Bokparadiset

Månadssammanfattning Mars

Kategori: Sammanfattning

 
21. Don't judge a girl by her cover - Ally Carter
22. Gloria - Wille Crafoord OBS! Ej med på bilden
23. Vi måste sluta ses på det här sättet - Lisa bjärbo och Johanna Lindbäck
24. Marcello i den verkliga världen - Francisco X. Stork
25. Giftet - Maria V. Snyder
26. The enchantress returns - Chris Colfer
27. Cirkusdeckarna och skidmysteriet - Dan Höjer & Stina Lövkvist
28. Mörk ängel - Laini Taylor OBS! Ej med på bilden
 
Antal Böcker:  8st
Antal svenska/Engelska: 2/6
Antal sidor:  2281 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Elsas värld
Författarnas nationaliteter: Sverige (5) USA (4) Mexiko (1) 
 
Köpta: 3
Rec-ex: 4
Lånade: 0
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1 (bokbyte)
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 2

Uppföljare i serie: 1

Avslutade serie: 0


Sammanfattning: Hade gärna sett att jag hade hunnit med någon till bok men tyvärr gjorde jag inte det. Dock har jag haft praktik vilket betyder mindre läsning plus att helgerna har varit helt uppbokade. Får hoppas att jag kommer kunna avnjuta några böcker i solen nu i april. 
 

Mörk ängel

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på bilden för att komma till handlingen.

Titel:
Mörk ängel
Författare: Laini Taylor
Serie: #1 Önskemånglarens dotter
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2013

Gillar verkligen att den utspelar sig i Prag, redan där känns boken speciell. Dessutom tycker jag det känns som om karaktärerna är lite äldre vilket jag också gillar. Det som är boken största fördel är just att den känns så speciellt, det känns inte som något man har läst tidigare. Världen är himla speciell och eftersom Karou vet lika mycket som läsaren så får man upptäcka den med henne. Det är inte riktigt fören i slutet man känner att man har någorlunda koll.
 
Men på något sätt har jag svårt att samla mina tankar, jag ville hela tiden fortsätta läsa och gillar att den är så annorlunda men på något sätt föll jag inte helt pladask. Dock tror jag att det är en bok som växer med tiden och jag längtar redan till bok två så det får bli högsta betyg!

Tack Bazar för rec-exet!
Antal sidor: 377
Första meningen: När Karou gick till skolan över de snötäckta kullerstenarna hade hon inga onda föraningar.
Betyg:
 

I min brevlåda 41 - BOKREA

Kategori: Nya böcker

Det verkar aldrig bli av att jag hinner göra en video så här får ni klassiska bilder. Köpte första boken på Ica Maxi sedan insåg jag att jag säkert kommer vilja ha resten ganska snart efter så när bokus hade nedsatt reapris köpte jag dem. 

 
Från akademibokhandeln. Sherlock boken är ju bara grymt snygg men sen vill jag gärna veta om hysterin kring han. Drömbokhandeln har jag velat läsa länge och tror att den bli sommarläsning. Ännu en bok till min Sarah Dessen samling, snart blir de maraton läsning! 

 
Två till från akademibokhandeln. Första dagen hade de speciall erbjudande på min mormor hälsar och säger förlåt så jag kunde inte motstå att köpa den men då behövde jag ju givetvis oveboken i inbundet också! 
 
 
Från Sf-bokhandeln. The treachery of beautiful things har jag inte en aning om vad den handlar om men inbunden, snyggt omslag och för 59 kr kan man ju inte säga nej. Awakens tror jag ska vara bra och för 39 spänn så kan man inte heller där motstå. 

 
Från Sf-bokhandeln. Varit sugen på denna serien och nu eftersom jag köpte hela på en gång så hoppas jag verkligen att den är bra! 117 kr fick jag ge för allihopa. 

I min brevlåda 40 - Secondhand + annat

Kategori: Allmänt

Detta var böcker jag köpte för ganska längesen, men jag borde verkligen sätta ett köpförbud på mig själv... 
The enchantress returns

Kategori: Middle grade

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: The enchantress returns
Författare: Chris Colfer
Serie: #2 The land of stories
Förlag: Little Brown
Utgivningsår: 2013

Så himla roligt att vara tillbaka i sagovärlden och återse alla karaktärer. Colfer har verkligen lyckats att göra så många roliga och coola twister på alla sagofigurer. Något annat jag tyckte var väldigt bra var att han vävde in slutet från förra boken in i denna som Alex tanke. Vädligt snyggt och bra så att man kommer ihåg också. 

Slutet krossade mitt hjärta men eftersom det kommer två till böcker så antar jag att det kommer att limmas ihop igen. Dock måste jag säga att jag inte tyckte denna var riktigt lika bra som första boken. Tyckte att den var lite småseg i början och sen så tyckte jag det blev lite upprepning på första boken. Men fortfarande en jättebra bok! 

Antal sidor: 817
Första meningen: The east was in a period of great celebration. 
Betyg: 
 

Bokskål #3

Kategori: Bokskål

Bokskålen har talat igen! Denna gången blev det mörk ängel av Laini Taylor en bok som jag borde ha tagit tag i för länge sen. Än så länge har jag bara läst 30 sidor in men jag kan redan nu säga att det känns som om boken kommer vara speciell! 

 

2 Mini

Kategori: Allmänt

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Tycker den liknar Lassemajasdetektivbyrå vädligt mycket. Det är en tjej och en kille, finns väldigt många böcker ute, de har ingen byrå men kallar sig för Cirkusdeckarna, de har bild presentation av alla karaktärer i början. Det jag kan se skiljer är att Cirkusdeckarna är lite tjockare med mer text. Så har man gillat Lassemaja kan man ju gå vidare med cirkusdeckarna sen.
 
Tack Semic för rec-exet. 
 
 
Titel: Cirkusdeckarna och skidmysteriet Författare: Dan Höjer & Stina Lövkvist Förlag: Semic Utgivningsår: 2013 Antal sidor: 127 Betyg: Okej!

Detta är en sån typsik novell enligt mig. Man fattar helt enkelt ingenting. Det jag tror att jag förstod var att Gloria verkar vara knäpp men i slutändan lyckades hon göra något bra. Kan mycket väl vara så att jag har missuppfattat allt. 
 
Titel: Gloria Författare: Wille Crafoord Förlag: Novellix Utgivningsår: 2011 Antal sidor: 30 Betyg: Okej!

Ännu mera

Kategori: Allmänt

Nu har jag laddat upp bokbytet med ännu flera böcker. Inte mindre än 19 böcker. Jag har börjat inse att alla böcker inte får plats och det är många böcker som jag troligen aldrig kommer läsa, och hade jag läst dem så hade det säkert bara varit medelböcker så jag skjuter dessa åt sidan och fokuserar på böcker jag verkligen vill läsa! 

Fantasy

Kategori: Allmänt

Efter att ha läst giftet så är jag så himla sugen på att läsa mer fantasy. Av en händelse var jag inne på bokus och hittade något jag tyckte var himla roligt. Även om det kanske verkade som jag inte tyckte om boken så mycket så måste jag säga att historien verkligen har växt i efterhand och jag ser nu framemot att läsa andra boken om Kothe. Jag behöver bara vänta tills första maj innan jag kan läsa den. 

 En vis mans fruktan, del 1 (pocket)   En vis mans fruktan, del 2 (pocket)

3x deckare för olika åldersgrupper

Kategori: Middle grade

 
Fast den är skriven för 9-12 åringar så fick jag rysningar och tyckte det var lite läskigt att vara ensam i lägenheten. Tycker verkligen den har sina läskiga ställen. Tycker Micke löser det himla bra också. Blev himla irriterad på hennes lärare som såg att det var problem med Wille men som bara blundade för det. Tycker verkligen att de passar för målgruppen. 

Titel: Skuggan i väggen Författare: Kerstin Lundberg Förlag: Rabén & Sjögren Utgivningsår: 2012 Antal sidor: 206 Betyg: Helt okej! 


Detta är en bok för 12-15+ men alltså handlingen är så fruktansvärd. Att sånt här händer gör mig väldigt ledsen, när polisen inte har tillräckligt med bevis och kan sätta dit de skyldiga. Nordin skiver på ett himla bra sätt och det märks inte alls att det är för ungdomar utan det är väldigt välskrivet. Boken är uppbyggd så man vet vad som kommer hända men det är ändå väldigt spännande. 

Titel: Avgrundens änglar Författare: Magnus Nordin Förlag: Bonnier Carlsen Utgivningsår: 2013 Antal sidor: 284 Betyg: Helt okej! /Gillar!

 
Min första vuxendeckar på väldigt länge och jag måste säga att jag gillar det. Tycker att denna var väldigt spännande och det gick fort att läsa ut denna tegelstenen alltså. Det är en brilijant historia och jag får ofta kalla kårar! 

Får dock panik på Simone varför kan hon inte bara lyssna på Erik? Hon missuppfattar ju hur mycket som helst bara för att hon inte kan vara tyst och lyssna på han. Gillade Erik väldigt mycket så tråkigt att han inte är med i resten av böckerna(?)

Titel: Hypnotisören Författare: Lars Kepler Förlag: Albert Bonniers förlag Utgivningsår: 2011 Antal sidor: 571 Betyg: Gillar!

Don't judge a girl by her cover

Kategori: Allmänt

 
 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Don't judge a girl by her cover
Författare: Ally Carter
Serie: #3 Gallaher girls
Förlag: Hyperion books
Utgivningsår: 2010

Böckerna börjar bli lite mer mörka vilket jag faktiskt tycker är väldigt bra. Det ger ett annat djup till serien, att det inte bara är rolig underhållning utan det händer lite mer. Tycker även att denna boken har varit mer spännande än de tidigare två så måste snart ta och plocka upp fjärde boken. Hade ju dessutom varit najs om man kunde avsluta denna seiren i år så jag kan brja på Carters andra serie. 

Men boken är fortfarande lika bra som de tidigare och det är väldigt skönt att de inte är utdragna till handlingen utan är perfekt långa måste jag faktiskt säga. Läser ni inte denna serien tycker jag att ni ska ge den ett försök! 

Antal sidor: 263
Första meningen: "We're moving." 
Betyg: 
 

Giftet

Kategori: Fantasy

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Giftet
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Yelena Zaltana
Förlag: Harlequin
Utgivningår: 2013

Jag tycker Yelena är ascool. Hon vågar säga ifrån och är helt enkelt väldigt smart. Jag gillar nog Valek ännu mer än Yelena, han är så oförutsägbar och till en början vet man inte alls om han är god eller ond. Gillar att det verkligen inte är någon instakärlek utan det är först i slutet man kan börja ana grejer. 

Blev så himla sugen på att läsa mera fantasy det är ju så underbart när man får lära känna en helt ny värld och det är ju så himla bra liksom. Tycker att giftet är väldigt spännande till handlingen även om jag faktiskt kunde räkna ut en del grejer i förväg men det gjorde inget. Ska bli så spännande att se vad nästa bok kommer handla om! 

Antal sidor: 363
Första meningen: Instängd i mörkret som omslöt mig som en kista hade jag inget som distraherade mig från mina minnen. 
Betyg: 
 

Marcelo i den verkliga världen

Kategori: Contemporary

 Klicka på bilden för handling. 

Titel:
Marcelo i den verkliga världen
Författare: Francisco X. Stork
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningår: 2013

Alltså detta är en himla fin bok. Både till utseende och till innehåll. Det är ett annat teckensnitt i boken och vid varje kaptiel är det trädgrenar som är väldigt fina. 

Marcelo huvudpersonen är en ny favorit för mig. Han har en diagnos vilket gör att han inte riktigt är som andra. Han pratar om sig själv i tredjeperson, kallar sina föräldrar vid förnamn. Hans berättarröst är så himla bra så att sidorna flyger fram och i ett svep hade jag läst halva boken i en sittning. 

Detta är verkligen en bok med mycket budskap och den är så himla bra. Jag blir sugen på att läsa mer utav författaren. Den är så fin och det finns flera böcker som jag tycker är liknande med denna, ett exempel är undret som också är en personlig favorit. 
 
Tack för rec-exet B. Wahlströms

Antal sidor: 304
Första meningen: "Är du beredd, Marcelo?"
Betyg: 

To-read

Kategori: To-read


Lång to-read, missat ett par gånger ju. Har sett så himla bra och inspirerande recensioner på alla böcker förutom de som är uppföljare och Backmans bok. För de som är uppföljare vill jag helt enkelt läsa fortsättningen i serierna och Backmans bok kommer jag troligtvis att älska. 

Bokhylla

Kategori: Allmänt


Jag som precis hade fixat till bokhyllan så att alla böcker får plats. Sen kom bokrean och fröstörde allt, vad ska nu alla böcker stå? För övrigt kommer bokreahaulen upp i veckan! 

Even white trash zombies get the blues

Kategori: Zoombier

 Klicka på bilden för att komma till handlingen. 
 
Titel: Even white trash zombies get the blues
Författare: Diana Rowland
Serie: #2 White trash zombie
Förlag: Daw books
Utgivningsår: 2012

Tidigare böcker: My life as a white trash zombie
Till en början är boken precis som den första vilken var en aning tråkigt. Men sedan blev den faktiskt väldigt spännande och hela mysteriet vad väldigt spännande att läsa om, dessutom var det ibland små cliffhangers i slutet av kapitlena som gjorde att man inte kunde sluta läsa. 

Alltså jag gillar verkligen Angels berättarröst boken flyter liksom på väldigt bra i hennes tankar. Dessutom har hon ju ofta svar på tal och spydiga kommentarer som hon tänker på som lyfter hela boken. Sen gillar jag att hon vill verkligen få ordning på sitt liv, hon jobbar verkligen på att bli bättre. 

Älskar både omslagen och titlarna på böckerna i denna serien. Hade dock hoppats på att det skulle vara en triologi men det verkar inte så, och de andra serierna som Rowland skriver är ju typ tio böcker i varje serie så hade hoppats på att det inte skulle vara så med denna men vi får väl se. 

Antal sidor: 312
Första meningen: "So you hiding a body in here or sumthin'?"
Betyg: 
 

Vi måste sluta ses på det här sättet

Kategori: Contemporary


Titel:
Vi måste sluta ses på det här sättet
Författare: Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2013

HandlingHanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola.

Jag hörde Lindbäck och Bjärbo prata om denna boken på bokmässan. Dels så tyckte jag det lät som en väldigt mysig bok att läsa men sedan var båda två så otroligt charmiga så att man ville läsa boken bara för det. Och det var tur att jag litade på magkänsland. För när jag läser kommer jag på mig själv med att ha världens störta leende. Boken är liksom söt och mysig men den är fortfarande allvarlig. Tycker slutet var riktigt bra också!

Måste säga att jag älskar referensen till här ligger jag och blöder. Är så himla roligt när karaktärer antingen läser böcker eller ser filmer man har sett. 

Båda författarna har ett riktigt bra språk som flyter på väldigt bra. Jag blir himla sugen på att läsa något mer de har gjort och som tur är har jag en bok av vardera hemma som snart nog blir lästa. Men jag måste säga att jag hoppas på att de gör något mer sammarbete ihop! 

Tack Gilla böcker för rec-exet!

Antal sidor: 335
Första meningen: (Hanna) "Och mer då?", sa Märta otåligt.
Betyg: 
 

Cross my heart and hope to spy

Kategori: Spioner/Tjuvar

 
Titel: Cross my heart and hope to spy
Författare: Ally Carter
Serie: #2 Gallagher girls
Förlag: Hyperion
Utgivningsår: 2008
Tidigare böcker: I'd tell you I love you, but then I'd have to kill you

Handling:There I was: Cammie the Chameleon--the Gallagher Girl who had risked the most sacred sisterhood in the history of espionage. For a boy. But I was through with lying. And sneaking around. I was going to be...myself. Despite Cammie's best intentions to be a normal student, danger seems to follow her. 

Alltså jag älskar verkligen Cammies berättarröst, hon är så härlig och det blir boken atomatiskt då liksom. Hon är en bra huvudperson att följa. Tycker scenerna när hon är ute på uppdrag är bland de bästa med böckerna, tycker det är så häftigt att läsa om hur hon bara smälter in i omgivningen.

Egentligen är denna serien perfekt att läsa på sommaren, tunna, roliga och det är liksom hängematte underhållning. Får faktiskt lite Harry Potter vibbar, de bor på en internatskola, smyger ut på nätterna och bryter mot reglerna. Det som också är så bra med att de inte är för långa är att handlingen inte blir utdragen som det lätt kan bli. Tycker slutet var riktigt spännande! 

Antal sidor: 236
Första meningen: "Just be yourself," my mother said, as if that were easy. 
Betyg: 

I min brevlåda 39 - BOKREA

Kategori: Nya böckerSå himla tråkigt att böckerna alltid är skadade när man bestället från bokus... 

My life as a white trash zombie

Kategori: Zoombier


Titel:
 My life as a white trash zombie
Författare: Diana Rowland
Serie: #1 White trash zombie
Förlag: Daw books
Utgivningsår: 2011

Handling: Teenage delinquent Angel Crawford lives with her redneck father in the swamps of southern Louisiana. She's a high school dropout, addicted to drugs and alcohol, and has a police record a mile long. But when she's made into a zombie after a car crash, her addictions disappear, except for her all-consuming need to stay "alive..". 
Zombie böcker brukar verkligen inte vara något för mig men måste säga att jag gillar denna boken. Kan beror på att huvudkaraktären är en zombie och det inte handlar om zombies som är helt hjärndöda. 

Jag gillar verkligen Angies berättarröst. Både när hon pratar och när hon tänker är hon sarkastisk. Tycker även att hon är väldigt trovärdig. Det tar lång tid innan hon fattar att hon är en zombie, dessutom är hennes rekation på det trovärdig. 

Fokuset är inte riktigt på karaktärerna. Visst Angie är en bra karaktär men de andra är ganska platta, det är mer fokus på handlingen, vilket är helt okej med mig. Det är inte riktigt en YA-bok utan snarare en vuxenbok eller möjligtvis en NA-bok. Dessutom är detta verkligen en bok att läsa om man är trött på triangeldrama och kärlek överhuvudtaget, för det är inte så mycket av det faktiskt. Får lite vibbar ifrån Stephanie Plum serien. 

Kan sammanfatta med att jag verkligen gillar denna boken och omslaget är ju bara att dö för. 

Antal sidor: 310
Första meningen: -
Betyg: 
 

Månadssammanfattning Februari

Kategori: Sammanfattning10. Leila, flickan som inte fanns - Britt Engdal OBS! Ej med på bilden.
11. Teresa, sju trappor upp - Britt Engdal OBS! Ej med på bilden.
12. Eleanor & Park - Rainbow Rowell
13. Kurt Cobain finns inte mer - Hanna Jedvik OBS! Ej med på bilden.
14. Arielles första kärlek - Monika Fagerholm OBS! Ej med på bilden.
15. Saker min son behöver veta om världen - Fredrik Backman
16. Reached - Ally Condie
17. Berövad - Liz Coley
18. Even white trash zombies get the blues - Diana Rowell
19. Livet efter dig - Jojo Moyes
20. Avgrundens änglar - Magnus Nordin

Antal Böcker:  11st
Antal svenska/Engelska: 8/3
Antal sidor: 2802 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Don't judge a girl by her cover
Författarnas nationaliteter: Sverige (5) USA (4) Finland (1) Storbritannien (1)
 
Köpta: 5
Rec-ex: 1
Lånade: 2
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 2 (bokmässan) 1 (Tävlingsvinst)
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 3

Avslutade serie: 2


Sammanfattning:Himla glad för både antalet och böckerna. Visst det är mindre sidor än förra månaden eftersom det var en novell och två kortisar. Men tio stycken på årets kortaste månad är ju inte så illa. Dessutom avslutade jag två serier och började inte på en enda! Riktigt stolt, men de blir nog ändring på det i mars. Helt enkelt väldigt nöjd.