Bokparadiset

Italien!

Kategori: Allmänt

Imorgon efter att jag har jobbat ska jag åka till italien! Det är en utbytesresa så jag kommer nog inte kunna blogga så mycket om ens något alls. Men tänkte visa vad jag ska försöka läsa!
Får se om jag hinner läsa så mycket men man ivll ju inte va boklös ;)

Nattvandraren - Andrew Taylor

Kategori: SpänningsromanBoken utspelar sig i London år 1786. John Holdsworth har det svårt i livet, hans fru och son har drunknat och han själv är i en ekonomisk kris. Men han blir kontaktad av en rik änka, lady Anne Oldershaw, hon ger honom ett generöst uppdrag. Han ska bota hennes mentalt instabile son, Frank. 

Holdsworth åtar sig uppdraget men har ingen aning om de prövningar, hemligheter och frågor han kommer få sig.
Jag tycker boken var lite för lång för det tog lång tid emellan det hände något spännande. Jag gillar mer när det kommer snabbt så man inte kan lägga ifrån sig boken. 

Men omslaget var riktigt snyggt, det som fångade mig!

Men visst är det en intressant handling och det visar sig att det inte är så man tror att det är. Men det är något med boken som gör att man kan lägga ifrån sig boken och man tänker inte mer på den, och så ska det inte vara. Men de sista 150 sidorna var mycket mer spännande!

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Månpocket
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 444 ( Nääästan en tegelsten!)
Första meningen: Den sista måltiden närmade sig kulmen, sent på kvällen onsdagen den 15 februari 1785.
Betyg: 3-/5

Ingen läs tid alls!

Kategori: Allmänt

Nej fast jag har haft lov en vecka har jag kanppt hunnit läsa något! Jag får återkomma när jag har något vettigt att säga!

Senare!

Kategori: AllmäntSenare tänker jag krypa ner i soffan och sitta och sträckläsa en stund om allt går enligt planerna! ;)

En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna

Kategori: Feel-goodböckerNär Ellie Matthews mamma dör så blir det Ellies uppgift att ta hand om hennes mammas hattaffär. Efter att fått veta att hennes mamma hade funderat på att sälja den funderar Ellie på samma sak. Hur ska hon kunna göra hattar och försörja sig på dem? Men efter mycket om och men bestämmer hon sig i alla fall för att satsa, det är ju hennes mammas verk, allt som hon har kvar efter sin mamma. 

Men anledningen till att hennes mamma funderade på att sälja är för att de ska bygga en ny stor galleria på gatan där hattaffären ligger. Hur ska det nu går för Ellie och de andra småaffärerna på gatan?


Angående omslagen. Det svenska är ganska fint men det är så himla mörkt och på baksidan ser man knappt vad det står men orginal omslaget (tror det är orginal i alla fall) ser alldeles för töntigt ut!

Men till innehållet då. Det är en söt bok och man lär inte bara känna Ellie utan hennes kunder också, varför de ska köpa en hatt och så vidare. Det gillade jag mycket. Jag gillar Ellie som person också hon brinner för att göra kunderna nöjda och när de inte har råd så drar hon ner på priset lite så hon inte får någon vinst. 

Det var en lättsam och rolig bok att läsa och är mycket lik Vickys Vintagebutik faktiskt. Så gillade ni den kommer ni gilla denna. 

Utgivningsår:
Förlag:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2008
Förlag: Norstedts
Författarens hemland: Irland
Antal sidor: 330
Första meningen: Med tungt hjärta skyndade Ellie Matthews genom St Stephen's Green tillsammans med alla andra morgontidiga arbetare.
Betyg: 3++/5

Tävling hos hundörat!

Kategori: Allmänt

Ännu en tävling hos hundörat! Givetvis är jag med och tävlar och tycker ni ska göra samma sak, HÄR hittar ni tävlingen!

Tänk på...

Kategori: Allmänt

Jag har tänk på en sak. Ända sen jag började bokblogga så läser jag böcker på annat sätt. När jag läser reflekterar jag på vad det är jag gillar och inte. Jag reflekterade ju över såna saker förr också men inte alls på samma sätt och i samma mängd. Att ha en bokblogg när man läser tror jag ger mycket för läsningen faktisk!

Var det så här för er med?

Äventyr!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag ut på äventyr så här händer inget då hela helgen!

Reptilrummet, syskonen Baudelaire - Lemony Snicket

Kategori: Middle gradeDetta är andra delen i serien om syskonen Baudelaire. (HÄR läser du om första boken) Efter att ha bott hos greve Olaf har de en ny förmyndare, Montgomery Montgomery. Montgomery är väldigt interesserad av ormar. Syskonen älskar att bo hos Montgomery och vara med honom i reptilrummet. De ska åka till Peru för att leta efter nya ormarter. De ska ha med sig en assistent, Stephano. Men syskonen inser snabbt att Stephano inte är vem han utger sig för att vara.
Lemony Snicket har verkligen en speciell berättar stil som jag har sagt innan, men i denna boken märkte jag nog det ännu tydligare. Han sätt att beskriva saker är verkligen roligt. Sen berättar han saker som ska hända innan de har inträffat som är väldigt relevanta för berättelsen. Jag vet inte om jag ogillar det eller inte, eftersom jag ändå visste vad som skulle hända...
Det är en bra berättelser och ska bli kul att läsa nästa bok med!

Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2002
Förlag: Richters
Författare: Lemony Snicket
Författarens hemland: USA
Antal sidor: 206
Första meningen: Den väg som leder ut ur staden, förbi Disiga hamnen och in i den lilla staden Leda, är kanske världens otrevligaste.
Betyg: 3/5

Vecka 36 - Sofie Sarenbrant

Kategori: Deckare/Thriller 
De bästa vännerna Johanna och Agnes, som båda är höggravida, har haft en semester vecka i Brantevik med sina familjer. Det är deras sista kväll och bestämmer sig för att fira i den lokala hamnkrogen. Dagen efter när de har vaknat inser de att Agnes är borta. Det blir en sommar ingen kommer att glömma.
Detta är en bok jag velat läsa fruktansvärt länge men det har varit så lång kö på bibblan! Nu i efterhand förstår jag varför, det är verkligen en riktigt bra bok! 

Det är en riktig bladvändare och det är svårt att inte sträckläsa den. Det är bra miljöbeskrivning och man förstår att Sara känner till stället utan och innan. Karaktärerna gillar jag också de känns trovärdiga och man lär känna dem. Händelserna kommer tätt in på varanndra så det bli alridg långtråkigt att läsa den, det går inte för fort heller. Det är en riktigt bra debut deckare!

I slutet var det uppenbart att det skulle komma en två (Även om den redan har kommit ut nu) så det ska bli spännande att läsa den! 

Ett citat från när Johanna sak föda som fick mig att skratta högt!
"Försök slappna av och tänk på att det är meningen att det ska göra ont. Det är vägen till ditt första möte med vår bebis."
Och vad fan hade han gått för hemlig barnmorskeutbildning?"

Utgivningsår: 2011
Förlag: Ponto Pocket
Författare: Sofie Sarenbrant
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 297
Första meningen: Med ena ögat kikade hon in genom den smala dörrspringan.
Betyg: 4+/5
Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
 
Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:

De icke synliga - Fredrik Härén

Kategori: Ungdomsböcker

 
Från baksidan: Har du någon gång haft känslan av att det har varit någon annan i rummet, fast du vet att du är ensam hemma?
 
För den kvinnliga journalisten Alex, börjar allt med ett skolarbete om barns fantasivänner. När hon intervjuar barnen gör hon en märklig upptäckt: barnens berättelser visar en samstämmninghet som är alltför speciell för att vara en slump.


Att placera in denna boken i ett fack är mycket svårt för den innehåller lite av allt, det är spänning, fantasy, filosofi, deckare, övernaturlig vilket även Fredrik har skrivit längst bak i boken om. Att han har skrivit om hur boken kom till och hur han fick sina idéer tycker jag var oerhört roligt!

I början blev jag nästan lite knäpp av att läsa boken just det här med att man har känslan att någon är i rummet men inte är det, eftersom boken handlar om sånt.

Vad tycker jag annars om boken? Det är svårt att säga, svårt att sätta ord på utan att avslöja boken. Jag kommer definitivt läsa fotsättningen och jag undrar när den kommer för den lämnade många frågor efter sig, så jag hoppas att dem blir besvarade i bok nummer två. Hoppas även att bok nummer två kommer ha något liknande omslag! 

Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Första meningen:
Betyg:
Utgivningsår: 2012
Förlag: Månpocket
Författare: Fredrik Härén
Författarens hemland: Sverige
Antal sidor: 316
Första meningen: En människa som slåss för sitt liv är inte  rädd för att dö.
Betyg: 3+/5

Recensionsex från månpocket. Tack!

hm..

Kategori: Allmänt

Fast jag har en massa lånade böcker hemma, och har bara läst ut två kunde jag inte låta bli att låna några till böcker. Alla böcker är verkligen böcker jag tycker verkar intressanta så jag vill läsa dem, frågan är bara hur ska jag hinna innan lånetiden tar slut? 

Vecka 36 - Sofie Sarenbrant
Nattvandraren - Andrew Taylor
Otroligt men sant - John Searles

Något ni läst? :)

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

Kategori: Chicklit

Rachel har förlorat allt, hennes pojkvän, londonvåningen, jobbet. Som om det inte vore nog har hon arvt hennes moster hus på landet och ett hjälpcenter för hundar. Men när hon väl befinner sig på landet blir hon mer och mer engagerad i arbetet på hundgården och även människorna runt omkring.


Fast jag inte är en hundmänniska (är livrädd för hundar, stora som små) så blir man så betagen i boken och hundhistorier och allt så man blir sugen på att skaffa sig en.

Det jag gillar i boken är att inget är komplicerat i den, inga komplicerade relationer som man blir trött på för att personerna i boken gör det värre än vad det är, nej utan här är dem ärliga mot varanndra och det gillar jag! 
Rachel utvecklas väldigt mycket i boken vilket också är väldigt skönt.

Det är inte riktigt den vanliga chicklit typen heller, visst man man väl förutspå lite men det är inte samma humor och inte samma slags relationer.

Det kommer snart komma ut en fortsättning (eller har det gjort det?) och den ska jag definitivt läsa, jag vill veta hur det går med alla, inte bara Rachel!

Första meningen:
Utgivningsår:
Förlag:
Författare:
Författarens hemland:
Antal sidor:
Betyg:
Utgivningsår: 2011
Förlag: Forum
Författare: Lucy Dillon
Författarens hemland: Storbritannien
Antal sidor: 454
Första meningen: Första veckan i februari hade Rachel Fielding ett riktigt glamoröst jobb som PR-konsult för ett antal internetföretag, en älskare som gav henne blommor med jämna mellanrum och klädde sig snyggare än hon själv, städhjälp och en hy som var tre år yngre än hennes biologiska ålder, trettionio.
Betyg: 3+/5

#2 Sammanfattning Januari

Kategori: Sammanfattning

Ännu en månad har gått, dock tycker jag att det varit januari jättelänge. Trodde jag skulle hinna läsa ut ensamma hjärtan och hemlösa hundar men tyvärr inte har 100 sidor kvar. 

Antal Böcker:
Kvinnliga vs manliga författare:
Antal svenska författare:
Antal sidor:
Månadens bästa:
Månadens sämsta:
Månadens överraskning:
bästa omslag:
Antal Böcker: 7, vilket innebär nytt rekord!
Kvinnliga vs manliga författare: 4/3 Ganska så jämnställt alltså!
Antal svenska författare: 3 st
Antal sidor: 2204 Så det var inte måga tjockisar.
Månadens bästa: Jag har insett att jag sätter ett visst betyg när jag läst den men sen när det har gått en tid tycker jag ofta att jag har satt ett för högt betyg, är det likadant för er? Men den bästa får nog bli "Ur vulkanens mun av Helena Von Zweigberg.
Månadens sämsta: Den man älskar med Emily Griffin, men morden i Effeltornet låg inte långt bakom.
Månadens överraskning: Att morden i Effeltornet var så dålig som den var.
bästa omslag: Jag tycker det är jättemånga av böckerna jag läst som har snygga omslag men om jag måste välja får det bli: