Bokparadiset

Den lilla prinsen - Antoine De Saint-Exupéry

Kategori: Barnböcker

 
Titel: Den lilla prinsen
Författare: Antoine De Saint-Exupéry
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1943
Sidantal: 95

Handling: Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen? Det är några av de frågor som begrundas medan flygaren och prinsen »tämjer« varandra, vilket enligt prinsens lärdom är svaret på kärlekens mysterium.
Den här boken är väldigt fin. Både insidan och utsidan. Under dustjacketen hittar man prinsen ritad i guld, så fin! Sen har boken väldigt fina illutrationer. Jag tycker verkligen dem passar ihop med historien. 

Sen är historien väldigt filosofisk. Men det gör att boken både passar för barn och vuxna. Just för att man kan läsa historien på olika sätt. Jag tycker detta är en väldigt bra klassiker. Inte alls tråkig eller gammalt språk som det annars ofta kan vara. Det är en klassiker som borde få mer uppmärksamhet tycker jag. 

Tack Modernista för rec-exet! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: