Bokparadiset

Böckerna

Kategori: Allmänt

Precis som jag skrev igår så har jag tre av böckerna som de pratar om i Bokklubben vid livets slut jag blev väldigt sugen på att läsa dem och tyvärr har de legat olästa lite för länge så förhoppningsvis ska jag ta tag i någon av dem väldigt snart! 

Bokklubben vid livets slut - Will Schwalbe

Kategori: Biografer&Memoarer

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Titel: Bokklubben vid livets slut
Författare: Will Schwalbe
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 298

Det jag blev mest förvånad var att det är en verklighistoria. Det är lite som en biografi fast om två människor och deras möten. Hade jag vetat det innan så hade jag nog blivit avskräckt men grejen är att han verkligen skriver till en som läsare. Det känns hela tiden som det bara är mig han har skrivit orden till och inte till alla som läser boken. 

Som titlen antyder så förekommer det mycket böcker. De flesta böckerna vet jag inte alls vilka det är men några har jag läst och tre hade jag i min hylla så dem blev jag oerhört sugen på att läsa nu. Sättet som Will och hans mamma pratar om böcker blir jag väldigt avundsjuk på. Tänk om min familj hade läst lika mycket som jag, vad härligt! 

I en verkligbok brukar jag inte bedömma karaktärer men alltså hans mamma Mary Ann var verkligen en fantastisk kvinna. Verkligen helt underbar och jag gillar henne så mycket. Alltid så förnuftig och en så bra förebild. 

Slutet frå man reda på ungefär på första sidan, och man vet med sig det hela tiden trots det så gråter jag lite i slutet. Men oj vilken bra bok. 

Tack till Modernista för rec-exet! 

mycket! 

I min brevlåda 49

Kategori: Video

Spelade in en bookhaul för ett par dagar sen. Så visar den innan jag visar allt jag köpte på bokmässan! Tyvärr var ljuset helt konstig så fick göra på ett annat sätt. 

bokmässapresent

Kategori:

Innan så åkte min pojkvän iväg för att kolla på en ny jacka, eftersom jag var alldeles för trött stannade jag hemma. Men vad kommer han hem med istället? En bokmässapresent som han kallade det. EN TILL BOKHYLLA! Mina böcker har staplats lite på varandra och nu när vi ska iväg på bokmässan imorgon och köpa massa böcker ansåg han att jag behövde en till. Han vet precis vad jag vill ha!!! 

City of glass - Cassandra Clare

Kategori: Änglar

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: City of glass
Författare: Casandra Clare
Serie: #3 The mortal instrument
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2009
sidantal: 492

Efter att ha läst City of Ashes var jag inte direkt sugen på fortsättningen. Men så härom dagen föll valet av bok på denna. Tur var väl det för boken är riktigt bra. Även om den är lång så blir jag inte uttråkad av att läsa som i föregående bok. 

Fast jag måste säga att jag inte älskar karaktärerna, i alla fall inte Claire och Jace. Claire tycker jag allid slänger sig in i situationer och inte riktigt tänker på konsekvenser. Jace tycker jag är så himla självupptagen och ska alltid hålla på att spela tuff. Och varför kan de inte bara sluta med deras förhållande?! Såå trött på att läsa om deras bråk hela tiden också! Dock så har Simon verkligen växt i mina ögon, gillar verkligen han som vampyr! 

Tycker det hela slutade väldigt bra och det ska bli spännande att se vad nästa bok kommer att handla om! 

SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER

Alltså jag visste det, jag visste att de aldrig var syskon det kändes så konstigt! När man läste om det så skrev jag ut; JAG VISSTE DET, hahah. Sen måste jag säga att det var så skönt att Valentin dog. Hoppas bara inte man kommer behöva läsa om deras kärlekstrubbel i kommande böcker.
 

Bokskål #5

Kategori: Bokskål

Jag filmade när jag drog min nya bok från bokskålen, dock så har jag lyckats filma utan ljud så tänkte att det är nog ingen idé att visa. Vilket betyder att det får bli en video nästa månad! 


Bokklubben vid livets slut blev det. Skulle läst denna i somras men blev inte av, med tanke på att det är ett rec-ex och jag fick den för ett år sen är det verkligen dags att ta tag i den! 

Uppdatering

Kategori:


Detta är vad jag läser just nu. Köpte den förra året på bokmässan och för att lätta lite på samvetet så valde jag den så att jag bara har tre olästa från förra året istället för fyra nu när det närmar sig mässan. Än så länge gillar jag den bättre än tvåan!

Har så himla mycket att blogga om just nu men ingen tid. Två till bookshelftour-video, nya böcker att visa, bokskålen och massa annat hooopas att jag ska hinna filma en video i veckan iaf! 

Fateful - Claudia Gray

Kategori: Varulvar

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Fateful
Författare: Claudia Grey
Förlag: Harper teen
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 328

Denna boken fångar mig på grund av att den utsplear sig på Titanic. Vilket är konstigt med tanke på att jag gillade aldrig filmen.. Men efter att ha läst boken blev jag faktiskt sugen på att titta om på filmen. Dock några veckor senare så är inte begäret så stort längre, jag gillar ju trots allt inte filmen. Men den här boken gillade jag.

Till en början är boken väldigt seg och det händer.aldrig.någonting. Trodde verkligen att det inte skulle gå att läsa ut boken utan att ha något mer vid sidan om men det gick för de sista 100 sidorna är rysligt spännande. Lite som filmen faktiskt, ibörjan jätteseg och det är ju faktiskt bara slutet som det blir spännande. 

Jag gillar Tess. Gillar att hon vill något med livet och att hon vill bli något mer även om det inte ser så ljust ut för henne eftersom hon är kammarjungfru. Just därför tycker jag det är häftigt att hon aldrig ser ner på sig själv. Hon är rättfram, vågar be om hjälp och är alltid sig själv, det gillar jag. 

Dock måste jag säga att det hade varit skönt om det inte blev en serie, tycker den hade passat som stand alone  men vi får väl se.

Boken är en aning seg och betyget hamnar på 3-3.5

Bookshelf tour del 2

Kategori: Video

2x Barnböcker

Kategori: Barnböcker

 Klicka på omslaget för att läsa handlingen. 
 
Ända sen jag läste bröderna lejonhjärta så har jag velat läsa mer av vår fantastiska författarinna. Att jag inte läst mer av Lindgren. När jag hittade denna på secondhand så föll valet på denna. Såklart är boken bra, den är kanske inte lika omtalad som många andra böcker hon har skrivit men så spännande. Fast boken är för barn så sitter jag som på nålar. 

Astrid Lindgren har blivit känd för en massa saker och inte minst hennes språk, och det är speciellt. Det är ganska mycket talspråk och som smålänning är det ju trevligt att få läsa riktigt smålänska dessutom! 
 
Titel: Kalle Blomkvist och Rasmus Författare: Astrid Lindgren Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2002 (1953) Sidantal: 171 Betyg: Gillar! 
 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Precis som Astrid Lindgren så har Dahl ett speciellt språk och framförallt speciella karaktärer. Matilda som verkligen är lillgammal men hon är väldigt charmig och en härlig karaktär! Hennes föräldrar är hemska. För att inte tala om läraren som är ännu värre. Hela boken finner jag ganska bisarr dessutom är det en fruktansvärd historia. 

Titel: Matilda Författare: Ronald Dahl Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2012 Sidantal: 266 Betyg: Gillar inte. 

Nytt!

Kategori: Allmänt

Nytt som jag byter bort, kommentera här eller på den vanliga bokbytessidan! 

 

Porträttet av dig - Isabel Wolff

Kategori: Chicklit

Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Titel: Porträttet av dig
Författare: Isabel Wolff
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 357

Ända sen jag läste Vickys vintage butik har jag velat läsa något mer av Wolff, men det tog lång tid innan något mer blev översatt. 

Lite av Wolffs grej är att huvudkaraktärerna har ett speciellt jobb. Ella är porträttkonstnär, sedan får vi följa henne och genom henne även hennes kunder. Upplägget är detsamma som i Vickys vintagebutik. Men det är verkligen något speciellt med att få lära känna människorna samtidigt som Ella. Jag har många favoriter av kunderna faktiskt, men mest Iris. 

Måste säga att den här chicklit:en handlar mer än om kärlek faktiskt. Det handlar även om Ellas icke exicterande relation till hennes pappa och även en del om hennes mamma. Kärleken är engentligen det som tar minst plats och jag gillar det. Det är så himla mysigt att bara läsa om kunderna och deras problem. 

Porträttet av dig är inte riktigt lika vass som Vickys vintagebutik men jag tycker mycket om den ändå. 


Aristotle and Dante discover the secrets of the universe - Benjamin Alire Sáenz

Kategori: Hbtq

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Titel: Aristotle and Dante discover the secrets of the universe
Författare: Benjamin Alire Sáenz
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 359

Det var Emmas fina recension som fick mig att lägga till boken i min to-read. När jag någon dag senare var inne i en bokhandel och boken stod där så plockade jag givetvis med mig den. Så glad för att jag gjorde det. Detta är en helt fantastisk bok och du måste läsa den! 

Språket är hur vacker som helst. Det är korta meningar blandat med långa. Korta kapitel, ibland bara på en sida, blandat med långa. Dessutom i paperbacken så är raderna och allt så himla luftigt, det gillar jag. Det finns ungefär en miljon vackra citat i boken. Det känns verkligen som om varje ord är valt med omsorg. 

Till karaktärerna så är de toppen. Aristotle som har så mycket tunga saker att bära på och Dante som alltid är positiv fast än att det är svårt. Ari är väldigt arg och en dysterkraktär, men inte på det jobbiga sättet utan det är så han är. Hans karaktärsutveckling är verkligen toppen. Mycket av det beror på föräldrarna. Måste bara flinka in att det är roligt att för en gångs skull är föräldrarna en riktigt stor del av boken. Till Dante så är han alltid så posetiv och så smart, älskar smarta karaktärer. Fast han kanske inte verkar det till en början så är han så stark också, han verkligen står upp för det han tror på. Det går inte annat än älska dessa. 

Sen måste jag bara säga att slutet är så himla bra, jag väntade mig inte det, men oj så glad jag blev! 

Har du inte läst boken än så är det hög tid att prioritera boken! 

Tag!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Blev taggad av fina Maddie att göra denna TAG:en. Kul! Men svårt :) 
 

10 - Books already released on your wishlist

1. The one - Kiera Cass
2. Pushing limits - Katie McGarry
3. To All the Boys I've Loved Before (To All the Boys I've Loved Before #1) - Jenny Han 
4. We were liars - E.lockhart
5. Since you've been gone - Morgan Matson
6. Spells - Aprilynne Pike 
7. Shadow and bone - Leigh Bardugo
8. Rebel Belle - Rachel Hawkins
9. The unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
10. Born at midnight - C.C. Hunter

9 – Favourite Covers


 

8 – Not yet released books that you can’t wait for

1. Untitled - Chris Colfer
2. Champion . Marie Lu (Svenska)
3. Days of blood & starlight - Laini Taylor (Svenska) 
4. Blue Lily, Lily blue - Maggie Stiefvater 
5. Heartless - Gail Carriger (Svenska)
6. Sister's fate - Jessica Spotswood (Svenska)
7. Vampyrerna i Morganville #4
8. The forever song - Julie Kagawa (Svenska) 
 

7 – Auto-buy Authors

1. Gail Carriger
2. Chris Colfer
3. Fredrik Backman
4. Maggie Stiefvater
5. Rachel Hawkins
6. Jojo Moyes
7. Stephanie Perkins

6 – Book Boyfriends

1. Lord Maccon, Parasolprotektoratet
2. Gansey, The raven Cycle
3. St. Clair, Anna and the french kiss
4. Four, Divergent
5. Dimitri, Vampire Academy
6. Poo, De utvalda

 

5 – Books you recommend the most

 

4 – Books you thought you’d like but didn’t

3 – Books that made you cry


2 – Books you never plan on reading

1. Promise bound - Anne Greenwood Brown
2. Being Nikki - Meg Cabot
 

1 - Favourite Genre at the moment

 Fantasy

Och så taggar jag: 
Bella

Allegiant - Veronica Roth

Kategori: Dystopier

  Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Titel: Allegiant
Författare: Veronica Roth
Serie: #3 Divergent
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 392 sidor

Den mest efterlängtade boken 2014, eller ja i alla fall en av dom. Så kanske var förväntningarna för höga? Fast nej, andra boken älskade jag ju. Kort sagt så är jag en aning missnöjd. 

Boken berättas numera inte bara ur Tris PoV utan även från Fours, och jag gillar det inte. Jag tycker rösterna är alldeles förlika och det är ofta jag inte har en aning om vems PoV det är jag läser från. Jag tycker inte Four känns som samma person som i tidigare böcker. Han känns så mycket mer osäker och inte alls den här starka coola killen vi lärde känna han som. 

Jag vet inte vad jag ska tycka om boken. Det är absolut den svagaste i serien. Det är mycket som drar ner betyget. Men efter att ha läst boken så gillar jag den inte. Eller vissa delar och därför kan jag verkligen inte sätta betyg på boken. På goodreads satte jag en fyra men vet inte vad jag ska tycka om den. 

Sen kan vi ju bara prata lite om slutet. Jag tänker inte avslöja vad som händer men vill du inte bli en uns spoilad sluta läsa nu. Alltså jag såg inte det komma. Var tvungen att läsa om och ändå fattade jag inte det fören flera sidor senare. Alltså jag ångrar att jag läste boken. Jag fattar inte hur Roth kunde göra så, visst det kanske var modig och blabla men hon krossar mitt hjärta. Efter att ha läst boken önskade jag att jag inte gjort det. Jag vet inte hur jag ska kunna se film två när jag vet vad som komma skall. Nej det var inte alls okej och därför drar det ner boken så otroligt. 

Tack Modernista för rec-exet! 

Bookshelf tour del 1

Kategori: Video

Här är första delen i min bookshelftour, kommer tre till så hoppas ni gillar! 

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Kategori: Häxor

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 

Titel:
Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offret
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: #3 Beautiful Creatures
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 479

Åh vad jag verkligen gillar denna serien. Det är så himla tråkigt att serien är slut om bara en bok... Trots att de är ganska tjocka flyger sidorna iväg för mig. 

I den här boken tar inte Lena så mycket plats, och jag måste säga att det är en aning skönt. Hon tog så himla mycket plats i den förra boken att jag tycker det är skönt att hon backar lite. Istället får Link mer utrymme, jag har alltid varit ett fan av honom från början. Han har alltid funnits där och vetat om saker (vilket inte brukar vara fallet) och att han numera är en del av den magiska världen gillar jag ännu mer. Dessutom gillar jag att fokuset i boken verkligen ligger på Ethan, för en gång skull är det han som är centrum av boken. Macon har alltid varit en favorit så jag blir ledsen att han inte är med så mycket. 

Jag tycker det är så spännande med allt som händer, både alla mysterier och det som händer i stan. Dock blir jag lite irriterad när alla håller hemligheter för varandra, det är ju en del av boken charm men jag tänker hur mycket snabbare de hade kunnat lösa allt om de berättade saker för varanda. Iallafall Ethan och Amma.

Tack till Semic för rec-exet! 

Månadssammanfattning Augusti

Kategori: Sammanfattning64. Hemlös - Gail Carriger
65. Född fenomenal - Joephine Bornebusch
66. Aristotle and Dante discover the secret of the universe - Benjamin Alire Sáenz
67. Hunger - Michael Grant
68. Elsas hemlighet - Sofi  Fahrman
69. Ibland bara måste man - David Levithan
70. Beautiful Creatures - Det högsta priset, det största offret - Kami Garcia och Margaret Sthol
71. This is what happy looks like - Jennifer E.Smith
72. Midnattsgränden - Rachel Caine
73. Fateful - Claudia Gray 

Antal Böcker:  10st
Antal svenska/Engelska: 6/4
Antal sidor:  3781 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Nordiska väsen
Författarnas nationaliteter: USA (9) Sverie (2) 
 
Köpta: 7
Rec-ex: 3
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 0
Bokvänsbok: 0

Påbörjade serie: 0

Uppföljare i serie: 5

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Det har varit en bra läsmånad, dock har jag mest sträckläst och därför känns den ändå som om jag inte har läst så mycket denna månaden. Det har varit väldigt bra kvalité på böckerna och tycker ändå alla varit bra! Nu har skolan dragit igång och vi får se hur läsningen blir nu, detta verkar vara en oerhört krävande kurs! 

Bokvänspaket x3

Kategori: Video