Bokparadiset

Döda flickors dans

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst 130226

Titel: Döda flickors dans
Författare: Rachel Caine
Serie: #2 Vampyrerna i morganville
Förlag: Styxx fantasy
Utgivningsår: 2012

OBS! Kan innehålla spoilers om du inte läst första delen. 

Adlibris
Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker - vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla - inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv - till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.

Jag har länge velat läsa fortsättningen på denna serien. Något som dock var lite jobbigt var att handlingen tog slut precis där första boken slutade så för mig var det lite jobbigt att komma ihåg precis vad som hände i slutet så jag fick läsa om de sista sidorna i första boken. 

Det var härligt att komma tillbaka till karaktärer man redan kände och gillade. Visst stör man sig på Claire ibland, precis som i första boken ska hon hålla på att gå till skolan fast hon håller på att bli dödad men jag antar att alla har olika prioriteringar... 

Dessa böcker är skrivna på ett lättsamt sätt för båda böckerna läste jag ut på samma dag som jag började. Det går liksom inte låta bli. Och jag gillar fortfarande att det är "riktiga" vampyrer, de är inte ute i solen och de är liksom onda. Jag gillar det riktigt mycket det finns ändå resan så många "nya" versioner av vampyrer. 

Jag vet inte mer vad jag ska säga än att jag gillar boken riktigt mycket. Ska bli kul att läsa bok nummer tre snart! 

Tack Styxx fantasy för rec-exet. 

Antal sidor:
320 sidor.
Första meningen:
Det har inte hänt, intalade sig Claire.
Betyg:
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: