Bokparadiset

Only the good spy young - Ally Carter

Kategori: Spioner/Tjuvar


Titel: Only the good spy young
Författare: Ally Carter
Serie: #4 Gallagher girls
Förlag: Hyperion books
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 265

Handling: When Cammie Morgan enrolled at the Gallagher Academy, she knew she was preparing for the dangerous life of a spy. What she didn't realize was that she would have to face off against an ancient terrorist organization dead set on kidnapping her during her junior year. When a terrifying encounter in London reveals that one of her most-trusted allies is actually a rogue double-agent, Cammie no longer knows if she can trust her classmates, her teachers-or even her own heart. 
Tillbaka på spionskolan och det har aldrig varit mer spännande. Jag vet inte vem som är god eller ond, ingen berättar något och det är så spännande genom hela boken. Jag kan säga att hittils är detta den bästa boken i serien. 

Jag älskar verkligen alla karaktärer, hur Cammie och hennes kompisar liksom kompletterar varandra. Vad som än händer gör dem alltid allt ihop, det gillar jag. Dessutom är Cammie och hennes tankar så roliga så jag skrattar faktiskt högt ett par gånger. 

Det som är så underbart med dessa böcker är att de är korta, inget utdragna delar utan det är fart genom hela, det gör ju också så att jag läser boken i en sittning (okej, jag var tvungen att sova emellan när jag läste denna).

De tidigare böckerna har jag gillat men denna älskar jag. Den är spännande rakt igenom och det är fartfyllt. Utan att man vet ordet av det är boken slut. 

A Grimm warning

Kategori: Middle grade

 
Titel: A Grimm warning
Författare: Chris Colfer
Serie: #3 The land of stories
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 469

Handling: The Brothers Grimm have a warning for the Land of Stories.

Connor Bailey thinks his fairy-tale adventures are behind him - until he discovers a mysterious clue left by the famous Brothers Grimm. With help from his classmate Bree and the outlandish Mother Goose, Conner sets off on a mission across Europe to crack a two-hundred-year-old code.

Meanwhile, Alex Bailey is training to become the next Fairy Godmother... but her attempts at granting wishes never go as planned. Will she ever be truly ready to lead the Fairy Council?

When all signs point to disaster for the Land of Stories, Connor and Alex must join forces with their friends and enemies to save the day. But nothing can prepare them for the coming battle... or for the secret that will change the twins' lives forever.
Alltså OMG måste jag bara säga, jag visste att jag skulle gilla boken men inte älska den så mycket som jag gjorde. Denna kommer absolut vara en av årets bästa böcker! 

Jag gillade att Alex och Connor var åtskilda den första delen av boken, då fick de mer fokus på sig själva. Älskar hela delen när Connor reser runt i Europa, det var definitvt en av de bästa delarna. Sen är boken bara så bra hela tiden! 

Det är spännande (definitivt slutet, kan inte vänta på sista boken) genom hela boken, jag vill bara fortsätta att läsa tills den är slut! Jag älskar verkligen alla karaktärer och Colfer skriver på ett så bra sätt att jag bara sugs in i allt och hela tiden blir jag så förvånad hur skickligt han väver in nya sagor som kraktärer. Han kommer på så fruktansvärt brilijanta saker om alla tex: OBS SPOILER! Törnrosa och alla andra kvinnor kan inte få barn för de har sovit så länge, Rödluvan har en varg som husdjur och en massa mer. SLUT PÅ SPOILER allt är bara så genomtänkt. 

Det enda jag egentligen vill säga om boken är att jag älskar den, älskar hela serien så fruktansvärt mycket! 

Bokmässahaul del 2

Kategori: Video

Böcker till halloween!

Kategori: minirecensioner

Det närmar sig med halloween så här kommer två recensioner på böcker som jag tycker passar! 

 Klicka på omslagen för att komma till handlingen. 
 
Den här har jag hört så mycket om så efter jag köpt den läste jag den direkt även om jag tyckte det var en sommarbok, dock visade det sig att den är perfekt att läsa på hösten också. Det är en sommrig bok för de befinner sig på en sommarö. Gillade kartan över ön som man fick i början dock gillade jag inte hela släktträden blev helt förvirrad över alla namnen. 

Jag gillar alla karaktärer dock tycker jag det känns som man aldrig riktigt lär känna dem på djupet. Farfarn tycker jag var helt knäpp som manipulerade alla och fattade inte varför de inte kunde stå upp för sig själva istället för att leva på honom. 

Måste säga att det är imponerande huir Lockhart lyckats få ihop en sådan komplett historia på bara 200 sidor. Och slutet då som man inte ska veta något om, jag blev mind blown, läs den du också! 

Titel: We were liars FörfattareE.Lockhart Förlag: Hot key books Utgivningsår2014 Antal sidor: 225 Betyg: Gillar!

 

Den här boken är så morbid så det finns inte. Många av gångerna så blir boken alldeles för äcklig och blodig för min smak, det är liksom lite för detaljrikt. Dock kan jag säga att det inte är en bok man glömmer av. 

Men den är inte bara morbid, språket är väldigt speciellt, det är många olika PoV och när jag läste den undrade jag hur allt skulle knytas ihop faktiskt. 

Detta är en läsning utöver det vanliga och det passar PERFEKT att läsa till halloween! 

Titel: Klappa händer små FörfattareDan Rhodes Förlag: Basar Utgivningsår2011 Antal sidor: 224 Betyg: Gillar

Bokskål #6

Kategori: Bokskål

SISTERHOOD OF THE WORLD BLOGGERS AWARD

Kategori: Allmänt

Biblioteket nominerade mig till Sisterhood of the World Bloggers Award. Så himla roligt, tack så jättemycket! 

Om man blir nominerad ska man:
  • Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
  • Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
  • Svara på de 10 frågorna som du fått
  • Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor


Mina frågor:

Organiserar du din läsning på något sätt? På Goodreads till exempel.
Ja, jag använder goodreads. Sen brukar jag även skriva listor på olika böcker som jag vill läsa osv men det är mest för att jag gillar listor. 

Vilket är ditt tidigaste läsminne?
Svårt. Men det får ändå bli varje månad när jag fick mina böcker från Go'boken. Älskade alla böcker man fick var alltid så fina, älskar min mamma också för att hon valde att vara med i det! :) 

Finns det någon genre du inte läser?
Deckare, det kan hända att det blir en per år ungefär. 

Vilka författare äger du flest böcker av?
Holly Black, sju av hennes böcker har jag. 

Vilka filmatiseringar av böcker är dina favoriter?
Harry Potter, men det är nog inte för att det är så bra filmatiseringar utan mest för att det är Harry Potter. Men det är fortfarande bra. 

Hur länge har du bokbloggat?
Imorgon blir det tre år. Började oktober 2011.

Vilken bok tyckte du om överraskande mycket?
Själlös av Gail Carriger. Aldrig tänkt att läsa den sen blev det en favoritbok. 

Handlar du helst online eller i bokaffär?
Mest online faktiskt, men försöker handla i bokhandlar också, vill ju inte att de ska försvinna! 

Vilken karaktär från böcker/film/TV skulle du vilja känna i verkliga livet?
Ove från En man som heter Ove

Maratonläser du serier, eller föredrar du att läsa dem under en längre period?
Det blir alltid under en längre period men helst ska det inte gå för lång tid mellan böckerna. 

Vet att det är många som har gjort denna så taggar alla som ännu inte gjort det. Här är dina frågor:

1. Vilken är den bästa tiden på dygnet att läsa? 
2. Hur sorterar du dina böcker i hyllan? 
3. Köper eller lånar du mest böcker?
4. Bästa boken du läst i år?
5. Läser du många serier på en gång eller brukar du hålla dig till några stycken åt gången? 
6. Favorit platsen att läsa?
7. Vilken är din favorit genre? 
8. Läser du om böcker?
9. Vilka är dina favorit inlägg att läsa på andras bloggar? 
10. hur många olästa böcker har du? 

I min brevlåda 52

Kategori: Nya böcker

Jag var i Halmstad i helgen och Halmstads bokhandel är min absoluta favorit bokhandel. De har oerhört bra utbud både på svenska och engelska dessutom är personalen så trevliga. Så jag vill absolut inte att de ska behöva stänga igen det är trots allt en lokal bokhandel och det är svårt att konkurera med näthandel. Så att handla där ser jag lite som välgörenhet. Jag handlar där typ 90% av gångerna jag är i Halmstad. Men nu har det blivit så mycket böcker så jag skulle bara köpa en men det blev två. 


We were liars läser jag just nu, dock kunde jag inte koncentrera mig igår så blev bara någon sida läst. 

Champion - Marie Lu

Kategori: Dystopier

 
Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Serie: #3 Legend
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 336

Handlingen: June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här.

Förra boken slutade ju oerhört spännande så att behöva vänta på att Champion skulle släppas var en pina. 

Jag har tyckt att båda tidigare böcker har varit oerhört spännande. Men alltså Champion är spännande genom hela boken. Det går ju inte sluta läsa och det kommer nya vändningar hela tiden i boken. Jag tycker att fokuset inte är så mycket på karaktärerna längre istället är det på kriget. Jag gillar det man får äntligen veta mer om övriga världen och det är ruskigt spännande om hur det kommer gå för Republiken. 

Jag tycker att både Day och June har utvecklat. Deras förhållande var ganska dramatiskt i Prodigy och det var det inte i denna som tur var. Istället så tycker jag att de tar mogna beslut och inte bråkar längre. De känns på samma nivå faktiskt. 

Slutet då? Jo jag tycker att det var ett väldigt bra slut på en oerhört bra serie. Från början visste man inget om länderna utanför Republiken och nu i sista får man veta väldigt mycket, precis det jag ville. Jag kommer sakna att inte ha något att vänta på gällande Day och June. Dock så har hon ju släppt en ny bok så den ska jag ta och läsa. 

Tack Modernista för rec-exet!

Det bästa av allt - Rona Jaffe

Kategori: Feel-goodböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Det bästa av allt
Författare: Rona Jaffe
Förlag: Månpocket
Utgivninsår: 1958
Sidantal: 479
 
Det bästa av allt är en bok som stått i min hylla ofta. Det är en klassiker och det är en tegelsten två stora anledningar att skrämma i väg en. Men det är också en sån bok som man blir förvånad att man inte läst tidigare. 

Fast den är skriven 1958 känns språket inte gammal. Det som är mest fascinerande är att den känns fortfarande väldigt aktuell. Den marknadsförs som Sex and the City på 50-talet och jag håller faktiskt med om det. Kan förstå att det blev en skandal på den tiden men nu hör det till vardagligheter. Jag gillar verkligen Jaffes förord som har blivit tillagt i nytryckningen av pocketboken. 

Karaktärerna gillar jag alla även om de blir väldigt blåögda mot slutet av boken. Men mina favoriter är ändå Caroline och April. Caroline som jobbar för att nå toppen men mest för att slippa tänka på hennes ex. Jag tycker hon är härligt hon jobbar för att få det hon vill ha. April som drömmer om att bli skådespelar hittar istället en kille som hon gillar som är en skitstövel. Greg är bara så weird, ibörjan var hon helt vanlig sen blev hon sjuk, alltså sjuk på riktigt. Vi får följa några till men dessa tre utmärker sig verkligen. 

Jag tycker ändå det är bra att boken inte slutar lyckligt för alla, känns troligt. Dock var den lite seg i vissa partier. Men absolut en bok jag rekommendera om man gillar chicklit. 

I min brevlåda 51 - Rec-ex

Kategori: Nya böcker


Tusen tack Modernista! Ska bli såå spännande att läsa avslutningen. Sen måste jag fortsätta med hennes nya serie. 

Nya böcker att byta!

Kategori: Allmänt

http://bokparadis.blogg.se/2013/january/bokbyte-2.html#comment

sjuk

Kategori: Allmänt

Jag är sjuk. Igår låg jag hela dagen i sängen och läste vilket inte var så dåligt men idag har jag haft såå ont i huvudet så bara legat och vilat, mindre kul. Men tänkte jag ska uppdatera mitt bokbyte om en stund så titta in det då! 

Bookshelf tour del 4

Kategori: Video

Precis som del 3 är inte denna uppdaterad längre men eftersom jag redan hade filmat så orkade jag inte göra en ny efter bokmässan och sådär. Men här är i alla fall sista delen! 

Läser just nu

Kategori:

Sitter på tåget hem till mina föräldrar. Håller just på att läsa min andra tre på tre bok. Än så länge gillar jag den mycket! 

Den vita frun - Frida Skybäck

Kategori: Allmänt

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Den vita frun
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Frankförlag
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 300

Kan säga att jag var inte alls beredd på den här spökdeckarhistorien som det var. Första läsningen läste jag ungefär halva boken och jag kan säga att det var inte så roligt att vara ensam i lägenheten. Jag var gaaanska så rädd kan man säga. 

Jag tycker Maria är lite av en halvjobbig karaktär och hon känns inte alls som en kammarljungfru. Hon går runt på slottet lite som hon vill och det är ju inte jätteofta hon klär på och fixar Juliet. Så trovärdigheten var inte riktigt där. Dessutom grälar hon med Alexander om att hon är en självständig kvinna med egna tankar och att män inte alls ska tycka ner kvinnor som de gör, men så fort han kysser henne så är det precis som hon aldrig uttalat de orden. 

Blev så sjukt förvånad när de nämner min hemort, Smålandsstenar, det är en jätteliten by och detta är troligtvis den enda skönlitterära boken det näms i, så det var ju lite coolt. Det är trevligt med en historisk roman som utspelar sig i Sverige. 

Boken är inte lika som som hennes första bok men jag tänker ändå ge mig på den tredje hon har skrivit. Det ska nog vara en serie hon skriver nu också? Månpocket ger ut den nu i oktober i alla fall. 

Betyg: Någonstans mellan okej och gillar!

I min brevlåda 50 - BOKMÄSSA

Kategori: Video

Såhär kommer min första video från bokmässan! Vilket bok borde jag läsa först?

The curios incident of a dog in the night-time -Mark Haddon

Kategori: Contemporary

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: The curious incident of a dog in the night-time
Författare: Mark Haddon
Förlag: Random House
Utgivningsår: 2004
Sidantal: 272

Christopher som är huvudpersonen har asperger. Han har så mycket grejer för sig så man kan inte låta bli att skratta. Dock så tycker jag så synd om honom också, inte på grund av sin diagnos utan att hans föräldrar är som de är. Jag gillar pappan han gör verkligen allt för att Christopher ska ha det bra. Mamman förstår jag dock inte alls. 

Gillar alla bilder som är med i boken och fotnoter. Det gör att det känns ännu mer trovärdigt och det hjälper en verkligen att sätta sig in i berättelsen bättre. 

Jag gillar verkligen den här typen av böcker. Att huvudkaraktärern har någon form av diagnos. Fler böcker av denna typ som jag har läst är Undret, Marcelo i den verkliga världen, Perks of being a wallflower

Bookshelf tour del 3

Kategori: VideoHar nu kommit till mina olästa böcker! OBS! Detta filmades för ett tag sen så det stämmer inte riktigt längre, vissa har blivit lästa och nya böcker har flyttat in! 

Bokvänspaket #11

Kategori: Nya böcker

Tror detta är paket nummer elva. Hann inte spela in någon video men tänkte att ni ville se vilken bok jag fick ändå. Denna gången hade vi böcker på bokstaven s. Låter svårt men jag fick ihop en lång lista! Boken jag fick var: 

 
Såå glad blev jag! Velat läsa denna sen den kom ut så ska bli riktigt roligt, Tack Malin!

4x Dystopier

Kategori: Dystopier

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Detta är verkligen en av mina favorit serier! dessa böcker är så brutala och morbida. Att ungar kan vara så hemska mot varandra är ju läskigt. Men det är verkligen en bladvändare och fast boken är på äver 500 sidor så blir det aldrig tråkigt. 

Det är många karaktärer att hålla koll på med gillar att man får läsa från massa olika PoV, det gör berättelsen mer spännande. Hade man bara fått läsa från ett perspektiv så tror jag boken hade varit mindre spännande. Precis när det är något jättestort som händer så byter det perspektiv och man vill bara läsa vidare så man kommer tillbaka till den spännande händelsen! 

Titel: Hunger Författare: Michael Grant Serie: #2 Gone Förlag: Harper Collins Utgivningsår: 2010 Sidantal: 589 Betyg:  ÄLSKAR! 

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Gillar verkligen hur Oliver hela tiden återknyter händelser. Detta är tredje boken men hon påminner fortfarande om saker som hände i första boken, jättebra på det sättet glömmer man aldrig de viktiga händelserna. 

Sen blir jag så himla glad att Riley och Becks förhållande utvecklas lite. de har fortfarande problem med att komunicera men jag blir inte fullt så galen, vill bara att de ska bli tillsammans någon gång. Känns tråkigt att jag bara har en bok kvar i serien, har gillat den mer än vad jag trodde! Det är så spännande och allt som hände i denna gjorde att jag satt på nålar ungefär halva boken, åh jag vill bara veta hur allt kommer sluta! 

Titel: Forgiven Författare: Jana Oliver Serie: #3 The demon trappers Förlag: Macmillan Children's books Utgivningsår: 2012 Sidantal: 416 Betyg: Gillar!  

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Jag har fallit helt pladask för denna serien alltså. Det var inte längesen jag läste första boken men ända sen dess har jag vara tänkt på hur det kommer att gå för America. Det är något med sättet Cass skriver på för jag blir helt trollbunden och glömmer helt tid och rum, det går liksom inte att inte läsa boken i ett svep! 

Men i den här boken blir jag lite mer  irriterad på America, hur kan hon inte tänka på Maxon? (Ja, jag håller på han) Jag gillar inte resten av tjejerna som är kvar och när Maxon blir mer intima med dem så blir till och med jag avundsjuk, hon måste välja han!! Jag kan verkligen inte vänta tills jag får läsa sista boken och se hur det går. 

Titel: The Elite Författare: Kiera Cass Serie: #2 The selection Förlag: Harper Collins Utgivningsår: 2013 Sidantal: 323 Betyg: ÄLSKAR! 

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Alltså jag måste säga att jag är så besviken på den här serien. Första boken älskade jag, tvåan var ganska tråkig och trean är inte så jättespännande heller. Jag gillar verkligen världen och konceptet med att de vet när de ska dö men det händer aldrig någonting i boken. Det är bara massa trams hit och dit det händer aldrig något som för historien framåt, vilket gör det frusterande att läsa. 

Dessutom känner jag ingen sympati för karaktärerna, den enda jag gillar är Reed och att bara gilla en karaktär i en hel bok är aldrig så bra, speciellt inte när det bara är en bikaraktär. Det jag egentligen ville (redan från första boken) var att Rhine och Linden ska vara tillsammans på riktigt. 

Tyvärr är inte detta en serie jag rekommenderar. 

Titel: Sever Författare: Lauren DeStefano Serie: #3 The chemical garden Förlag: Harper Collin Utgivningsår: 2014 Sidantal: 374 Betyg: Ogillar! 

Sammanfattning September

Kategori: Sammanfattning

74. Allegiant - Veronica Roth
75. Kalle Blomqvist och Rasmus - Astrid Lingren
76. Forgiven - Jana Oliver
77. The curious incident of dog in the night-time - Mark Haddon
78. Porträttet av dig - Isabel Wolff
79. Guldkompassen - Philip Pullman
80. The Elite - Kiera Cass
81. City of glass - Cassandra Clare
82. Bokklubben vid livets slut - Will Schwalbe
83. Harry Potter och de vise sten - J.K Rowling (omläsning)
84. Sever - Lauren DeStefano
85. Nordiska väsen - Johan Egerkrans

Antal Böcker:  12st
Antal svenska/Engelska: 7/5
Antal sidor:  3972 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st
Påbörjade böcker: Niceville
Författarnas nationaliteter: USA (7) Storbritannien (3) Sverige (2) 
 
Köpta: 9
Rec-ex: 2
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 5

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: Årets första omläsning! Vi hade Harry Potter som kurslitteratur, sådan lyx. Måste säga att jag är nöjd med antalet och det är många böcker som jag velat läsa länge som blivit lästa. Överlag riktigt bra böcker dessutom!