Bokparadiset

Läsalot ensam dag 4 + sammanfattning!

Kategori: Readathons

Dag fyra var ändå den dagen jag hann med mest läsningen. Mauritz jobbade vilket gjorde att jag faktiskt var ensam hela eftermidagen. Sen åkte jag en sväng till Göteborg och då läste jag både på vägen dit och hem så det blev endel! 
 
Antal lästa sidor: 474 sid
Lästid: 5h och 30 min
 
Sammanfattning över hela Läsaloten
 
 
Vilka böcker jag läste, Wild hann jag läsa ut och Because of Low likaså. Blue Lily, Lily blue hade jag typ 10 sidor kvar av när klockan slog 00.00 så det var ju typiskt! Dustland är jag tveksam till om jag ska fortsätta läsa.. 
 
Totalt antal lästa sidor: 897
Totalt antal tid: 11h 
 
Visst hade jag velat läsa mer men är ändå sjukt nöjd att jag hann kläma in så mycket lästid!

Läsalotensam dag 3, söndag

Kategori: Readathons

Var iväg hela dagen igår så blev bara en timmes läsning innan jag skulle sova... men idag har jag tänkt läsa typ heeeela dagen. Nästan. 


Antal lästa sidor: 80
Lästid: 1h 

Läsalot ensam dag 2, lördag

Kategori: Readathons

Försökte ta igen lite mera lästid eftersom det inte blev så mycket på fredagen. 


Läste ut Wings vilket var väldigt skönt då det gått lite segt att läsa den, men mer om det i en recension! Sen började jag Because of Low för jag ville ha något lättsmält. 

Antal lästa sidor: 216
Läst tid: 2h och 45min 

Läsalot ensam dag 1, fredag

Kategori: Readathons

Detta var en dag som jag trodde jag skulle ha massor av lästid men istället blev det att jag och Mauritz rensade och städade hela lägenheten så tyvärr hann jag inte ens i närheten läsa så mycket som jag ville. Idag blir nog likadant för mamma och pappa kommer hit och sen senare ska jag åka ut till vår stuga och träffa min faster. Men siffrorna ifrån gårdagen; 

Antal lästa sidor: 127 
Tid: 1h och 45 min.


Är wild jag håller på att läsa nu!

#läsalotensam

Kategori: Readathons

Lånad bild ifrån Liza. 
 
Fina Liza fixar ihop en läsalot i helgen, jag ÄLSKAR ju läsalots så det är självklart att jag deltar deltar. Vill du också göra det tycker jag du ska läsa hennes inlägg, dessutom vankas den en tävling också. Läs mer HÄR.
 
Läsaloten kommer pågå i fyra dygn vilket passar mig perfekt då jag har endel för mig meeeen läsning finns det alltid tid för och två av dagarna ska jag inte göra så mycket. Kanske kommer jag vlogga min läsning som jag gjort senaste gångerna om intresserar? 

Prinsen ska väljas

Kategori: Contemporary

 
Titel: The Crown
Författare: Kiera Cass
Serie: #5 The selection
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 278
 
Handling: When Eadlyn became the first princess of Illéa to hold her own Selection, she didn't think she would fall in love with any of her thirty-five suitors. But as events at the palace force her even further into the spotlight, Eadlyn realizes that she might not be content remaining alone. 
 
Eadlyn still isn't sure if she'll find the fairy-tale ending her parents did twenty years ago. But sometimes the heart has a way of surprising you...
Först måste jag säga att jag vet att de var jättemånga som inte alls gillade The heir men även om ni inte gjorde det måste ni läsa den här för den är helt fantastiskt, jag läste ut den i en sittning (fast med lite gråtpauser). Så låt er inte avskräckas utan plocka upp den här istället! Det är en riktig bladvändare som är snabbläst och helt seriöst går det inte lägga ifrån sig den fören sista sidan är läst. 
 
Det finns så många killar jag vill att hon ska välja i den här boken, eller tre är det som mitt hjärta bultar lite extra över och det gör det så himla roligt för det är inte självklart vem hon ska välja. Det var ungefär de sista sidorna det stod klart vem det skulle bli. Men tillslut blev det han jag hoppades på mest. Även om jag dock bytte vem jag hejade på under hela boken, haha! 
 
Det här boken gav mig så himla mycket känslor också, alltså jag gråter ju alltid och i den här boken gråter jag när det är fint, sorgligt, vacker, romantiskt ungefär hela tiden. Jag var tvungen att ta pauser i mitt läsande för jag fick så ont i huvudet av allt gråtande. Efter jag läst ut den så hade jag huvudvärk som höll på att gå över till migrän, förstår ni hur mycket jag grät alltså? Hahah tur att Mauritz inte var hemma, han skrattar alltid åt att jag gråter åt allt. 
 
Men nu är frågan, det här skulle ju vara sista boken men det finns faktiskt en öppning så det skulle kunna komma en till bok. Jag skulle absolut inte klaga eftersom jag ÄLSKAR den här serien, men jag tycker också att man måste bestämma när en serie ska vara slut. Men jag ska inte säga för mycket, det här ska ju vara sista boken. 
 
Betyg: 5/5
 

#1 Omslag vi måste diskutera...

Kategori: Omslag

Känner att jag måste visa upp fler och fler omslag på bloggen så kanske blir detta ännu en ny serie på bloggen. I alla fall så läste jag idag ut Ten thousand skies above you som både till handling och omslag är fantastisk. Nu väntar jag på att sista boken ska släppas, och jag behöver inte vänta länge för redan i november kommer den ut. Omslaget är lika vacker som till föregående böcker och det är svårt att säga vilket omslag som är finast. 
 
 
Bok ett och två. Klicka på bilderna för att komma till mina recensioner. 
 
 

Ten thousand skies above you

Kategori: Fantasy

Detta är andra boken i en serie så det kan förekomma spoilers om du inte läst första boken än.
 
 
Titel: Ten Thousand Skies Above You
Författare: Claudia Gray
Serie: #2 Firebird
Förlag: Harperteen
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 426
 
Handling: Marguerite Caine has done the impossible, traveling to alternate dimensions with the Firebird—the brilliant invention of her parents, her boyfriend, Paul, and their friend Theo. But she has also caught the attention of enemies willing to kidnap, blackmail, and even kill to use the Firebird for themselves. 

When Paul’s soul is splintered into four pieces—pieces that are trapped within Pauls in other dimensions—Marguerite will do anything, and travel anywhere, to save him. But the price of his safe return is steep. If she doesn’t sabotage her parents in multiple universes, Paul will be lost forever.

Their mission takes them to the most dangerous universes yet: a war-torn San Francisco, the criminal underworld of New York City, and a glittering Paris where another Marguerite hides a shocking secret. Each leap brings Marguerite closer to saving Paul—but her journey reveals dark truths that lead her to doubt the one constant she’s found between worlds: their love for each other.
Gillar att hon har skrivit början på ett så sätt så det blir en reminder även om det inte var längesen jag läste boken uppskattar jag alltid när de gör så eftersom man kan ha glömt något. Gillar dessutom när det är invävt på ett naturligt sätt.
 
Jag älskade verkligen första boken och hade höga förväntningar på den här, till en början kändes det inte som om jag skulle gilla denna boken lika mycket som första men det beror nog mest på att jag inte hade energi till att läsa, utan det blev ett kapitel innan jag skulle sova. Det var första när jag faktiskt kunde sätta mig ner och läsa en hel timme i sträck som jag verkligen kom in i boken. Mot slutet på blev det ritkigt spännande, boken tar riktningar som jag aldrig hade kunnat lista ut. Sen slutar det med en riktigt cliffhanger vilket inte är så förvånande med tanke på att många kapitel slutar med det. 
 
Jag älskar sättet Gray skriver på, det är väldigt inbjudande och lätt att följa med i. Sen tycker jag hon är riktigt bra på att skriva en handling som är så komplex, allt hänger ihop väldigt bra och trots att det är en komplicerad handling så hänger jag med hela tiden, det är aldrig några frågetecken om vad som händer. 
 
Sen måste vi bara prata om karaktärerna lite, Maggie gillar jag mycket just för att hon är himla smart och ytterst duktig på att göra rätt i situationer. Sen kommer vi till Paul och Theo, Paul är en väldigt stor del i både bok ett och två men det är väldigt lite som utspelar sig när han är med och ändå så känner man honom, ett till tecken på att Gray är en bra författare. Men jag gillade honom när det var den ryskasoldaten Paul ifrån första boken man läste om men annars tycker jag faktiskt mer om Theo. Det är inte ofta jag håller på "den andra" i kärlekstrianglar (dock skulle jag inte säga att den här boken har en kärlekstriangel, men ändå.) men här gör jag det. 
 
Det går dessutom inte att undgå att prata om det fina omslaget, det är så fantastiskt och jag är så glad att de inte bytt omslaget. Bara nu genom att skriva ner mina tankar så känner jag hur mycket jag faktiskt uppskattat den här boken. Serien är fantastisk och sista boken kommer bli så spännande! 
 
Betyg: 5/5

Min sommarläsning

Kategori: Video

Det här är mina läsplaner inför sommaren, jag är väldigt taggad för att läsa alla dessa böcker, och hoppas verkligen på att det blir av. Har ni gjort upp några planer inför sommaren eller tar ni dagen som den kommer?
 
 
Elina som jag nämner. 
 
 

Halvvägs

Kategori: Allmänt

Idag avslutade jag årets 50:onde bok, vilket betyder att jag kommit halvvägs på goodreads målet! Med andra ord har jag massor av tid att klara av mitt mål, däremot gör jag det nog inte så tidigt som jag gjorde förra året (då lyckades jag på hösten någongång). I vilket fall som helst så är jag supernöjd att det är en omläsning av en av mina favoritböcker, som dessutom var ännu bättre andra gången än första! 
 
 
Hur går erat Goodreadsmål? 

Blir bara bättre och bättre

Kategori: Chicklit

 
Titel: Vårjakt i Rosengädda
Författare: Emma Hamberg
Serie: #3 Rosengädda
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 359
 
Handling: Tessan har allt – ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som tindrar förälskat åt hennes håll. Hon klagar verkligen inte – tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om man ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin – och däremellan försöka vara en skön mamma.

Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp. Varför de plötsligt befinner sig i Rosengädda är något som Tessan inte förstår. Men när det klarnar vänder det upp och ner på både Tessan och hela byn.
Första boken tycket jag var bra/okej men det blir bara bättre och bättre, andra boken gillade jag verkligen men den här gillar jag supermycket. Jag trodde detta skulle vara sista boken men jag tror faktiskt inte det kommer vara det? Någon som har mer koll? Men det måste ju fortsätta, och jag längtar tills/hoppas på att jag får fortsätta läsa om Tessan! 
 
Jag gillar hur Tessans liv utvecklas och det är nya människor som kommer in i hennes liv. Sen får man inte läsa så mycket om tidigare karaktärer men det känns väldigt naturligt också måste jag säga. Gillar verkligen att Tessans mamma är med så mycket i den här boken, älskade att läsa om henne. 
 
Den här boken är också mycket djupare och mörkare än tidigare böcker vilket jag också gillar. Livet är ju inte alltid en dans på rosor. Jag har sagt det innan men gillar ni chick-lit måste ni läsa dessa böcker! (Låt er dock inte avskräckas om ni inte älskar första boken!)
 
Betyg: 4/5
 

Gillade du den här kanske du gillar...

Kategori: Video

Ännu en liten ny serie på bloggen, OM ni gillar förstås. Ännu ett sätt för mig att tipsa om böcker och kanske hittar ni något för er, kolla på videon för att se mer!
 

Sista striden är här..

Kategori: vampyrer

Sista boken i en serie så spoilers kan förekomma.
 
Titel: De odödligas sång
Författare: Julie Kagawa
Serie: #3 Edens blod
Förlag: HarperCollinsNordic
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 392
 
Handling: Den sista jakten har börjat. Hämden är hennes. 
I en värld som ligger i ruiner, där inget liv är heligt och där lojaliteter bryts utan en blinkning, ställs Allison Sekemoto inför ett dilemma. För om hon lyckas övervinna den psykopatiska vampyren Sarren är triumfen kortvarig. Konsekvenserna är en evighet i ensamhet.. 
Sista striden är här. Hur ska det gå? Hela serien har ju ändå varit lite mörk så jag tänkte att det nääästan kunde gå precis hur som helst. Det slutade inte riktigt som jag trodde, fast det var positivt! Dock måste jag säga hade nog gillat den mer om jag läst den under vampyr-eran nu är det liksom lite tröttsamt med vampyrer och jag har tyvärr tröttnat på att läsa om det. Dock ska man inte förminska att det är en riktigt bra serie och handlingen är riktigt genomtänkt! 
 
Schakalen är fortfarande min favoritkaraktär, eftersom han är den mest intressanta enligt mig. Man vet liksom inte vart man har han och han är både roligt och retlig mot Allie. 
 
Men gillade slutet och det var riktigt spännande. Till och med ett par tårar fälldes. Tycker boken knöt ihop serien riktigt bra, inte lösa trådar och slutet kändes liksom ''trovärdig". Men jag är riktigt sugen på att börja läsa hennes senaste serie om drakar, och tur för mig så har jag den boken hemma! 
 
Tack till HarperCollinsNordic för rec-exet!
 
Betyg: 3/5
 

Betydelsen av en rutig jacka.

Kategori: Chicklit

 
Titel: Det är något som inte stämmer
Författare: Martina Haag
Serie: -
Förlag: Pirat förlaget
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 195
 
Handling: Man hör det om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv.
 
Men man har ingen aning. Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar. 
Jag hade inte planerat att läsa den här boken, men jag och några av mina klasskamrater har pratat väldigt mycket om den (fördelen med att vara insatt i bokvärlden är att en kan prata om böcker en inte läst). Så efter det har jag varit så fruktansvärt sugen på att läsa boken. Sagt och gjort! 
 
Det jag hade velat är att boken varit längre, hade velat ha mer ifrån deras skilsmässa eftersom det ändå är de som lockar mest med boken. Sen känns det väldigt ärligt och bra beskrivet, och smärtan som Petra känner är väldigt påtaglig. Men samtidigt trodde jag att jag skulle grina ihjäl mig vilket jag faktiskt inte gjorde. Kanske är det för att det byter till nutid efter (nästan) varje kapitel. Jag har läst att många inte gillar den delen när hon är i stugen, men jag gör det. Älskar att läsa om miljön och det gör att man läser boken på ett helt annat sätt. Tror att boken hade varit för tung om hon inte haft med det. Jag har tidigare läst en bok om ett par som skiljer sig och den boken var så tung att det var kämpigt att läsa och bara deprimerande (såklart är det just kämpigt och deppigt med en skilsmässa, men genomgår man en kanske man vill se att det finns ett ljus i tunneln igen, så missuppfatta mig rätt). 
 
Tror att väldigt många känner igen sig i boken och jag förstår varför den blivit en sån snackis, inte bara för att det har koppling ihop med författarens egna skillsmässa. Mot slutet blev det riktigt obehagligt också något som jag inte alls väntat mig. Alltså jag läste den på kvällen när jag var själv hemma, big no kan jag säga bara. 
 
Betyg: 4/5
 

Snart är sommaren är så blivit tradition med det här inlägget!

Kategori: Allmänt

Tror detta är tredje gången jag gör den här taggen, och jag tycker den passar bra som planerare inför sommaren. Men jag kan säga att det kommer komma fler inlägg om min sommarläsning, precis som vanligt! 


1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?

 
Den här får symbolisera alla mina oläsa Marian Keys böcker (fast är ändå bara tre)
 
3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
När jag är hemma hos mina föräldrar är det i hammocken eller i hängmattan. Hemma är det definitvt på vår balkong, spenderade mycket tid där ute när jag var ledig. I år har jag dessutom nytt sommarjobb så kommer vara i min egna lägenhet hela sommaren istället för hos mamma och pappa!
 

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Samma ställen som ovan såklart! Men också i sängen innan jag somnar :) 

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Åh himla svårt att säga så här innan man vet vad man kommer läsa, men The Raven King kommer nog bli väldigt bra! 

6. Vilken bok borde alla läsa i sommar?
Förra årets favorit The Duff är ju obligatorisk men annars kommer ni nog få något tips i en kommande video ;) 

7. Strand eller hängmatta?
Här måste jag säga hängmatta, just för att jag inte gillar att ta med mina böcker till stranden, eftersom jag inte vill att de ska bli blöta när man kommer upp från havet.. 

8. Deckare eller roman?
Roman.

9. Favoritgenre?
Contemporary och fantasy! 

En stor sommarfavorit!

Kategori: Contemporary

 
Titel: Mycket mer än så
Författare: Sarah Dessen
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 413
 
Handling: Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år. 

När hon blir erbjuden att spendera sommaren innan hon ska börja på college, hos pappan och hans nya familj i en liten stad vid kusten, tar hon tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och om deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.
Alltså den här boken var precis vad jag behövde för stunden. Ingen har väl missat det fantastiska vädret vi har haft och såklart ger den sommarfeeling vilket resulterade i att jag ville läsa en sommrig contemporary, vad passar då bättre än Sarah Dessen? Det bästa är att sedan två sommarar tillbaka har jag tänkt läsa den här med det har inte blvit av, fören nu! 
 
Contemporary är min absoluta favorit genre, men jag läser det alldeles för sällan, det har nog att göra med att jag inte vill tröttna, dessutom får jag ut mest av contemporaryläsning på sommaren. Men ska nog ändå försöka läsa mer av det under hela året. Men nu till boken! 

Auden som är superambitös med skolan och gör allt för att göra sina föräldrar nöjda med henne. Dock är hennes föräldrar väldigt knepiga och speciellt hennes mamma som är väldigt nedlåtande om alla som hon inte anser vara bra nog. Därför bestämmer sig Auden för att över sommaren åka till Colby där hennes pappa, pappas nya fru och deras nyfödda dotter bor. Såklart blir det inte riktigt som hon tänker sig, men det behöver kanske inte vara något dåligt?
 
Jag gillar Auden för att hon är väldigt självständig och står på sig, men samtidigt är hon inte rädd för nya saker. Och framför allt att göra saker helt själv, önskar att jag också hade mer av den egenskapen. Men mest gillar jag gruppen av tjejer som hon träffar, just för att de känns oskiljaktiga men samtidigt släpper in Auden. 
 
Sarah Dessens böcker är ju väldigt lika och den här lika så, MEN för mig gör det inget, just för att hon förmedlar en så härlig känsla i hennes böcker, som verkligen förgyller läsningen. Alltså jag njuter av varje minut som jag läser, det är sommrig, lättsmält och man blir tillfredställd. Sen älskar jag de svenska omslagen, stämmer så bra in på böckerna. Just denna boken är nog också min favorit av Dessens böcker, så har ni inte läst den, plocka upp den i sommar! 
 
Betyg: 5/5

#92 Book haul!

Kategori: Video

 
Åh jag har så många böcker jag vill läsa NU, men jag hinner inte :( 

En av de finaste böckerna jag äger

Kategori: Fantasy

 
Titel: A thousand nights
Författare: E.K. Johnston
Serie: -
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 328
 
Handling: Lo-Melkhiin killed three hundred girls before he came to her village, looking for a wife. When she sees the dust cloud on the horizon, she knows he has arrived. She knows he will want the loveliest girl: her sister. She vows she will not let her be next.

And so she is taken in her sister’s place, and she believes death will soon follow. Lo-Melkhiin’s court is a dangerous palace filled with pretty things: intricate statues with wretched eyes, exquisite threads to weave the most beautiful garments. She sees everything as if for the last time. But the first sun rises and sets, and she is not dead. Night after night, Lo-Melkhiin comes to her and listens to the stories she tells, and day after day she is awoken by the sunrise. Exploring the palace, she begins to unlock years of fear that have tormented and silenced a kingdom. Lo-Melkhiin was not always a cruel ruler. Something went wrong.

Far away, in their village, her sister is mourning. Through her pain, she calls upon the desert winds, conjuring a subtle unseen magic, and something besides death stirs the air.

Back at the palace, the words she speaks to Lo-Melkhiin every night are given a strange life of their own. Little things, at first: a dress from home, a vision of her sister. With each tale she spins, her power grows. Soon she dreams of bigger, more terrible magic: power enough to save a king, if she can put an end to the rule of a monster.
För det första, hur fantasiskt är inte det här omslaget? Dessutom slutar det inte där, tar man av dustjacketen så är det en stjärnhimmel på undersidan. Absolut en av de finare böckerna jag äger! 
 
Sen speglar omslaget miljön i boken också tycker jag. Det är öken, slott och vackra trädgårdar. Jag älskar att läsa böcker som utspelar sig på mer speciella ställen (det kan ju också bero på att jag läser för "vanliga amerikanska" böcker) det ger en speciell stämningen i boken tycker jag. 
 
Kommer vi till karaktärerna är det väl inte superspeciella kanske, det är inte direkt någon jag fastnar för. Hade det varit karaktärer jag fastnat för hade det definitivt varit en fullpott. Den som jag finner mest intressant är dock kungen, men anledningen till varför vill jag inte spoila. 
 
Detta är en retelling på tusen och en natt, som jag faktiskt inte har läst så jag kan inte säga hur nära den är orginal berättelsen eller hur mycket som är omgjort. Men vad jag kan säga är att jag gillade boken! Dessutom är det en stand alone vilket inte är helt fel. Så låter den intressant tycker jag ni ska plocka upp den och om inte kan ni ju köpa boken för att beundra det vackra omslaget. 
 
Betyg: 4/5

Rosensällskapet

Kategori: Fantasy

 
Titel: Rosensällskapet
Författare: Marie Lu
Serie: #2 Den unga eliten
Förlag: Modernista 
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 416
 
Handling: Adelina Amouteru har fått sitt hjärta djupt sargat av såväl familj som vänner. Något som fått henne att ge sig in på hämndens bittra väg.
Hon är nu känd som Vita Vargen, och hon och hennes syster flyr från Kenettra för att leta upp andra ur Den unga eliten, med förhoppningen att kunna bygga upp en egen armé av allierade. Hennes mål: att slå ner Inkvisationsmakterna, de soldater i vita uniformer som försökte döda henne och nästan lyckades.
Men Adelina är ingen hjälte. Hennes krafter, närda av rädsla, har börjat växa bortom hennes kontroll. Och hon litar inte på sina nyvunna Eliten-vänner. Teren Santoro, Inkvisationens ledare, vill se henne död. Och hennes tidigare vänner, Raffaele och Dolksällskapet, vill nu sätta stopp för hennes hämndlystnad. Adelina kämpar för att försöka klamra sig fast vid det goda inom sig. Men hur ska en människa kunna vara god, när hela hennes existens är så beroende av mörka krafter?
Jag har väntat och väntat på den här boken, och när den föll ner i brevlådan så kan jag säga att jag skrek av glädje. Jag älskade första boken och jag ville att den här läsupplevelsen skulle bli lika bra så därför läste jag om första boken innan jag påbörjade den här, vilket jag är väldigt glad över. Dessutom ville jag aldrig att boken skulle ta slut så lät mig bara läsa lite lite i taget, vilket Mauritz skrattade ihjäl sig åt. 
 
Första boken var väldigt mörk, och var du en av dem som gillade det så kommer du inte bli besviken. Den här är ännu mörkare än första boken. Det är mörkt, dystert och så himla bra. Adelina älskar jag som huvudkaraktär, just för att hon är inte god men ändå hejar man på henne. Dock tror jag min favorit är Rafael, det är något med honom som gör han till min favorit. 
 
Ska vi snacka om handligen så är det helt sjukt hur mycket som händer, alltså i varje kapitel man läste så händer det något. Det går heller inte förutsäga vad som kommer hända härnäst utan jag sitter på nålar hela tiden. 
 
Om ni inte har förstått det, så ÄLSKAR jag den här boken och serien. Ni måste läsa den, hennes tidigare Legend-serie är ingenting jämför med Den unga eliten. Jag kan inte vänta tills Modernista släpper sista boken, ska bli spännande och se hur omslaget kommer se ut också, på denna boken har de ju inte behållt orginalomslaget, vilket är bra för detta är snyggare! Men sista boken som jag skrev om HÄR, har ju ett väldigt fint omslag, vi får vänta och se helt enkelt.
 
Tusen tack Modernista för rec-exet! 
 
Betyg: 5/5

Behöver er hjälp!

Kategori: Allmänt

Jag vet att många av er tittar på folk som håller till på booktube och nu behöver jag er hjälp. Jag behöver hitta lite nya kanaler att följa och fräscha upp mitt flöde lite. Så nu behöver jag tips ifrån er, vilka följer ni? Vilka är era favoriter? Jag vill helst ha kanaler som har lite mindre följare, för alla de stora kanalerna följer jag typ redan. 
 
Så ge mig era bästa tips, antingen i kommenarerna eller gör ett helt inlägg om era favorit youtubers! 

Maj TBR!

Kategori: TBR-Hög

 
Har ett sånt himla stort lässug, hoppas jag hinner med allt jag vill, haha! 

Gossip girl på 1800-talet

Kategori: Contemporary

OBS! Detta är bok två och tre så kan förekomma spoilers.
 
 
Titel: Rivaler
Författare: Anna Godbersen
Serie: #2 Deluxe
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 424

Dom här böckerna är verkligen snabblästa och sånt typiskt guilty pleasure och jag gillar dem verkligen. Älskar böcker med frasiga klänningar, överklass och en väldig massa skandaler. Det är verkligen vad man behöver ibland.

Jag gillar verkligen alla karaktärer och tycker om att följa alla ur deras PoV. Det är verkligen som gossip girl fast på 1800-talet, man låtsas vara vänner men så fort de får chansen hugger dem varandra i ryggen.

Det är väldigt tråkigt att den fjärde boken aldrig kom ut på svenska men jag antar att jag får köpa den på engelska då. Dessutom är ju planen att plocka upp tredje boken den här månaden vilket jag ser framemot väldigt mycket.

Tyvärr är de här böckerna svåra att få tag på nu eftersom de har några år på nacken, men låter det som något för er skulle jag föreslå att leta upp dem på ert bibliotek eller försöka hitta dem på loppis eller tradera. 
 
Betyg: 4/5
 
 
Titel: Avund
Författare: Anna Godbersen
Serie: #3 Deluxe
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 399
 
Dessa böcker är så himla snabblästa! Det kan i och för sig bero på att de är så beroende framkallande. När jag väl börjat läsa så går det inte att sluta, det händer så mycket hela tiden.
 
Penople blir jag så arg på, varför måste hon förstöra för Henry hela tiden? Så himla egoistisk och ond är hon, hon fick vad hon förtjänade i slutet. Diana är min favorit, det enda hon vill är att vara med sin kärlek men det går aldrig. Sen kanske inte alla hennes val hon gör är perfekta.. Gillar också att läsa om Carolina eftersom det händer så mycket i hennes liv hela tiden. Och Elisabeh är det bara så synd om... 
 
Som jag sagt i varje recension älskar jag att det är som Gossip Girl fast på 1800-talet/början på 1900-talet med frasiga klänningar och allt skvaller. Det är inget mästerverk men jag gillar verkligen de här böckerna. Det är så himla skönt att bryta av alla tunga böcker med något sånt här lättsamt som inte kräver så mycket av läsare och som verkligen fångar en. 
 
Givetvis måste jag veta hur det går för tjejerna så beställde hem sista boken på engelska eftersom det inte finns på svenska. Hoppas att den blir läst snart! 
 
Betyg: 4/5

Boken där tjejen dör

Kategori: Contemporary

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titel: Jag och Earl och tjejen som dör 
Författare: Jesse Andrews
Serie: -
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 280
 
Handling: 
Alltså den här boken gör en så förvirrad, det fanns stunder som jag verkligen gillade och sen fanns det stunder som jag inte gillade så mycket. 
 
Många har sagt att den här boken är väldigt rolig på ett deprimerande sätt, men jag tyckte nog inte det. Alltså man vet ju redan från början vad som ska hända och humorn är inte riktigt min typ. Sen kan jag tänka mig att yngre människor skulle tycka den är rolig men då vet jag inte om dödsdelen känns så bra. 
 
Jag gillar att man får följa en manlig huvudkaraktär. Vad jag  gillar med Greg är att han är så brutalt ärlig. Att han liksom egentligen inte är ledsen och faktiskt inte bry sig, ofta läser man om hur man ska vara och känna och att det finns ett rätt och fel i hur man känner men Greg är så brutalt ärlig, hur hemskt det än är. Sen gillar jag också att boken är upplagt som ett filmmanus. 
 
Betyg: 3/5
 

Hylltömningen Maj

Kategori: Allmänt

Så vi är redan inne i maj, alltså vad händer med tiden?! I alla fall har det kommit en ny hylltömningsutmaning. Man ska läsa två böcker som är mellan 300-400 sidor. Jag sa att jag skulle läsa dessa i mars men hamnade i en sån svacka så försöker nu igen. 
 
 
Obsidan finns med på min hylltömning så den har stått sen 2013 (alltså jag skäms så, varför köper man böcker som man inte läser direkt?) sen De odödligas sång är ifrån i höstas så den har inte stått riktigt lika länge men känner att jag vill läsa sista boken nu innan jag glömmer allt som hänt! 
 
Min TBR för hela maj kommer nog ut denna veckan i alla fall tror jag! Men ni som är med i Hylltömningsutmaningen, vad ska ni läsa? :) 

Månadssammanfattning April

Kategori: Sammanfattning

Efter förra månadens svacka är jag så himla glad över att ha läst så mycket, och att läslusten har kommit tillbaka. Har läst så himla många bra böcker! 
 
 
33. Dumplin' - Julie Murphy
34. Inlåsta - Emma Donoghue
35. Flat-out Matt - Jessica Park
36. Harry Potter och dödsrelikerna - J.K Rowling
37. Sweet tooth; Out of the woods - Jeff Lemire
38. Ormens skugga - Rick Riordan
39. The assassin's blade - Sarah J. Maas
40. Den unga eliten - Marie Lu
41. Splintered - A.G Howard
42. The shock of the fall - Nathan Filer
43. Rosensällskapet - Marie Lu
44. Jag och Earl och tjejen som dör - Jesse Andrews
 
Antal böcker: 12
Antal svenska/Engelska: 6/6
Antal sidor:  4281 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: A thousand nights
Författarnas nationaliteter: USA (6) England (3) Kina (2) Irland (1)
 
Köpta: 8
Bokklubbsbok: 
Rec-ex: 3 (Unga eliten är dock ett gammalt rec-ex som jag läst tidigare)
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 2
Antal omläsningar: 2
 
Favoriter den här månaden: HP (såklart!), Flat-out Matt, The Assassin's blade, Unga eliten böckerna och Splintered.