Bokparadiset

Cirkoli

Kategori: FantasyTitel: Cirkoli
Författare: Patrik Stigsson
Utgivningsår: 2012
Förlag: Förlag Universum Noll
Serie: Jag hoppas och tror detta är del ett i en serie. 
Språk: Svenska


Från Cirkoli.se
: Människorna i stan säger att Cirkoli bara är en gammal legend. De säger att det inte finns något magiskt nöjesfält med en port till stjärnorna där önskningar går i uppfyllelse och drömmar blir levande. Och skulle det finnas så är det ändå ingen som kan ta sig dit. Inte genom den höga ogrässkog som en trollkarl för hundratals år sedan sådde runt stan.

Ingen tror att Filko finns heller. Ändå flyger Gusten och Sofia med honom över ogrässkogen till Cirkoli.

Vad finns i det stora ägget som de hittar? Och de två männen som kommer till Gustens rum, vad är de egentligen ute efter?

Och viktigaste av allt: var gömmer sig odjuren som har rymt från Cirkoli?


Det som lockade mig var den fantastiska boktrailern. Den är verkligen superbra gjord. Dock genom trailern fick jag att den skulle vara lite mer läskig. I och för sig är det en mer middlegrade bok och då tycker man nog att den är läskig. 

Det är en svenskfantasy (bara det lockar ju att läsa den) och det är verkligen en fantsy kan jag säga. Har har vi en gammal legend mixad med några låtsaskompisar och granerad med ett par helt sjuka monster. 

Dock något jag inte gillar, är när det är svordomar i en bok som är för yngre barn. Alltså det är inte mycket svordomar och jag förstår att det är för att ge karaktärerna som svär en annan vinkel, så att de skiljer sig från de andra. Men nej jag är inte ett stort fan av det ändå, tycker det låter så otroligt fult, det är därför jag inte gillar det. 

Det här är en bok som man definitvit inte vet vad som händer när man vänder blad. Jag försöker gissa vad som skall hända men det är helt omöjligt kan jag säga.

Tack så hemskt mycket Patrik Stigsson att jag fick denna som rec-ex! 

Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 487 sid
Första meningen: Det var på nätterna Filko jagade.
Betyg:

 Den får ett helt okej betyg, tror jag egentligen hade gillat den mer om jag varit lite yngre. Men det är absolut en bok jag rekommenderar, svenska fantasy är ovanliga! 

 

 

Kommentarer

  • Nella säger:

    Köpte den här på bokmässan utan att ens ha hört talas om den. Väldigt fin boktrailer :) Nu är jag ännu mer nyfiken på den, måste börja läsa den snart :)

    2012-10-10 | 21:22:30
    Bloggadress: http://nellasbocker.blogspot.se

Kommentera inlägget här: