Bokparadiset

En dystopi

Kategori: Dystopier

 
Titel: Partials
Författare: Dan Wells
Serie: #1 Partials
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 468

Handling: The only hope for humanity isn't human. In a world where people have been all but wiped out by a virus created by part-human cyborgs called 'Partials', and where no baby survives longer than three days, a teenage girl makes it her mission to find a cure, and save her best friend's unborn child. But finding a cure means capturing a Partial...
För ett tag sen var det ju väldigt populärt med dystopier och det kändes som om man bara läste det, så jag blev en aning trött på just dystopier. Eller ja det är jag fortfarande lite. Hade det inte varit för min hyllvärmarutmaning hade jag nog inte plockat upp denna. Men jag är väldigt glad att jag gjorde det. Jag tycker många dystopier är alldeles för lika men den här sticker ut för mig. 

Dels var den väldigt spännande. Det finns ett virus som gör att inga bebisar överlever. Sen finns det rebeller som försöker förstöra den enda staden som finns kvar och sen finns det robotar som staten själv skapat men nu är stadens fiender. Men kanske är inte allt som de verkar? 

Jag gillar verkligen historien och handling. Det är mycket spännande, jag har hört att den är ganska kemisk av sig men jag håller nog inte med faktiskt. Har ni blivit avskräcka för att också ha hört det så tycker jag inte ni ska lyssna på det. Men även karaktärerna gillar jag. Kira för att hon är en väldigt självsäker tjej och för att hon inte måste ha en kille utan att hon vill utforska saker och ting själv. De andra karaktärerna gillade jag också men Kira är min favorit. 

Den här var väldigt spännande och boken flög förbi, jag hoppas på att plocka upp andra boken snart. Får jag inte den i julklapp ska jag beställa den direkt efter jul faktiskt. Tycker dessutom det är väldigt tråkitg att boken inte hat fått mer uppmärksamhet. Knappt sett någon som läst den. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: