Bokparadiset

A game of thrones

Kategori: Comics och Graphic novelTitel: Kampen om järntronen
Författare/Tecknare: George R.R Martin och Daniel Abraham
Förlag: Apart förlag
Utgivningsår: 2012
Serie: #1 A game of thrones 

Från Apart förlag Välkommen till den första samlingsvolymen av A Game of Thrones, serie­­­romanen baserad på min fantasybok med samma namn.
Låt mig klargöra en sak: Detta är inget komplement till TV-serien. Det du nu ska få läsa är en helt egen bearbetning av mina romaner. Kreatörerna bakom de olika versionerna av min saga – Daniel Abraham och Tommy Patterson vad gäller serietidningen – utgick från samma källmaterial och stötte på delvis samma utmaningar, men de var samtidigt tvungna att hantera problem som är unika för deras respektive medium. I vissa fall hittade de kanske samma lösning, i andra fick de gå helt olika vägar. Men om du gillar TV-serien och undrar varför historierna skiljer sig lite åt, och varför karaktärerna inte liknar skådespelarna du sett på din platt-TV … så vet du nu.
För egen del älskar jag TV-serien, och jag älskar serieromanen också. Detta är min värld, det är mina människor, och det är fortfarande min historia, som nu berättas på ett annat sätt i ett annat medium, där en helt ny publik kan njuta av den.
Om du uppskattade böckerna eller TV-serien, hoppas vi att du skall gilla denna version också. Och om du inte tidigare har stiftat bekantskap med A Song of Ice and Fire, hoppas jag att du skall uppskatta att besöka Westeros och Winterfell, att möta Tyrion och Jon Snow och Arya och Ned och Cersei och Sansa och Bran och resten av mina tusentals roll­figurer. (Men bli inte för fäst vid dem.)
Jag har bara sett säsong 1 av TV-serien. Det har inte blivit av att jag kollat på fortsättningen sen har andra serier lockat mer. Men efter att ha läst seriealbumet och fräschat upp minnet så är jag supersugen på att börja kolla på serien igen! 

Hela seriealbumet är i färg, väldigt lyxigt. Det är jättefina bilder men jag har liiite svårt att hålla koll på vem som är vem faktiskt. Sen bara måste man ju kommentera omslaget, så glalet snyggt det är! Det har de verkligen lyckats med.

Förordet som är skrivet av självaste George R.R Martin gillade jag jättemycket. Det var riktigt roligt att läsa så det var bra att de tog med det. 

Tycker det är roligt att Apart förlag har gett ut detta, tidigare har de givit ut the walking dead serien på svenska så det var roligt när de gjorde något mer. Får hoppas att det går bra för dom så det blir ännu fler album för dom är verkligen genomarbetade. 

Tack Apart förlag för rec-exet. 

Kommentarer

 • Nilmas Bokhylla säger:

  Är lite nyfiken på det faktiskt :)

  Svar: Tycker verkligen du ska ta och läsa den då! :)
  BokParadiset

  2012-11-16 | 21:18:41
  Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: