärer med vilket också gör att den är lite tråkigt. Det är klart man lever sig fotfarande in i boken men man vill bara läsa ut den så man istället kan få läsa en bra bok.
Detta är en sån bok min tråkiga engelska lärare skulle ge en som alternativ att läsa....

Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 241
Första meningen: The baby was found outside a doctor's surgery.
Betyg:

Just nu....

Kategori: Allmänt

... Läser jag dessa tre böcker:
 • Birthday blues - Anne Cassidy. Ingen bok jag är så där jätte förtjust i, som tur har den blivit bättre än vad den var precis i början.
 • Smaragdernas bok - John Stephens. En fantasy bok. Jag gillar den, ska bli spännande att fortsätta läsa den till slutet.
 • Fröken Julie ett drömspel - August Strindberg. Boken vi ska läsa i skolan. Vi ska dock inte läsa hela men jag funderar på att göra det ändå. Det är ju trots allt Strindbergs-året.

Böcker jag är sugen på.

Kategori: Allmänt

Tre böcker från min läslista (ingen läsordning) som jag är sugen på att läsa.

himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg
Himlen börjar här av Jandy Nelson; Den har fått så mycket positiv respons och jag har fotfarande inte hunnit läsa den. Himla fint omslag också.
Den hemliga historien av Donna tartt; En väldigt tjockbok men alla verkar gillar den så den lever tydligen upp till sitt sidantal.Där drömmar blir till Emma Andersson;Sjukt läskigt omslag! Man kan tro att det är någon läskig deckare men det är en fantasy bok fkatiskt. Jag har hört och läst lite blandade åsikter men fotfarande något jag vill läsa.

Någon ni läst?

Nya betygssystem.

Kategori: Allmänt

Jag har bestäm mig för att ändra mitt betygssystem, på detta sättet blir det lite lättare att förstå vad man verkligen tycker om boken. Så här de;
Så vad tycks? :)

En hylla är inte en skulptur, eller?

Kategori: UngdomsböckerMaja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktigligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.
Detta är verkligen en speciell ungdomsbok. Den är så full med bra citat på varje sida så att skriva ner dem vore som att skriva av hela boken. Jag gillar den sarkastiska tonen som är genom hela boken, dock känner jag inte direkt någon koppling med Maja. Hon är stentuff men på något sätt når hon inte ut till mig 100 %. 

Gilla böcker gör fruktansvärt roliga och bra böcker. Ett förlag att hålla koll på när de släpper nya böcker. 

"Här ligger jag och blöder" är en jättebra bok och det är något för alla, så läs den!

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2010
Förlag: Gilla böcker
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 252
Första meningen: Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen före den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.
Betyg: 4/5

#7 Sammanfattning April

Kategori: Sammanfattning

Raahas tidsmaskin - Tony Manieri
Den sorgsna sjön, syskonen Baudelaire - Lemony Snicket
Hungerhuset - Loka Kanarp & Carl-Michael Edenborg
The city of Ember - Jeanne DuPrau
Konsten att vara ungkarl - Mike Gayle
Tretton skäl varför - Jay Asher
Anna och Mats bor inte här längre - Helena Von Zweigbergk

Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor:
Månadens bästa:
Månadens sämsta:
Månadens överraskning:
bästa omslag:
Antal Böcker: 7 st
Kvinnliga vs manliga författare: 2/6
Antal svenska författare: 4 st
Antal sidor: 2 019
Månadens bästa: tretton skäl varför och konsten att vara ungkarl!
Månadens sämsta: Ingen direkt.
Månadens överraskning: -
bästa omslag: Ingen direkt där heller men om jag måste välja; 


Sju böcker är inte så dåligt, men det var en del kortisar så sid antalet är inte så högt.