Bokparadiset

Sista delen i Torka aldrig tårar utan handskar

Kategori: Hbtq

Titel: Torka aldrig tårar utan handskar; Döden
Författare: Jonas Gardell
Serie: #3 Torka aldrig tårar utan handskar
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 292

Handling: Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.

Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt.

För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen! Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av de som överlevde. Jag ville bryta tystnaden. Jag har gjort det nu.
Med titeln Döden trodde jag att den här skulle vara den jobbigaste boken. Vilket var sant. Stundtals var det väldigt psykist påfrestande. Så hemskt att folk trodde att homosexuella var sjukta. Mycket handlade om okunskap (tänker just på att hans moster använde plasttallrikar) men tyvärr finns det fortfarande hat runt homosexuella. Tyvärr inser inte alla att all kärlek är fin kärlek. 

Gillar hur Gardell skriver, att det är tillbaka blickar som blandas med nutid och framtiden också. Även att det är korta kapitel. Känns som att allt är väldigt trovärdig men det är väl självupplevt utifrån egna och kompisar upplevelser. 

En väldigt viktig serie, ska bli kul att även titta på filmatiseringen. Dock måste jag säga att det är jobbigt att läsa ibland. 

Kommentarer

 • Tina säger:

  Filmatiseringen är SÅ bra! Tror jag har sett den tre gånger :)

  Svar: sv: oj då borde jag ta tag i det snart!!!
  BokParadiset

  2015-07-23 | 20:50:25
  Bloggadress: http://tinaelisabeth.blogg.se

Kommentera inlägget här: