Bokparadiset

Read-a-long; To kill a mockingbird del 2

Kategori: Read-a-long

 
Nu är det dags för andra delen i read-a-longen. Jag är en dag sen för jag har preeecis läst färdigt! 
 
Nu när jag vet vad handligen är om måste jag säga att det händer väldigt mycket runt om som inte fokuserar på huvuddelen av handligen. Om man kan säga så. Det kanske egentligen inte är så konstigt eftersom vi följer historien från Scouts synvinkel. 
 
Jag måste säga att Scout är en så häftig tjej. Särskilt när hon får bort hela det gänget ifrån fängelset som annars hade, troligen, skadat Atticus. Hon är verkligen självständig och går sin egen väg liksom. Jag upplever dock att hon och Jem glider ifrån varandra lite, vilket säkert har att göra med deras åldersskillnad. Atticus gillar jag också, han är så lugn och behandlar sina barn som vuxna. 
 
Det som jag gillar mest av de kapitlena jag läste nu var såklart rättegången. Det ska bli så spännande att läsa vidare hur det går. Det märks att Atticus är bra på sitt jobb. 

Read-a-long; To kill a mockingbird

Kategori: Read-a-long

 
Nellons bokblogg håller i en read-a-long om boken To kill a Mockingbird. Här kommer del ett som handlar om kapitel 1-9. 
 
Jag hade ingen aning om vad den här boken handlade om utan såg bara att Nellons bokblogg skulle ha en read-a-long, eftersom jag misstänkte att boken inte skulle bli läst inom en snar framtid hängde jag på. Någon gång runt kapitel 6 eller 7 funderade jag fortfarande vad boken skulle handla om. Jag började ändå ana att det skulle vara mysteriet med Boo. Men sen kom jag till kapitel nio och då ändrades min uppfattning. Jag tror boken kommer handla om något som har med Atticus fall att göra. Vill ni veta vad handlingen ska vara så föreslår jag att ni googlar, haha! 
 
Jag läser boken på engelska och det är ett gammal språk, med slang vilket inte gör boken direkt lättläst. Jag hade tanken att jag läser lite och fastnar jag inte så ger jag upp. Men så fort jag läst ett par sidor och hörde Southern-accenten i mitt huvud gick det mycket bättre. 
 
Det var först i kapitel nio som handlingen började komma fram, tror jag, det innan känns som en startsträcka faktiskt. Men ändå bra, man får ett hum om karaktärerna och själva tiden då boken utspelar sig. Men det tog något kapitel innan jag fattade att huvudkaraktären var en tjej! 

Mini recensioner

Kategori: Allmänt

Mina bästa böcker ifrån 2017

Kategori: Allmänt

Jag läste många bra böcker och att dra ner det till tio var riktigt svårt. Jag hade lätt kunnat prata om tjugo! 

Hyllvärmarutmaningen 4.0

Kategori: Utmaningar

Här kommer min hyllvärmarutmaning för 2018. Tänk att det är fjärde året som jag kör den här nu. Jag är oerhört sugen på alla dessa böcker så jag tror absolut att jag kommer klara den! Säg gärna om det är någon av böckerna som ni har läst och gillat, så kan jag bli mer peppad! :)
 

Utvärdering av mål och nya mål!

Kategori: Sammanfattning

Dags att blicka tillbaka på målen jag hade för 2017 och vilka nya mål jag ska ha för 2018. 

Mina mål för 2017:
 
x Läsa 100 böcker
x Avsluta 12 serie
x Slutet av året ska jag ha 10 mindre olästa böcker än vad jag har just nu, delvis 270.
x Hyllvärmarutmaningen 3.0
 
Första målet klarade jag med bravur, 157 slutade antalet böcker på. Herregud jag har aldrig läst så många böcker på ett år. Anledningen är ljudböcker! Och en hel del seriealbum nu under hösten. 

Att avsluta 12 serier lyckades jag tyvärr inte med. Det slutade på 11, men jag måste säga att jag är ganska duktig på att avsluta serier, och de flesta serier jag håller på med är det många böcker kvar innan de är slut så jag skyller på det ;)

Tredjemålet att minska mina olästa har jag aldrig tidigare klarat därav att jag bara skulle minska det med tio böcker. Men det verkar som om jag klarat det. Räknade mina böcker nu och jag är i chock. Måste ha glömt en massa för jag fick det till 230ish olästa böcker. Vilket alltså är en minskning med 40 böcker! Tur att jag rensade bland mina oläst i november säger jag bara :) 

Hyllvärmarutmaningen klarade jag inte. Slutade med att jag läste 9/12. 

Nyårstaggen har jag mest gjort för att den är rolig. 

Nya mål för 2018. 

xLäsa 52 böcker. 
xLäsa serier med mindre tid mellan böckerna. 
xHyllvärmarutmaningen 4.0
 
Jag sänker mitt goodreadsmål drastiskt, detta är första året där jag kommer jobba heltid under hela året. Jag vet helt enkelt inte hur mycket jag kommer hinna läsa, så en bok i veckan låter rimligt i alla fall. Årets hyllvärmarutmaning får ni veta mer om i en video som jag ska försöka lägga upp på torsdag.

December läsning

Kategori: Sammanfattning

 
149. Supernaturally - Kiersten White
150. Home for the holiday - Heather Vogel Frederick
151. Liesl & Po - Lauren Oliver
152. Saga Vol 3 - Brian K. Vaughan & Fiona Staples
153. Ditt livs affär - Fredrick Backman
154. Snöfall, mirakel och frusna hjärtan - Claire Sandy
155. Saga vol 4 - Brian K. Vaughan & Fiona Staples
156. The fault in our stars - John Green
157. Vem bryr sig? - Therése Lindgren 

Antal böcker: 9 st (2 seriealbum och 1 ljudböcker)
Antal svenska/Engelska: 5/4
Antal sidor:  2194 sidor (Inklusive ljudböcklerna)
Påbörjade böcker: All the light we cannot see, Universum i din hand, godnattsagor för rebell tjejer

Påbörjade serie: 0

Mellan böcker i en serie: 4

Avslutade serie: 0
Antal omläsningar: -
Favoriter den här månaden: Snöfall, mirakel och frusna hjärtan, The fault in our stars och Ditt livs affär. 

Läst 2018

Kategori: Läst 2018

Januari: 

1.