Bokparadiset

I dina ögon

Kategori: Contemporary

 
Titel: I dina ögon
Författare: Sarah Dessen
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 446
 
Alla tidigare böcker jag läst av Dessen följer samma mönster, sommriga böcker som alla utspelar sig i strand staden Colby. Dock gör den här inte det och den är dessutom mörkare än hennes tidigare böcker. Här följer vi Sydney som alltid hamnar i skuggan av sin bror Peyton som precis hamnat i fängelse. Deras mamma vägrar att inse att Peyton gjort olagliga saker och är där för att avtjäna sitt straff, för henne är det som om han är borta på internat ungefär. 
 
Sydney påverkas såklart av sin brors handlingar, hon byter skola i en förhoppning om att inte bli igenkänd men också även för att underlätta ekonomisk för sina föräldrar. Där träffar hon Layla och en riktig vänskap växer fram. Deras vänskap är en av de bästa sakerna med boken, jag älskar en riktigt bra vänskap mellan karaktärer. Även om det senare i boken kommer en kärlekshistoria så tycker jag vänskapen är det som får ta mest plats, vilket jag uppskattar. 
 
Den här boken väcker väldigt mycket känslor, vi har Ames som är Peytons kompis som är jävligt läskig. Så fort man läser om honom får jag en klump i magen och jag bara väntar på att han ska göra något mot Sydney. Även Sydneys föräldrar gör mig så arg, de behandlar henne så orättvist och det är en sådan sak som jag blir så arg av. Genom hela boken vill jag bara att Sydney ska vara rebellisk och typ rymma hemifrån eller något. 
 
Jag föll verkligen för alla karaktärer och även om jag älskar att alla Dessens böcker är stand alones så hade jag velat ha en till bok om dessa karaktärer, eller en bok utifrån Laylas perspektiv. 
 
Att Dessen kan förmedla en bok som ger en så mycket känslor är fantastiskt. Stundtals blir jag så arg och ibland gråter jag floder, hon är en så jäkla bra författare och jag tycker verkligen ni ska plocka upp den här boken. Eller någon annan bok hon skrivit. Tror jag bara har en bok kvar att läsa av henne, som finns på svenska alltså. Älskar omslagen och färgerna som de svenska böckerna har, jag behöver mer av henne men får nog vänta tills nästa sommar innan en ny bok blir översatt..
 
Tack till Rabén&Sjögren för rec-exet!
 
Betyg: 5/5

George

Kategori: Hbtq

 
Titel: George
Författare: Alex Gino
Serie: -
Förlag: Lilla piratförlaget
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 188
 
George är en sån bok som jag varit intresserad utav att läsa sen den kom ut på engelska. Väldigt snabbt blev den översatt och jag var inte sen med att be om ett rec-ex. Det är en middle grade bok som handlar om George och det enda hon vill är att bli en flicka. Det man får följa är hennes klass som ska sätta upp en föreställning av Wilbur (ni vet den som finns som film, Wilbur den fantastiska grisen, en fantasisk film!) och George vill spela Charlotte, spindeln. Tycker det är så bra att det finns en middle grade bok som behandlar det här ämnet, det finns nog många barn därute som känner precis som George. 
 
Något som boken verkligen får mig att reflektera över är hur små ord kan såra en människa så mycket. Georges lärare säger till henne att hon kommer växa upp till en fin man, något som krossar henne totalt. Läraren tror att hon säger helt rätt sak men så är det egentligen tvärtemot. Älskar när en bok får en att reflektera mycket. Eftersom jag själv ska bli lärare gillar jag när en sådan får vara med lite i en historia, tyvärr är de inte framställda så bra oftast och likaså i detta fallet. Jag blir så arg på läraren, hur kan hon inte vara mer förstående? Däremot är rektorn så mycket bättre. 
 
Kelly är Geroges bästa vän och jag älskar henne. Hon är nog faktiskt favoriten i boken, hon tar så lättsamt på allting och verkar som en människa man vill känna. När George säger att hon vill provspela till Charlotte så säger Kelly att det är fantastiskt och så övar dem ihop. Sista kapitlet med henne och George är så fint!
 
Det som är bokens största styrka är att det känns himla trovärdig. Boken övertygar mig om att det skulle kunna gå till precis så här i verkligheten. Allt ifrån hur Georges familjhanterar det och till Georges känslor. Älskar det enkla omslaget också, så fint. Rekommenderar verkligen den här boken!
 
Tack Lilla piratförlaget för rec-exet!
 
Betyg: 4/5
 

Read a long; Röta del tre

Kategori: Read-a-long

Det förekommer spoilers så har ni inte läst boken, gör det först och återkom sen! 
 
 Detta är mina tankar om sidorna 195-525
 
Jag tycker det har hänt väldigt mycket genom hela boken, och slutet var lika fullmatat med händelser. 
 
Rime slutar ju inte att förvåna, men åh så typiskt att han tog näbben och gjorde sig av med svansen helt i onödan. Hade velat läsa lite mer ur hans PoV på resterande sidor av boken, nu fick man bara läsa om honom utifrån vad Hirka hörde typ. Men alltså att han högg av sig svansen?! Det trodde jag inte, undra vad de får för konsekvenser i sista boken.. Och så himla surt att han tog näbben för att kunna resa till Hirka men så behövde han inte det, och undra om Hirka kommer få reda på hur man får bort den, fast det tror jag! 
 
Redan i förra inlägget om boken så undrade jag vem som egentligen var ond och jag misstänkte verkligen att Graal kanske inte var den onda. Älskade i det kapitlet när han och Hirka träffas och pratar, det han sa till henne var så fint. Att han älskar henne även om hon kommer bekämpa honom, fint! Graal blev en riktig favorit hos mig! 
 
När Hirka skickade iväg Stefan blev jag så besviken på honom, att han inte ändrade sig men sen hade han ju gjort det. Så fint när han kom tillbaka till henne. Gillade att han blev så fäst vid Hirka men att det inte blev någon kärlekstriangel. 
 
Sista striden var ett perkeft avslut av boken tycker jag. Men tyckte Hirka kunde förlåtit Rime även om han dödade Siaren, han gjorde ju det för hennes skull. Hade velt ha mer kärlek mellan dem i boken. Hoppas verkligen de får ett lyckligt slut i sista boken. 

Partyprinsessan

Kategori: Contemporary

 
Titel: Partyprinsessan
Författare: Meg Cabot
Serie: #7 En prinsessas dagbok
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 286
 
Handling: Prinsessan Mia har bestämt sig för att ha en riktigt bra vår, men som alltid när hennes farmor har ett finger med i spelet urartar det mesta till kaos. Det vore inte konstigt om Michael, hennes stora kärlek, börjar tycka att Mia är fullständigt galen. Eller, ännu värre, lite småtråkig! 
Kan det vara så att Mia - Genovias framtida drottning - faktiskt inte vet hur man gör för att ha kul? 
Jag brukar plocka upp en prinsessas dagbok ibland när jag behöver något lättsamt och snabbläst. När jag behöver bryta av lite liksom. 
 
Mikael vill hålla fest och Mia som inte alls är någon partymänniska blir supernervös och vill helst inte alls gå. Tillslut är det så illa att hon måste fråga sin ärkefiende Lana om hur man beter sig på en fest. Såklart tolkar Mia detta på värsta möjliga sätt. Ungefär här är det så pinsamt så jag rodnar och skäms ihjäl, fast samtidigt skrattar också. Boken är helt klart värd att läsa just för att uppleva den scenen, ni behöver bara ta er igenom sex andra böcker före.
 
Men tro inte att festen är det enda boken handlar om, Lily bestämmer sig för att starta en litteratur tidning, Mias farmor regisserar en teater och Mia fortsätter med sina roliga och pinsamma grejer. Jag gillade verkligen den här boken, det fanns mycket att skratta och att skämmas åt, ett helt perfekt avbrott i vardagen! 
 
Betyg: 4/5

Handen på hjärtat!

Kategori: Listor/Taggar

Vet att jättemånga gjorde den här för ett tag sen, tänkte göra den då men helt glömt. Sen gjorde Nelly den nu så då passade jag på också! Detta är faktiskt en av de roligare tagen som finns enligt mig :) 

Vilken bok inte bara ogillar du, utan är arg på eller blir orimligt provocerad av?
Allegiant av Veronica Roth, förstörde hela serien och jag kan aldrig komma över den boken alltså.
 
Vilken författare har du dömt ut utan att ha läst?
Dömt ut och dömt ut vet jag inte om jag gjort. Men det finns ju massor av böcker jag inte är intresserad av att plocka upp pga jag är inte intresserad av genren. Möjligvis har jag dömt ut biografer av personer som jag inte gillar. 

Vilka böcker säger du att du har läst fastän du inte gjort det?
Det finns nog inte faktiskt.  

Pest eller kolera: En av dessa serier ska bli obligatorisk läsning för alla i hela världen – du har makten att bestämma vilken. Du får inte säga ingen. Motivera ditt val. Alternativen är: Twilight och The Mortal Instruments.
Jag försöker fortfarande tragla mig igenom The Mortal Instruments och har fortfarande inte läst femte boken. Twilight älskade jag när jag läste dem så det får bli Twilight!

Hur många olästa recex har du?
Vet inte exakt men ett tiotal kanske, de flesta är nog dock sådana jag inte bett om själv utan fått hemskickade ändå, men de kommer bli lästa någon gång :) 

Hur många böcker har du i bokhyllan som du tror att du – HANDEN PÅ HJÄRTAT, GLÖM INTE DET! – aldrig kommer läsa?
Jag försöker rensa ut när jag känner att jag inte är intresserad av en bok mer, men jag hoppas med handen på hjärtat att jag ska hinna läsa alla böcker jag äger! 

Vad har du för litterära pet peeves?
Precis som många andra hatar jag när förlag byter omslag mitt i en serie. När förlag har börjat översätta en serie men slutar mitt i. När det finns som klistermärken på omslag, fast det är inte ett klistermärke så det går inte att ta bort. När böcker jämförs med andra böcker.
 
Finns det något som gör att du inte ger en blogg en chans?
Om det är inriktad med recensioner i en genre jag inte läser. Och om en blogg har svart bakgrund, jag klarar inte av att läsa då. 

Vilken typ av blogginlägg markerar du som lästa i Bloglovin utan att kolla två gånger på?
Det finns en del inlägg som jag inte läser, en smakbit på söndag, top ten tuesday, jerkan, vissa tagar som alla gjort tillslut, recensioner på böcker jag inte är intresserad av. 

När vill du skriva arga kommentarer till folk?
Ibland när folk svarar på kommentarer som antingen jag kommenterat eller någon annan så kan bloggaren svara så himla drygt, då blir jag irriterad. Ibland kan det säkert dock bero på att det bara låter så för det är skrivspråk. 

the rose and the dagger

Kategori: Fantasy

 
Titel: The rose and the dagger
Författare: Renée Ahdieh
Serie: #2 The wrath and the dawn
Förlag: Putnam
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 416
 
Handling: In a land on the brink of war, Shahrzad is forced from the arms of her beloved husband, the Caliph of Khorasan. She once thought Khalid a monster—a merciless killer of wives, responsible for immeasurable heartache and pain—but as she unraveled his secrets, she found instead an extraordinary man and a love she could not deny. Still, a curse threatens to keep Shazi and Khalid apart forever.

Now she’s reunited with her family, who have found refuge in the desert, where a deadly force is gathering against Khalid—a force set on destroying his empire and commanded by Shazi’s spurned childhood sweetheart. Trapped between loyalties to those she loves, the only thing Shazi can do is act. Using the burgeoning magic within her as a guide, she strikes out on her own to end both this terrible curse and the brewing war once and for all. But to do it, she must evade enemies of her own to stay alive.
Jag kan inte avgöra om jag tyckte bättre om den här än den första eller om jag helt enkelt älskar dem båda lika mycket. I vilket fall som helst gjorde inte den här mig ett dugg besviken och den levde upp till alla förväntningar jag hade. 
 
Det som slår mig mest med boken är det fantastiska språket. Det är så levande och jag får väldigt tydliga bilder och verkligen lever mig in i berättelsen. Dessutom är alla meningar så perfekta och poetiska vilket jag inte föstår hur hon lyckas med, helt fantastiskt. 
 
Älskar karaktärerna framför allt Shiva och Kahled ihop, de är ett av mina favorit par. Men det som är så himla bra är tjejerna, alla är väluttänkta och det är riktigt mycket girlpower i boken, vilket jag älskar. Känns som att bikaraktärerna också är genomarbetade liksom. 
 
Sjukt mycket som händer och det är oerhört spännande allt. Alltså verkligen såå mycket som hände, jag trodde det skulle vara mer fokus på förbannelsen men det var fokus på typ tusen grejer som vävde ihop historien så himla bra, jag gillade att den hade fokus på annat också. Tror inte boken hade varit lika bra om den endast fokuserade på förbannelsen. Nu fick man ut så mycket mer enligt mig, och jag kunde inte förutsätta att historien skulle dra åt så många håll, det visar bara ännu hur duktig författare hon är. 
 
Det jag önskar mest är att detta inte skulle vara sista boken, vill så himla gärna läsa mer ifrån den här världen, älskar verkligen böcker som är arabiskt/mellanöstern inspirerade. Jag älskar också karaktärerna så mycket så jag vill läsa mer om dem, dock var epilogen väldigt tillfredsställande! 
 
Har ni inte läst första boken så gör det nu, alltså dessa två böcker är riktiga mästerverk. Den här kommer definitvt hamna på min bästa böcker över 2016!
 
Betyg: 5/5
 

Read a long; Röta del två

Kategori: Read-a-long

Det förekommer spoilers så har ni inte läst boken, gör det först och återkom sen! 
 
 
Detta är mina tankar om sidorna 195-355
 
Ojoj vad det händer mycket spännande under dessa sidor! 
 
Gillar Hirkas lilla trio med henne Stefan och Siaren. Redan när man blev introducerat till den Italienska tanten och det visade ju sig ha rätt, ju längre man läste. Undra dock vad som mer händer eftersom hon precis fick träffa Graal. 
 
I första delen gillade jag mest att läsa Reimes delar för att veta vad som hände i Ymsdalen men nu började det bli riktigt intressant. Men så tråkigt hur Reime har blivit utan hirka, han är ju helt förstörd och uppoffringarna som när han tog näppen känns inte alls som om det kommer vara värt det. Hoppas det blir bättre för honom mot slutet. Tyckte det var superspännande när han hittade böckerna, men jag hade velat veta mer vad som stod i dem! 
 
Det som väcker mest frågor är vem är det som är ond egentligen? Man har ju trott att det är Graal som är den onda men är det sant att han inte alls vill använda Hirka som en blodpåse? Fast varför skulle han inte vilja det? Känns ju som om Siaren är den goda. Ska bli sååå spännande att läsa sista delen i boken nu! 

En viktig bok om viktiga saker

Kategori: Contemporary

 
Titel: The art of being normal
Författare: Lisa Williamson
Serie: -
Förlag: David Fickling books
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 357
 
Handling: Two Outsiders. Two secrets.

David longs to be a girl.

Leo wants to be invisible.

When Leo stands up for David in a fight, an unlikely friendship forms. But things are about to get messy. Because at Eden Park School secrets have a funny habit of not staying secret for long…
Jag har varit sugen på att läsa den här sen den kom ut, att jag fick den i mitt första paket ifrån The English bookshop club gjorde mig överlycklig! 
 
Den här boken tar upp massa viktiga ämnen, transexualitet, mobbning, frånvarande föräldrar, homosexualitet, att hitta sin identitet osv jag har nog med största säkerhet glömt flera saker. Jag tycker boken tar upp alla ämnen på ett väldigt bra sätt, det är så himla viktiga att läsa och sätta sig in i hur det kan vara för andra människor att leva. Visserligen är detta en påhittad historia men det gör ändå att man kan tänka sig in i andras situationer. Detta är faktiskt den första boken om transexualitet som jag läser. Finns det fler ni kan tipsa om? 
 
Jag gillar karaktärerna men de är väldigt vanliga och egentligen inte så mycket som sticker ut för mig, det är egentligen bara deras sexuella läggning som skiljer sig ifrån många böcker. Jag tycker det är superbra eftersom det trycker på hur vanliga alla människor är oavsett vilken läggning personer har, det är liksom inget som sticker ut och det är inget man kan se på en person osv. 
 
Jag rekommenderar verkligen den här boken och har ni fler tips på böcker som tar upp transexualitet tipsa mig gärna! Och trots att jag "bara" gav boken en fyra så har den verkligen hängt med i mitt minne. 
 
Betyg: 4/5
 

Bokbyte

Kategori: Allmänt

 
Böcker jag byter bort. Har ni inget att byta med så säljer jag även böckerna, 15kr/inbundet och 10kr/pocket plus frakten. 
 
Dustland
Shock of the fall
Delirium serien
Ivy Pocket
Mississippi
Sherlock Holmes

Tiden efter och innan Throne of Glass

Kategori: Fantasy

OBS! Det här delar i en serie så spoilers kan förekomma! 
 
 
Titel: Crown of Midnight
Författare: Sarah J. Maas
Serie: #2 Throne of glass
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 418
 
Handling: From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.

Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.

Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena's world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie... and whom she is ultimately willing to fight for.

När jag läste första boken var jag team Dorian men sen kom bok två och fuckade upp mig, gillar Celaena och Chaol tillsammas och det var så himla fina mot varandra i den här boken. Så nu kan jag inte alls bestämma mig vem jag vill hon ska vara med, men det här är ju också Maas specialitet, man faller för alla killar stenhårt! 
 
Handlingen i den här boken är såå spännande, och hur bra Celaena är på att göra vad som krävs för att överleva men ändå på ett så sjukt smart sätt. Jag blir helt trollbunden av den här serien och Maas är en så sjukt skicklig författare, både till språket, till handlingen och till att få en att älska serien! 
 
Jag har hört att serien kommer ta helt nya vändningar och serien kommer utvecklas sjukt mycket ifrån första boken, jag kan inte berga mig till att se vad det är som kommer hända. Är sjukt pepp på att läsa fortsättningen i serien och hoppas att jag får tiden till att göra det snart!
 
Betyg: 5/5

 
Titel: Assassin's blade
Författare: Sarah J. Maas
Serie: #0.1-0.5 Throne of glass
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 430
 
Handling: Celaena Sardothien owes her reputation to Arobynn Hamel. He gave her a home at the Assassins' Guild and taught her the skills she needed to survive.

Arobynn's enemies stretch far and wide - from Adarlan's rooftops and its filthy dens, to remote islands and hostile deserts. Celaena is duty-bound to hunt them down. But behind her assignments lies a dark truth that will seal her fate - and cut her heart in two forever...
Åh jag har typ glömt hur mycket jag älskar den här serien och alla karaktärerna. Det var så härligt att läsa om Celina igen och egenligen vill jag bara kasta mig över nästa bok, men samtidigt vill jag dra ut på serien. 
 
Det var väldigt intressant att läsa om Celaena och livet innan Throne of Glass och se vad som ledde fram till händelserna i den boken. Jag kan dock inte avgöra vilken novell som är min favorit, kanske är The Assassinand the Desert, gillade verkligen karaktärerna där. Sen älskade jag ju också att få lärakänna Sam. Deras kärlek kändes så naturlig och äkta. Och såklart lyckas Maas att göra så man faller för honom också. 
 
Sen älskar jag att man få reda på alla händelser som ledde fram till första boken, trots det tycker jag man ska läsa den efter Crown of midnight annars blir man faktiskt lite spoilad. Den här boken var så bra och jag förvånas hela tiden om hur uttänk den här serien är. 
 
Jag älskar den här boken och jag älskar den här serien. Läs den! 

Betyg: 5/5

Hur slutar det för överklassen?

Kategori: Contemporary

 
Titel: Splendor
Författare: Anna Godbersen
Serie: #4 Luxe
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 393
 
Handling: As spring turns into summer, Elizabeth relishes her new role as a young wife, while her sister, Diana, searches for adventure abroad. But when a surprising clue about their father's death comes to light, the Holland girls wonder at what cost a life of splendor comes.
Jag har verkligen gillat den här serien, och när sista boken inte fanns översatt till svenska beställde jag givetvis hem den engelska. 
 
Mina favoriter har alltid varit Diana och Henry och det såg så himla ljust ut för dem i den här boken vilket gjorde mig så lycklig. Vad som jag gillade i den här boken var att det hände så himla mycket med alla karaktärer, allt drog ut till sin spets liksom. 
 
Eftersom det är sista boken i en serie måste vi prata lite om slutet, jag är en aning missnöjd med det men å andra sidan är jag inte det. Jag ville inte att boken skulle ha ett lyckligare slut, den enda som det slutade så bra som det kunde var för Elisabeth de andra hade inte lika lyckligt. Sen kan jag ändå gilla det för att författaren vågar göra ett slut som inte är helt perfekt heller. 
 
Jag har verkligen gillat den här serien, det är lättsamt och det är så himla skönt att läsa dessa när man behöver något lättsmält eller när man känner att man är påväg in i en lässvacka. 
 
Betyg: 4/5
 

The Raven King

Kategori: Fantasy

 
Titel: The Raven king
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: #4 The raven cycle
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 438
 
Handling: For years Gansey has been on a quest to find a lost king. One by one, he's drawn others into his mission: Ronan, who steals from dreams; Adam, whose life is no longer his own; Noah, whose life is no longer a life; and Blue, who loves Gansey... and is certain she is destined to kill him.
Sköt upp läsandet i flera dagar för att jag inte ville att serien skulle ta slut och när jag väl påbörjade boken tog den över en vecka innan jag avslutade den och de var endast för att jag ville dra ut på läsningen. Kommer ni ihåg prologen i första boken? Prologen i den här är precis lika sjukt inbjudande. Redan när jag läst proglogen ville jag lägga ner boken för jag kunde inte ta in vad som stod där. 
 
Jag är så ledsen att jag aldrig kommer få läsa om dessa karaktärer igen, inte något nytt i alla fall, och jag tvekar inte på att jag kommer läsa om den här serien. Jag är så himla glad att jag läste om de tre första böcker innan jag påbörjade med den här, för även om jag kommer ihåg i stora drag vad som har hänt var det mycket småsaker jag inte kom ihåg, och att få läsa böckerna så tätt in på varandra gjorde upplevelsen helt perfekt. 
 
Alla som läst första boken vet vad man väntar sig ifrån The Raven King och jag var så himla rädd att bli besviken på boken, men det blev jag inte alls. Boken har massa magiska känsla över sig, karaktärerna är fantastiska och språker är underbart. Tycker verkligen att Stiefvaters språk i den här boken är on point, hon väver ihop kapitlena så snyggt. Dessutom känns det som att man får reda på viktiga saker i varje kapitel som påverkar historien. Att man dessutom introducerar till nya karaktärer gillar jag som ändå får ganska stor plats i handlingen. 
 
Slutet var fantastiskt och jag hade aldrig behövt tvivla på att det skulle vara på något annat sätt. Det som jag är besviken på är att jag inte kommer få läsa mer om Gansey, Blue, Ronan, Adam, Henry och Noah. Hade verkligen velat ha en bok till bara för att läsa om hur det gick efter, eller typ fyra böcker till för ett annat äventyr. 
 
Har ni inte läst den här serien måste ni göra det, skulle gissa på att den dessutom är bäst att läsa på engelska. Kan säga att den här serien hamnar nog i topp hos mig, inte långt ifrån Harry Potter faktiskt. 
 
Betyg: 5/5
 

Read a long; Röta

Kategori: Read-a-long

Just nu håller Nelly i en read a long för andra boken i korpringarserien, Röta. Boken är uppdelad i tre delar och här kommer mina tankar på första delen, sid. 7-194. Har ni inte läst boken varnar jag för spoilers!
 
Först hade jag lite svårt att komma in i boken men det beror på att jag glömt hur första boken slutade, men det kom jag på väldigt fort så det var inget som störde. 
 
Hirka har kommit ut till vår värld, och till en början gillade jag faktiskt inte alls det om jag ska vara ärlig, men det beror nog på att jag gillade världen så mycket i första boken. Dock så känns det väldigt trovärdigt allt eftersom hon har svårt med språket och så. Annars kan ju alltid alla karaktärer språket när de kommer till ett nytt ställe. 
 
Det uppkommer väldigt mycket frågor för min del, vilka är de gömda? Vilka är vardar eller vad är det? Även Graal funderade jag på men det fick man ju endel svar på, men det gör att jag undrar ännu mer vad som är speciellt med Hirka och hur hon kommer påverka allt! 
 
Ska bli riktigt spännande att läsa fortsättningen!
 

Tips som kan rädda din läsning

Kategori: Allmänt

Ni vet ibland när man läser en nyutkommen bok och nästa bok inte kommer på ett år, eller när man börjat på en serien men så läser man inte fortsättningen på flera månader. Det händer ju att man glömmer saker, kanske inte vad som händer i stora drag, men de där små grejerna som kan ha en signifikant betydelse för berättelsen. Även när jag tror jag kommer ihåg allt så kan jag ta hjälp av dessa två sidor. Det är alltså två sidor som summerar och återberättar allt vad som har hänt i en bok, spoilers och minsta lilla detalj. Båda sidorna är mest inriktade på YA-böcker dock. 
 
 
Klicka på bilderna för att komma till sidorna.

Bokskålen #16

Kategori: Bokskål

Jag tänkte att jag inte gör en TBR denna månaden eftersom jag ändå gjort min sommarläsning men jag tänkte jag kunde dra en bok ifrån min bokskål som sedan blev två böcker. Ingen av dem har stått vansinnigt länge i hyllan men jag är väldigt sugen på att läsa båda! 


Tre omläsningar

Kategori: Fantasy

 
Titel: The Raven boys, The Dream thives, Blue Lily, Lily Blue
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: #1-3 The raven cykle
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2012, 2013, 2014
Sidantal: 454, 450, 389
 
Detta var andra gången jag läste alla böcker, vill ni se enskilda recensioner på böckerna hittar ni det här: The Raven boys, The Dream thives och Blue Lily, Lily blue
 
Jag är så glad att jag läste om dessa böcker, de är så fantastiska och det känns som om jag fick ut mer av läsningen, dels när jag läste böckerna så tätt in på varandra men också när jag redan läst dem tidigare så att jag kunde koppla ihop vissa grejer. 
 
I omläsningen växte Ronan väldigt mycket på mig också, jag älskar verkligen honom. Medan Adam sjönk lite faktiskt, blir så trött på honom ibland och på hur han är mot Gansey men sen i The Raven King så gillade jag honom igen och det känns som om han växt väldigt mycket som karaktär. 
 
Betyg: Alla 5/5
 

Lite uppdatering

Kategori: Allmänt

Just nu håller jag på att läsa The Raven King och jag vill verkligen inte att den ska ta slut. Jag har hållt på att läsa boken i över en vecka och jag är inte ens 200 sidor in. Det är därför det är lite tomt på bloggen för när jag inte läser så mycket så blir det även lite mindre bloggande. Dock har jag varit superupptagen med att fira sommarlov, bada, stranden, hängt med familjen, shoppat och nu innan jag börjar jobba (börjar nästa vecka) så vill jag ju hinna läsa massor, men det kommer nog inte bli så, har i alla fall påbörjat att spela in min bookshelf tour! 
 
 
 
Njuter ni också av värmen? :) 

En typisk mellanbok...

Kategori: Älvor

 
Titel: Wild
Författare: Aprilynne Pike
Serie: #3 Wings
Förlag: Harper Collins
Utginingsår: 2011
Sidantal: 446
 
Handling:  On the first day of Laurel's senior year there are two new arrivals. Tamani -- the electrifying faerie with whom she shares an undeniable connection -- appears, posing as a foreign exchange student. And even more disturbing is another foreign exchange student named Yuki whom Laurel quickly realises is a faerie, though the new girl doesn't seem to have any idea who or what she really is. Laurel is determined to figure out how Yuki fits into the picture, and what connection she may have to the ever-increasing threats to her family and Avalon.
 
Meanwhile, Laurel struggles to maintain a balance between her human boyfriend David and Tamani, with whom she shares a passionate past. But balancing two worlds is becoming more and more complicated. When the threat to Avalon grows ever stronger, Laurel's illusion of control of the situation shatters and she must confront a danger even greater than the trolls.
Första och andra boken gillade jag mycket (som jag kommer ihåg i alla fall) men den här blev jag väldigt besviken på.. Tempot var väldigt lågt och det mest spännande hände de sista sidorna som en cliffhanger till sista boken så det var riktigt tråkigt.
 
Dessutom känns det som en typisk mellanbok, tror inte det hade gjort någon skillnad om hon skippat den här boken. Det enda som händer är kärleksdrama mellan Laurel, Tam och David, vilket blir väldigt uttjatat eftersom detta pågått i de två första böckerna också. Jag är lag Tam, gillar inte David alls faktiskt.. 
 
Okej nu låter allt väldigt negativt och det var den inte, den fick ändå 3/5 stjärnor. Jag gillade att vara tillbaka i världen och se hur Laurel utvecklas. Allt som är relaterat till Avalon (alltså älvsamhället) gillar jag. Sen måste jag säga att jag älskar omslagen till den här serien, och formatet på boken, den är lite högre än en svensk pocket och sen en bit bredare än en pocketbok. Får se vad jag tycker om sista boken nu, får hoppas att det bara var den här boken som hade en liten dipp, enligt mig alltså. 
 
Betyg: 3/5

Månadssammanfattning Maj

Kategori: Sammanfattning

Så himla glad över att jag hann läsa om de tre första böckerna i The Raven cykle, planerade bara att läsa om första boken men den var så sjukt bra så jag bara fortsatte läsa böckerna. Hade det inte varit för att jag glömt tredje boken i Göteborg så hade jag hunnit avsluta serien, men det får bli i Juni istället. Väldigt glad över att jag läst så mycket och att jag haft sån läslust. Hoppas på att sommaren kommer bli lika fylld med läsande, men med tanke på att jag ska jobba i sommar (mycket mer tid än vad jag går i skolan) så lär de nog bli lite mindre.. 
 
 
45. A thousand nights - E.K Johnston
46. Det är något som inte stämmer - Martina Haag
47. Mycket mer än så - Sarah Dessen
48. De odödligas sång - Julie Kagawa
49. Vårjakt i Rosengädda - Emma Hamberg
50. The Raven boys - Maggie Stiefvater
51. Ten thousand skies above you - Claudia Grey
52. Anya's ghost - Vera Brosgol
53. The crown - Kiera Cass
54. The Dream thieves - Maggie Stiefvater
55. Wild - Aprilynne Pikes
56. Because of Low - Abbi Glines
57. Blue Lily, Lily blue - Maggie Stiefvater
 
Antal böcker: 13
Antal svenska/Engelska: 4/9
Antal sidor:  4638 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: Animalium
Författarnas nationaliteter: USA (9) Sverige (2) Kanada (1)  Ryssland (1)
 
Köpta: 11
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 0

Mellan böcker i en serie: 4 
(Tror nämligen inte att det var sista boken i Rosengädda serien)
Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 3
 
Favoriter den här månaden: The raven boys serien, Vårjakt i Rosengädda, Ten thousands skies above you, Mycket mer än så, The Crown. 

Sea Breeze x2

Kategori: Contemporary

 
Titel: Breathe
Författare: Abbi Glines
Serie: #1 Sea Breeze
Förlag: Simon Pulse 
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 333
 
Handling: Sadie White's summer job isn't going to be on the beach life-guarding or working at rental booths like most kids her age. With her single mother's increasing pregnancy and refusal to work, Sadie has to take over her mother's job as a domestic servant for one of the wealthy summer families on a nearby island.

When the family arrives at their summer getaway, Sadie is surprised to learn that the owner of the house is Jax Stone, one of the hottest teen rockers in the world. If Sadie hadn't spent her life raising her mother and taking care of the house she might have been normal enough to be excited about working for a rock star.

Even though Sadie isn't impressed by Jax's fame, he is drawn to her. Everything about Sadie fascinates Jax but he fights his attraction. Relationships never work in his world and as badly as he wants Sadie, he believes she deserves more. By the end of the summer, Jax discovers he can't breathe without Sadie.

Det här är en typisk somrig contemporary som går så himla snabbt att läsa och man blir liksom tillfredsställd med boken. Det är kanske inte det mest imponerande handlingen men det är precis sådana här böcker jag behöver ibland. 
 
Sadie börjar jobba för en världskänd artist, Jax (typ likanade Justin Beiber) som hon såklart faller för, men sen finns det också Marcus som hon gillar. Dessutom har hon det riktigt trassligt med hennes mamma som är gravid och Sadie måste försörja dem. Som ni hör är det ganska så förutsägbart men det gör mig ingenting. Jag gillar karaktärerna det kanske inte är någon som jag faller för och älskar men de är helt okej. Dock gillar jag inte Marcus..
 
Visst stör jag mig på att det är ganska så steriotypiskt men det visste jag nog redan innan att det skulle vara. Så visst tänker jag på det i vissa scener, fast vid vissa tillfällen är det inte alls så, Sadie är ändå väldigt självständig och står upp för sig själv. Den första boken i den här serien är YA och resten är NA (New adult) och vill man börja läsa mer NA så är det här en bra början, jag flög igenom första boken och sådana är böcker är verkligen mitt guilty pleasure.
 
Betyg: 4/5

 
Titel: Because of Low
Författare: Abbi Glines
Serie: #2 Sea Breeze
Förlag: Simon Pulse 
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 333
 
Handling: Playboy Cage owns the apartment, and he hosts a revolving door of people, in and out, at all times. Most of them are long-legged hot girls who are never there more than a night or two. When Cage’s new roommate, Marcus, enters the picture, he’s just looking to nurse a broken heart. But there’s one particular semi-frequent regular who catches his eye.

Willow—“Low”—is the one Cage wants to marry. But the two of them are night and day, and Marcus can’t see how Low puts up with all of Cage’s womanizing. What she really needs is a real man....like good-looking and sensible Marcus. But that’s going to get real complicated and real messy—real fast.
Innan jag påbörjade den här boken fick jag reda på att den skulle handla om Marcus (det är en serien men man kan läsa dem fristående, varje bok handlar om en annan karaktär). Vilket jag tyckte kändes sådär, men när jag började läsa kände jag inte alls att jag ogillade honom som i första boken. Här blir man dessutom introducerat till Cage, någon som jag inte gillade speciellt mycket heller och gissa vem nästa bok kommer handla om. Dock så tror jag att Abbi Glines har byggt upp serien på det här sättet så jag tror ändå jag kommer gillar näsa bok också. 
 
Handlingen i den här boken är dock ändå spännande. När man får reda på en grej så fattar man en annan grej (hahah låter så komplicerat men vill inte avslöja något) och då kan man inte sluta läsa för man måste få reda på hur allt slutar. 
 
Eftersom det här är en NA bok så förekommer det mer sexuella scener, och jag måste säga att vissa scener är så sjukt awkward så jag liksom skämdes för att läsa, i alla fall en scen var riktigt pinsam. Men precis som med första boken flög jag mig igenom den här och det fälldes ett par tårar faktiskt. Fick ut det av boken som jag ville! 
 
Betyg: 4/5