Bokparadiset

En bortglömd bok och en nyläst

Kategori: Spioner/Tjuvar

 
Titel: Heist society
Författare: Ally Carter
Serie: #1 Heist society
Förlag: Orchard
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 332
 
Insåg att jag inte skrivit recension på första boken, illa. Men så är det när man läser mer än vad man har tid att blogga. Därför kommer en liten kortis på Heist society
 
Jag älskar att läsa om tjuvar så den här serien var ett måste för mig. Det påminner om mina favoriterfilmer Ocean's filmerna vilket är ett bra betyg! Det är aldrig en tråkig stund, dock kan jag tycka att allt löser sig liiite väl snabbt. Karaktärerna är väldigt skämtsamma mot varandra och det är så himla roligt att läsa om. Relationen mellan Kat och Hale är huvudpunkten i boken, speciellt när boken lämnar väldigt mycket frågor obesvarade. 
 
Betyg: 4/5

 
Titel: Perfect scoundrels
Författare: Ally Carter
Serie: #3 Heist society
Förlag: Orchard
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 348
 
Jag tycker de tidigare böckerna har haft en sorgsen ton över sig, Kat har inte verkat må så bra får jag alltid känslan av. Men i tredjeboken är det inte alls samma ton vilket jag gillar. Jag gillar att kärleksproblemen med Hale är borta vilket gör att Kat inte alls är lika osäker längre. 
 
Den här boken är mer personlig och även uppdraget vilket också höjer boken. Det är inte bara en stöt de ska genomgöra utan det är väldigt personligt. Det ger boken något helt annat som jag gillade supermycket. Det är aldrig en tråkigt stund i Carters böcker, och just här flyger sidorna förbi och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Det jag älskar är att vi får följa allt de planerar att göra, men när det närmar sig slutet visar det sig att man inte alls vet allt, det kommer tvister som vi inte får läsa om. Vilket gör att slutet ändå blir spännande och nytt!
 
Jag trodde det skulle vara en trilogi men det ska komma en fjärdebok, vilket jag blir så glad för. Dock så kanske det dröjer några år. Så jag får nog börja läsa hennes tredje serie hon håller på att skriva just nu. 
 
Betyg: 4.5/5

The runaway King

Kategori: Fantasy

 
Titel: The runaway king
Författare: Jennifer A. Nielsen
Serie: #2 The ascendance king
Förlag: Scholastic
Utgivningår: 2013
Sidantal: 331

Det här är andra boken i The Ascendance trilogy och jag älskar den här serien. Första boken hade jag oläst i hyllan typ ett år innan jag läste den. Så fort jag läste ut första boken beställde jag bok två och tre, och tvåan påbörjade jag direkt. Jag blev inte besviken kan jag säga. 

Älskar när författaren återberättar föregående bok snyggt och att det blir en del av berättelsen. Visserligen hade jag bara läst en eller två böcker emellan innan jag påbörjade den här, men tycker det är så bra och snyggt när författaren återberättar. 

Handligen i boken är aldrig tråkig och det händer så himla mycket att det är svårt att lägga ner boken. Älskar karaktärerna i boken och speciellt att vi fick se mer av en person. Jaron är så himla smart karaktär och jag som läsare vet inte alltid vad han tänker göra vilket hållet spänningen uppe. 

Det har gått alldeles för lång tid sen jag läste tvåan och jag har velat plocka upp trean så länge. Ska bara avsluta boken jag håller på med just nu sen kommer jag kasta mig över den!

Betyg: 5/5

#103 BOKREA

Kategori: Nya böcker

Det ekar lite tomt här, men snart kommer allt återgå som vanligt. Tills dess visar jag upp mina fynd som jag gjorde på bokrean i år!
 

Månadssammanfattning Februari

Kategori: Sammanfattning

Jag har just nu praktik, det är därför det är ganska så tomt här. Så det kommer fortsätta vara det i två och en halv vecka till, på kvällarna är jag upptagen med att planera lektioner så just nu får bloggen vila. Men läser det gör jag fortfarande, inte på kvällarna men till och från praktiken!
 
 
12. Dödens märke - Veronica Roth
13. The runaway king - 
14. Sometimes it lasts - Abbi Glines
15. En Shopaholics bekännelser - Sophie Kinsella
16. En Shopaholic i New York - Sophie Kinsella
17. The knife of never letting go - Patrick Ness
18. En Shopaholic säger ja - Sophie Kinsella
19. En Shopaholic får en syster - Sophie Kinsella
20. Nordkorea - Eunsun Kim
21. En Shopaholic i väntans tider - Sophie Kinsella
 
Antal böcker: 10 st
Antal svenska/Engelska: 7/3
Antal sidor:  3610 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: 100 bad girls.... Arvtagaren, En mini-shopaholic i mammas fotspår och Stark som en björn, snabbt som en örn. 
Författarnas nationaliteter: England (5) USA (4) Nordkorea (1)
 
Köpta: 8
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Mellan böcker i en serie: 6

Avslutade serie: 
Antal omläsningar: 3
Favoriter den här månaden: En shopaholic - böckerna och Dödens märke