Bokparadiset

Erebos

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst i November.
Titel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2011

Från AdlibrisErebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.
Jag trodde inte jag skulle fastna i boken på det sättet som jag faktiskt gjorde. Tyckte det var riktigt spännande att läsa om Nick och hans spelkaraktär. Boken är dock som två böcker. En är Nick och hans liv, den andra boken är Sarius, Nicks spelkaraktärs liv. Jag måste säga att jag gillade att läsa om båda sidorna. Många har tyckt att det inte alls varit roligt att läsa om när Nick sitter och spelar men jag gillade det! Men slutet... Hade nog velat ha ett annat slut, jag vet inte riktigt vad men det slutet som var gjorde mig besviken faktiskt. 

Roligt att det var en killes synvinkel dock så tyckte jag ändå att det märktes att det var en kvinna som skrivit det. Mycket som han gjorde känndes inte så "manligt", kan inte komma på några exempel nu, då jag inte skrev någon lapp när jag tänkte på det. Får skylla på att jag var så inne i boken. 

Alltså man måste inte vara intresserad av datorspel eller spel överhuvudtaget, man uppskattar boken ändå! 

Tack Opal för rec-exet.

Författarens hemland: Österrike
Antal sidor: 423
Första meningen: Klockan var redan tio över tre och fortfarande inte ett spår av Colin
Betyg

Kommentarer

  • Miriam - Schitzo-Cookie säger:

    Oj fattade först inte vilken blogg jag var inne på. Men sen såg jag. Kul med ny design!

    2012-11-17 | 14:56:29
    Bloggadress: http://schitzo-cookie.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: