Bokparadiset

Berövad

Kategori: Contemporary


Titel:
Berövad
Författare: Liz Coley
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2013

Handling: Angie är tretton när hon försvinner från ett scoutläger. I nästa ögonblick står hon framför dörren till sitt hem, hon har varit borta i tre år. Hon minns ingenting men de fula, röda ärren som slingrar sig kring hennes handleder och anklar vittnar om händelserna. En skrämmande och samtidigt fascinerande psykologisk thriller för unga vuxna om konsekvenserna av övergrepp. Men också om att våga acceptera den man är, eller snarare: delarna av vilka man består.

Detta är en riktig bladvändare. Jag läste ut den i en sittning och satt på nålar under hela läsningen, det var knappt så man ville gå på toa och äta emellan! 

Men alltså det är en helt sjuk bok. Eller alltså handlingen är helt sjuk, fattar inte hur det kan ha pågått? Men det är verkligen intressant både historien och handlingen. Ännu mer intressant och läskigt blev det när man hade läst färdigt boken och Angies sjukdom finns på riktigt. Att det verkligen finns folk som lever så. 

Jag gillade Angie väldigt mycket. Hon är liksom lätt och följa och jag tycker hon ändå känns väldigt trovärdig. Även phsykologen gillade jag, hon var så himla förstående (fast det tillhör väl jobbet.) och väldigt bra. 

Detta är en fruktansvärt bra bok. Den har hyllats på nästan alla bloggar. Har du ännu inte läst den så tycker jag verkligen att du ska ta tag i det! 

Tack B.Wahlströms för rec-exet.

Antal sidor: 304
Första meningen: Du hade glömt hur tidigt solen går upp när man är på sommarläger - och hur högt fåglarna kvittrar på morgonen. 
Betyg: 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: