Bokparadiset

En omläsnings recension

Kategori: Fantasy


Titel: A discovery of witches
Författare: Deborah Harkness
Serie: #1 All souls trilogy
Förlag: Headline
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 688

Handling: Deep in the stacks of Oxford's Bodleian Library, young scholar Diana Bishop unwittingly calls up a bewitched alchemical manuscript in the course of her research. Descended from an old and distinguished line of witches, Diana wants nothing to do with sorcery; so after a furtive glance and a few notes, she banishes the book to the stacks. But her discovery sets a fantastical underworld stirring, and a horde of daemons, witches, and vampires soon descends upon the library. Diana has stumbled upon a coveted treasure lost for centuries-and she is the only creature who can break its spell.
Detta är en recension på en omläsning. Så här tyckte jag juli 2012; 

Ibörjan jämförde jag det med twilight. Lite för lik när det gällde vampyr delen. Men sen blev det så spännade så jag tänkte inte alls i de banorna. För det blev verkligen så spännande och i sluten kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Men så visade det sig att den finns en fortsättning. Dock har den inte kommit på svenska än.

Det fanns tre olika övernaturliga väsen med, vampyrer, häxor och demoner. Väldigt skön blandning tycker jag. Jag var för team häxor! Antar att Harry Potter har gjort så jag alltid kommer ha en förkärlek till häxor och trollkarar. 

Jag gillar verkligen kärleksscenerna mellan Diana och Matthew. Matthew är en sån vampyr som Edward i twilight. Väldigt kärleksfull och ni vet så där perfekt. Fast han är ju inte perfekt hela tiden men det känns så ungefär. Känns som alla vampyrer i kärleksböcker är så där perfekta? I alla fall deras kärlek är väldigt fin! 

Jag är lite kluven på om jag gillar den eller om jag tycker den är okej. På vissa ställen i boken är det så spännande så man blir helt betagen men andra ställen inte så. Men den får nog ändå betyget "gillar" eftersom jag lutar nog ändå lite mer åt det hållet!


 

Och såhär tyckte jag mars 2015: 

Var väldigt mycket jag inte kom ihåg ifrån första läsningen. Början kände jag igen allt men det var mot mitten och framförallt slutet som jag inte kom ihåg, vilket ändå var roligt. Jag tänkte inte alls på att vampyrerna var lika som i twilight. Det jag tänkte då var att Matthew oh Edward var lika alltså inte vampyrerna överlag för de är verkligen inte lika. I den här boken är de väldigt perfekta men de är också lite skrämmande. 

Väldigt spännande bok och jag tror bara att fortsättningen kommer bli ännu mer spännande. Sista delen kom ju ut för inte alls länge sen så jag hoppas att jag hinner påbörja bok två nu snart så jag kan läsa hela serien. 

Betyget är det inget snack om, helt klart en 4/5 och jag gillar den väldigt mycket. Förstår inte varför jag inte gillade den första gången jag läste. Tycker man blir helt uppslukad av boken trots att den är så tjock. Men det är så härliga karaktärer, speciellt Matthews familj och han är väldigt intressant. Just för att de har varit med om så mycket och det är liksom mycket intriger i familjen och man vill bara veta mer. 

Är du intresserad av en fantasyserie med övernaturliga varelser i är det här en väldigt bra bok. Rekommenderar att läsa den på engelska eftersom endast första delen finns på svenska och tror inte att de kommer översätta resterande faktiskt. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: