Bokparadiset

Läs-A-Lot julen2013 Sammanfattning

Kategori: Läs-A-Lotjul2013Kör sammanfattningen nu då jag inte kommer inte läsa mer eftersom jag ska iväg och jobbastrax. 

Mina mål:
Läsa 1000 sidor, motsvarar ungefär 143 sidor om dagen
Läsa en hyllvärmare
Läsa för att det är kul

Totalt lästa sidor: 1162 sidor

Kan med glödje säga att jag uppnåde alla målen. Sidantalet blev till och med bättre då jag läste 166 sidor om dagen. Jag är mer än nöjd faktiskt! 

3x middlegrade

Kategori: Allmänt

 Utläst 131229
 
Gillar den här mer än vad jag gillade pojken som svävade. Det är en barnbok men den riktar sig även till vuxna, tror mycket kan vara svårt att förstå som barn men som man som vuxen fattar direkt. Tycker boken är himla söt fast den är väldigt sorglig också. Mysiga bilder dessutom och älskar omslaget, så fint. Vill väldigt gärna läsa pojken i randig pyjamas också! 

Tack så jättemycket B.Wahlströms för rec-exet!

Titel: Pojken som sprang bort Författare: John Boyne Utgivningsår: 2011 Förlag: B Wahlströms Antal sidor: 188 Betyg: Gillar! 

 Utläst 131228
 
Gillade denna riktigt mycket. Perfekt slöläsning och med många skratt! Visst att Nikki överdriver endel och ibland är hon lite omogen, men tycker det bara är roligt istället för störande. Tycker det är jättekul med alla bilder som förstärker hela berättelsen. Kommer absolut att plocka upp dagbok två! 

Tusen tack Modernista för rec-exet! 

Titel: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv Författare: Rachel Renée Russell Serie: #1 Nikkis dagbok Utgivningsår: 2013 Förlag: Modernista Antal sidor: 282 Betyg: Gillar! 

 utläst 130602
 
Gillar inte alls omslaget och den röda färgen gör det inte bättre. Tycker inte innehållet var lika bra som ettan heller. Var inte alls spännande och tyckte han kunde gett en lite bättre återblick om vad som hände i bok ett. Vet inte vad det var som jag inte riktigt gillade, om det var att man fick följa Michael och han hela tiden gjorde dumma saker eller vad det var. Men jag kommer iallafall läsa sista delen när den kommer ut och troligtvis får man följa Emma då och henne gillar jag verkligen! 

Titel: Rubinernas bok Författare: John Stephens Serie: #2 Trolldomens tre skrifter  Utgivningsår: 2012 Förlag: Semic Antal sidor: 367 Betyg: Helt okej! 

Läs-A-Lot julen2013 dag5

Kategori: Läs-A-Lotjul2013Mina mål:
Läsa 1000 sidor, motsvarar ungefär 143 sidor om dagen
Läsa en hyllvärmare
Läsa för att det är kul

Antal lästa sidor: 110
Totalt lästa sidor: 694 sidor

Igår läste jag ut Nikkis dagbok, gillade faktiskt den. Och så började jag i Pojken som sprang bort. Som ni märker följer jag inte planeringen så mycket, haha! Ska sätta mig och läsa lite nu innan jag får besök.

Hur går det för er? :)  

Läs-A-Lot julen2013 dag2+3+4

Kategori: Läs-A-Lotjul2013
Mina mål:
Läsa 1000 sidor, motsvarar ungefär 143 sidor om dagen
Läsa en hyllvärmare
Läsa för att det är kul

Antal lästa sidor: 414
Totalt lästa sidor: 584 sidor

Läste ut gåvan. Mycket bättre än vad jag trodde för övrigt. Sedan fortsatte jag läsa i Nikkis dagbok, inte utläst men det blir den ikväll. Tyvärr har jag inte hunnit läsa något varken idag eller igår, men ligger ändå bra till :) 
 

2x miniseriealbum

Kategori: minirecensioner

 
Ett litet seriealbum i ett litet format. Trodde det skulle vara roligt men det var de inte alls. Tycker handlingen var ganska torftlig och inte speciellt rolig. Gillar inte riktigt tecknarstilen heller. Pocketversionen är uppdelad i två dock är det inget jag kommer läsa. 

Titel: Askungens systrar Författare: Joanna Rubin Dranger Utgivningsår: 2006 Förlag: Alberts bonnier förlag Antal sidor: 272 Betyg: Gillar inte.  

 
Väldigt söta bilder, Owly är så söt! Även om det inte är någon text med i boken förmedlar den mycket känsla. Har för mig att det finns fler böcker om Owly dock är det inget jag kommer att läsa. 
 
Titel: Owly Författare: Andy Runton Serie: # Owly Utgivningsår: 2012 Förlag: Top shelf productions Antal sidor: 157 Betyg: Helt okej! 

Kanske passar böckerna er bättre än mig? De finns i mitt bokbyte

Läs-A-Lot julen2013 dag1

Kategori: Läs-A-Lotjul2013

Så första dagen är snart över. Jag började redan vid tolvslaget så det sattes igång och satt uppe ett par timmar och läsa ut min första bok. Imorse började jag på bok två, gåvan. Tyvärr har jag jobbat hela dagen och sen hängt med släkten dock så jag läsa nu fram tills jag ska sova! 

 

Mina mål:

Läsa 1000 sidor, motsvarar ungefär 143 sidor om dagen
Läsa en hyllvärmare
Läsa för att det är kul

Antal lästa sidor: 170 sidor
Totalt lästa sidor: 170 sidor

Helt klart nöjd med dagen. Dessutom är det ju lite kvar på den men det får komma med i morgondagens update! 

Hur går det för er? :) 

Renegade magic

Kategori: Häxor

 
 
Titel: Renegade magic
Författare: Stephanie Burgis
Serie: #2 The unladylike Adventures of Kat Stephenson
Förlag: Atheneum Books for Young Readers
Utgivningsår: 2013
Tidigare böcker: Kat, incorrigible

Något som jag störde mig hur mycket som helst på i boken var hur karaktärerna betede sig. De lyssnade aldrig på varandra och avbröt varandra HELA tiden. Pågrund av detta blir det så mycket missförstånd som inte hade behövt vara där om de bara lyssnade på varandra! Angelica beter sig helt korkat, hon borde bara lyssna lite. Detta pågår genom hela boken så störde mig himla massa på det. Egentligen är ju historien bra men det kom lite i skymundan. Dock är styvmamman bättre i denna boken än i första där hon var riktigt hemskt.

Men det är ett vädligt vackert språk och omslagen är att dö för! 
 
Antal sidor: 331
Första meningen: It was a truth universally acknowledge that my brother, Charles, was a hopeless gamester, a ridiculous oversleeper, and the one sibling too lazy to take part in any family arguments, no matter how exasperating our sister might have been (and usually were). 
Betyg:
 

God jul!

Kategori: AllmäntOkej julafton är nästan över men ett litet sent GOD JUL till er! Hoppas ni fick massa bokiga paket för jag fick inte ett enda :( 
 

Läs-A-Lot julen2013

Kategori: Läs-A-Lotjul2013

Nelly och Bella har tagit tag i att ha en Läs-A-Lot under julen. Det börjar den 25 vid midnatt och slutar den första vid midnatt. Hur kul som helst då det inte gick så bra för mig i sommras så har länge velat ta igen det! Tyvärr så jobbar jag en del dessutom har jag ganska mycket inplanerat dessa dagar. Men ska göra så gott det går och sitta och sträckläsa när jag kan! 

Dessa är de böckerna jag valde ut lite på måfå att läsa, har även försökt att blanda det med genre, språk och format. 


Arielles första kärlek
Nattens begär
Gåvan
Dash & Lily's book of dares (Som jag precis har börjat)
Berövad
Paper towns

Mina mål:
Läsa 1000 sidor, motsvarar ungefär 143 sidor om dagen
Läsa en hyllvärmare
Läsa för att det är kul

Ska ni vara med? :) 

Mockingjay

Kategori: Dystopier

 utläst 131221
 
Titel: The mockingjay
Författare: Suzanne Collins
Serie: #3 The hunger games
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2010
Tidigare böcker: Hunger games och Catching fire

Against all odds, Katniss Everdeen has survived the Hunger Games twice. But now that she's made it out of the bloody arena alive, she's still not safe. The Capitol is angry. The Capitol wants revenge...
Jag älskade tvåan, alltså det är min favorit bok i serien. Med andra ord var jag så taggad på slutet. Jag tänkte att sista boken måste ju bli hur bra som helst då hela serien ska knytas ihop och det kommer bli så bra. Blev det så? Nej. Jag blev så himla besviken på trean. Trots Collins fina språk så blir jag ändå besviken. Hela boken var ganska deprimerande, okej det är de två första med men denna var det på ett annat sätt. Tyckte inte alls det var så spännande som i de första böckerna utan även om det var spännande så kände jag aldrig riktigt det. 

Dock blev jag himla glad att den blev den jag hoppades på att hon skulle välja, även om jag inte ville att den andra skulle hamna så långt brorta, väldigt trovärdigt men jag är mycket för superduper gulliga slut.. 

Sammanfattningsvis blev jag mycket besviken fast boken är inte dålig, men jag hade förväntat mig så mycket mer tyvärr.. 

Antal sidor: 455
Första meningen: I stare down at my shoes, watching as a fine layer of ash settles on the worn leather.
Betyg: 
 svagt 

Iron daughter

Kategori: Ungdomsböcker

 utläst 130701

Titel: The Iron daughter
Författare: Julia Kagawa
Serie: #2 Iron fey
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2010

Handling: Half Summer faery princess, half human, Meghan has never fit in anywhere. Deserted by the Winter prince she thought loved her, she is prisoner to the Winter faery queen. As war looms between Summer and Winter, Meghan knows that the real danger comes from the Iron fey--ironbound faeries that only she and her absent prince have seen. But no one believes her. 

Worse, Meghan's own fey powers have been cut off. She's stuck in Faery with only her wits for help. Trusting anyone would be foolish. Trusting a seeming traitor could be deadly. But even as she grows a backbone of iron, Meghan can't help but hear the whispers of longing in her all-too-human heart.
Tycker denna känns väldigt mycket som ettan. Med andra ord en typsik mellanbok. Det är mycket som känns nästan exakt som ettan dock med lite olika scenario men ändå med samma grund. Men det är skönt att träffa alla karaktärerna igen, min favorit är fortfarande Grimalkin, katten. Han är verkligen en sådan bikaraktär som förgyller hela boken! 

Dock så drog slutet verkligen upp boken! Jag är sjukt nyfiken på trean, vet att många tycker det är den bästa i serien! 

Det var längesen jag läste den och tyvärr hade jag inte skrivit så mycket mer.. 

Antal sidor: 359
Första meningen: The Iron King stood before me, magnificent in his beauty, silver hair whipping about like an unruly waterfall.
Betyg: 
 

I min brevlåda 35

Kategori: Nya böcker

Alltså det är ingen idé att man säger att man inte ska köpa fler böcker. Det gör man ändå.. Men detta var bara en liten skörd iallafall. Robopocalypse var ett riktigt fynd för ynka 20 spänn. Oläst dessutom. Och så levde de lyckliga ingår i mitt jultema som bubblare. Eftersom jag älskade en man som heter Ove så måste jag ju läsa Saker min son behöver veta om världen medan jag väntar på att min mormor hälsar och säger förlåt kommer ut på pocket. 

Har ni läst någon av dem? 
 

Enders game

Kategori: sci-fi

Utläst 131213
Titel: Enders spel
Författare: Orson Scott Card
Serie: Enders saga
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013

Handling: För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine.
Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan, för rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invaderande utomjordingarna.
 Ender är en så otroligt häftig karaktär. Han är helt super intelligent när han är 6 och när han är 11 är han geni. Det är så häftigt att läsa om han, hur man brottas med sina inre strider men också hur han hanterar allt som alla lägger på han. hur han hela tiden kommer på lösningar på saker som inte ens finns lösningar på. 

Det är egentligen en ganska tung bok att läsa. För det första är det fruktansvärt hemskt och det är ganska brutalt, men det är väldigt politiskt också. Det blir större fokus på politken mot slutet och jag har hört att resterande böcker ska varra ännu mer åt det politiska hållet. Fortfarande osäker på att jag läser resten. Jag gillade denna så mycket så jag vill liksom inte förstöra det jag har påbörjat.. 

Kort sagt är det en genial bok och jag är mäktigt imponerad av boken. Det är riktigt spännande och jag blev verkligen fångad från första sidan. Läs om ni inte redan gjort! Dessutom är ju filmen uppe på biodukarna snart. 

Tusen tack Modernista för rec-exet! 

Antal sidor: 335 
Första meningen: >>Jag har sett genom hans ögon, jag har lyssnat genom hans öron, och jag försäkrar att det är han. 
Betyg: 
 

The vincent boys

Kategori: Contemporary

Utläst 1310
Titel: The vincent boys
Författare: Abbi Glines
Serie: #1 The vincent boys
Förlag: Hot Key Books
Utgivningsår: 2013

Ashton is getting tired of being good, of impressing her parents and playing ideal girlfriend to Sawyer Vincent. Sawyer is perfect, a regular Prince Charming, but when he leaves town for the summer, it’s his cousin Beau who catches Ashton’s eye. Beau is the sexiest guy she’s ever seen, and even though he’s dangerous, Ashton is drawn to him.
När jag började läsa den här blev jag helt fast. Hittills har jag verkligen gillat alla två NA böcker jag läst. Kan också bero på att jag brukar falla för contemporary. 

Jag gillar alla karaktärer. Tycker väldigt mycket om Ashton även om det hon håller på med inte är shysst. Beau faller jag också för även om han är väldigt steriotypisk. Det jag dock inte kan fatta är hur Sawyer bara accepterar allt så lätt. Det kändes inte riktigt trovärdigt. Jag gillar Beaus och Ashtons förhållande, dock kan Beau bli väldigt lik Travis från Underbara helvete

Jag ser verkligen fram emot att läsa bok två även om det inte handlar om samma personer i samma utsträckning. 

Antal sidor: 257
Första meningen: Why couldn't I have just made it home without seeing them?
Betyg: Gillar!

Temavideo: Jul

Kategori: Temainlägg

Uppdaterat bokbytet

Kategori: Allmänt

Månadssammanfattning November

Kategori: SammanfattningIbland lyckas man helt enkelt inte få med alla böcker på ett och samma foto..

98. I vindens namn - Patrick Rothfuss
99. Catching fire - Suzanne Collins
100. Bröderna lejonhjärta - Astrid Lindgren 
101. Siv sover vilse - Pija Lindenbaum
102. Matilda - Roald Dahl
103. Trollvinter - Tove Jansson
104. Kärleksmysteriet - Martin Widmark
105. Utvandrarna - Vilhelm Moberg
106. Skuggan i väggen - Kerstin Lundberg Hahn
107. Bilder som inte angår mig - Felicia Stenroth
108. När Gud var en kanin - Sarah Winman
109. Lucindas hemlighet - Holly Black & Tony DiTerlizzi
110. Järnträdet - Holly Black & Tony DiTerlizzi

Antal Böcker:  13st
Antal svenska/Engelska: 12/1
Antal sidor: 2798 sidor
Antal kortisar (under 200): 5 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Enders spel och hundar, hus och hjärtats längtan
Författarnas nationaliteter: Sverige (6) USA (4) Storbritannien (2)  Finland (1)
 
Köpta: 7
Rec-ex: 0
Lånade: 5
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1 (Bokmässan)
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 4

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Mycket skolböcker, annars hade jag inte hunnit läsa så många böcker och hade istället hunnit läsa en till engelskbok i alla fall. Men nöjd får man ta och vara ändå. Dock inte så många nya favoriter förutom catching fire och när Gud var en kanin. 
 

Flytt igen

Kategori: Allmänt

Just nu håller jag på att flytta. Igen. Men förhoppningsvis har jag kommit i ordning ganska så snart om inte så lovar jag att från och med nästa vecka blir det vanligt uppdatering!