Bokparadiset

Vad är det som jag missar?

Kategori: Häxor

 
Titel: Outtalat
Författare: Sarah Rees Brennan
Serie: #1 Lynburn Legac
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 333
 
Handling: För Kami Glass har han alltid funnits där: Jared, ­pojken hon kan tala med i sitt huvud, men som ingen någonsin sett i verkliga livet - inte ens hon själv. Hon har inte helt lyckats dölja sina inre samtal med Jared för sin omgivning och Kami betraktas därför som ett lite udda inslag i Sorry-in-the-Vale, den sömniga engelska småstad hon bor i.
Trots detta har Kami funnit sin plats i det lilla sam­hället. Hon har precis startat en skoltidning tillsammans med sin bästa vän och är nöjd med det mesta i tillvaron.
Men på sista tiden har konstiga saker börjat hända. Från skogen hörs illavarslande skrik om natten och bakom fönstren på Aurimere slott är lamporna plötsligt tända igen: familjen Lynburn, som styrt staden i många generationer, har återvänt efter flera års gåtfull frånvaro. När Kami i hopp om ett scoop börjar forska i familjens historia inser hon att den lilla stad hon trott sig känna så väl är full av hemligheter. Och att pojken hon talar med i sitt huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.
Det var väldigt mycket hype kring den här, både när den kom ut på engelska och när den kom på svenska. Jag har varit väldigt sugen på att läsa den men inte kommit till skott, men tack vare käre bokskålen så blev den läst. MEN jag förstår inte riktigt hur den kunnat bli så hypad? 

Det pågår ett mysterie i hela boken som vår käre huvudperson Kami ska försöka lösa, vi som läsare vet lika lite som henne. Kami pratar med en människa i hennes tankar som plötsligt visar sig vara en riktig person, Jared. Grejen är att jag inte direkt fastnar för någon av karaktärerna, det känns som om jag aldrig lär känna dem. Jag vet inte ens riktigt hur jag ska beskriva dem.. Kami älskar mysteriet och är en riktigt reporter och Jared är mest arg hela tiden.  Med tanke på tankepratandet så kopplar jag den med Beautiful Creatures också, fast jag gillade den mer. 
 
Men sen kommer ju slutet som överraskar en, hade inte kunnat räkna ut det, och cliffhangern på slutet?!?? Den gör mig sugen på att fortsätta med serien, men samtidigt har jag sett att många tycker tvåan är sämre än den här och vad kommer inte jag tycka då? Okej nu låter jag väldigt negativ, vilket jag inte är, eller inte helt och hållet, jag tycket ändå det är en helt okej bok, hade nog lite för höga förväntningar egentligen. 
 
Tack till Modernista för rec-exet!
 
Betyg: 2.5/5

Kommentarer

 • Anna Maja säger:

  Jag minns att jag fullkomligt älskade första boken, men då mer på grund av dialogerna och tonen än över själva historien. Påminner lite om Veronica Mars, som jag älskar, och läst att författaren själv också gör. Men jag skulle säga att läsa de andra två böckerna är slöseri med tid. Jag gillade dem verkligen inte.

  Svar: Hm ja.. Det var nog de jag missade då, kände inte alls att jag tyckte något var speciellt, haha. Har dock inte läst Veronica Mars heller eller sett? Då behöver jag inte ens fundera på att läsa de andra två, tack! :)
  BokParadiset

  2016-03-08 | 17:11:57
  Bloggadress: http://littermentart.blogspot.se

Kommentera inlägget här: