Bokparadiset

En mellanbok

Kategori: Älvor

Titel: Spells
Författare: Aprilynne Pike
Serie: #2 Wings
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 426

Handling: A year ago Laurel discovered that she is a faerie, placed among humans when she was a baby. Although she's come to accept her true identity, Laurel refuses to turn her back on her human life - especially her boyfriend, David. 

But the faerie realm is in grave danger and when Laurel is summoned, she must trust charismatic faerie-guard Tamani. Laurel's feelings for im are stron, and she is soon forced to make a choice that could break her heart...

Väldigt längesen jag läste första boken, fast jag gillade den väldigt mycket. Älskar den här fevärlden, väldigt kreativ tycker jag. Det är många små saker som gör det hela lite roligare. 
 
Kul att vara tillbaka med karaktärerna. Gillar riktigt mycket att Laura vågar ifrågasätta hur fevärlden fungerar. Även att hon vågar berätta det och står upp för det hon tror på. Kärlekstriangeln är väldigt trovärdig tycker jag också. Tycker det är bra att Laura själv inser vad hon måste göra för att vara shysst mot alla parter. Att hon faktiskt bestämmer sig. Men jag vet ju vem jag håller på iaf. 
 
Tyvärr faller boken lite platt. På goodreads gav jag den en trea men det är mer en 3.5. Det är just för att det blir lite platt. Det som skulle vara höjdpunkten är över alldeles för snabbt och det hade gärna kunnat få ta mer plats, boken är ändå på 400 sidor. Det känns som om man har väntat hela boken på att något spännande ska hända och sen blir det inte riktigt så bra som man har tänkt sig. Sen det som ska vara cliffhangern i slutet är inte riktigt så triggade som jag hade velat. MEN det ska dock bli kul att se vart den här serien tar vägen och hur allt kommer fortskrida och slutligen hur serien kommer sluta. 

Svagt 

I min brevlåda 75 - Book haul del 1

Kategori: Video

Äntligen kan jag visa mina böcker som har varit nerpackade så länge. Och äntligen kan jag börja läsa det jag planerade att läsa i sommar. Dock kommer de böckerna i del två. 
Fel ordning på recensionerna ups.

Kategori: Hbtq

 
Titel: Torka aldrig tårar utan handskar, sjukdomen
Författare: Jonas Gardell
Serie: #2 Torka aldrig tårar utan handskar
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 304

Handling: De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.

 De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem. Och det är då som sjukdomen kommer till staden. Bögpesten. Den nya digerdöden. De är alla så unga. En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av dem som överlevde.  Det här är min och mina vänners historia. Det här är andra delen i romansviten Torka aldrig tårar utan handskar. Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår.
När jag precis la upp sista delen i serien insåg jag att jag visst inte hade recenserat bok nummer två. So here it goes. 

Min favorit är helt klart första boken. Just i den här tycker jag att Rasmus är så taskig. Alltså jag förstår att han tycker det är jobbigt men samtidigt ger han inte sina föräldrar en chans att acceptera det. Han berättar men ändå stänger han ute dem. De har ju saknat honom så mycket. Samtidigt tycker jag han är vidrig mot Benjamin. Varför gör han så? Mot snälla Benjamin som försöker göra allt rätt. Fast samtidigt blir jag irriterad att han går med på hur Rasmus behandlar honom. 

Sista delen i Torka aldrig tårar utan handskar

Kategori: Hbtq

Titel: Torka aldrig tårar utan handskar; Döden
Författare: Jonas Gardell
Serie: #3 Torka aldrig tårar utan handskar
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 292

Handling: Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.

Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt.

För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen! Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av de som överlevde. Jag ville bryta tystnaden. Jag har gjort det nu.
Med titeln Döden trodde jag att den här skulle vara den jobbigaste boken. Vilket var sant. Stundtals var det väldigt psykist påfrestande. Så hemskt att folk trodde att homosexuella var sjukta. Mycket handlade om okunskap (tänker just på att hans moster använde plasttallrikar) men tyvärr finns det fortfarande hat runt homosexuella. Tyvärr inser inte alla att all kärlek är fin kärlek. 

Gillar hur Gardell skriver, att det är tillbaka blickar som blandas med nutid och framtiden också. Även att det är korta kapitel. Känns som att allt är väldigt trovärdig men det är väl självupplevt utifrån egna och kompisar upplevelser. 

En väldigt viktig serie, ska bli kul att även titta på filmatiseringen. Dock måste jag säga att det är jobbigt att läsa ibland. 

Jenny Han gör det igen.

Kategori: Contemporary

 
Titel: To all the boy's I've loved before
Författare: Jenny Han
Serie: #1 To all the boy's I've loved before
Förlag: Scholastic 
Utgivningsår: 2014
sidantal: 421

Handling: 
Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. One for every boy she's ever loved. The letters are for her eyes only. Until the day they are mailed, and suddenly Lara Jean's love life goes from imaginary to out of control.
Alltså jag visste inte hur mycket jag skulle gilla den här boken, men trodde inte jag skulle älska den så mycket som jag gör. Den här är helt amazing och gillar du contemporary är detta ett MÅSTE. Alltså jag fastnade redan på första sidan! 

Det handlar alltså om Lara Jean som skriver kärleksbrev till alla hon varit kär i, men hon postar de inte. Hon lägger dem i en hattlåda för att spara men en dag blir de iväg skickade. Ni kan ju räkna ut själva hur jobbigt Lara Jean tycker det är. 

Jag älskar verkligen hur Lara Jean och hennes två syskon, Margot och Kitty, hur tighta de är. Margot är äldst och utifrån Lara Jeans perspektiv är hon helt perfekt. Men när Margot flyttar till Skottland är det Lara Jean som måste klara sig själv. Vilket hon gör mycket bättre än hon tror. Kitty och Lara Jean får en bättre relation när Margot flyttar vilket jag tycker är fint. Kitty är så himla söt! Jag älskar verkligen alla karaktärer. På något sätt lyckas Han gör så att man älskar alla manliga karaktärer hon skapar också. Dock vet jag absolut vem jag hoppas på att Lara Jean blir tillsammans med i nästa bok. 

Jenny Han lyckas verkligen med sina böcker. Det här är min absoluta favorit just nu. När jag hade läst sista sidan var jag tvungen att beställa den andra direkt. Hoppas att den dyker upp snart, och då tänker jag läsa den direkt, boken jag håller på med får vänta tills jag läst ut denna. 

I min brevlåda 74

Kategori: Nya böcker

Har egentligen hur många böcker som helst att visa upp (Typ min sommarbeställning jag gjorde i april som jag egentligen borde ha visat upp och börjat läsa) men idag får det bara bli dessa tre. 


Detta är två av de böckerna jag köpte i april. Älskar verkligen Jenny Han och har velat läsa den här sen den kom ut. Och nu ska jag det, förhoppningsvis denna veckan. Spells är andra boken i Wingsserien. Jag gillade första boken jättemycket men det var nog två år sen jag läste den. Anledningen till att jag inte fortsatt är för att dessa omslag är lite dyrare, liksom över 100kr för en paperback just därför har denna serien blivit lite bort prioriterad.. 

 
Den här däremot köpte jag nu i veckan. Var inne på mitt favorit ställe (Halmstads bokhandel för er som inte vet) och skulle köpa en present till min pojkvän men tyckte att jag också förtjänade en bok. Hittade den här, gillade ju Olivers Demonhunterserie och hade ingen aning om att hon hade fler böcker. Verkar som att denna är en standalone. 
 

Ett paradis i Skottland

Kategori: Fantasy

 
Titel: Doon
Författare: Carey Corp & Lorie Langdon
Serie: #1 Doon
Förlag: Blink
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 399

Handling: Veronica doesn't think she's going crazy. But why can't anyone else see the mysterious blond boy who keeps popping up wherever she goes? When her best friend, Mackenna, invites her to spend the summer in Scotland, Veronica jumps at the opportunity to leave her complicated life behind for a few months. But the Scottish countryside holds other plans. Not only has the imaginary kilted boy followed her to Alloway, she and Mackenna uncover a strange set of rings and a very unnerving letter from Mackenna's great aunt---and when the girls test the instructions Aunt Gracie left behind, they find themselves transported to a land that defies explanation. 
Detta måste varit den boken som flest velat att jag ska recensera någonsin. Misstänker att det är för att måga tvivlar om de ska läsa den. Tyvärr läste jag den när jag egentligen inte hade så mycket lässug så det påverkade nog tyvärr läsningen lite. 

Jag fastnade inte riktigt för någon av karaktärerna. Tyckte att de inte stack ut så att det var något jag fastnade för. Dock gillade jag att det är två kompisar man får läsa utifrån. Men jag tyckte det var onödigt att läsa ifrån bådas PoV även om det inte var varannat kapitel. Men alla kapitel från kompisen, McKennan, tyckte jag var tråkigta och tillförde inte så mycket till handlingen.

Men däremot älskade jag miljön och handlingen. Doon som är stället där allt utspelar sig verkar helt fantastiskt. Allt är typ perfekt där. Sen är det handlingen som för boken frammåt. Tyvärr tyckte jag det var lite seg ibland. 

Jag gillade boken och jag tror faktiskt jag kommer läsa fortsättningen eftersom jag tror att den kan vara bättre än denna. 

3.5 Stars

Läsalot sammanfattning och vinnare!

Kategori: läsalotsommar2015

Läs-A-Loten är slut och jag vill bara tacka alla som varit med. Det har varit så roligt att se alla era bilder på instagram och hur er läsning har gått. Så imponerad av att alla har hunnit läsa så mycket och deltagit i spurterna. Även tack till Nelly för ett gott samarbete, det här var jätteroligt! 

 
Det blev en liten hög. Vilket var skönt för innan läsaloten hade jag inte läst ut en enda bok. 

Antal böcker som blev utlästa: 5st (Fangirl hade jag 100 sidor kvar i.)
Antal sidor: 1472
Antal lyssnade minuter: 68 minuter

Mina mål var: 
- Läsa 1050 sidor (150 sidor om dagen i snitt) 
- Lyssna färdigt på min ljudbok typ nio timmar kvar.. 
- Läsa fyra eller fem böcker. 

Det var den där ljudboken.. Men men är absolut nöjd med min vecka! 

Men det var ju även en liten tävling det här. Personen som lyckades skrapa ihop flest poäng vid lässpurten var Elin. Grattis till dig, kommer skicka iväg ett mail till dig idag! 

Och igen tusen tack till alla er som varit med och deltagit! 

Läs-a-lot dag 7

Kategori: läsalotsommar2015


Gick väldigt bra med läsningen idag. Var ju spurt också men läste inte hela men lyckades ändå få ihop 43 sidor. Inte alls långt kvar av Fangirl nu men det sista får vänta tills imorgon. 

Rapportera in era siffror från spurten så snabbt som möjligt så jag kan se vem som har vunnit :) 

Antal lästa sidor: 297
Antal böcker Utlästa under Läsaloten: 5 
21 påståenden om mig + några till

Kategori: Listor/Taggar

Den här har cirkulerat överallt och jag ville också göra den. Anna från sagornaomsagorna la till lite egna punkter som jag valde att sno för man är alldeles för dålig på att berömma sig själv! 

Jag heter 
Elin
Jag är för tillfället i sängen och ska snart fortsätta läsa. 
Jag är bra på att prata. Älskar att prata och göra det gärna hela tiden. 
Jag tycker inte om svamp, lök, pannkakor, ostbågar, bacon, margarin, våfflor, peppakakor, mjuka kakor, tårta, ost, sylt.. hade kunnat skriva hur mycket som helst. 
Jag är dålig på att skicka tillbaka mat på restauranger, just för att jag inte vågar. Ser upp till alla människor som någonsin skickat tillbaka maten på en restaurang. Jag beundrar er alla. 
Jag läser varje dag. 
Jag gillar när man kommer hem och man kopplas upp på wifi. Eller när man slipper ställa alarm. Eller när man får äta jordgubbar till frukost, lunch och kvällsmat. 
Jag sjunger ALLTID. Nynnar alltid på något, sjunger alltid med i bilen. Och sjunger helatiden däremellan. 
Jag älskar för mycket för att kunna skriva ner allt. 
Jag är inte speciellt bra på gå upp tidigt. 
Jag föredrar regn framför snö.
Jag tycker om att ligga och läsa i sängen innan man ska sova. 
Jag är beroende av mjölk.
Jag har på mig just nu ett linne och mina slappar shorts. Älskar myskläder! 
Jag dricker inget just nu. 
Jag lyssnar på mest på radio. 
Jag blir arg på när böcker leveras och är skadade! Buhu. 
Jag blir rädd av mörker och spindlar. 
Jag önskar det vore soligt när jag är ledig. 
Jag är pinsamt dålig på att lägga tillbaka saker när jag tagit fram något. 
Jag är uppvuxen en liten stad i småland nämligen Smålandsstenar :)

Annas egna frågor! 
Jag är helt fantastiskt bra på uppfylla mina bokmål, inte andra mål. 
Jag gillar att jag är superbra på att göra chili con cane! 

Läs-a-lot dag 6

Kategori: läsalotsommar2015


Läsningen kom igång väldigt sent idag. Var ju lässpurt men var iväg så läste ingenting då. Glöm inte rapportera in hur det gick för er. Men sen började jag läsa på eftermiddagen och det slutade med att jag lyckades läsa ut Sju minuter över midnatt. Nu innan jag ska sova påbörjade jag Fangirl som jag borde läst för länge sen. Nöjd med dagen! 

Antal lästa sidor: 250 
Antal Utlästa böcker under Läsaloten: 5 


Riktigt bra sommar contemporary

Kategori: Contemporary


Titel: Things we know by heart
Författare: Jessi Kirby
Serie: -
Förlag: Harper Teen
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 291

Handling: After Quinn's boyfriend, Trent, dies in an accident their junior year, she reaches out to the recipients of his donated organs in hopes of picking up the fragments of her now-unrecognizable life. But whoever received Trent's heart has mysteriously remained silent. The essence of a person, Quinn has always believed, is in the heart. If she finds Trent's, then in a way she still has a piece of him.
Sen jag hörde talas om den här på booktube har jag velat läsa den. En tjej vars pojkvän dör och donerar sina organ. Tjejen skriver brev till alla som har mottaigt hans organ men personen som har fått hjärtat svarar inte. Det verkade som en bok som är perfekt för mig, och det var den.

Jag gillar karaktärena. Quinn som försöker komma över sin pojkvän, tycker det hela känns väldigt trovärdigt. Dessutom gillar jag att hennes familj är så närvarnde också. Colton tycker jag också känns väldigt verklig. Har man varit väldigt nära döden tänker jag också att man verkligen vill göra allt man inte kunnat göra på så många år. 

Det här är en härlig bok att läsa på sommaren. Den får mig att gråta och skratta precis som en bok ska göra. Jag flög fram genom boken precis som man vill göra på sommaren. Hela boken andas sommar just för miljön och allt. Tycker absolut att låter boken lockande så plocka upp den! 

Läs-a-lot dag 5

Kategori: läsalotsommar2015


Gick väldigt segt med läsningen idag till en början, men sen släppte det och jag läste faktiskt ut Doon! 

Antal lästa sidor: 247
Antal Utlästa böcker under Läsaloten: 4st Läs-a-lot dag 4

Kategori: läsalotsommar2015


Fortsatte att läsa Doon idag. Inte så mycket lästid idag och när jag väl kunde läsa var jag väldigt trött. Tänker sova tidigt och ta igen läsningen imorgon! Var även lässpurt idag hann med 36 sidor... Kommentera hur det gick för er! 

Antal lästa sidor: 104
Antal Utlästa böcker under Läsaloten: 3

Läs-a-lot dag 3

Kategori: läsalotsommar2015Fullt upp idag så inte hunnit läsa så mycket som jag velat. Men hann läsa ut pojken i randig pyjamas. Dessutom var det lässpurt som jag missade totalt (skäms på mig) men som ni säkert redan sett på instagram vet ni hur det ska lösas så kommentera era sidor på detta inlägget. 

Antal lästa sidor: 195 sidor 
Antal Utlästa böcker under Läsaloten: 3 


Läs-a-lot dag 2

Kategori: läsalotsommar2015


Antal sidor: 136
Lyssnade minuter: 20 
Antal avslutade böcker under Läsaloten: 2

Har haft noll lästid idag så ändå nöjd över sidantalet. Dock inte nöjd med ljudboken, skulle lyssnat till och från jobbet också men var så himla trött så kunde inte koncentrera mig.. Men väldig nöjd över att redan avslutat två böcker! 

Läs-a-lot dag 1

Kategori: läsalotsommar2015


Det här är vad jag läst idag. Har även lyssnat på ljudbok. Första dagen oxh redan en bok är utläst, känns skönt! 

Antal sidor: 243 
Lyssnade minuter: 48 
Utlästa böcker under Läsaloten: 1 

Väldigt nöjd med första dagen! 

En Gaiman bok

Kategori: Fantasy

Titel: Oceanen vid vägens slut
Författare: Neil Gaiman
Serie: -
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 219

Handling: Det här är berättelsen om en pojke vars oskuldsfulla barndom tog slut våren då han fyllde sju år. Det var då gruvarbetaren  inacoderades och då familjen tog hjälp av barnflickan Ursula Monkton. Det var då pojkens världar - både barnents fantastiska och de verkliga - förändrades för alltid.
Neil Gaiman lyckas med häftiga böcker. Både Stardust och Oceanen vid vägens slut är korta böcker men ändå så lyckas han bygga upp en helt komplett värld på så få sidor. Boken känns så bred och att få med så mycket på så få sidor utan att det känns krystat är coolt. 

Egentligen vet jag inte vad man ska säga om boken. Man kastas in i en värld och redan på första sidan börjar äventyret. Jag hade ingen aning om vad boken handlade om när jag plockade upp denna men jag blev inte besviken! 

Det är svårt att förklara handlingen och därför tror jag det är bra att gå in utan att veta något, kan tänka mig att man kan bli lite förvirrad annars. Det är en kort fantasy och jag rekomenderar den gärna. 

Läsalot uppdatering

Kategori: läsalotsommar2015

 
Första lässpurten är gjord, jag hann 40 sidor. I detta inlägget kan ni kommentera hur många sidor ni hann läsa. I fortsättningen kan ni kommentera det på mina läsuppdateringsinlägg som kommer på kvällarna, men idag kommer mitt sånt inlägg så sent. 

Jag tänkte att jag också skulle sätta upp lite mål för det har jag inte hunnit göra än. 

- Läsa 1050 sidor (150 sidor om dagen i snitt) 
- Lyssna färdigt på min ljudbok typ nio timmar kvar.. 
- Läsa fyra eller fem böcker. 

Nya bokhyllor

Kategori:

Ni som följer mig på instagram har redan sett detta, men nu när vi har flyttat har jag ändrat i mitt bibliotek lite. Jag gav bort en bokhylla till min pappa och köpte två nya billybokhyllor. En stor och en smal. Såhär blev det tillslut. Jag är dock inte riktigt färdig. Kommer en bookshelf tour inom en snar framtid! TBR för Läsaloten!

Kategori: läsalotsommar2015

Nu är det snart dags!  För er som ännu inte anmält er är det högtid att göra så. Ni måste anmäla er i mitt första inlägg om Läsaloten (skulle länka här men använder mobilen, antingen söker ni på det eller rullar ner, är inte så långt). Jag hoppas ni kommer delta och jag vill gärna se era tbr för er som inte redan länkat. :) 

Det här är vad jag har tänkt att läsa: 

Plus The fault in our stars som visst inte kom med på bilden. Alla böcker är jag väldigt taggad på att läsa!!!! Jag jobbar på söndag till 00.15 så jag kommer börja läsa direkt på natten :) 

Månadssammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning


70. På ön - Tracey Garvis Graves 
71. Heartless - Gail Carriger
72. United we spy - Ally Carter
73. Mitt perfekta liv - Sarah Dessen
74. Jakten på Wondla - Tony DiTerlizzi
75. The Duff - Kodi Keplinger
76. Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe
77. The ghost's child - Sonya Hartnett
78. The miniaturist - Jessie Burton
79. The wrath and the dawn - Renée Ahdieh
80. Fjärde sommaren - Ann Brashares

Antal böcker: 11
Antal svenska/Engelska: 5/6
Antal sidor:  4228 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: Morsning och Goodbye
Författarnas nationaliteter: USA (8) Sverige (1) Australien (1) England (1)
 
Köpta: 10
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 1

Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 

Sammanfattning: Inte riktigt lika många böcker som tidigare månader men jag är absolut nöjd ändå. Ibörjan av månaden var det mycket plugg till sista tentorna direkt efter det två intensiva veckors jobb. Sen har jag faktiskt varit ledig en vecka också men mycket fixande inför vår flytt. Men i juli är det läsalot och jag hoppas på att kunna läsa hur mycket som helst!