Bokparadiset

Den unga Eliten - Marie Lu

Kategori: Fantasy

 
Titel: Den unga Eliten
Författare: Marie Lu
Serie: #1Den unga Eliten
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 3

Handling: Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.Hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.
Efter att ha läst de 6 första sidorna var jag fast. Jag hann inte läsa mer än så men ändå gick jag och tänkte på boken under hela dagen. Jag blev totalt fångad av den! 

Hennes Legendserie har ju blivit väldigt stor och det går inte att låta bli att dra paralleller till en början. Först trodde jag karaktärerna skulle vara lite som Day och June men ack så fel jag hade. Adelina och Enzo är så mycket bättre i min meningen (även om man inte lär känna Enzo så mycket). Dessutom tycker jag språket i den här boken är mycket bättre. Störde mig lite på att det var i tredjeperson men inte alls ofta. Dessutom så fångar den här boken mig mycket mer än Legendserien. Jag har inte kunnat sluta tänka på den här boken sen jag började läsa den. Hon är dock ganska råa mot karaktärerna i båda serierna men jag tycker det märks mycket mer i den här boken. 

Jag tycker den här boken är så häftig för att ingen är direkt god det är hela tiden väldigt grått. Det är verkligen ingen som är god, boken är väldigt mörkt på grund av det. Någon som speciellt är mörk är huvudpersonen Adelina. Hon har så mörka tankar så ibland förstår jag inte hur hon klarar av att leva. Men jag gillar henne. Jag gillar att hon är ond och badass och man vet aldrig vart man har henne. Visst hade jag velat att hon gjort annorlunda i några situationer men det hade samtigt inte varit hennes stil så det stör mig inte. Enzo gillar jag också. Speciellt deras förhållande. Jag tycker de passar så bra ihop, de drar fram de goda i varandra. Enzo är svår att få grepp om, egentligen får man inte läsa så mycket om honom och man lär egentligen aldrig känna honom. 

Världen som är en fantasyvärld gillar jag. Gillar idéen med att det har gått en sjukdom som drabbar vissa som sedan blir malfettos. Jag funderade lite var hon har tagit inspration till världen och jag tänker att det är något liknande Italien just för att malfetto låter så italiensk även om det inte är ett ord. 

Det här är en sjukt bra bok. Alltså är det en bok ni bör läsa i år så är det Den unga eliten. Jag fullkomligt älskar den här och jag kan inte vänta på att andra boken kommer ut. 

Tusen tack Modernista för rec-exet! 

Tar utmaningar till nya höjder!

Kategori: Utmaningar

Jag har tänkt att riktigt utmana mig själv i april. Under hela april månad ska jag bara läsa tegelstenar (delvis böcker över 500 sidor). Just i skrivande stund ligger jag 18 böcker i förväg på mitt goodreadsmål så jag tänkte att jag verkligen kan ta mig tiden att läsa tjocka böcker för en månad. Jag har ingen aning om hur många jag kommer hinna med men fem är mitt mål. Jag tänkte egentligen spela in en video med vilka böcker som skulle kunna bli lästa men hinner tyvärr inte det. Jag åker hem till mina föräldrar över påsk och tar med mig fyra böcker så tänkte jag kan visa dem iaf. Hoppas att jag orkar med den är utmaningen nu! 

 
Ambitiös? Ja! 

I min brevlåda 63 - Rec-ex

Kategori: Nya böcker

Förra veckan fick jag hem ett rec-ex som jag glömde hos mina föräldrar. Men nu har jag börjat läsa den, eller ja läst ungefär 6 sidor men verkar vara väldigt lovande! 

En bokbloggares hemliga liv

Kategori: Allmänt

Fina Cecilia taggade mig vilket är super roligt!

1. Hur länge har du bloggat?

 På den här bloggen är det sen oktober 2011 så det är ett tag nu. :)

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
 Jag vill kunna säga nej men samtidigt måste man vara realistisk i framtiden kommer det kanske vara andra prioriteringar i mitt liv men jag planerar på att blogga länge till i alla fall!

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
 Det är gemenskapen med alla bloggare. Det känns som om jag känner er alla där ute vars bloggar jag läser och jag räknar er alla som mina vänner även om vi inte setts :) 

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
 När man vill skriva något nytt inspirerande inlägg men man har ingen inspo alls. Eller när man vill blogga så mycket men det finns ingen tid till det.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
 Nej det skulle jag inte säga. Men det är av den anledningen att jag alltid har tråkiga rubriker som säger direkt vad inlägget handlar om. Jag kanske ska försöka bli mer kreativ och komma på bättre rubriker?

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?
 Absolut! Jag tycker det finns något hos alla bloggare som är beundransvärt. Hade de inte funnits de så hade jag troligen inte läst bloggen. Tycker det är härligt med alla som lyckas lägga till något alldeles eget i sina inlägg.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
 Oj jag vet inte. Kanske någon författare!

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
 Har nog inte direkt någon rutin oftast bloggar jag samtidigt som jag har på tvn. Bloggar helt enkelt när jag har tid på dagen.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
 Ibland har jag det och ibland inte. Jag kan gilla en bok riktigt mycket men kan inte sätta fingret på varför vilket gör att det är svårt att skriva en recension. Ibland finns det helt enkelt inte så mycket att säga heller. 

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
 Att den är fantastik! Alla är så snälla och jag ser verkligen alla som mina kompisar. Det är härligt att det är en sådan gemenskap fast man sitter utspridda över hela Sverige.

11. Vilka taggar du för den här taggen?

Redan ganska många som blivit taggade men jag taggar:

Elina
Anna
Emma
Miriam
Nelly

Nästan gratis böcker

Kategori: Allmänt

Jag vill bli av med mina byteböcker. Jag tänkte gå med alla till secondhand men tänkte är det någon som vill byte eller köpa någon av böckerna (betala endast portot). Kommentera eller skicka iväg ett mail till bokparadiset@hotmail.com

 

Rebel Belle av Rachel Vincent

Kategori: Spioner/Tjuvar

 
Titel: Rebel Belle
Författare: Rachel Hawkins
Serie: #Rebel Belle
Förlag: Speak
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 368

Handling: Harper Price, peerless Southern belle, was born ready for a Homecoming tiara. But after a strange run-in at the dance imbues her with incredible abilities, Harper's destiny takes a turn for the seriously weird. She becomes a Paladin, one of an ancient line of guardians with agility, super strength and lethal fighting instincts. Just when life can't get any more disastrously crazy, Harper finds out who she's charged to protect: David Stark, school reporter, subject of a mysterious prophecy and possibly Harper's "least" favorite person. But things get complicated when Harper starts falling for him--and discovers that David's own fate could very well be to destroy Earth.
Som jag har väntat på att den här ska komma ut i häftad. Redan efter två sidor skrattade jag högt. Alltså den här boken är så rolig. Jag skrattar så himla mycket när jag läser. Alltså jag älskar Harper, hon är så rolig och det är så roligt att läsa om henne. Hon är inte en typsik huvudkaraktär som ska rädda livet på alla och inte bryr sig om sig själv. För det gör hon. Alltså bryr sig om sig själv. Hon är oerhört driven dessutom. 

Jag älskar den här handlingen. Det händer mycket hela tiden och sidorna bara svävar iväg. Den skiljer sig mycket ifrån Hex hall vilket jag tycker är bra. Det som dock inte skiljer är kvalitén, jag älskar båda böckerna lika mycket. Tyvärr måste jag bara vänta på bok nummer två och eftersom paperbacken nyss kom ut så lär jag väl få vänta ett år minst.. 

Omslaget måste man ju nämna också. Jag älskar det. Det är så fint jag tror att bok ett och två kommer bli så fina ihop. 

Har ni inte läst den här boken än så måste ni ta och göra det, ni kommer inte ångra er! 

Ingen bra månad..

Kategori: Allmänt

Jag brukar aldrig ge upp böcker men det verkar som jag har valt böcker som jag inte står ut med. Nu senast var det luftslott och jag kan inte fortsätta den. Det finns bra chicklit och sen finns det mindre bra chicklit. Luftslott känns inte som den typen av chicklit jag gillar. 

I min brevlåda 62

Kategori: Nya böcker

Var hos min pojkvän i Halmstad i helgen. Livsfarligt. Två böcker blev inköpta hos Halmstads bokhandel. 
 

The ice cream girls ska jag ta och läsa i sommar. Den var så billig och lät mysig så den fick föja med. Rebel Belle har jag väntat på ska komma ut i paperback och så stod den där på hyllan så var ju tvungen att köpa den! 

Över näktergalens golv - Lian Hearn

Kategori: Fantasy


Titel: 
Över näktergalens golv
Författare: Lian Hearn
Serie: #1 Sagan om klanen Otori
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2004
Sidantal: 315

Handling: I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och bränner hans hemby. Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter - de märkliga, närmas magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

Detta är faktiskt en omläsning. Första gången jag läste den här var i högstadiet. Den blev vald ur min bokskål och det var tur. Annars hade jag väntat alldeles för länge med att läsa den. Jag blev helt tagen och satt hela eftermiddagen och läste den här, tills den var slut. Jag gav den sen en fyra på goodreads som skulle vara en 4.5 ungefär. Men innan jag skrev den här recensionen så ändrade jag det till en femma. Ända sen jag läste ut boken har jag faktiskt inte kunnat sluta tänka på den. Jag vet inte vad det är som fångar mig så mycket men det är en riktigt bra fantasy. 

Det har hämtats inspration från Japan till boken men jag kan inte säga vad faktiskt. Den enda likheten jag hittar är att omslagen påminner om Japan. Men jag gillar världen ändå. Det är mycket politiskt och det är krig mellan olika klaner. Kanske namnen också. 

Taeko är en spännande karaktär. Han är en ifrån Släktet. Det betyder att hans hörsel är ävldigt förstärkt även att han är duktigt på att måla och lite annat. Men det jag gillar är att det är vanliga egenskaper det är liksom inget övernaturligt även om det till vissdel blir övernaturligt. Otori gillar jag väldigt mycket också. Han är så snäll och det går inte låta bli att älska honom. 

Slutet är inte så tillfredställande som jag vill men det passar också ihop med boken. Detsutom finns det ju tre till i serien. (Som jag också har läst men det enda jag kommer ihåg är att fjärde boken förstörde hela serien.) Detta är en lite äldra fantasy men jag kan verkligen rekomendera den! 

Den förlorade symbolen - Dan Brown

Kategori: Spänningsroman


Titel: 
Den förlorade symbolen
Författare: Dan Brown
Serie: #3 Robert Langdon
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 614

Handling: Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.
När Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappats, förstår han att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder.

Alltså jag har inte velat läsa den här för jag har hört att det ska vara typ den sämsta om Robert Langdon. Sen sen blev den vald i min bokskål och tur var väl det annars hade den blivit stående lite till. Kanske inte hela året eftersom den ändå är med i min hullvärmarutmaning. Men i vilket fall som helst är jag glad att jag var "tvungen" att läsa den. Jag håller inte alls med om att den inte är lika bra som de andra. Precis som föregående böcker är den här väldigt spännande och jag sitter på nålar hela tiden. Detsutom är det helt omöjligt att lägga ifrån sig boken. 

Det jag tycker är så facinerande med Brown är att han lyckas att få allt att bli trovärdigt. Jag vet inte alls vad som är sanning i det han skriver och det han har hittat på själv. Vilket jag tycker är skickligt men också det som gör hans böcker så otroligt bra. Man vill liksom alltid lista ut mysteriet själv men det går inte för det kommer nya vändningar hela tiden. 

Jag fullkomligt älskar Browns böcker och jag kan inte berga mig tills jag köper hem Inferno och få sätta tänderna i den (inte bokstavligen). Jag tror jag ska satsa på att läsa den i sommarstolen i sommar. Det kommer den passa perfekt för. 

Har ni inte läst någon bok av Brown än så tycker jag det är dags. Det är inte direkt en vanligt svensk deckare utan det är ett äventyr att läsa hans böcker. 

2 minsar

Kategori: Middle grade

 
Seriealbum är verkligen inte min grej som jag har skrivit hur många gånger som helst. Men jag vill gilla det. Därför beställde jag Mamette på bokrean även om den inte var superbillig. Jag måste säga att jag ändå gillade den. Kanske inte super mycket men ändå gillade. 

Mamette är en sån söt och härlig tant. Inga fördomar utan väldigt nytänkande. Det var mysigt att läsa om henne och hennes pensionärs kompisar. Även den unga killen hon blev kompis med var ju bara så gulligt. 

Jag gillade verkligen tecknarstilen. Det var färglatt och väldigt fint ritad. 

Titel: Mamette: Duvor och änglar Författare: Nob Förlag: Wibom Utgivningsår: 2012 Sidantal: 48 Betyg: Svagt gillar

 
Jag kom inte riktigt ihåg allt från tidigare böckerna. Egentligen är det bäst om man läser alla direkt efter varandra eftersom de alltid börjar där den förra tog slut. 

Men jag tycker det var ett bra slut och allt knöts ihop väldigt bra. Det finns en spin off serie på den här men den tänker jag faktiskt inte läsa. Det har tagit lång tid att avsluta den här och jag känner att jag är nöjd med att ha läst den här serien. 
 
Titel: Mulgaraths vrede Författare: Holly Black och Tony DiTerlizzi Serie: #5 Spiderwick Förlag: Rabén&Sjögren Utgivningsår: 2005 Sidantal: 136 Betyg: Svagt Gillar

The titan's curse - Rick Riordan

Kategori: Middle grade

 
Titel: The titan's curse
Författare: Rick Riordan
Serie: #3 Percy Jackson and the olympians
Förlag: Disney Heperion
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 312

Handling: Half Boy. Half God. All Hero. It's not every day you find yourself in combat with a half-lion, half-human. But when you're the son of a Greek God, it happens. And now my friend Annabeth is missing, a Goddess is in chains and only five half-blood heroes can join the quest to defeat the doomsday monster. Oh and guess what. The Oracle has predicted that not all of us will survive...
Jag gillar verkligen Percy Jackson böckerna. De är mysiga, roliga och händelserika. De är väldigt lika varandra men det gör inte så mycket. Det kanske inte är en serie man ska maratonläsa men det är mycket karakträerna som gör böckerna. Jag gillar alla karaktärerna och jag vet inte riktigt vem som är min favorit. Kanske grover och Percy, men jag gillar alla faktiskt. 

I just den här boken så börjar det bli lite större hot mot Olympus och inte bara mot Percy. Även profetsian börjar klarna upp lite tror jag. Jag tycker det ska bli spännande och se hur det går för Percy och gänget men jag kan redan nu ana hur det kommer sluta eftersom det faktiskt finns en spin-off serie. 

Är ni sugen på en roligt och lätsmält bokserie så är detta verkligen att rekomendera! 

Recensionsmaraton

Kategori: Allmänt

Jag ligger sjukt efter med recensioner alltså. Har massa att srkiva som är ifrån böcker jag läste i februari. Så tänkte att det blir ett litet recensionsmaraton veckan ut! 

I min brevlåda 61

Kategori: Nya böcker

Lite nya böcker har dykt upp hos mig. Min presentkort från jobbet använde jag. Fyra böcker resulterade det. Ursäkta kvalitén på bilderna. 

 
Femte boken i Gallagher girls serien. Längtad efter fortsättningen. Gillade fjärde boken riktigt mycket. Splintered har jag varit så sugen på länge, texten är lila också!!! 

 
Två böcker jag velat så fruktansvärt länge. Får  ta och läsa dem snart med tanke på att uppföljarna snart finns ute! 

 
Sen var jag och min pojkvän inne på SF-bokhandeln, han köpte en bok till sig så han var snäll och köpte två till mig också. Foretold ska bli både roligt och sorgligt att läsa eftersom det är sista boken. Fairyland boken hoppas jag ska vara en bra sagbok, varit så sugen på att någon lika bra serie som The land of stories

City of Fallen Angels - Cassandra Clare

Kategori: Änglar

 
Titel: City of Fallen Angels
Författare: Cassandra Clare
Serie: #4 Mortal Instrument
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 437

Handling:  The Mortal War is over and sixteen-year-old Clary Fray is back home in New York excited about all the possibilities before her. She's training to become a Shadowhunter and - most importantly of all - she can finally call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. Someone is murdering the Shadowhunters who used to be in Valentine's Circle, provoking tensions between Downworlders and Shadowhunters that could lead to a second, bloody war. And when Jace begins to pull away from her without explaining why, Clary is forced to delve into the heart of a mystery whose solution reveals her worst nightmare: she herself has set in motion a terrible chain of events that could lead to her losing everything she loves. Even Jace. 

Det var riktigt härligt att komma tillbaka till den här världen och alla karaktärer. Världen har jag ju läst om nyligen eftersom jag bekantade mig med Infernal devices men karaktärerna var kul att läsa om igen. Jag gillar att läsa om Simon, han har fått en väldigt stor del i de senare böckerna jämför med första vilket jag gillar. Jag gillade inte alls han i bok ett och två men nu gillar jag han väldigt mycket. Någon som jag däremot har svårt för är Jace (Don't hate). Jag tycker han är väldigt egocentrisk och han tänker alltid bara på sig själv och vad han tror är bäst. Istället för att komunicera och se vad som är bäst för både alla så gör han alltid det han tycker är bäst. Jag gillar dock att han och Simon har blivit lite buddisar. Något jag annat inte gillar är Jace och Clares kärlek. Alltså seriöst det är värre att läsa om deras kärlek än en kärlekstriangel. Jag tycker att de ska vara tillsammans men de kanska ska prata mer med varandra och sluta vara jobbiga helt enkelt. 

Jag tycker att det finns endel sega passager i boken. Men sistra tredjedelen av boken är så bra. Det händer saker och det är mycket mer spännande. Tyvärr blir jag besviken på slutet jag anar hur nästa kommer att forstätta och jag tror det är något jag kommer störa mig på..

Svagt

bokskål #14

Kategori: Bokskål

I min lässvacka visste jag inte alls vad jag skulle läsa för att komma ur den. Jag kände inte för att läsa något. Så jag drog en bok, vilket visade sig vara rätt. Hela söndagen satt jag och läste och sen var den slut. Jag känner efter en veckas svacka så är jag ute ur den. Känns så roligt att läsa igen! 

Den lilla prinsen - Antoine De Saint-Exupéry

Kategori: Barnböcker

 
Titel: Den lilla prinsen
Författare: Antoine De Saint-Exupéry
Serie: -
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1943
Sidantal: 95

Handling: Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen? Det är några av de frågor som begrundas medan flygaren och prinsen »tämjer« varandra, vilket enligt prinsens lärdom är svaret på kärlekens mysterium.
Den här boken är väldigt fin. Både insidan och utsidan. Under dustjacketen hittar man prinsen ritad i guld, så fin! Sen har boken väldigt fina illutrationer. Jag tycker verkligen dem passar ihop med historien. 

Sen är historien väldigt filosofisk. Men det gör att boken både passar för barn och vuxna. Just för att man kan läsa historien på olika sätt. Jag tycker detta är en väldigt bra klassiker. Inte alls tråkig eller gammalt språk som det annars ofta kan vara. Det är en klassiker som borde få mer uppmärksamhet tycker jag. 

Tack Modernista för rec-exet! 

Ger upp

Kategori:

Jag brukar inte ge upp böcker. Jag tänker att de kanske blir bättre senare. Dessutom tycker jag det känns jobbigt att ha läst halva boken men sen inte avslutar den. MEN nu har jag läst halva Puppet master och jag tycker inte den är bra. Jag förstår inte handlingen, allt bara flödar förbi utan att man riktigt får läsa om händelserna. Det är den här boken som har gjort att jag kommit in i en lässvacka... Så nu ger jag upp den hur fint omslag den än har. 

Lässvacka

Kategori:

Har under den här veckan hamnat i en lässvacka... Jag har läst så mycket det här året så jag har bara väntat på att det ska hända.. Men ska försöka komma ut ur den nu men var nog inte så smart att välja den tjockaste boken... Dessutom den enda boken jag tog med mig över helgen... 

All the bright places - Jennifer Niven

Kategori: Contemporary

 
Titel: All the bright places
Författare: Jennifer Niven
Serie: -
Förlag: Knopf
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 383

Handling: All the Bright Places is a compelling and beautiful story about a girl who learns to live from a boy who intends to die. Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him. Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister's recent death. When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it's unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the 'natural wonders' of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: 
It's only with Violet that Finch can be himself - a weird, funny, live-out-loud guy who's not such a freak after all. 
And it's only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them.
Alltså jag vet inte ens vart jag ska börja. Det här är en helt fantastisk bok. Det handlar om självmord och mörka contemporary är verkligen inget jag brukar läsa. Men den här har fått så fina recensioner så jag var tvungen att plocka upp den. Ångrar jag det? Inte en chans. 

Theodor Finch är ändrar hela tiden sin stil, en vecka är han bad boy nästa vecka en helt annan stil. Jag tycker det tyder på att han har dåligt självförtroende men han verkar utåt vara väldigt självsäker. Jag gillar att han inte är feg för att säga vad han tycker och han gömmer sig liksom inte. Han är många speciella söker för sig som är just det som gör han till Finch. Han funderar mycket på döden och olika sätt att ta livet av sig på. Fast det borde vara hemskt att läsa om är det inte det, Finch har alltid sarkastiska kommentarer till allt. Sen har vi Violet. Hennes syster har nyligen dött och Violet kan liksom inte återgå till att bli sitt gamla jag. Hon är populär men plötsligt har hon insett mer vad i livet som är viktigt. Ibland gör hon inte det bästa i alla situationer vilket känns precis rätt. Vem gör det i verkliga livet? Jag gillar båda karaktärerna otroligt mycket. 

Det känns som om boken är väldigt bearbetad och alla känslor i boken känns väldigt troliga. Det visade sig sedan att författaren hade mycket erfarenhet om självmord. Jag tycker verkligen att det märks vilket också gör boken så mycket bättre. 

Egentligen händer det inte så mycket man läser mest om karaktärerna och deras utveckling. Jag gillar denna typen av böcker mycket, OM karaktärerna är bra och intressanta och de är de minst sagt här. Slutet var inte riktigt det jag hade räknat med. Men samtidigt tycker jag det är genialt. Det passar verkligen ihop med boken. Dessutom gillar jag att den inte slutar absurt som många böcker gör utan här fortsätter det lite till. 

Boken är så himla fantastisk. Jag uppmanar er alla att läsa den om ni gillar contemporary det minsta. Den är så himla fin och jag vet redan nu att denna kommer vara en av årets bästa böcker. 

Avslutningsvis vill jag säga LÄS DEN! 

Bokskål #13

Kategori: Bokskål

Den här gången lät jag min pojkvän dra en bok. Första lappen han drog var deluxe tredje boken så då fick han dra en till. Då lyckades han dra första deluxe boken, såå sjukt! Vad är oddsen liksom? 

Torka aldrig tårar utan handskar; Kärleken - Jonas Gardell

Kategori: Hbtq

 
Titel: Torka aldrig tårar utan handskar; Kärleken
Författare: Jonas Gardell
Serie: #1 Torka aldrig tårar utan handskar
Förlag:  Norstedts
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 292

Handling: När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.
Efter att ha läst Tell the wolves I'm home så blev jag riktigt sugen på att påbörja TATUH- triologin. Sagt och gjordet det var det jag gjorde. Jag fastnade totalt i boken och det tog inte lång tid att läsa ut den. Jag har hört om serien som gjorts så jag visste att det skulle vara två huvudkaraktärer, det tog dock ett tag innan jag förstod vilka de skulle vara. Men jag gillar både Rasmus och Benjamin. Men jag tycker båda två känns väldigt verkliga. Det känns som om personerna har funnits på riktigt. De kanske de faktiskt har? 

Det är något jag gillar med hela boken för övrigt att det känns så verkligt. Det är det ju såklart också eftersom det är baserat på verkligheten. Men jag gillar all fakta som Gardell puttat in väldigt snyggt. Det gör att det blir ännu tydligare hur det var att vara homosexuell på den tiden. 

Jag är glad att man kommit så långt som vi har när det kommer till homosexuella. Tyvärr finns det dock fortfarande långt kvar för att alla ska vara helt accepterade i samhället. Jag tycker det här är en väldigt viktig bok som tar upp ett så viktigt ämne. Jag är glad att jag har läst den och ser framemot att läsa de två andra böckerna. 

I min brevlåda 60 - Bokvänspaket

Kategori: Nya böcker

Jag och fina Elina har blivit bokvänner. Vi har bestämt att skicka ett bokpaket varannan månad till varandra. Den här gången hade vi temat "Böcker vi inte hann köpa under 2014". Jag fick ledtråden Frankrike men kunde inte gissa ut boken. Inte nu heller men handlingen kanske utspelar sig i Frankrike? 

 
Tusen tack för boken Elina. Det är så himla fin i verkligheten då det känns som drakfjäll och glittrar :) 

Upprorsänglar - Libba Bray

Kategori: Allmänt


Titel: Upprorsänglar
Författare: Libba Bray
Serie: #2 Gemma Doyle
Förlag: B. Wahlström
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 518

Handling: Framför mig står de, tre ljusskimrande gestalter. De är inte verkliga, men jag ser dem tydligt: tre vitklädda flickor vars kängor ger ifrån sig ett fasansfullt skrapande läte när de svävar närmare mig. De öppnar munnarna för att säga något, men jag hör inget. Skräcken och lukten får mig nästan att kräkas. Vad är det för lukt? Hav och något annat. Förruttnelse. Nu hörs det där ljudet igen. Som tusentals skrapande insektsvingar. Deras röster är så svaga, men när jag förstår vad de säger blir jag alldeles kall. "Hjälp oss."
Det händer ofta att jag gillar andra boken mer än första så är det i det har fallet. Jag gillade den här mera än första. Jag gillar att det blir ett miljöbyte och nu befinner vi oss istället i London. Jag gillar det riktigt mycket. De tar en droska när de ska någonstan och dricker te hela tiden. Nä jag älskar att läsa ur ett historisk perspektiv, gillar stämningen som blir av det. Det är inte bara en ny miljö det är nya karaktärer som introduceras. Vilket jag gillar, dessutom lär man känna Gemmas familj mycket närmre. 

Jag är fortfarande klyven om Gemmas kompisar. Är de verkligen kompisar? Det finns ett flertal ställen där de inte beter sig som riktigt kompisar. Jag bara väntar på att de ska hugga henne i ryggen. Får väl se om det blir av i tredje boken. 

Jag tycker att handling var mer spännande i den här boken mer än första. Det kändes som om tempot var högre och att det gick snabbare att läsa fast den här boken är ca 100 sidor längre. Det ska bli riktigt spännande att se vad sista boken har att erbjuda! 

SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!

Ville så gärna att Gemma och Simon skulle blir tillsammans. Jag gillade den ihop men tyvärr anar jag hon och Kartik kommer bli tillsammans istället....

I min brevlåda 59 - rec-ex

Kategori: Nya böcker


Titta vad som dök ner i min brevlåda förra veckan! Jag håller ju på med en av Riordans serier men ser ut som om jag får börja på en till. Lilla prinsen verkar så söt, ska läsa den när jag är färdig med min nästa bok! Tack Modernista!!! 

Clockwork Angel - Cassandra Clare

Kategori: Änglar


Titel: Clockwork Angel
Författare: Cassandra Clare
Serie: #1 The infernal devices
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 483

Handling: Tessa is soon caught in a dangerous love triangle where a wrong decision could prove fatal. She will need all her strength to save her brother and stay alive as she learns the chilling truth of what really lurks on London's streets after dark. 
När jag läste den här boken måste jag säga att jag saknade karaktärerna från The mortal instrument väldigt mycket. Jag började gilla den serien väldigt mycket efter tredje boken så nu saknade jag dem. Men jag måste säga att jag gillar handlingen i den här mer än i TMI. Samtidigt gillar jag karaktärerna här med och redan i första boken gillar jag dem. Kan vara så att Clare har utvecklats mycket sedan hon började skriva, eller så föll den här serien mer mig i smaken. 

Tessa gillar jag mycket. Hon är väldigt stark för att inte vara så gammal. Dessutom agerar hon trovärdigt i de flesta situationer tycker jag. Jem gillar jag riktigt mycket också han är nog faktiskt min favorit karktär i boken. Förutom Magnus Bane då, han älskar jag. Älskar att han var med i den här boken också. Att det fanns någon karaktär som kopplade ihop den här serien med TMI, att de inte bara lever i samma värld. 

Jag tycker det är spännande hur hon har skrivit ihop TMI och THD serierna, att man ska slalom läsa eller vad man ska säga. Att man läser först några böcker i TMI och sen en i THD och sen TMI igen. Känns som om det kommer bli riktigt häftigt i slutändan!

Jag gillar den här boken riktigt mycket tycker handlingen är väldigt intressant och det gick därför relativt snabbt att läsa boken. Jag har nu börjat fatta varför alla älskar Clare så mycket även om jag inte älskar hennes böcker riktigt så mycket som alla andra så gillar jag dem mycket! 

#Hyllvärmare2015

Kategori: Sammanfattning

Februari är slut och det är dags att sammanfatta #hyllvärmare2015 det gick väldigt bra för mig. Min planerade TBR var: 


och i slutändan blev det såhär:

 
Alla böcker jag hade på min TBR blev lästa och enhel del fler. Sammanlagt blev det 100% hyllvärmare vilket jag är väldigt nöjd med. Två av böckerna är de som stått längst i hyllan så det var skönt! 

Månadssammanfattning Februari

Kategori: Sammanfattning

(Ursäkta för dålig bild.)
 
17. Clockwork angel - Cassandra Clare
18. Upprorsänglar - Libba Bray
19. Torsdagarna i parken - Hilary Boyd
20. Elegy - Tara Hudson
21. Liten parlör för älskande - David Levithan
22. Den förlorade symbolen - Dan brown
23. Älskaren - Marguerite Duras
24. Tell the wolves I'm home - Carol Rifka Brunt
25. Vargbröder; Demonernas port - Michelle Paver
26. Torka aldrig tårar utan handskar 1. Kärleken - Jonas Gardell
27. The titan's curse - Rick Riordan
28. Trollkarlens trast - Martin Davies

Antal Böcker: 12st
Antal svenska/Engelska: 8/4
Antal sidor:  4279 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: Shiver av Maggie Stiefvater
Författarnas nationaliteter: USA (8) Wales (1) Frankrike (1) Sverige (1) England (1)
 
Köpta: 11
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 

Sammanfattning: Det har varit hyllvärmare för hela månaden. Det känns skönt att ha läst böcker som stått länge i hyllan. Jag trodde jag verkligen skulle hinna läsa ut Shiver men det gjorde jag inte vilket jag gärna hade velat men jag är ändå nöjd med antalet. 12 böcker är jättebra för mig dessutom var det två tegelstenar så det känns riktigt bra. Överlag har det varit bra böcker men några som har varit lite sådär. Ser fram emot att läsa alla mina nya böcker i mars nu när jag bara hållt mig till hyllvärmare.