Bokparadiset

Månadssammanfattning November

Kategori: Sammanfattning

 
130. The curvy tree - Chris Colfer
131. Asylum - Madeleine Roux
132. The Woods - James Tynion 
133. Under lysande månde - Lian Hearn
134. Fortunately the milk - Neil Gaiman
135. Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - Sara Gruen
136. Partials - Dan Wells
137. 8 saker du aldrig skulle våga - Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
138. Losing it - Cora Carmack
139. Heist society - Ally Carter
140. Gatukatten Bob - James Bowen
141. Mina hemligheter - Sophie Kinsella
 
Antal böcker: 12
Antal svenska/Engelska: 5/7
Antal sidor:  3228 sidor
Antal kortisar (under 200): 3 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st 
Påbörjade böcker: -
Författarnas nationaliteter: USA (6) England (3) Sverige (2) Grekland (1) Sydafrika (1) Kanada (1) 
 
Köpta: 12
Rec-ex: 
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Mellan böcker i en serie: 

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 2

Sammanfattning: Det blev inte riktigt så mycket läst som jag ville. Alltså missförstå mig rätt, helt klart bra antal böcker, även inte alla var så tjocka. Men jag har verkligen inte läst mycket denna månaden, inte jämfört med vad jag brukar göra. Och det beror på att jag nu i slutet varit i en lässvacka lite. Inte alls velat läsa så inte heller gjort det, men nu försöker jag bota den. Först läste jag om Mina hemligheter som jag älskar och idag ska jag påbörja omläsning om femte Harry Potter boken! Det var stor variation på nationaliteterna, dock endast pågrund av att illuströrerna. 

I min brevlåda 83

Kategori: VideoSom vanlig får ni gärna kommentera om det är någon bok jag borde ta tag i snarast. Även hjälpa mig om jag ska läsa Angelfall på engelska eller svenska. Kan inte bestämma mig och därför finns ingen av dem med i bokbytet än så länge... 
 
Bloggen jag köpte böckerna ifrån är: http://uggsdotter.blogg.se/

Nya böcker att byta bort

Kategori: Allmänt

 
Så många böcker att byta bort så jag hoppas någon av er vill ha dem! Alla böckerna finns att hitta på bokbyte. Har även tänkt slänga upp en book haul senare idag så idag blev det fler inlägg än vad det blivit på hela veckam, haha :) 

Retelling på rödluvan

Kategori: Retelling

 
Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Serie: #2 The lunar chronicles
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 375

Handling: I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom och han till henne.

Jag fastade helt för Cinder så plockade upp Scarlet ganska om gående. Jag har hört att de flesta inte gillar den här lika mycket men jag gör det. Älskar när historier flyter ihop helt snyggt. Här får vi följa Cinder som är på rymmen och Scarlet som är på jakt efter sin försvunna farmor. Det tog lite längre tid än vad jag trodde innan historierna flöt ihop men det gjorde inget för mig. 

Scarlet tycker jag om mycket. Älskar hur fördomsfri hon är och accepterar att vi alla är olika både till sätt och utseende. Dessutom är hon medveten om att hon blir kär väldigt lätt vilket gör att jag kan acceptera instalove. Dock tycker jag inte det var de i den här boken. Men när karaktären är sådan så blir det ändå trovärdig tycker jag. 

Jag gillar verkligen hur det är en retelling fast det är en egen historia men som ändå vilar på det mest övergripande ur sagorna. Tycker att Meyer lyckas så bra med det här. Jag hoppas på att läsa Cress snart är så nyfiken på hur Rapuzel ska komma in i storyn. Dessutom hoppas jag verkligen att Modernista kommer att ge ut fairest på svenska även om det bara är en mellan novel, men är ju ändå mer som en bok.

Jag rekommenderar verkligen den här serien till er! 

Tack till Modernista för rec-exet! 

Betyg: 4.5/5

The woods

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: The woods
Författare: James Tynion och Michael Dialynas
Serie: #1 The woods
Förlag: Boom! studios
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 128

Handling: On October 16, 2013, 437 students, 52 teachers, and 24 additional staff from Bay Point Preparatory High School in suburban Milwaukee, WI vanished without a trace. Countless light years away, far outside the bounds of the charted universe, 513 people find themselves in the middle of an ancient, primordial wilderness. The answers will prove stranger than anyone could possibly imagine.

Det här albumet gav mig väldigt mycket frågor. Men jag hoppas få svar på det i nästa album, några i alla fall. Eller så får jag ännu fler frågor.

Jag gillar i alla fall att alla karaktärer är så olika och har även helt olika tänk på vad man borde göra. Dessutom tycker jag det gör det mer trovärdigt, att några försöker ta över ledarrollen osv.  Killen som är helt galen tycker jag är väldigt intressant, han som tror att han är mycket smartare än alla andra. Det är kul att alla är så olika.

Tecknarstilen är okej men jag älskar färgerna det har valt. Superfint tycker jag. Jag kommer absolut att läsa fortsättningen. 

En värld där vampyrerna styr

Kategori: vampyrer

 
Titel: De odödligas regler
Författare: Julie Kagawa
Serie: #1 Edens blod
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 459 

Handling: Allison Sekemoto håller sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna letar hon och hennes gäng efter mat. På nätterna är de maten.Vissa dagar är Allies hat mot dem det enda som driver henne vampyrerna som gjort människor till kreatur som de tömmer på blod. Fram till den natten då hon själv attackeras och blir ett av monstren. För att överleva måste hon lära sig de odödligas regler, inklusive den viktigaste: Får du inget människoblod blir du snart galen.Men så tvingas Allie fly ut i det okända, utanför stadsmurarna.
Den här har stått så länge i boken och det var bara på grund av ett readathon som jag plockade upp den. Men väldigt glad att det äntligen blev av.

Det är en vampyr bok men inte riktigt som alla andra. Här är det vampyrerna som styr staden och människorna får gömma sig eller dela med sig av sitt blod. Vampyrerna är skrämmande och det är så jag helst vill ha dem. Dessutom lyckas Kagawa göra världen väldigt passande. Det är beskrivande och jag ser allt väldigt tydligt i huvudet. I och för sig har jag aldrig svårt att få upp allt i bilder när jag läser. Men just här tycker jag man verkligen känner av stämningen i världen också. Det är så tydligt att det går att ta på liksom.

Vår huvudkaraktär är med om väldigt mycket under boken. Dock är hon inte en favorit för mig. Men kanske växer min kärlek för henne under series gång. Egentligen har jag nog ingen favorit än i serien utan tycker alla karaktärer är okej.

Jag gillade första halvan av boken och gillade vad som hände, men sen gick historien åt ett helt annat håll. Först tyckte jag det var okej men sen när jag insåg att den skulle handla om det resten av boken blev jag besviken. Med andra ord gillade jag första delen av boken bäst. Jag ser stor potential för fortsättningen och jag tror också att jag kommer gilla tvåan bättre. 

Tack till Harlequin för rec-exet! 

Mini recensioner

Kategori: Klassiker och kult

 
Titel: Sagan om Turid; Kungadottern Författare: Elisabeth Östnäs Förlag: Berghs Utgivningsår: 2015 
Sidantal: 260

Jag gillar att det handlar om Vikingar alltid spännande tycker jag. Dessutom gillar jag att Turid är en tjej som ska ärva hennes pappas plats som ledare. Boken går snabbt att läsa och det är trevligt. Dock inget jag kommer att komma ihåg och jag kommer inte heller fortsätta att läsa serien.

Boken går inte riktigt hem hos mig men jag tror absolut att barn i åldern 9-12 kommer gilla den! Jag tror absolut att det här kan locka barn idag att läsa. 
 
Betyg: Okej! 
 
Tack för rec-exet Berghs! 
 
 
Titel: A tale dark and grimm Författare: Adam Gidwitz Förlag: Penguin Utgivningsår: 2010 Sidantal: 252

Jag trodde jag hade spoilat mig med den här boken och blev så arg. Jag ville egentligen inte pocka upp det för de, men gjorde det ändå. Vilket var tur eftersom det visade sig att jag inte alls gjort det, haha.

Det här är en retelling på Hans och Greta. Så långt gillar jag den och allt som händer dem är väldigt spännande. Men jag får panik att författaren kommer in och kommenterar allt. Men sen vänjer jag mig och börjar nästan gilla det. Nästan. Men jag tror inte jag kommer fortsätta läsa hans böcker utan den här får räcka. Det finns andra böcker som jag tror att jag kan gilla bättre. 

Tycker iofs det är spännande handling att det är Hans och Greta som lämnar föräldrarna och sedan försöker hitta nya föräldrar. Det är kul att se vilka de stöter på och vart allt leder. 

Betyg: Gillar, 3/5

 
Titel: Alice's adventures in wonderland Författare: Lewis Carroll Förlag: Hyde Pard Utgivningsår: 1864 (2014)  Sidantal: 112
 
Tyvärr gillade jag inte den här alls. Alltså jag vet ju hur storyn är och det är inte den de är fel på, utan det är så boken är utformad. Visst boken är jättetunn men det är såå mycket text på varje sida och helt ihoptryckt. Jag tyckte det var jättejobbigt. Jag vill hellre ha en utgåva med fina bilder till och med luftiga sidor. 
 
Jag skulle inte rekommendera att köpa dessa klassiker utgåvor. 
 
Betyg: Gillar inte/ svagt okej 2/5

När skvaller drabbar

Kategori: Contemporary

 
Titel: Tyst
Författare: Hannah Harrington
Serie: -
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 304

Handling: Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur? Fel.

Den här tyckte jag om mycket mer än vad jag trodde. Dessutom har den ett väldigt bra budskap tycker jag. Jag läser alldeles för lite böcker om mobbning men det är nog för jag inte hittat så många som tilltalar mig. Men det är så himla viktigt. Så jag tar gärna emot tips på andra böcker som handlar om mobbning om ni har! 

Chelsea gör verkligen en stor karaktärsutveckling i boken. Hon var en bitch i början och en helt annan person i slutet av boken. Jag gillade verkligen henne och hon liksom förstod vad som var rätt att göra. Tyckte handlingen var bra på det sättet att allt börjar med skvaller vilket är så himla vanligt överallt. Alla skvallrar och pratar bakom ryggen på varandra. Det är ett väldigt viktig budskap att något som skvaller kan förstöra hela ens liv.
 
Tack Harlequin för rec-exet! 

En ny era är på gång

Kategori: Comics och Graphic novel

 
Titel: Ms Marvel; No normal
Författare: G. Willow Willson och Adrian Alphona
Serie: #1 Ms Marvel
Förlag: Marvel
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 120

Handling: Kamala Khan is an ordinary girl from Jersey City — until she's suddenly empowered with extraordinary gifts. But who truly is the new Ms. Marvel? Teenager? Muslim? Inhuman? Find out as she takes the Marvel Universe by storm! When Kamala discovers the dangers of her newfound powers, she unlocks a secret behind them, as well. Is Kamala ready to wield these immense new gifts? Or will the weight of the legacy before her be too much to bear? Kamala has no idea, either. But she's comin' for you, Jersey! 

Jag har inte varit inne i seriealbum direkt men den här fångade faktiskt min uppmärksamhet. Så jag köpte hem den och jag är så glad för det. Inte bara för att albumet är väldigt bra utan för att det faktiskt har fått mig att börja läsa seriealbum och jag gillar det verkligen. Så nu i fortsättningen tror jag att jag kommer utforska seriealbum och liknande i fortsättningen. Synd bara att det är ganska så dyrt.

Tecknar stilen är inte riktigt min favorit. Men jag hatar den inte. Jag tycker ändå det passar med historien. Och färgerna passar bra. Jag gillade den mer allt eftersom också. Så kanske bara behövde vänja mig. Jag gillar huvudkaraktären gillar att hon inte är en typisk Amerikans tjej. 

När jag tittar på seriealbum är tecknarstilen väldigt viktigt tycker jag så i mina recensioner tänker jag ha med ett smakprov så ni får se hur det ser ut innuti. 

 

Absolut en ny favoritserie!

Kategori: Contemporary

 
Titel: Systrar i jeans; Andra-, Tredje-, och Fjärde sommaren
Författare: Ann Brashares
Serie: #1-4 Systrar i jeans
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2003, 2005, 2008, 2008
Sidantal: 378, 447, 400, 499

Handling: Serien handlar om Carmen, Lena, Bridget och Tibby som varit kompisar sen de föddes. Det är första sommaren de ska vara ifrån varandra men så hittar de ett par jeans som passar alla fyra tjejerna. De bestämmer att de ska hålla kontakten genom jeansen. Detta blir en tradition som de sen har varje sommar och jeansen verkar föra med sig tur för den som bär dem. 
Eftersom jag läste alla fyra böckerna så tätt inpå varandra tänkte jag göra en serierecension. Även om det egentligen inte är det eftersom jag inte läst femte boken än. Men jag tror det inte hänger ihop riktigt på samma sätt, har för mig att jag läste att det handlar om när de är vuxna? Någon som vet? Är det så vet jag faktiskt inte om jag kommer att läsa den för jag är rädd att det kommer förstöra de fyra första böckerna för mig. Någon som läst femman och kan ge omdöme på det?

Jag försökte läsa den här när jag gick på mellanstadiet men jag gillade den inte alls. Alltså jag kunde inte köpa att alla tjejer som hade helt olika kroppsformer men ändå passade byxorna alla. Jag tycker fortfarande att det inte är så trovärdigt, men jag har nog fått bättre fantasi för nu kan jag köpa det.

Jag ÄLSKAR alla tjejerna. Okej Carmen kan vara lite gnällig men man tycker om henne ändå. De är så härligt att alla är så olika, och har olika familjer. Jag tror att alla kan relatera till någon av tjejerna eller till någons familjesituation. Gillar att Lena har så stark koppling till Santorini eftersom jag varit där och verkligen ser allt framför mig, så himla fint är det! 

Dessa böcker är så mysiga och de har sina problem men har alltid varandra. Jag ÄLSKAR den är serien (okej har inte läst sista boken). Jag blev helt besatt av serien och kunde inte sluta läsa böckerna. Jag har aldrig läst fortsättningen i en serie direkt efter jag läst en bok. Men här läste jag 1-3 direkt och fyran endast för att jag inte hade den, men gick och letade efter den direkt på second hand. Alltså bara det säger hur mycket jag älskar dessa böcker. Egentligen är böckerna så där söta så man får hål i tänderna men jag älskar det! 

Jag är så himla glad att jag har läst dessa böckerna nu och jag längtar redan till sommaren för då ska jag läsa om serien! Alltså ni borde också läsa böckerna!!! 

Recensioner i fel ordning

Kategori: Middle grade

 
Titel: Percy Jackson; The battle of the labyrinth
Författare: Rick Riordan
Serie: #4 Percy Jackson
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 361

Handling: In this fourth installment of the blockbuster series, time is running out as war between the Olympians and the evil Titan lord Kronos draws near. Even the safe haven of Camp Half-Blood grows more vulnerable by the minute as Kronos's army prepares to invade its once impenetrable borders. To stop the invasion, Percy and his demigod friends must set out on a quest through the Labyrinth - a sprawling underground world with stunning surprises at every turn.

Spännande att jag skrev recension på sista boken innan jag skrivit om denna haha, men missade det helt enkelt. Förvånande att det är första gången det händer.

I alla fall så är detta inget nytt, boken är uppbyggd precis som tidigare böcker. Det händer något och så ska Percy, Annabeth ut och rädda Camp half-blood. Jag gillar ju ändå alla men tycker att böckerna är för lika varandra.

 Men här utspelar sig mycket av boken i en labyrint vilket jag gillar. Det är fartfyllt och spännande men måste ändå säga att den sista boken är min favorit, just för att den skiljer sig så mycket jämfört med tidigare böcker. 

London

Kategori: Allmänt

Om ni har missat det ska jag åka till London imorgon och åtta dagar frammåt. Eftersom jag ligger ungefär 31 recensioner efter (inte bara fördelar med att läsa mycket) har jag nu tänkt att det blir recensionsmaraton. Det kommer komma upp blandade recensioner så forhoppningsvis finns det något för alla. Jag börjar redan idag med Percy Jackson! 


Friday reads 2

Kategori: Friday reads

 
Det här är mina planer för helgen. Partials läser jag just nu. Jag kommer dock inte hinna läsa ut den i helgen, är bara ca 100 sidor in och den är på typ 450. Men jag åker till London på söndag morgon och då tar jag med mig Gone girl, som jag hoppas kunna läsa på planet. Det är den enda boken jag tar med mig till England men jag tror inte den kommer bli utläst. 

En gammal mans historia

Kategori: Feel-goodböcker


Titel: Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow / Water for elephants
Författare: Sara Gruen
Serie: -
Förlag: Bra böcker
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 349

Handling: Jacob Jankowski pratar sällan om dem, men minnena lever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

För Jacob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb över huvud taget.

Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktionen som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio byggdes av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad.
Jag började kolla på filmen för flera år sen men såg aldrg färdigt den. Men så plockade jag upp boken och jag gillar den mycket. Så snart hoppas jag att titta på filmen också! 

Jag gillar att den är den 93 åriga Jacob som berättar historien. Jag gillar verkligen att det blandas in med både hans vardag och hans historia. Det är både roligt och sorgligt att läsa om hur han har det på serviceboendet. Men Rosemary är verkligen en ljuspunkt där. Att läsa om hans vardag är verkligen det som förhöjer boken, gillar starkt! 

Sen har vi historien som handlar om en cirkus. Jag är inte för cirkusar och så man använder djuren. Men det är en annan diskussion. MEN det är så hemskt när man läser om djurmisshandlen i boken och jag klarar verkligen inte av att läsa den. Så fruktansvärt hemskt. Men för att återgå mer till cirkusen så gillar jag idén med det. Jag blir sugen på att läsa mer cirkusböcker, så har ni läst någon säg till! Cirkusar är bättre i bokform än i verkligheten. 

Bilderna som kommer i början av nästan alla kapitel är trevligt. Dock tillför de inte så mycket tycker jag, men de är trevliga. 

Jag gillade den här och är ni nyfikna så tycker jag att ni ska prova att läsa den! 

Vad jag sysslar med idag

Kategori: Allmänt

Det är mitten av november och jag började fundera lite på hur det gått för mig med mina utmaningar det här året. Vilket gjorde att jag kollade upp Hyllvärmarutmaningen jag hade i början av året och började summera. En bok till jag behöver läsa för att klara den. 

Men i och med det här började jag fundera på nya utmaningar för 2016 så jag har faktiskt skissat på några. Jag började också fundera på om jag skulle köra en Hyllvärmarutmaning 2.0 men har 31 böcker ifrån 2013 (efter att tittat igenom alla mina book hauls jag gjorde 2013. Det tog tid alltså.) som jag inte läst än så det lär inte hända. Men kanske en variant på det, vi får se. 
 
Har också gjort upp en plan för mina statistik inlägg som jag gör varje år. Så har bestämt vad som ska vara med och funderar på om jag ska påbörja dem lite. Det tar typ en miljon timmar att göra dem så hade varit najs att börja redan nu. Men det hinner jag nog inte. Jag åker till London på söndag så har tänkt att planera inlägg för den tiden jag är borta så det inte står tomt här på bloggen! 
 
 

Döm inte boken efter omslaget

Kategori: Häxor

 
Titel: Half bad; Det mörka ödet
Författare: Sally Green
Serie: #2 Half bad
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 381

Handling: Nathan har fått sina tre gåvor och hans kraft har vaknat. Men det är en främmande, monstruös förmåga som han inte kan styra. Gång på gång vaknar han upp, blodig och med minnesluckor. Han måste lära sig att kontrollera odjuret inom sig innan det går för långt.
Han är fortfarande jagad av myndigheterna. Och på något sätt måste han lyckas rädda sin stora kärlek Annalise, som är fånge hos fienden.
Kriget mellan vita och svarta häxor blir bara värre, och när en grupp rebeller går samman mot de vita häxorna dras Nathan in i kampen. Men kan han lita på rebellerna? Kan han ens lita på sig själv?
Jag blev helt frälst när jag läste första boken. Sträckläste den i ett och det gick inte att lägga ner den. Jag hade samma känsla med bok två dock kunde jag inte läsa boken i ett. Men jag älskade den lika mycket som bok ett, jag vet faktsikt inte vilken av dem som är min favorit. 

Eftersom man läser utifrån Nathans perspekiv blir det en speciell känsla av boken. Dessutom är den så snabbtläst, jag blev så glad att den var tjockare än första boken. Jag gillar Nathan men han är inte min favorit faktiskt. Det måste nog vara Gabriell! Han är så storsinnad och bryr sig inte alls om vad han själv vill utan gör allt för Nathan. Eller nej jag ångrar mig, Marcus är ju min favorit förstås! Tycker han är en så intressant karaktär och hans och Nathans förhållande är väldigt intressant tycker jag. 
 
Boken är otroligt snabbläst. Troligen för att det händer så mycket saker hela tiden. Och slutet alltså? OMG det var länge sen jag blev så chockad. Var tvungen att prata med min sambo för att ventilera. Dessutom övervägde jag starkt att köpa hem sista boken direkt på engelska. 
 
Det finns bara en sak som jag inte gillar med boken, och det är omslaget. Alltså va? Hade jag inte läst första boken hade jag aldrig någonsin plockat upp den här boken. Jag hoppas att bok nummer tre ser bättre ut. 
 
Tack Semic för rec-exet!
 

I min brevlåda 82

Kategori: Nya böckerSåå himla nöjd med detta paketet alltså. Några böcker har ni faktiskt redan sett men kommentera gärna om det är någon bok jag borde prioritera. :) 

Spökhistoria om en docka

Kategori: Middle grade

 
Titel: Dockskelettet
Författare: Holly Black
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 245

Handling: Zach, Poppy och Alice har varit bästisar så länge de kan minnas. Med sina actionfigurer leker de samma lek, om och om igen. Men en dag bestämmer sig Zachs pappa för att Zach är för gammal för deras lek och slänger alla hans figurer. Zach skäms så mycket att han slutar träffa Poppy och Alice. Men en natt får Zach besök av sina gamla vänner, Poppy säger sig vara förföljd av en levande porslinsdocka som säger sig vara skapad av benen efter en mördad flicka. Om de tre vännerna inte återlämnar dockan till flickans hem och begraver den där kommer de att vara dömda för evigt.
Jag är säker på att det är fler än jag som tycker dockor är väldigt läskiga. Men det är bara en av anledningarna till att jag ville läsa boken. Självklart var det för att det är Holly Black som skrivit boken. 

Jag har hört en del blandade saker om boken men jag måste säga att jag inte tyckte den var dålig. Jag gillar verkligen vänskapen mellan Poppy, Zack och Alice. Jag gillar att Black både tar upp den här med problemet när man är för stor för att leka och blir man det? Sen även att när man växer upp kanske man inte längre känner att man är kompis med sina kompisar utan även att det kan utvecklas till känslor. Även om jag uppskattar att det sistnämda inte existerar så mycket i boken. 
 
Jag tycker tyvärr inte boken är ett dugg läskig och jag tror nog inte att barn som är 10-12 tycker den är det heller. Men bortser man från att den inte är läskig och tittar på vad den egentligen är, så tycker jag den är mysig. Det är lite små mysteriskt och Poppy, Zack och Alice ska försöka ställa allt till rätt. Boken är väldigt tunn och det var nog en stor del till att jag uppskattade den. Det tog bara en kväll att läsa den. 
 
Tack Rabén & Sjögren för rec-exet!
 
Betyg: 3/5

Fars dag!

Kategori: Allmänt

Idag är det fars dag och jag har tänkt lyfta fram några fadersfigurer i från böcker som jag gillar. 
 
Mias pappa.
 
 Lara Jean, Kitty och Margots pappa.
 
Sirius som extra fadersfigur åt Harry + Arthur Weasly.
 
Paul Blackthorn.
 
Nathans pappa.
 
Cath och Wrens pappa.
 
Sist men inte minst en bok som hyllar hela faderskapet:

Mera fantasy!

Kategori: Fantasy

 
Titel: Ett folk utan land
Författare: Melina Marchetta
Serie: #1 Ett folk utan land
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 398

Handling: I tio år har Finnikin levt i exil. Han har inte varit i hemlandet Lumatere sedan den kaotiska tid då kungafamiljen blev brutalt mördad och en förbannelse lades över landet. Nu håller förbannelsen Lumateres folk fångna inom rikets gränser och hindrar de som tvingades fly att återvända hem.

På Finnikins resor för att hjälpa Lumateres utsatta exilbefolkning träffar han Evanjalin, en ung kvinna som hävdar att hennes drömmar kan leda honom till Lumateres rättmätiga tronföljare, den enda som kan häva förbannelsen. Hon hävdar också att Finnikins pappa, den forne kungens hedersvakt, inte dog i Lumatere utan sitter fängslad, och tillsammans ger de sig av för att rädda honom. Och Lumatere.
Jag har för mig att jag verkligen hade skrivit en recension om den här men jag hittar ingen. Så tydligen har jag inte gjort det. 
 
Jag har länge varit nyfiken på den här boken. När jag hörde att den skulle komma på svenska, så tänkte jag att jag väntar till den blir översatt då. Jag är väldigt glad att jag gjorde det eftersom Gilla böcker har gjort så snyggt omslag till boken. Jag hoppas att fortsättningen av serien blir lika snygg. 
 
Det är många olika käraktärer man får lära känna. Dock så ska man inte vet för mycket om dem tycker jag. Men Finnikin gillar jag verkligen. Jag kan egentligen inte förklara varför han är så bra. Kanske är det att han känns så verklig, han är inte perfekt helt enkelt. Evanjalin gillar jag inte alls till en början, jag hatar typ henne. Men sen inser man att det finns mer till det än vad man först förstår. Så ja jag gillar henne Alla karaktärerna i boken känns väldigt genomtänkta och de är genomarbetade tycker jag. 

Jag gillar verkligen handlingen. Tycker det är väldigt spännande och jag vill veta vad som ska hända. Dessutom gillar jag hela fantasy världen även om den inte är helt orginell. Men handlingen passar med världen liksom, om det make sense? Dessutom så tror man att man har koll på allting men sen dyker det upp saker man inte alls hade förutsätt. Det ÄLSKAR jag i böcker, när de kan chocka en. Det är vädigt svårt att förklara boken måste jag säga. Det är svårt att riktigt sätta fingret på vad som är så bra med boken. 
 
Tack Gilla böcker för rec-exet!

November TBR

Kategori: TBR-Hög

Månadssammanfattning oktober

Kategori: Sammanfattning

 
117. Eldtronen - Rick Riordan
118. Vargbröder, ondskans schman - Michelle Paver
119. Throne of glass - Sarah J. Maas
120. Rat queens - Kurtis J. Wiebe
121. Tango för vilsna själar - Lucy Dillon
122. Den äldste - Christopher Paolini
123. School of good and evil - 
124. Harry Potter and philosopher's stone, illustrated - J.K Rowling (Ej med på bild)
125. Scarlet - Marissa Meyer
126. Dockskelettet - Holly Black
127. Clockwork prince - Cassandra Clare
128. A tale dark and grimm - Adam Gidwitz
129. The unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
 
Antal böcker: 13
Antal svenska/Engelska: 6/7
Antal sidor:  5097 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 4st 
Påbörjade böcker: Asylum
Författarnas nationaliteter: USA (10) England (2) Kanada (1)
 
Köpta: 8
Rec-ex: 3
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 2
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Mellan böcker i en serie: 5

Avslutade serie: 
Antal omläsningar: 

Sammanfattning: Trodde inte det skulle bli en så bra månad som det blev vilket är väldigt kul! Läste väldigt blandade böcker med blandade betyg. Vet att november inte kommer bli lika bra men ska bli kul att visa upp min TBR för er, kommer senare i veckan.