Bokparadiset

Shadow and bone - Leigh Bardugo

Kategori: Fantasy

 
Titel: Shadow and bone
Författare: Leigh Bardugo
Serie: #1 The Grisha
Förlag: Henry Holt
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 356

Handling: Surrounded by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee.

Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life--a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling.

Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha...and the secrets of her heart.


 

Jag hade ingen aning om vad den här boken skulle handla om. Det enda jag visste var att den inte utspelade sig i Ryssland och att det var en fantasy. Det var en bok som jag valde endast på omslaget. Så himla fint. Jag kan säga att jag inte blev besviken. Jag blev oerhört överraskad. 

Till en början fattade jag inte så mycket. Det var många konstiga namn som jag inte visste var saker på personer eller saker. Men ju längre man läste så klarnade det mer. Världen de lever i är så coolt. Hela magi uppbyggnaden gillar jag. Dessutom har Bardugo gjort magisystemet väldigt  politiskt och det får man läsa om en hel del. Jag älskar ju den delen och jag tror det kommet bli mycket mer om det i kommande böcker. 

Jag gillar Alina. Jag tycker hon är trovärdig och hon behåller sin personlighet vad som än händer. Men den jag tycker är mest intressant är The Darkling, han är så mystisk att man aldrig ens får reda på hans namn. Man vet inte vart man har honom och det livar upp stämningen tycker jag. 

Att detta är Bardugos debutroman är helt fantastiskt. Hon har verkligen lyckats med den här boken och jag kan bara hoppas att de två andra i serien håller samma mått. 

Kommentarer

 • Elina säger:

  Är den värd att läsa på engelska eller kan man vänta tills att den kommer på svenska? Men den är ju så himla snygga omslag på de engelska omslagen!

  Svar: sv: Alltså jag tror ju det kommer vara lika bra på svenska jag läste den på engelska just för omslagen! plus att jag slipper vänta på att resterande böcker ska bli utgivna..
  BokParadiset

  2015-02-22 | 20:15:04
  Bloggadress: http://marklarsbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här: