Bokparadiset

Saker min son behöver veta om världen

Kategori: Biografer&Memoarer

 
Titel: Saker min son behöver veta om världen 
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Månpocket
Utgivningår: 2013

HandlingTill min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. "Öl byggde denna vackra kropp"-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar.
Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen. Om fotboll, Ikea, manlighet, Gud, friterad Snickers-glass och hur man klarar Monkey Island 3. Om försvunna bilnycklar och varför pappa var tvungen att döda den sjungande plastgiraffen.
Mest av allt är det en bok om att försöka vara en bra förälder. För jag vill att du ska veta att jag verkligen alltid gjorde så gott jag kunde.
Ingen googlade mer än jag.

Detta känns som en enda hyllning till hans son men mest till hans fru. Alltså hade jag varit hon och läst det han har skrivit skulle jag ju bara sitta och storböla, så himla fint det är skrivit. Verkligen satt ord på hans känslor till henne. Men framför allt är det ju väldigt roligt skrivit också. 

Detta är faktiskt en bok jag skulle kunna ge till mina framtida barns pappa om jag nu får några barn i framtiden. Känns om den ger en ganska bra inblick hur det kan vara att vara förälder. Känns som om det nog är ganska mycket igenkänningsfaktor. Tror även att det skulle kunna göra boken ännu bättre, om man själv skulle kunna relatera till boken. 

Antal sidor: 202
Första meningen: Jag ber om din förlåtelse
Betyg: 
 

Kommentarer

 • Elina säger:

  Den är ju så bra, typ som en uppslagsbok!

  svar: Om jag skickar det i ett av postens gröna paket blir frakten 45 och boken kostar 30 så det blir 75kr. Det blev ju lite dyrt. Men du kan få boken för 20kr + frakt (=65kr)? :)

  Svar: SV: Ja men typ!
  Åh va snällt! Men jag får nog hoppa ändå, har precis rensat min bokhylla och inser att jag har lite att läsa av innan jag köper fler böcker (Förutom bokrea böcker förstås, hehehehe)
  BokParadiset

  2014-02-19 | 11:08:56
  Bloggadress: http://marklarsbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här: