Bokparadiset

Teeth - Hannah Moskowitz

Kategori: Sjöjungfru


Titel: Teeth
Författare: Hannah Moskowitz
Serie: -
Förlag: Simon Pulse
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 246

Handling: Rudy's life is flipped upside-down when his family moves to a remote island in a last attempt to save his sick younger brother. With nothing to do but worry, Rudy sinks deeper and deeper into loneliness and lies awake at night listening to the screams of the ocean beneath his family's rickety house. 
Then he meets Diana, who makes him wonder what he even knows about love, and Teeth, who makes him question what he knows about anything. Rudy can't remember the last time he felt so connected to someone, but being friends with Teeth is more than a little bit complicated. He soon learns that Teeth has terrible secrets. Violent secrets. Secrets that will force Rudy to choose between his own happiness and his brother's life.
Okej jag läste den här för ungefär ett år sen och att jag ännu inte gjort en recension är skamligt. Vad som är ännu mer skamligt är att inte fler ha läst boken för den är så fin. 

Moskowitz skriver på ett så fantastisk sätt dessutom är historien så bra. Det går inte förklara hur hon skriver men jag måste läsa fler böcker av henne. Ibörjan tyckte jag allt var lite skumt men sen när man kommer in i boken är det så bra. 

Detta är en sjöjungfrubok men det är ett spännande perspektiv på sjöjungfruar, de är fula. De är så fula så folk blir chockade när de ser en just för att de är så hemska. Man får även veta hur sjöjungfruar blir till och alltså jag skrattade högt, det är så roligt fast egentligen är det självklart. 

Jag gillar referenserna till Gatsby, Looking for Alaska, Harry Potter osv. Visar ju att författaren har koll på hypade böcker. Känns också troligt att huvudpersonen läser denna typen av böcker. På tal om huvudpersonen, Rudy så trodde jag det var en tjej men det var de inte. Känns som Rudy är en tjej eller vad tycker ni? 

Tycker absolut att fler borde läsa denna boken jag gillade den riktigt mycket, det är en bok utöver det vanliga.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: