Bokparadiset

Rat queens 2 &3

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The Far reaching tentacles of N'rygoth
Författare: Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch och Stjepan Sejic
Serie: #2 Rat Queens
Förlag: Image comics
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 128
 
Ni vet när man hinner läsa om en bok innan man ens skrivit första recensionen på den? Hatar när det händer, hahah. Nämen jag måste typ alltid läsa om seriealbum och comics för jag kommer bara ihåg allt i stora drag, och med tanke på hur korta varje album är så vill jag komma ihåg varje detalj. Därför har det blivit så nu att jag läst om massa album i år. 
 
Jag älskar början av albumet och att vi får veta mer om tjejernas bakgrund och hur de hamnat där de är idag. Man lär känna dem mer vilket jag verkligen gillar. Jag tycker det är så intressant och hade gärna velat se mer om allas bakgrundshistorier! 
 
Men sen när höjdpunkten kommer så blir det väldigt hoppigt. Dels så kommer nya karaktärer som jag undrar om jag har missat och sen så fattar jag inte 100% vad som händer. Innan jag ens har fattat det så har de dödat det stora hotet, jag bläddrade faktiskt tillbaka för att se om jag missade något.. Så det var väldigt synd faktiskt. Dessutom byter de tecknare i sista delen, och jag gillade inte riktigt den tecknarstilen så det var tråkigt. 
 
Men jag älskar ju karaktärerna och det är fortfarande en riktigt riktigt bra serie. Dock har jag tyvärr hört att volym tre inte är lika bra men jag hoppas jag gillar det! 
 
Betyg: 4/5
 
Titel: Demons
Författare: Kurtis J. Wiebe, Tamra Bonvillain och Tess Fowler
Serie: #3 Rat Queens
Förlag: Image comics
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 160
 
Vad jag främst inte gillar med den här volymen är tecknarstilen. Den faller mig tyvärr inte i smaken.. 
 
Jag har hört att den här inte ska vara lika bra som de två första men jag kan nog tycka att bok 2 och 3 håller samma mått. De är helt enkelt inte lika bra som första albumet. Så jag är osäker på om jag kommer fortsätta läsa den här serien. Jag kanske helt helt enkelt tröttnat lite på rat queens... 
 
I det här albumet följer vi Hannah och hennes liv innan rat queens. Vi åker till skolan hon gick på där det hänt en hel del. Jag tycker det är fint att albumet visar att ens riktiga vänner accepterar en även om man inte alltid gjort rätt val i alla lägen. 
 
Betyg: 4/5

Kommentarer


Kommentera inlägget här: