Bokparadiset

En bok för fantasirika människor

Kategori: Middle grade

 
Titel: Jakten på WondLa
Författare: Toni DiTerlizzi
Serie: #1 Jakten på WondLa
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 475

Handling: Om sanningen ska fram har Eva Nio under sitt 12-åriga liv inte träffat någon annan människa. Hon har levt hela sitt liv i en underjordisk värld där en robot, Modr, tagit hand om henne, och varit som e´n mor för henne.. Men saker ändras drastiskt när Evas underjordiska boning brutalt förstörs och hon tvingas fly för sitt liv. 
Hon upptäcker snart att hon verkar vara den enda människan på denna främmande planet. Eva sätter sitt hopp till en bild hon hittar föreställande en flicka, en robot och en människa med texten WondLa. Hon ska hitta WondLa. 
Jag hittade andra boken i den här serien billigt på bokrean iår. Dock hade jag ju inte första boken, men den inskaffade jag mig. Tyvärr måste jag säga att jag blev besviken på boken. Det är inte ofta jag känner mig för gammal för en bok, men här måste nog fallet vara så att jag är det. 

Boken utspelar sig på en annan planet. Det är en planet med hur mycket konstiga varelser som helst. Det är tur att boken är fylld med illustrationer på allt som finns på planeten för jag hade aldrig kunnat föreställa mig alla varelser i huvet. Jag vet inte om det är alla konstiga djur(?) som jag inte klarar av eller vad det är som gör att jag inte fastnar för boken. Kanske har jag inte så mycket fantasi kvar att jag helt enkelt kan föreställa mig allt? 

Karaktärerna är inte jättemycket att hänga i julgranen om man säger så. Tyvärr känns de ganska platta och jag bryr mig inte riktigt om vad som händer med dem. Förutom Otto, men det är nog mest för att han är så söt. Sen tycker jag handlingen är lite småseg också. Det händer liksom inte så mycket i boken. Bara en lång vandring med karaktärer jag inte bryr mig om. 

Tyvärr var detta ingen hit för mig men låt er inte avskräckas av det. Boken har väldigt högt betyg på Goodreads och har man bara lite mer fantasi så tror jag att man kommer gilla den! 

Betyg: Okej bok. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: