Bokparadiset

Charlotte Hassel

Kategori: Chicklit


Titel: Charlotte Hassel
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Frank förlag
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

från Adlibris
: Charlotte Hassel är hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.

För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte, som nu långsamt inser vad hon har gått miste om.

Från sitt nya hemland har Charlotte kunnat följa hur hennes familjs liv slagits i spillror, även om brevkontakten varit sparsam. Dessutom pågår en maktkamp i Sverige då kung Adolf Fredrik avlidit och kronprins Gustav befinner sig i Paris. Charlotte beslutar sig för att försöka hjälpa sin familj att återfå Hasselgården, men hon upptäcker snart att det finns starka makter i Stockholms societet som motarbetar henne.
Frida skybäck är verkligen duktig med pennan. Hon skriver jättebra och det är verkligen som om jag befinner mig på 1700-talet. Jag älskar alla detaljer som är med, bakelserna, frasande klänningar, inredningarna i alla hus. Det ger liksom ett annat djup, att boken är riktigt utarbetad. Jag kommer absolut läsa Skybäcks andra bok som hon har skrivit! 

Jag gillar Charlotte som karaktär men vid vissa tillfällen blir jag så trött på henne. Om hon bara hade sagt vissa saker så hade det aldrig blivit något problem och alla hade varit lyckliga. Men då kanske det inte hade blivit så mycket till bok? :P

Något som var väldigt dåligt var att mitt i ett kapitel så hade det blivit ett tryckfel där författarens tack hade kommit in. Väldigt dåligt och om jag hade betalat för boken hade jag varit ännu mer irriterad. 
 
Tack Frank förlag för rec-exet. 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 319 sid
Första meningen: Hon vaknade före alla andra och smög ut genom köksdörren.
Betyg: 
Fast det är ett starkt helt okej, nästan ett gillar men når inte riktigt upp dit. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: