Bokparadiset

2x Spiderwick

Kategori: Middle grade

Läs om de tidigare böckerna. Bok1 och Bok2.

Klicka på bilderna för att komma till handlingen.

 Utläst 131129
 
Detta är faktiskt den boken jag har gillat mest hittills. Tycker den är väldigt spännande genom hela boken. Men det känns också som det är mer text i denna boken än i de tidigare. Det gör ju såklart att historien blir mer fyllig. Oftast brukar jag inte lästa fortsättningen direkt i en serie men läste faktiskt fyran direkt nu eftersom det var så spännande.

Titel:
 Lucindas hemlighet Författare: Holly Black & Tony DiTerlizzi Serie: #3 Spiderwick Utgivningsår: 2004 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 108 Betyg: Helt okej!

 Utläst 131129
 
Det är först i fjärde boken jag verkligen reflekterade över karaktärerna. Jag gillar att Jared har sitt humör. Även om det är lite väl i hans humörsvängningar, skulle faktiskt gissa på att han har någon bokstavskombination och det tycker jag faktiskt är en bra grej att ta upp i böcker, det blir väldigt mycket mer trovärdigt. Sen gillar jag att Mallory fäktas, att hon inte är en tjejtjej utan hon är bättre än killarna och gillar inte att ha klänning och så.

Titel: Järnträdet Författare: Holly Black & Tony DiTerlizzi Serie: #4 Spiderwick Utgivningsår: 2005 Förlag: Rabén & Sjögren Antal sidor: 108 Betyg: Helt okej!

Tre på tre

Kategori: Allmänt

I tisdags läste jag ut utvandrarna och det innebar att jag även gjorde klart min tre på tre utmaning som pocketlover har. Känns himla bra att ha läst tre tegelstenar, det är ju ofta de man drar sig för att läsa! 

(Ja, jag använder mig av samma bild (som fortfarande är snevriden)).
 

I min brevlåda 34 - Pocketfest

Kategori: Nya böcker

 Som sagt köpte jag en massa böcker på Stadsmissionen härom dagen. Men även tre andra pocketböcker jag har köpt tidigare. 

 
Dessa tre köpte jag nya. När Gud var en kanin har jag velat läsa sen den kom ut. Tror det är en riktigt fin historia. Tidsresenärens hustru har jag typ bara hört bra saker om. Sedan jag läste Vickis vintage butik av Isabel Wolff har jag velat läsa något mer av henne. 


Har tänkt att läsa Shopaholic-serien. Har bara läst de tre eller fyra första så ska läsa om dom. Så när jag hittade tre i seren passade jag på. 


Efter att ha läst Hypnotisören vaknade mitt deckarintresse igen. Men vill inte döda det så tänkte att jag läser deckare som jag har hört ska vara bra. Så hittade Kråkflickan och hungerelden som fick följa med hem. Har ju den andra boken i serien som Louise Boije af Gennäs har skrivit som jag fick av Cristin på bokmässan och nu hittade jag den första så det var riktigt najs. 


När jag läste Ensamma hjärtan och hemlösa hundar lånade jag den på bibblan men den var så bra så vill äga den och har en annan bok som hon har skrivit i pocket hemma. Över näktergalens golv har jag läst för flera år sen, men jag uppskattade inte serien lika mycket som jag tror jag kommer göra nu så jag letar efter dessa på second hand eftersom de inte längre finns att köpa. Har läst en annan bok av Bali Rai som jag gillade för flera år sen så den fick hänga med hem.

Catching fire

Kategori: Dystopier

 Utläst 131107

Titel:
Catching fire
Författare: Suzanne Collins
Serie: #2 Hunger games
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2009

Handling:Against all odds, Katniss and Peeta are still alive. Katniss should be relived, but now there are whispers of a rebellion against the capitol - a rebellion that Katniss and Peeta may have helped create.

Tyvärr hade jag blivit lite spoilad av trailerna innan jag läste denna. Nackdelen med att gå på bio när dom visar trailers som man inte vill se. Men jag såg bara en scen innan jag han titta bort och hålla för öronen. 

Precis som i första boken tänkte jag verkligen på Collins språk, det är liksom sådär mörkt och fantastiskt. Helt underbart. Boken tyckte jag var lite förutsägbar men fortfarande helt fantastisk. Vet att bok två och tre har fått mer kritik än första boken så jag förväntade mig att jag inte skulle älska den, men det gjorde jag. Det var så härligt att återse Peeta och Katniss och alla andra karaktärer. Haymitch förvånade mig så sjukt mycket alltså. Trodde inte det om han. Är väldigt nyfiken vem som spelar han i filmen för han är en karaktär jag gillar. 

Är så sjukt sugen på att läsa sista delen så nästa gång jag är hemma i småland är det den jag ska plocka med mig hem. Can't wait!!!

Antal sidor: 472
Första meningen: I clasp the flask between my hands even thought the warmth from the tea ha long since leached into the frozen air.
Betyg: 
 

Hunger games

Kategori: Dystopier

 
Titel: The hunger games
Författare: Suzanne Collins
Serie: #1 Hunger gams
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2009

Adlibris: In a dark vision of the near future, a terrifying reality TV show is taking place. Twelve boys and twelve girls are forced to appear in a live event called The Hunger Games. There is only one rule: kill or be killed. When sixteen-year-old Katniss Everdee steps forward to take her younger sister's place in the games, she sees it as a death sentence. But Katniss has been close to death before. For her, survival is second nature

Ofta kan hypade böcker vara hypade bara för att. Lite så trodde jag att det skulle vara med hunger games. Men åh så fel jag hade. Boken är verkligen så bra som alla har sagt att den är! Förstår inte varför jag inte tagit tag i den tidigare..

Collins har ett så bra språk också, fångar verkligen den ångestfyllda känslan. Gillar verkligen hela grejen med spelet och det är så hemskt och brutalt. Det är en så hemsk värld, defintivt inte en dystopivärld jag hade valt att leva i om jag blev tvingad. Katniss är en grym huvudkaraktär och jag förstår varför alla älskar henne. Hon har dock sina bister och det gör henne ännu mer trovärdig. Och precis som många andra föll jag med för Peeta, så genuint snäll. Det jag inte gillade i boken var dock slutet. Tyckte inte alls om hur det var mellan Katniss och Peeta. 

Antal sidor: 454 sidor
Första meningen: When I wake up, the other side of the bed is cold. 
Betyg: 

Syster på besök

Kategori: Allmänt

Idag kommer min syster hit och bor hos mig i en HEL vecka. Ska bli så roligt! För att inte bloggen ska vara lidande ska jag göra tidsinställda inlägg. Det kommer bli lite av ett recensionsmaraton för jag har så fruktansvärt många att skriva. Har fortfarande inte skrivit alla sen i maj (!), så detta passar bra. 

Ett i min brevlåda inlägg blir det också då jag har köpt på mig en väldans massa böcker, fast jag sa att jag inte skulle göra det, jag vet! Men jag var och gav blod igår och då tyckte jag det kunde passa med några nya böcker så var inne på stadsmissionen och de hade hur många bra som helst. Så kan det gå helt enkelt. 

The maze runner

Kategori: Dystopier

 Utläst 130519

Titel:
The maze runner
Författare: James Dashner
Serie: #1 The maxe runner
Förlag: Chicken house
Utgivningsår: 2011

Adlibris: When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he's not alone. He's surrounded by boys who welcome him to the Glade - a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don't know why or how they came to be there - or what's happened to the world outside. All they know is that every morning when the walls slide back, they will risk everything - even the Grievers, half-machine, half-animal horror that patrol its corridors, to try and find out.
Jag gillar att Thomas har precis lika många frågor som jag, eller mer till och med. Det känns mycket mer trovärdigt då. Men även om jag gillar Thomas så är Newt min favorit karaktär. 

När jag läste boken gillade jag att alla kapitelna var korta och slutade med en cliffhanger. Men början tyckte jag var lite seg också. När jag läste den fastnade jag aldrig så mycket som alla andra har gjort men gillade den ändå. Men såhär sex månader senare och även när jag tänkt tillbaka på den i sommar så kommer jag inte alls ihåg att jag gillade den. Är det för att jag har hunnit smälta boken? Jag är faktiskt väldigt tveksam till om jag vill fortsätta läsa serien men böckerna kan ju bli bättre... Vad säger ni som läst den? 

Antal sidor: 371
Första meningen: He began his new life standing up, surrounded by cold darkness and stale, dusty air. 
Betyg: Lite bättre än okej.

Bump in the night

Kategori: Allmänt

Fina Miriam taggade mig till att göra denna tag:en, tack så mycket! Den går ut på att svara på sex långa och sex korta frågor. 


Vad är din favorit när det kommer till övernaturliga väsen att läsa om?
Som många andra har svarat gillar jag vampyrer, men det är nog för att jag är mest insatt i de. Men gillar också annorlunda väsen som man inte stöter på så ofta tillexempel som man får läsa om i "My soul to take" kommer inte ihåg vad det kallas. 

Vilken scen (från vilken bok som helst) är din mardröm att vara med om?
Finns ju hur många sådana scener som helst men när någon man känner dör t.ex. familj, partner, vänner. Eller typ att bli ensam som i Legend, då han är den sista levande människan.

Om du skulle besöka en läskig setting/plats i en bok: Vilken skulle du besöka och varför?
Vill man det tänker jag? Haha. Men om jag måste välja så hade det väl varit lite coolt att se Den förbjudan skogen i Harry Potter.

 
Vilken bok var så tråkig att du nästan somnade i en evighet när du läste den?
Kommer inte på någon specifik men alla tråkiga böcker man blir tvingad till att läsa i skolan. 

Vilken bok skulle du kunna riva ut några sidor ur för att göra den bättre?
Säger som Miriam, alla böcker som har massa onödigt som inte tillför något till historien. 

Vilken elak karaktär skulle du vilja förvandla från ond till god?
Joffrey från game of thrones! Okej, jag har inte läst böckerna än, men i TV-serien är han ju genomond. 


Till de sexsnabba!

Vilken är din favoritvarulv?
Jag har faktiskt inte läst några(?) varulvsböcker och inte heller några filmer(?) som jag kan komma på så, pass!

Vilken är din favorithäxa?
Hermione.

Vilket är ditt favoritmonster?
Åh, så svårt att komma på bara sådär.. 

Vilket är ditt favoritspöke?
Får säga Alona från the ghost and the goth-serien. 

Vem är din favoritmördare?
Oj, tror inte jag har någon faktiskt. 

Tyvärr är jag så tråkig så jag taggar alla som känner för det! 
 
 

Bibliotekskort

Kategori: AllmäntJag har utökat min nyligen påbörjade bibblakortsamling. Två stycken än så länge. Hur många har ni? :) 

Sommar för evigt

Kategori: Contemporary

utläst 130617

Titel:
Sommar för evigt
Författare: Jenny Han
Serie: #3 Belly
Förlag: B.Wahlström
Utgivningsår: 2011
Andra böcker i serien: 

Handling: 
Belly har haft två stora kärlekar i sitt liv, båda med efternamnet Fisher. Men hon valde Jeremiah. Jeremiah som alltid funnits där och som aldrig svikit henne. Och efter att ha varit oskiljaktiga i snart två år - de går till och med på samma college nu - är Belly säker på att Jeremiah är hennes livs kärlek. De bestämmer sig för att gifta sig på stranden i Cousins. 
Då dyker Conrad upp. Conrad som svek, men som fortfarande älskar henne. Plötsligt är de där igen, alla tre, i huset vid havet, och Belly börjar tveka. Kan hon verkligen gifta sig med Jeremiah om det innebär att hon förlorar Conrad? Belly tvingas konfrontera sina känslor för Jeremiah och Conrad och inse vad hon kanske alltid vetat: någons hjärta kommer att krossas.
Mitt i höst rusket så får det bli en sommarrecension. Hade kanske passat bättre om jag faktiskt gjort den i sommras men det är som det är! 

Jag tycker Belly förlåter Jere alldeles för lätt faktiskt. Det går faktiskt bara en dag och istället för att ta det lite lungt så ska de göra en så himla drastisk grej. Alltså de är bara 18-19 år och de är ju uppenbarligen inte redo för det. Det är ju hur mycket som helst de inte gjort som de kanske ska göra innan. Ännu värre blir Belly när hon inser att hon fortfarande gillar Condrad så gör hon ingenting åt det. Nä, blir himla irriterad på Belly trots det gillar jag boken. Tycker att slutet var perfekt. Var precis så jag vill ha det! 

Antal sidor: 270
Första meningen: När jag var liten brukade min mamma och jag titta på gamla musikaler på onsdagskvällarna. 
Betyg: 
 

100

Kategori: Allmänt


Bröderna lejonhjärta blev min 100 bok att läsa, vilket betyder att jag nu har klarat mitt goodreadsmål för året! 

2x Vers

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst 130516 Klicka på bilden för handlingen.

Detta var min första versbok jag läste. Måste säga att jag gillar det, även om det tyvärr inte blivit så många efter denna. Bara en faktiskt. Borde ta och ändra på detta! Tycker det är så häftigt hur man kan förmedla en sån känsla i en bok i så små meningar med så lite text. 

Jag gillar verkligen Há. Hon är så stark och har så en fin personlighet. Historien är väldigt hemsk men jag gillar den ändå. Kan definitvt tänka mig att läsa mer utav författaren. Sen är ju omslaget himla gulligt! 

Titel: Inside out & back again Författare: Thanhha Lai Utgivningsår: 2011 Förlag: HarperCollins Antal sidor: 260 Betyg: Gillar!
 Utläst 130613 Klicka på bilden för handlingen.
 
Alltså jag tyckte boken var väldigt förutsägbar trots det är boken bra för Schroeder har verkligen ett fantastiskt språk. Jag gillar verkligen versböcker. Vill läsa mer av det. Dock känns det som om många vers böcker handlar om jobbiga och hemska saker. Mot slutet satt jag och storlipade, allt var så sorgligt men ändå så fint. Måste ta och läsa något av Schroeder snart igen. 

Titel: Chasing Brooklyn Författare: Lisa Schroeder Utgivningsår: 2011 Förlag: Simon Pulse Antal sidor: 412 Betyg: Gillar!

I min brevlåda 33

Kategori: Nya böcker


Legend är ett rec-ex från modernista. Tusen tack! Har varit nyfiken att läsa denna, tänkte egentligen läsa den på engelska men så när den dök upp i lådan så är det klart jag läser den på svenska då!

Bröderna lejonhjärta ska jag läsa till skolan. Eftersom dessa nya omslag som Peter Bergting tecknat är så fina så bestämde jag mig för att köpa den istället för att låna, eftersom den ska vara utläst tills på måndag ska jag börja läsa den idag! 
Har ett stooooooort paket från Amazon att visa er också. Eftersom jag klarade allt på första kursen tyckte jag att jag kunde vara värd det. Men eftersom paket kommer hem till småland så får jag vänta med dem tills i jul så blir en liten kombinerad julklapp! 

En man som heter Ove

Kategori: Feel-goodböcker

 Utläst 130729
 
Titel: En man som heter Ove
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2013

Handling: 

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.


 

Många av er har redan läst boken. Den delen som inte har läst den än har knappast missat alla fina recensioner boken har fått. Boken om Ove. 

Jag läste boken i sommras, började på tåget ner till Halmstad och fortsatte sedan läsningen i en solstol (Visst längtar man tillbaka när man ser allt grått ute). Det enda jag kan säga är att jag blev lika tagen som alla andra. Visst Ove är grinig, snål och lite småsur, men under ytan så finns det så mycket mer. Det är en sådan fin kärlekshistoria. Ove (eller egentligen Backman) får mig att skratta så jag gråter och gråta så jag inte kan se. 

Sidorna flyger fram, och allt efter sidorna går får man veta mer om Ove. Inte ens efter 200 sidor vet jag allt om Ove. Det gillar jag, historien växer sig fram. Det är en så himla fin kärlekshistoria och Sonya har haft en sån tur att hitta Ove, likaså har Ove haft tur att hitta Sonya. Den utlänska kvinnan går inte av för hackor heller, älskar att hon inte låter sig trampas ner av Ove och bara är så fullständigt härlig genom hela boken. 

Anledningen till att jag tror att boken har blivit en sådan succsé är för att inom oss alla har vi en liten Ove. 

Antal sidor: 348 sid.
Första meningen: Ove är 59 år gammal.
Betyg: 
 


Vindens namn

Kategori: Fantasy

 
Utläst Mars och 131101

Titel: Vindens namn
Författare: Patrick Rothfuss
Serie: #1 Berättelsen om kungadråparen
Förlag: Ponto pocket 
Utgivningsår: 2011

HandlingJag heter Kvothe. Jag har rövat tillbaka prinsessor från kungar som sover i ättehögar. Jag brände ned staden Trebon. Jag har tillbringat natten med Felurian och kommit därifrån med förståndet och livet i behåll. Jag blev relegerad från universitetet när jag var yngre än de flesta är när de blir insläppta. Vägar som andra fruktar att tala om på dagarna går jag på i månsken. Jag har talat med gudar, älskat kvinnor och skrivit sånger som får trubadurerna att gråta. Ni har kanske hört talas om mig.


Jag hade hade hört så mycket bra om vindens namn. Högt betyg på Goodreads. Gillade jag den lika mycket som alla andra? Nej! Jag var så himla besviken när jag läste. Jag tyckte det var hur segt som helst varje gång Kvothe slutade berätta och det var något som hände i verkligheten. Varje gång jag hade kommit in i berättelsen så kom ett sånt avbrott och förstörde. Men mot slutet av del ett började jag tycka den var okej.

Eftersom jag inte var så förtjust i del ett tänkte jag byta bort böckerna utan att läsa del två. Men sen har jag så svårt för att inte avsluta en bok, och detta var ju en bok fast i två delar. Så efter nio månader plockade jag upp del två och tack för det säger jag bara. Som tur var fanns det en kort sammanfattning vad som hände i del ett och otroligt nog kom jag ihåg en del ändå. Del två är så mycket bättre, jag kom in i boken direkt och verklighets-avbrotten kom inte alls så ofta, kanske två tre gånger bara.

Med andra ord så räddade del två upp hela boken och jag kommer fortsätta läsa serien det vill säga om resterande böcker någon gång kommer ut. Dock blir det något mellanting på betyget på grund av första boken. Det är en riktigt bra fantasy och då menar jag en riktigt fantasy.

Första meningen: Det var kväll igen. och Värdshuset Vägstenen i den lilla byn Ödmarka ägs av Kote, en man som några år tidigare kommit till byn tillsammans med sin tjänare Bast.
Antal sidor: Ihop 784 var för sig 392 vardera.
Betyg: Svagt Gillar!