Bokparadiset

Sommarläsning 2017

Kategori: TBR-Hög

Här är 11 böcker som jag väldigt gärna vill läsa, en blandning av gammalt, nytt och genre! 
 

Där regnbågen slutar

Kategori: Chicklit

 
 
Titel: Där regnbågen slutar
Författare: Cecilia Ahern
Serie: -
Förlag: Pocketförlaget
Utigvningsår: 2009
Sidantal: 532
 
Min syster läste den här boken för ett par år sen och var ganska så lyrisk. Så när jag hittade den på second hand köpte jag den. Jag tänkte jag skulle plocka upp den och läsa innan filmen, men så blev det inte. Men så drog jag den ur min bokskål. Jag älskar att den får mig att plocka upp böcker som annars kunde stått kvar i hyllan i ännu fler år! 

Hela boken är baserad på mail, brev och vykort, jag tror många kan bli avskräckta av det, men faktiskt så fungerar det riktigt bra. Boken följer två person Rosie och Alex som är bästa vänner. Boken börjar när de är typ fem och slutar när de är femtio, älskar att man får följa dem så länge. För Rosie är livet verkligen ingen dans på rosor och hon har det väldigt tufft hela liver, Alex glider lite mer på en räkmacka och har för det mesta väldigt bra. Vilket gör mig ganska så frustrerad, hur kan någon ha det så tufft i livet och varför måste det vara kvinnan? Troligtvis för att det är Rosie vi följer men ändå. 
 
I vilket fall så gillar jag boken riktigt mycket, den fick mig att fälla tårar vid mer än ett tillfälle. Jag är riktigt sugen på att titta på filmen, men jag tänker att det är svårt att förmedla bokens känsla på film eftersom handlingen egentligen utgår från brev och dylikt. 
 
Betyg: 4/5

Boksnack - Lara Jean

Kategori: Video

Okej jag har aldrig gjort detta innan och hade inte planerat att göra det nu. Egentligen hade jag velat skriva ner allt när jag höll på att läsa, men som sagt inte planerat. Hoppas ni gillar ändå! 


Remember, it's only a game

Kategori: Fantasy


Titel: 
Caraval
Författare: Stephanie Garber
Serie: #1 Caraval
Förlag: Hodder & Stoughton
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 402
 
Caraval har jämförts med The night cirkus vilket jag tänkte berodde på att båda utspelar sig i samma miljö. Efter att ha läst Caraval nu så tycker jag inte de är speciellt lika, det är som sagt bara att de utspelar sig i samma miljö. Visserligen är Caravl också skriven med ett metaforiskt (vet inte om det är rätt ord egentligen) sätt som the night cirkus fast inte alls lika mycket. Gillar man inte böcker som är skrivna på det sättet kommer man säkert inte gilla denna, dock måste jag säga att jag inte reflekterar så mycket över det.
 
Handlingen tycker jag om väldigt mycket. Det handlar om två systrar som lever med en hemsk pappa, en dag får Scarlett biljetter till Caraval som är ett mystiskt spel där man inte vet vad som är på riktigt och vad som är fantasi. Dock måste jag säga att boken har noll bakgrunds story, men när de är på ön där Caraval äger rum så är det väldigt bra. Det är otroligt spännande och det var inte en tråkig stund i hela boken. 
 
Scarlett och Julian gillar jag väldigt mycket. Jag tycker det är fint att se hur Scaret är så försiktig och sedan börjar hon våga mer och mer. Julian verkar vara en skitstövel men jag gillade honom från början, troligtvis var det för att jag fattade att han inte skulle vara det genom hela boken. Tella däremot får jag inte riktigt grepp om, ibland verkar hon så himla naiv och ibland inte. Däremot säger Scarlet hela tiden att Tella är den hon mest bryr sig om men oftast verkar det inte alls så. 
 
Det här kommer bli mer än en bok och det verkar som om nästa bok kommer vara ifrån Tellas PoV. Jag hade också kunnat tänka mig att det skulle kunna vara en helt ny karaktär som ska besöka Caraval och så skulle Scarlett, Julian och Tella kunna vara där och guida den nya karaktären typ. Men det blir spännande att se vad bok nummer två kommer att handla om. 
 
Jag gillade den här boken väldigt väldigt mycket. Det är en stämning över boken och att jag hela tiden vill fortsätta läsa den. Hade Scarlett och Tellas relation varit bättre och en bättre bakgrunds story så hade boken fått en femma av mig! 

Betyg: 4.5/5

Arvtagaren

Kategori: Fantasy

 

Titel: Arvtagaren
Författare: Christopher Paolini
Serie: #4 Eragon
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 901

Jag har verkligen gillat den här serien och avslutet var inget undantag. Det är svårt att skriva recensioner på böcker där det händer så mycket som det gör i Arvtagaren. Det finns egentligen så mycket att diskutera i boken men det är svårt att få ner allt det i en recension.

I vilket fall som helst gillade jag boken väldigt mycket. Det är spännande rakt igenom hela boken och då är den ändå på 900 sidor. Men det är så himla mycket som händer, vilket det också behövde göra för att knyta ihop allt som har hänt i de tidigare böckerna. Jag gillar att man följer fler karaktärer än bara Eragon, det ger ett annat djup till historien eftersom han inte är överallt och kan observera allt vad som händer.

Gillar ni fantasy är den här serien ett måste. Alla böcker är sjukt tjocka men det är verkligen värt läsningen. Sidorna flyger förbi mer än vad man tror just för att det händer så mycket, och för att böckerna är så bra!

Slutet var bra och även om det inte blev som jag hoppades så kan jag i efterhand se att det är ett bättre slut än det jag ville ha. 

Betyg: 4/5

Fragments

Kategori: Dystopier

 

Titel: Fragments
Författare: Dan Wells
Serie: #2 Partials
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 564 

Jag tokgillade första boken vilket jag blev väldigt förvånad över. Beställde hem tvåan men den fick stå ett tag för den är så himla tjock. Tyvärr gillade jag inte den här alls lika mycket som den första och jag var tveksam till om jag skulle läsa sista boken, men jag hittade den på bokrean så då tänkte jag att jag lika väl kan avsluta den. Men alltså det här är en riktig mellanbok och det händer egentligen inte alls mycket på alla dessa sidor. Boken är onödigt tjock och de var egentligen de sista 200 sidorna som var bra. Och de första 50. Men alla andra sidor i mitten hade kunnat kortas ner så himla mycket. Sista boken är inte alls lika tjock i alla fall vilket jag tror är lovande.

Jag ska läsa sista boken och sen kan jag säga om det är värt att läsa serien. Första boken är riktigt bra men tvåan var tyvärr ett bottennapp, de sista sidorna gjorde att betyget drogs upp. 

Betyg: 2/5

En shopaholic bok tre och fyra

Kategori: Chicklit

 
Titel: En shopaholic säger ja & En shopaholic får en syster
Författare: Sophie Kinsella
Serie: #3-4 En shopaholic
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2009 & 2009
Sidantal: 397 & 361
 
Alltså den här boken älskar jag verkligen. Det är så roligt att Becky och Luke ska gifta sig, såklart går det inte utan dramatik och en massa problem.
 
Jag gillar hur böckerna utvecklas. Alltså det handlar inte bara om hennes shopping nu utan det är mer hennes ljugande som gör att hon hamnar i dåliga situationer. Dessutom är det himla kul att följa hennes liv och hur det utvecklas. Jag gillar verkligen den här boken just för att Luke är med så mycket. Också för att själva handlingen faktiskt inte är helt omöjlig, även om det nog inte hade gått så långt i verkligheten. 
 
Den här boken får mig att skratta så himla mycket, tror faktiskt att det är min favorit i serien. Det är så mycket problem och i den här boken förstår jag faktiskt hur kluven hon är. Jag är sämst i världen på att säga nej så har kan jag faktiskt relatera med Becky, och vem hade inte blivit lite lockad av ett riktigt sagobröllop?

Jag älskar ändå hur Becky alltid lyckas att lösa allt hon ställer till med och att vi som läsare inte får ta del av lösningen fören i slutet. Den här boken gillar jag riktigt mycket! 

Jag har läst den här boken tidigare också, men slutade läsa serien efter den här. Då hade jag tröttnat men det har jag inte alls nu, jag vill bara läsa mer och mer! Den här serien får verkligen läsningen på topp. Jag läste dessa böcker på tåget när jag pendlade till praktiken, och det är perfekt läsning för tidiga morgonar. 
 
Betyg: 4/5

Yey första boken i serien som jag faktiskt inte läst tidigare. Jag måste säga att handligen är ganska så otippad. Men jag blir inte alls förvånad över hur Becky hanterar allt. Dels är hon ju alltid väldigt överdriven men hon är också väldigt snäll. Hon gör ändå allt för att hon och Jessica ska få en bra relation. 
 
Tyckte det var så mysigt att i början läsa om deras smekmånad. Det skulle varit en hel bok om när de reste runt, och allt de hittade på. Det hade behövt mycket research men det hade varit så mysigt att läsa om. Dessutom är Luke fortfarande min favorit så i en smekmånadsbok hade man fått läsa om honom hela tiden, jag hade älskat det! 
 
Jag tyckte det var så roligt att Becky och Jessica är så olika. Även om jag tyckte att Jessica kunde anstränga sig lite mer för Beckys skull. Alltså Becky är alltid ganska överdriven och hon kunde absolut ta det lite mer lugnt men Jessica var också extrem, en vanlig människa hade ändå varit trevligare och gått med på att göra saker man kanske inte vanligtvis gillar bara för att vara trevlig. Men det är klart det blev mycket mer underhållande när båda var så extrema och på var sitt håll. 
 
Jag blev riktigt chokad när jag läste den här boken. Alltså jag grät så mycket så det är inte sant. Tårarna föll och jag fick huvudvärk men ändå slutade jag inte läsa för jag var tvungen att se hur det skulle sluta. Boken slutade bra och jag fick migrän. Men det var de ändå värt, för en bok som man gråter till är en bra bok. Även om jag har lätt för att gråta till många böcker så är inte så ofta som jag storbölar som jag gjorde till den här. Alltså sådär riktigt fulgråt samtidigt som jag var förkyld, ingen bra kombo. Men jag tycker att slutet var så himla bra. Alltså visst att Becky överdriver men att hon gav sig av är precis vad jag ville att hon skulle göra för jag blev så arg på Luke också. 
 
Kan inte vänta tills jag får plocka upp nästa bok i serien!
 
Betyg: 4/5

TBR för maj

Kategori: TBR-Hög

Den här högen ser nog galet stor ut med tanke på att det är sista månaden för mitt examensarbete och jag ligger sååå efter. Plus att jag åker till Dublin imorgon och fem dagar frammåt. Men som vanligt lär jag inte läsa alla böcker på listan ändå. 
 
 
Där regnbågen slutar - är faktiskt redan utläst. Behövde en bok och läsa på bussen så drog en ur min bokskål. Mycket nöjd med det valet jag kan säga. 
Inferno - Som sagt åker jag till Dublin imorgon och det är den enda boken som får följa med. Troligen hinner jag ändå inte läsa ut och skulle jag göra det kan jag köpa en ny bok där.
To all the boys I've loved before - serien - sista boken ramlade ner i lådan igår och vill börja läsa den nu!! Men har tänk att jag ska läsa om de första två (även om jag kommer ihåg dem så är det några av mina favoritböcker) 
Everything Everything - Skulle jag hinna läsa denna blir jag glad. Men det är en bubblare.
Peter Nimle and his fantastic eyes - Är också en bubblare så den måste jag inte hinna med. Drog den ur min bokskål och har varit sugen på den sen jag köpte den, för en evighet sen!
A million world with you - Har jag redan läst ut, läste mestadels av boken i april. 
Caraval - På min TBR för april men den hann jag inte, men läser den just nu.
Queen of shadow - Förstår inte hur jag inte kan ha plockat upp den här ännu, hoppas på att jag hinner den nu i maj! 

Den sista stjärnan

Kategori: Övernaturligt

 
 
Titel: Den sista stjärnan
Författare: Rick Yancey
Serie: #3 Den sista stjärnan
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 371
 
Jag läste andra boken för inte så länge sen så min väntan var inte lång innan sista boken i femte vågen-serien gavs ut. Trots det känner jag att jag hade glömt en del från tvåan. Den här serien är skriven på ett väldigt speciellt sätt, och varje bok börjar där den förra slutade. För att få den bästa upplevelsen skulle jag säga att läsa alla böcker direkt efter varandra. Hade jag läst den här serien för flera år sen så hade jag nog fastnat mer för den här boken än vad jag gjorde nu. Jag blev tyvärr besviken på sista boken, enligt mig var första boken bäst. Tvåan och trean är lika bra tycker jag nog. 
 
Handligen är dock actionpackad och det händer mycket hela tiden, precis som tidigare böcker. Det är en snabbläsning. Kan tänka mig att man kan läsa alla tre böckerna på ungefär samma tid som en fantasybok för det går väldigt snabbt att läsa. Dessutom är varken tvåan eller trean så lång. 
 
Jag kan säga att slutet blev jag väldigt förvånad över. Det var absolut inte alls något jag hade räknat med. Det är väl alltid bra men det här slutet var långt ifrån hur jag trodde hur det skulle sluta. 
 
Betyg: 2/5

Månadssammanfattning April

Kategori: Sammanfattning

Det har varit fullt upp i April och att jag hann läsa så många böcker som jag gjorde var förvånande! Just nu håller jag på att plugga 100% och har samtidigt två jobb, så det är inte så mycket fritid just nu. Men det är bara fram till sommaren (förhoppningsvis) som det är så här! Hade velat klämma in en bok till, men hade 200 sidor kvar i den igår som jag visste jag inte skulle hinna läsa ut. 

 
 
Antal böcker: 9 st
Antal svenska/Engelska: 5/4
Antal sidor:  3097 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: A million worlds with you och A treasury of classic fairy tales
Författarnas nationaliteter: USA (7) Australien (1) Tyskland (1) England (1)
 
Köpta: 7
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0

Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 
Favoriter den här månaden: The hate U give!!!!!