Bokparadiset

De oheliga #1

Kategori: Zoombier

 

 Utläst i oktober. 

Titel: De vassa tändernas skog eg. The forest of hands and teeth
Författare: Carrie Ryan
Serie: De oheliga #1
Förlag: Styxx fantasy
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska

Från adlibris: Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order. Allt annat är oviktigt. Mary kan ändå inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några 

minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?


 

Själva handlingen gillar jag jättemycket. En stad som är instängd, ingen vet om det existerar någon mer stad eller vad som har hänt med resten av världen. Och hela deras värld är som om de levde på medeltiden, kyrkan är plötsligt viktigt igen. Och deras nya traditioner är allt annat än moderna. Men sen får man veta att det är mer i framtiden. Att vår värld har funnits men att de oheliga har förstört allt. 

Karaktärerna är egentligen ingen som sticker ut så där förvånatsvärt mycket. Mary har sina dagdrömmar, velar mellan killarna hon båda gillar. Dock så utvecklas hon under boken tycker jag. I slutet när hon inseer vissa saker blir jag nästan stolt att hon fattar de besluten som hon gör, även om mycket kanske beror på flera människor än henne.

Dock tyckte jag att vissa delar i boken var väldigt sega att läsa om och jag ville bara ha mer fart och action! Dock kanske den skulle passa att bli film? 

När jag läste boken visste jag inte att det fanns en två (och kanske kommer det ut fler delar?) men det gjorde mig väldigt nyfiken på vad som händer i nästa bok! Om ni är sugna på en zoombie bok så tycker jag ni ska ta och läsa den, vem vet kanske blir nästa favorit? 

Tack Styxx fantasy för rec-exet!

Författarens hemland:
USA
Antal sidor:
333 sid.
Första meningen:
Min mamma brukade berätta för mig om havet. 
Betyg: 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: