Bokparadiset

Glöm mig

Kategori: Biografer&Memoarer

 
Titel: Glöm mig
Författare: Alex Schulman
Serie: -
Förlag: Bookmark
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 255
 
Jag tror jag hörde om boken på nyhetsmorgon och direkt kände jag att jag måste läsa den. Jag har aldrig tidigare läst något av Alex Schulman, förutom några krönikor i aftonbladet. Jag har inte heller några direkta åsikter om honom, men det var något med att läsa om en alkoliserad mamma och den skadade relationen till sitt barn som lockade. Jag kan säga att jag inte blev besviken.
 
Vad som slår mig är vilken otroligt skicklig författare Schulman är, han väver in dåtid med nutid och olika minnen på ett väldigt naturligtsätt. Han har ett sätt med ordet som är helt fantastiskt. Som läsare känner man verkligen hur han har upplevt sin barndom, och en väldigt bra bild av hans mamma. Även om relationen mellan dem är trasig, kan man tänka sig att det bara skulle vara smutskastning mot hans mamma, men tvärtom det är mycket kärlek gentemot mamman. Vad jag gillar är att Alex själv inte är den perfekta människan, även om han hela tiden finns där för sin mamma så han skriver även med vad han gör fel, t.ex. hur han försvarar sin mamma fast det är fel, hur han gör saker för att han mamma ska bli glad som egentligen trampar över någon annan. 
 
 
Boken är skriven utifrån Alexs perspektiv, hur han har upplevt allt (såklart). Det finns ju alltid fler sidor på myntet och jag hade så gärna velat veta hur hans bröder upplevt allt och framför allt hans mamma. Inte för att han skulle ha fel, men bara för att veta hur andra upplevt det. 
 
Efter att ha läst boken är jag mycket nyfiken på att läsa mer av honom, jag älskar sättet han skriver på, jag måste ha mer helt enkelt. Jag läste att han skrivt en bok om hans pappa också som jag skulle kunna tänka mig blir nästa bok av honom att plocka upp. 
 
Trots bokens tunga ämne så är den fylld av kärlek, även om han har mest positiva minnen ifrån sin barndom, så slutar han aldrig finnas vid hans mammas sida. Är ni intresserade av handlingen eller helt enkelt vill läsa en bok med helt fantasiskt språk måste ni plocka upp den här. Jag rekommenderar den varmt! 
 
Tack Bookmark för rec-exet!
 
Betyg: 5/5

Kommentarer


Kommentera inlägget här: