Bokparadiset

Svensk fantasy!

Kategori: Fantasy

 
Titel: Drystoll
Författare: Sarah C. Ödman
Serie: #1 Drystoll
Förlag: Upper room förlag
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 349
 
Handling: I den snart tvåtusen år gamla staden Drystoll arbetar Arthus Dunkel, tillsammans med sin äldre bror, som förhörsledare. En dag nära den årliga höstfestivalen i Drystoll kommer en märklig man in på förhör. Mannen visar sig vara nattspejare - en fulltränad lönnmördare och spion från fiendelandet Alten. Mannen verkar dock ha drabbats av minnesförlust och Arthus anar oråd. Samtidigt är prins Bronos Evalda av Stärien ute på egen hand i skogen. Där möter han den altiske skogsbonden Mireke Grenner och till bådas förskräckelse inser de att de är varandra identiskt lika. Till råga på allt står prinsen i tacksamhetsskuld till skogsbonden, då denne räddat prinsens liv i en attack från en ilsken ängel. Ängeln tvingas fly skadeskjuten. Allas liv förvandlas under en oväntad attack mot Drystoll, med katastrofala följder under höstfestivalen. 
Fantasy är ju verkligen inne nu och att läsa en svenk fantasy är ju ännu bättre. Så när författaren kontaktade jag svarade jag ja!
 
Detta är första boken i en serie och det är en riktigt bra början till serien. Man får läsa ur flera olika perspektiv och det är något jag uppskattar. Dock så hade jag gärna velat lära känna karaktärerna mer, djupare liksom och få lite mer bakgrundshistoria till alla. Vissa karaktärer får man känna djupare än andra. 
 
Jag hade gärna sett mer action i boken, att vissa av händelserna hade fått utveckla sig mera. Det hade gjort mycket för boken tror jag. Men samtidigt är detta första boken i en serie och jag tror att bok nummer två kommer ha ett högre tempo. Det var några saker som slutade med en cliffhanger vilket gör mig såå nyfiken! 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag gillade boken, men hade gärna velat veta mer om karaktärerna och dessutom lite mer action i boken. Men det är en bra start på en ny fantasy fantasy serie och jag läser gärna vidare i den här serien. 
 
Betyg: 3.5/5

Kommentarer


Kommentera inlägget här: