Bokparadiset

Gud är en tonåring?

Kategori: Humor


Titel: I begynnelsen var bob. Eg: There is no Bob
Författare: Meg Rosoff
Förlag: XPublishing
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska

Tänk om Gud är en lat, slapp och likgiltig tonårskille som heter Bob? Som slarvade igenom hela skapelsen på bara sex dagar och som sedan dess inte har lagt många strån i kors för att få livet på planeten att fungera? Tänk om Bob dessutom blir kär stup i kvarten, och orsakar naturkatastrofer i pur extas? Tänk dig om han en dag, en helt vanlig dag, drabbas av en förälskelse så häftig att hela världen sätts ur spel.

När jag fick hem den här boken började jag genast läsa den, inom 24 timmar var den utläst. Dock hade det gått mycket snabbare om man inte behövde jobba ibland. Boken är så rolig så jag skrattar högt. Gud är en tonårskille som heter Bob. Han är lat och jordens väder går efter hans humör. Han glömmer badkaret och jorden får översvämningar, han blir kär och det blir jordbävningar. Åh boken är så full av roliga saker så bara att komma på allt och skriva ner måste varit riktigt roligt! 

Karaktärerna består av Bob. Som är så lat och precis som man tänker en tonåring. Men innerst inne har han en mjuk sida. Men självklart lät ingen Bob styra över jorden själv (hur skulle det gått då?) nej, han har en medhjälpare Mr.B han är en förståndig man och ibland lider man verkligen med honom för att behöva stå ut med Bob. 

Boken går som räls att läsa och den är så rolig så att läsa den så här i höstmörkret tycker jag passar alldeles utmärkt. Se till att haffa en bok snarast så kommer du få dig ett gott skratt! 

Tack Xpublishing för rec-exet.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 284
Första meningen: Å, så ljuvligt!
Betyg: 
starkt

Kommentarer


Kommentera inlägget här: