Bokparadiset

När man får färdas över hela jorden för att hitta sin mamma

Kategori: Allmänt

 
Titel: Fripassageraren
Författare: Christina Wahldén
Serie: #1 Fripassageraren
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 267
 
Handling: När Nells och Nicks far plötsligt dör inser de att de egentligen inte vet så mycket som sin bakgrund. Mamman försvann tidigt och pappan har varit uppslukad av arbete. Fadern efterlämnar en lapp med mystiskt budskap - syskonen får veta att modern befinner sig i Afrika, och de inser plötsligt att de är i fara. De måste fly landet. De tar med sin fars betjänt och ger sig av till Afrika med båt. Ett stort äventyr tar sin början. De träffar på en mängd intressanta typer, upptäcker exotiska miljöer, och blir lurade mer än en gång. Under tiden skriver Nell, kvinnosakskämpen, eldiga inlägg till tidningen i London, och Nick, som drömmer om att bli uppfinnare, kommer på den ena tveksamma uppfinningen efter den andra.
Boken kastar en in i handligen och fångar mig direkt, vilket är tur med tanke på att boken är väldigt kort. Det är väldigt mycket som händer hela tiden vilket gör att man bara vill läsa vidare. 
 
Nell är en stor kvinnokämpare vilket är väldigt kul att läsa om! Hon tar upp att kvinnorna bör få rösträtt, att hon inte får ärva något eftersom hon har en bror, hon kämpar hårt för det här genom att vara journalist för en tidning. Inte bara den här problematiken tas upp utan även barnarbete, djurjakt, bortgiftning och slaveri. Väldigt imponerande lista med tanke på att boken bara är 267 sidor. Dock hade boken gärna fått gå inte mycket djupare på det. Nu nämns sakerna mest. Men boken utspela sig både i England, Kenya och Indien vilket jag gillar! Men liksaså här hade det får utspela sig lite längre i länderna.
 
Jag trodde det här skulle vara en fristående men ju längre in i boken jag kom ju mer insåg jag att det nog inte skulle vara det. När nästa bok kommer så läser jag den, det är ett spännande äventyr man får följa med på kort sagt. Kan vi också bara beundra omslaget lite? Så himla snyggt!
 
Tack Rabén&Sjögren för rec-exet!
 
Betyg: 3/5
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: