Bokparadiset

Toby - En minirecension

Kategori: Biografer&Memoarer

 Utläst i Oktober. 
Titel: Toby . Den lärda grisen memoarer
Författare: Russell Potter
Förlag: Basil
Utgivningsår: 2012

Från adlibris:Om det inte hade varit för de slumpartade omständigheterna och Sams ungdomligt känsliga sinne är det ingen tvekan om att du, istället för att ha denna min bok framför dig på bordet, skulle ha haft en portion bacon och några revbensspjäll - och att dessa skulle ha varit mina enda jordiska kvarlevor."

Så börjar Tobys bedårande memoarer. Hans resa från den blygsamma uppväxten på en bondgård i Salford till ära och berömmelse är en historia så utomordentligt märkvärdig att du aldrig kommer att glömma den. För detta är ingen vanlig memoar - detta är en GRIS memoar. Den mest begåvade, charmiga, distingerade (och tursamma) grisen i världen.

Efter att med hjälp av sin trogna följeslagare Sam ha undkommit slaktarens kniv hamnar Toby snart i sällskap med den impulsive impressarion Silas Bisset och dennes resande menageri av uppträdande apor, hästar, kalkoner och kanariefåglar. Det dröjer inte länge förrän han uppträder för fullsatta teatrar och konserthallar och hänför publiken med sin förmåga att räkna, stava och till och med läsa damers tankar. Men kändisskapet har ett pris, något som Toby snart blir varse ...

På många ställen i boken kan man läsa att detta är en sann historia och är det de, är det ju helt fantastiskt. Men alltså allt detta kan väl inte ha hänt på riktigt? Man kan inte riktigt tro det faktiskt.. 

Men om det har hänt på riktigt skulle man ju läsa med helt andra ögon men just nu så läser man den som om det inte händer så mycket. Toby lär sig saker och det är mycket resande men den påminner mig om filmen Babe. Men det är väl bara för att båda var grisar. 

Antal sidor: 256 sid
Första meningen: Man får ta seden dit man kommer.

Kommentarer

 • Cilla säger:

  Alltså det här verkar vara en måste-bok för mig! Jag som älskar grisar <3

  Svar: Hahaha, vilken underbar kommentar! Om du gillar grisar så ska du absolut göra det!
  BokParadiset

  2013-01-09 | 19:45:41
  Bloggadress: http://varbokvarld.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: