Bokparadiset

Den avklädda bruden - Anonym

Kategori: Erotik

Kvinnan som skrivit den här boken ville vara anonym då den handlar väldigt mycket om sex, hon ville skriva allt det hon kände utan att bli dömd för det.
Det handlar om en kvinna som har gift sig med en man. Under deras smekmånad så pratar mannen i telefon med kvinnans bästa vän och hon anar att dom har en affär tillsammans. Inget blir som innan mellan mannen och kvinnan längre. Mannen har aldrig riktigt kunnat tillfredsställa kvinnan och nu börjar hon va otrogen med en annan man, Gabriell. Gabriell är oskuld så kvinnan börjar ge honom lektioner, tillslut är han precis som kvinnan vill ha honom, helt perfekt.

Boken är skriven i du-form vilket jag tyckte va skit jobbigt i början. Men sen när man streck läste den blev det inte lika farligt. Sen är det inte kapitel utan lektioner och under varje lektion så står det ett budskap och de fattade jag aldrig, ibland höll dem i hop just den lektionen men ibland var det taget från luften kändes det som.
Boken är väldigt spännande i början men i mitten blir det mest en porrig otrohets affär med skuldkänslor och diverse. I slutet rycker den dock upp sig men då är man lite borta, lite tappad från handlingen. Jag kan känna att man tappar bort handlingen lite mellan allt sex och du-formen, i början hittade jag ingen alls något sammanhäng.
Namnet var dock väldigt passande..

Första meningen: Din man vet inte att du skriver det här.
Utgivningsår: 2006
Antal sidor: 335
Betyg: 2

Jaktsäsong - Mats Strandberg

Kategori: Chicklit

Möt Melinda, en vacker kvinna på 30-nånting som vill träffa mannen i sitt liv. Men var ska hon hitta honom när de enda hon umgås med är bögar som vägrar lämna Bermuda-triangeln av gayklubbar?

Möt Magnus, Melindas bästa vän som längtar efter skönt småtråkigt Svenssonliv - och allra helst med vännen Sebastian, som han är hopplöst förälskad i.

Möt Sebastian, författaren som lever ett fläckfritt liv i sin minimalistiskt inredda våning. Men under den perfekta ytan gömmer sig en och annan smutsig hemlighet.

I Stockholms gayvärld, där Melinda och hennes vänner lever, består dygnet till stor del av nattklubbar, teveberoende och spektakulärt misslyckade dejter. Hur hittar man kärleken bland sex, lögner och dvd-boxar?

Enligt mig så låter den mycket bättre än den var. Jag tycker kapitlena är för korta då de är på tre-fem sidor. jag tycker inte heller riktigt om han han hoppar så mycket mellan personerna, ibland är det bara ett par rader innan det byter och så håller det på lite så hela tiden. Det gillade jag faktiskt inte. Den va också otroligt seg att läsa då det aldrig hände någonting man läste och läste men det tillkom inget som förde handlingen frammåt. Det var först dom 50 sista sidorna som va bra, och dom sista 20 va riktigt bra det va då man blev glad av boken.

Första meningen: Hon skrattar tills hon inte får luft, tills hon nästan får panik, och hon vacklar bakåt ett halvt steg och tappar balansen.
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 314 (Pocket)
Betyg: 3-

Niceville - Kathryn Stockett

Kategori: Humor

När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap. 


Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.


Jag fullkomligt älskade allt med den här boken. Jag kunde inte sluta läsa den men ändå ville man inte att den skulle ta slut. Den hade allt från skratt till tårar. Ska bli spännande och se hur filmen blir faktiskt.

 

Jag älskar alla tre kvinnorna i boken, Aibileen, Minny och Skeeter. Aibileen som älskar arbetsgivarens dotter som sitt eget barn som bara vill det bästa för henne. Minny som alltid verkar så självsäker är inte alls så självsäker egentligen. Skeeter som älskade sin hemhjälp så mycket när hon va liten och inte visst vad som hände med henne. Jag måste säga att det finns inget dåligt att säga om den här boken!

 

Jag måste dock säga att jag vet inte riktigt vilken kategori jag tycker boken passar in i så det fick bli i humor för att den gav en hel del skratt!


Första meningen: Mae Mobley föddes tidigt en söndagsmorgon i augusti 1960.
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 479 (Pocket)
Betyg: 5+

kommande läsning.

Kategori: Allmänt


Nu har mitt höstlov börjat så då har jag laddat upp med lite ny läsning. Jag har verkligen hamnat i chick-lit träsket. Fast för mig är det så jag fastnar i en viss genre och så byter man lite då och då.
Jag insåg att det kanske var en förliten laddning då jag snart är färdig med Mats Strandbergs Jakt säsong. Tur att man har några olästa böcker i bokhyllan!

Bokbloggsjerka

Kategori: Allmänt

Denna veckan frågar Annika i sin bokbloggsjerka

Jag vet att alla som är med i jerkan älskar att läsa böcker men jag är nyfiken på om ni även skriver själva?

Svaret är nej! Anledningen till att jag inte skriver är för det är inget jag är bra på. Att skriva faktauppsatser är jag bra på men då redigerar man bara någon annans text och flinkar in lite eget, det är inte så svårt. Fast det är inte heller så att jag drömmer om att vara författare, jag gillar mer att läsa böcker.

Vickis vintagebutik - Isabel Wolff

Kategori: Chicklit

Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.

I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Jag älskar beskrivningarna på vintagekläderna i boken man ser det verkligen framför sig. Det handlar ju mycket om Vicky men ändå kommer kläderna in lite hela tiden utan att det blir förmycket.
Det är en riktig mysbok och jag ville att den aldrig skulle ta slut! Därför är jag nu på jakt på fler böcker av isabel Wolff och hoppas på samma mysiga anda!
Första meningen: September är faktiskt en bra tid för en nystart, tänkte jag när jag gick hemifrån i morse.
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 386 (pocket)
Betyg : 4+

#1 Lista

Kategori: Listor/Taggar

Lånade en list grej från enligt o

snabb långsam
Det är ju en definitions fråga. Men om jag måste luta åt något håll är det nog långsam.

läser alla ord – skummar en del
Jag läser varje ord för annars känner jag att jag missar delar av boken.

gillar långa beskrivningar – hoppar över det som inte för historien framåt

kommer ihåg detaljer – kommer ihåg i stora drag

undviker tjocka böcker – läser gärna tegelstenar

tycker om tunna böcker – tycker att tunna böcker ofta saknar något

idealboken är på mindre än 400 sidoridealboken är på mer än 400 sidor
Det är helt beroende på storyn, vissa böcker måste vara längre än 400 sidor.

tjuvkikar på slutet – läser aldrig slutet förrän boken är just slut
Nej! Då förstör man ju hela boken!

väljer efter omslag – skiter fullständigt i ytan
Är det en bok man verkligen vill läsa har det ingen betydelse på omslaget. Men när jag är på biblioteket är det ofta omslagen som avgör om jag läser på baksidan.

läser baksidetexter – undviker baksidetexter

väljer boken efter rekommendation – vill helst välja själv
Läser man om någon bok på en blogg så försöker jag hitta den men ofta går jag på fri jakt på biblioteket.

rekommenderar ofta böcker till andrarekommenderar sällan böcker

hör det jag läser i huvudet – hör aldrig det jag läser

gillar ljudböcker – gillar inte ljudböcker
Jag har faktiskt inte provat en ljudbok men jag inbillar mig att jag kommer störa mig på rösten och att det kommer gå för sakta.

läser främst böcker i en genre – gillar att variera min läsning

läser alltid på svenska – läser på flera språk
Jag vill läsa mer på engelska men det blir liksom aldrig av.

är bra på att komma ihåg böcker jag läst – glömmer lätt bort både titlar och författare
Många böcker sätter ju avtryck och deras handling kommer jag oftast ihåg, men det är författarna som aldrig fastnar på linsen.

skriver upp det jag läser – skriver inte upp det jag läser
Jag försöker ju börja med det nu! :)

läser varje dag – läser mer sällan
Det försöker jag göra i alla fall.

tycker att läsning är avslappnande – tycker att läsning är ansträngande

Elsas Mode - Sofi Fahrman

Kategori: Mode

 

När Elsa Gustafsson, 21, flyttar från New York packar hon mer än bara sin nya garderob i resväskan. Hon har samlat på sig underbara minnen, hett skvaller och konsten att överleva på 10 dollar om dagen i världens dyraste stad. Tillbaka i Sverige tar det inte lång tid innan Elsa befinner sig mitt i Stockholms pulserande modekarusell. Snart består hennes vardag av bloggande på Elsas mode, festande vid Stureplan och shopping på största allvar.

Boken va rolig och det tog inte lång tid innan man va på sista kapitlet. Man får läsa mycket om kläder, olika märken och shopping. Vilket inte är så konstigt då Sofi är chef på "Sofis Mode". Det handlar om bloggande som Sofi har skildrat i sin bok. Man trodde väl att det skulle komma en bok om det förr eller senare. Sex scenerna är mer beskrivna än många chick lit-böcker och det hör till den här boken. Dock kan jag inte undgå att tycka att Elsa är lite väl sexuell med lite för många, men det är sån hon är Elsa. Det jag gillar är att man får se lite blogginlägg då och då. man märker att Elsa överdriver lite och så är det väl troligtvis i den vanliga bloggvärlden också. Den enda tidsuppfattningen man får är just i blogginläggen vilket kan vara lite jobbigt ibland.
Jag gillar såna här Chick lit böcker, lätt att smälta. Visst anar man vad som ska hända och ibland är Elsa lite för självupptagen och pinsam men det är sån hon är. Jag tycker det är fint att läsa den så här i höst mörkret!

 

Första meningen: Elsa gråter.
Utgivningsår: 2009
Antal sidor: 309 (inbunden)
Betyg: 4

Försöker igen!

Kategori: Allmänt

Ja, nu försöker jag igen med en bokblogg, hade en innan men tyvärr la jag ner den. Men nu tar vi nya tag och förhoppningsvis stannar denna längre!

Så Välkomna till mitt BokParadis!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt