Bokparadiset

Rat queens

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Rat queens: Sass and Sorcery
Författare: Kurtis J. Wiebe & Roc Upchurch
Serie: #1 Rat queens
Förlag: Image
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 128
 
Jag läste den här första gången i höstas men har faktiskt inte skrivit recension på den än (för att jag är världens segaste) så jag täkte jag slår ihop mina första tankar med tankarna ifrån första läsningen. För det första så gav jag den fyra stjärnor första gången och nu gav jag den fem. Kan inte förstå varför jag gav den en fyra.. 
 
Så vi följer alltså fyra kick as kvinnor som dödar monster. Alla tjejer är väldigt olika till utseende och till personlighet vilket jag älskar. Sen är de inte "vanliga" människor, utan en är typ nåot övernaturligt. Vet inte riktigt vad de faktiskt är, men något är de. Så borgmästaren i staden har skickat ut alla grupper som dödar monster men det är något lurt med uppdraget... 
 
Jag älskar hur kick as tjejerna är och hur olika de är till utseendet, personligheterna och till kroppsformer.  Jag gillar det eftersom det är större chans att det finns någon man kan relatera till. Dessutom är de inte pinnsmala utan ser ut som normala tjejer, det finns en kort och en lång, det finns en som är lesbisk och det finns en som egentligen har skägg. Jag älskar helt enkelt girlpowern i albumet, finns alldeles för lite av det! Sen är tjejernas klädsel väldigt avslöjande (som jag tycker det kan vara i seriealbum, och då framför allt när män har skrivit dem. Detta är min egen erfarenhet..) men jag försöker tänka att de var klädda så här för att de var kick as tjejer och inte för att vara objekt för män. Min favorit är av dem är Betty. Hon är så himla söt och sneaky. Gillar hur alla i gruppen kompletterar varandra. 
 
När vi kommer till tecknarstilen, är det inte ritat på mitt favoritsätt. Men jag gillar det riktigt mycket, älskar färgerna i albumet och hur bra det passar ihop med historien.
 
Betyg: 5/5 (Första gången 4/5)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: