Bokparadiset

Månadssammanfattning September

Kategori: Sammanfattning


104. Bärnstenskikaren - Philip Pullman
105. The Heir - Kiera Cass 
106. Jag är så jävla easy going - Jenny Jägerfeldt
107. Cinder - Merissa Meyer
108. Den femte vågen - Rick Yancey
109. Sagan om Turid, Kungadottern - Elisabeth Östnäs
110. Half bad: Det mörka ödet - Sally Green
111. Alice in adventures in wonderland - Lewis Caroll
112. De odödligas regler - Julie Kagawa
113. Shadow of night - Deborah Harkness
114. Kodnamn verity - Elizabeth Wein
115. Good gril - Mary Kubica
116. Ett folk utan land - Melina Marchetta

Antal böcker: 14
Antal svenska/Engelska: 11/3
Antal sidor:  5729 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 3st 
Påbörjade böcker: 
Författarnas nationaliteter: USA (7) England (4) Sverige (2) Australien (1)
 
Köpta: 8
Rec-ex: 4
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 2
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 4

Mellan böcker i en serie: 3

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: Väldigt nöjd med läsningen. Hann med många väldiga bra böcker men också två som jag gillade sådär så de hamnar i bokbytet. Och helt sjukt många sidor, alltså 5723 sidor?! Aldrig läst så mycket men det kan bero på att jag pendlat väldigt mycket denna månade, och väldigt länge. Jag hoppas på att hinna med att läsa lika mycket nästa månad men tyvärr börjar en ny kurs då och det verkar vara mycket pluggande och läsande. Men jag har i alla fall gjort i ordningen en TBR och det finns så många böcker jag önskar att läsa i oktober. 

Rybsat wrap up

Kategori: ReadathonsVäldigt nöjd med hur det gick för mig :) Hann med det i min TBR som jag ville!

Stockholmssyndromet

Kategori: Deckare/Thriller


Titel: Good girl
Författare: Mary Kubica
Serie: -
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 378

Handling: Jag har förföljt henne de senaste dagarna. Jag vet var hon handlar sin mat, var hon lämnar in sin tvätt, var hon arbetar. Jag vet inte vad hon har för färg på ögonen eller hur de ser ut när hon blir rädd. Men det kommer jag göra. Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor.Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom.
Så boken handlar om en tjej som blir kidnappad. Så får man följer vad som händer före och efter händelsen och även från flera PoV. Jag tycker författaren har lagt upp hur man får reda på historien väldigt bra. Att det inte är i kronologisk ordning. Dessutom är det en bra handling. Dock inte den bästa boken om kidnappning och sånt, då skulle jag rekomendera Berövad/girl thirteen mer. För handlingen är väldigt förutsägbar. Så jag visste redan allt som skulle hända och jag är inte speciellt bra på sånt, allt var väldigt uppenbart. Så när det väl kom en twist blev jag liksom inte alls häpen. Så njae, jag vill ju helst att en thriller ska gå mig att sitta på nålar. 

Går vi vidare till karaktärerna är de väldigt steriotypiska. Mia som är offret är väldigt god och den bättre personen i hennes familj, går sin egen väg vilket pappan ogillar. Pappan är domare och inte kärleksfull och jobbar hela tiden, han verkar inte bry sig nämnvärt att Mia blivit kidnappad. Mamman är hemmafru och är rädd för pappan typ. Hon vågar inte säga emot honom och är väldigt nedtryckt, och älskar hennes barn mycket. Sen har vi systern som är precis som pappa och därför älskar han henne mest, hon gillar inte Mia speciellt mycket heller. 

Så ja det var inte en fullpott. Men jag var inte uttråkad under läsning. Nu låter det som om allt var negativt men jag tyckte ändå boken var mer än okej. Dock finns det bättre böcker inom kategorin. 

3/5

RYBSAT dag 5

Kategori: Readathons

Det är dag fem i RYBSAT och just nu läser jag 

Det är den femteboken jag håller på med. Det går verkligen jättebra med läsningen även om jag inte läst något idag. Jag tror jag kommer hinna börja med Ett folk utan land också. Dessutom tryckte jag in en bok som jag inte hade i TBRen. En sammanfattning kommer senare i veckan! 

En pilot och en spion

Kategori: Krig

 
Titel: Kodnamn verity
Författare: Elizabeth Wein
Serie: -
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 331

Handling: Året är 1943. En kvinnlig brittisk agent arresteras av Gestapo i det naziockuperade Frankrike. Efter veckor av tortyr går hon med på att avslöja allt, och börjar skriva sin bekännelse. Det blir berättelsen om piloten Maddie som flög henne till Frankrike, om deras vänskap och kamp för överlevnad. Berättelsen om Verity.Kodnamn Verity är såväl en tragisk historieskildring som ett spännande spionäventyr, och samtidigt en fängslande utvecklingsroman. 
Den här boken har jag velat läsa sen jag inskaffade den, för typ två-tre år sen. Men hela tiden har jag skjutit upp det. Kanske har jag varit rädd att den inte kommer vara så bra som jag hoppats på. Men åh varför har jag inte läst den tidigare? 

Boken handlar alltså om Julie och Maddie som jobbar som spion och pilot under andravärldskriget. Hela berättelsen är i brevform, men jag tycker det funkar väldigt bra. Till en början är det bara Julies brev man får läsa men genom dem lär man känna Maddie. Det som är så himla fint är deras vänskap. Att Julie ska avslöja massa information för tyskarna men gör det genom att avslöja lite och samtidigt berätta om vänskapen. Det är så härligt att en bok som bara handlar om vänskap. Alltså inget kärleksintresse vilket jag gillar eftersom en vänksap kan vara precis lika starkt som ett kärleksförhållande. Senare i boken får man läsa Maddies brev och det är så genialt. Boken är uppbygd på ett så bra sätt och man kan liksom inte förutse det. Det fälldes några tårar ska jag erkänna.. 

Gillar att det verkligen är en annorlunda bok om andra världskriget. Det är en historia som man inte har hört tidigare. Gillar ni precis som jag böcker om andra världskriget så måste ni läsa den här. Otroligt fint! 

4.5/5

RYBSAT 6

Kategori: Readathons

Det är väldigt roligt med readathon och det just det här readathonet verkar så himla roligt. Det går alltså ut på att man väljer en plats i ens bokhylla och sen läser man ifrån den boken och så långt man hinner. Men står flera böcker ur en serie jämte varandra så räcker det med att läsa en bok. 

Rybsat pågår mellan 22/9 00.00 till 29/9 23.59

Här finner ni mer info: 


 
Jag kommer börja med Alice in wonderland och sedan fortsätta med kodnamn verity osv. 

 
Dessa hoppas jag på ska bli läsa. Eller att jag iaf hinner påbörja Ett folk utan land. MEN jag har praktik nu så går väldigt länge varje dag. Plus att jag sen behöver planera lektioner när jag kommer hem. Sen är det ju också bokmässan under helgen. Men jag siktar ändå högt, det värsta som kan hända är att jag inte hinner läsa alla böckerna. 

Sista i serien

Kategori: Övernaturligt

 
Titel: Foretold
Författare: Jana Oliver
Serie: #4 Demon trappers
Förlag: Macmillan
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 438

Handling:  Riley faces the final battle for humanity and Beck's heart—and Hell is the least of her problems
Now that Riley’s managed to (just barely) fend off Armageddon, everything’s changed. Well . . . most things. After their passionate kiss before the big battle in the cemetery, Beck is back to treating her like a little girl, as if nothing ever happened. While she’d love to just tell him off and move on, Riley vowed to take care of Beck the way he’s taken care of her since her father’s death—but she’s about to get a whole lot more than she bargained for. When she’s commissioned to go with Beck to his hometown and help him care for his dying mother, they stumble too close to a dark and murderous secret, one that Beck fears will drive Riley away from him forever. As chaos breaks loose, Riley may be Beck's only hope for redemption . . . and survival.
Alltid svårt att skriva om sista boken i serien. Det blir ju liksom lite av en recension på hela serien. Trots det måste jag säga att det här var ett så bra avslut på serien. Har verkligen gillat hela den här serien så himla mycket och förstår inte varför inte fler läst den. Kommer verkligen saknar karaktärerna. 

Alla som faktiskt har läst serien älskar väl Beck, man han har varit så mystisk hela tiden. Men nu äntligen i sista boken så får man veta väldigt mycket om honom. För hela boken utspelar sig i Becks hemstad. Man får äntligen veta varför han är så tillbakadragen. Och ÄNTLIGEN händer det jag har väntat hela serien på. Vill inte spoila.

Grät till slutet och kommer verkligen sakna de här serien. Har en annan bok av Oliver hemma men vet inte om det kommer vara riktigt samma sak. 

Olästa A-Ö

Kategori: Listor/Taggar

Precis som med taggen där man skulle ha en favorit bok för varje bokstav gjorde jag en likadan fast för olästa. Ser ni något som jag borde läsa ASAP? 

All the light we cannot see
B - Bröllopsnatten
C - Clockwork prince
Drömgångare
E - Etiquette and espionage
F - Falling kingdoms
G - Grave mercy
H - Himmelsdalen
I - Invandrarna
J - Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
K - Kodnamn Verity
L - Lost voices
M - Mycket mer än så
N - När Lucy Sullivan skulle gifta sig
Och himlens vida väv
Projekt rosie
Q - 
R - Rött uppror
S - Storm glass
Throne of glass
Uppstigandet
Världens viktigaste kyss
W - Wake
X - 
Y - 
Z - 
Å - 
Ä - 
Ö - Överenskommelser

Spionserien börjar ta slut

Kategori: Spioner/Tjuvar


Titel: Out of sight out of time
Författare: Ally Carter
Serie: #5 Gallagher girls 
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 294

OBS Kan inne hålla spoilers! 

Den här blev snabbt min favorit i serien. Den är lite mörkare än tidigare böcker och väldigt actionpackad. Alltså det händer saker hela tiden. 

Tycker Cammie blir väldigt trovärdig med sin minnesförlust. Att hon blir mer tillbaka dragen och liksom mår dåligt över allt som har hänt. Boken blir mycket mörkare pågrund av det men tycker det passar. 

Den här var så bra så direkt när jag läste ut den beställde jag hem sista boken. 

 
Titel: United we spy
Författare: Ally Carter
Serie: #6 Gallagher girls
Förlag: Disney Hyperion
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 293

Med tanke på hur mycket jag gillade bok fem så hade jag förväntningar på den här, speciellt eftersom det är sista boken. Men nej den femte boken är min favorit i serien. Men den här är fortfarande väldigt bra och det är en jätebra avslutning på serien. 

Jag tyckte alla trådar knöts ihop väldigt bra. Dock är det typ de sist 100 sidorna som är mest spännande. Slutet fick mig faktisk att fälla ett par tårar. 

Har verkligen gillat den här serien och det är tråkigt att den är slut. Dock så har ju Carter skrivit fler böcker som jag väldigt gärna vill läsa. Det har ännu inte blivit av men nu när man tänker tillbaka på böckerna blir jag sjukt sugen på att läsa mer av henne. 

MYCKET 4.5/5

I min brevlåda 79 - Book haul

Kategori: Video

Askungen fast på ett annat sätt

Kategori: Retelling

 
Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Serie: #1 Månkrönikan
Förlag: Mix förlag
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 399

Handling: Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.
Jag har varit intresserad av att läsa den här serien sen den kom ut. Men det har liksom aldrig blivit så. Cinder har stått i min bokhylla i över ett år men ändå så har den inte blivit läst. Men så tog jag tag i det och jag önskar att jag bara läst den från början. Alltså vilken bra bok, läste ut den samma dag som jag påbörjade den. 

Det är alltså en retelling av Askungen men här är hon en cyborg, alltså delar av hennes kropp är av metall. Hon jobbar som mekaniker för att försörja hennes styvmamma och styvsyskon. Jag gillar verkligen Cinder, hon är så smart och försöker ändå förbättra sin situation. 

Jag gillade verkligen retellingen, det är likheter men är liksom inte samma historia rak av. En stor del av boken hade jag faktisk redan luskat ut så när man sen fick reda på det var det bara gött att få det bekräftat. Vill verkligen plöja igenom hela serien men väntar lite eftersom att sista inte boken släpps fören senare i höst så man vet ju inte när den blir översatt. Hoppas på att de kommer översätta Fairest också! 

Egentligen inget bokrelaterat

Kategori: Video

Egentligen är inte det här något bokrelaterat men tänkte att ni kanske skulle vara intresserade ändå. Läs mer om hur det går till HÄR.
Koden ni kan använda för att få en gratis bok är: mango98417 vet inte om det är någon begränsning på koden.

Vet att detta inte är bokrelaterat men hade ni velat att jag gjorde en likadan video på nästa box som kommer?  

Mellanboken i serien

Kategori: Allmänt


Titel: Siege and storm
Författare: Leigh Bardugo
Serie: #2 Grisha triology
Förlag: Henry Holt company
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 435

Handling: 

Darkness never dies.

Hunted across the True Sea, haunted by the lives she took on the Fold, Alina must try to make a life with Mal in an unfamiliar land, all while keeping her identity as the Sun Summoner a secret. But she can't outrun her past or her destiny for long.

The Darkling has emerged from the Shadow Fold with a terrifying new power and a dangerous plan that will test the very boundaries of the natural world. With the help of a notorious privateer, Alina returns to the country she abandoned, determined to fight the forces gathering against Ravka. But as her power grows, Alina slips deeper into the Darkling's game of forbidden magic, and farther away from Mal. Somehow, she will have to choose between her country, her power, and the love she always thought would guide her--or risk losing everything to the oncoming storm. 


 

Älskade första boken så kan inte förstå varför det tog så lång tid innan jag plockade upp den här. Kanske kände jag undermedvetet att den inte skulle leva upp till första boken, för det gjorde den inte. 

Framför allt tycker jag boken var en aning seg på en del ställen. Det hände liksom inte så mycket och det känns som en uppladdning inför tredje boken. Tog därför också längre tid än vad de brukar att läsa ut den här. Så nu hoppas jag att trean är riktigt storslagen. 

Men boken är inte seg och dålig absolut inte, jag gillade den fortfarande väldigt mycket. Älskar verkligen Alina, tycker hon är en riktigt bra huvudkaraktär. Sen fick man lära känna en ny karaktär XXX som jag verkligen gillade. Tyckte han var väldigt rolig och lyfte verkligen boken. Jag tycker Alina ska bli tillsammans med honom, gillar inte alls Mal. Tyckte han var hemskt jobbig i den här boken. 

Ska bli spännande att läsa sista boken. Vet att det är många som inte gillar den just för att det är något som händer i den. Det verkar vara en sådan bok som man antingen älskar eller inte. 

Sammanfattning Sommaren 2015

Kategori: Allmänt

Jag brukar alltid göra en sammanfattning på vad jag har läst under sommaren så här kommer den; 

                 

Det blev en del. 34 stycken näramare bestämt. Väldigt många bra böcker som helt säkert top 2015!

En omläsnings recension

Kategori: Fantasy


Titel: A discovery of witches
Författare: Deborah Harkness
Serie: #1 All souls trilogy
Förlag: Headline
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 688

Handling: Deep in the stacks of Oxford's Bodleian Library, young scholar Diana Bishop unwittingly calls up a bewitched alchemical manuscript in the course of her research. Descended from an old and distinguished line of witches, Diana wants nothing to do with sorcery; so after a furtive glance and a few notes, she banishes the book to the stacks. But her discovery sets a fantastical underworld stirring, and a horde of daemons, witches, and vampires soon descends upon the library. Diana has stumbled upon a coveted treasure lost for centuries-and she is the only creature who can break its spell.
Detta är en recension på en omläsning. Så här tyckte jag juli 2012; 

Ibörjan jämförde jag det med twilight. Lite för lik när det gällde vampyr delen. Men sen blev det så spännade så jag tänkte inte alls i de banorna. För det blev verkligen så spännande och i sluten kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Men så visade det sig att den finns en fortsättning. Dock har den inte kommit på svenska än.

Det fanns tre olika övernaturliga väsen med, vampyrer, häxor och demoner. Väldigt skön blandning tycker jag. Jag var för team häxor! Antar att Harry Potter har gjort så jag alltid kommer ha en förkärlek till häxor och trollkarar. 

Jag gillar verkligen kärleksscenerna mellan Diana och Matthew. Matthew är en sån vampyr som Edward i twilight. Väldigt kärleksfull och ni vet så där perfekt. Fast han är ju inte perfekt hela tiden men det känns så ungefär. Känns som alla vampyrer i kärleksböcker är så där perfekta? I alla fall deras kärlek är väldigt fin! 

Jag är lite kluven på om jag gillar den eller om jag tycker den är okej. På vissa ställen i boken är det så spännande så man blir helt betagen men andra ställen inte så. Men den får nog ändå betyget "gillar" eftersom jag lutar nog ändå lite mer åt det hållet!


 

Och såhär tyckte jag mars 2015: 

Var väldigt mycket jag inte kom ihåg ifrån första läsningen. Början kände jag igen allt men det var mot mitten och framförallt slutet som jag inte kom ihåg, vilket ändå var roligt. Jag tänkte inte alls på att vampyrerna var lika som i twilight. Det jag tänkte då var att Matthew oh Edward var lika alltså inte vampyrerna överlag för de är verkligen inte lika. I den här boken är de väldigt perfekta men de är också lite skrämmande. 

Väldigt spännande bok och jag tror bara att fortsättningen kommer bli ännu mer spännande. Sista delen kom ju ut för inte alls länge sen så jag hoppas att jag hinner påbörja bok två nu snart så jag kan läsa hela serien. 

Betyget är det inget snack om, helt klart en 4/5 och jag gillar den väldigt mycket. Förstår inte varför jag inte gillade den första gången jag läste. Tycker man blir helt uppslukad av boken trots att den är så tjock. Men det är så härliga karaktärer, speciellt Matthews familj och han är väldigt intressant. Just för att de har varit med om så mycket och det är liksom mycket intriger i familjen och man vill bara veta mer. 

Är du intresserad av en fantasyserie med övernaturliga varelser i är det här en väldigt bra bok. Rekommenderar att läsa den på engelska eftersom endast första delen finns på svenska och tror inte att de kommer översätta resterande faktiskt. 

TBR för september

Kategori: TBR-Hög

Lite sent ute men jag har spelat in en TBR för september. Älskar själv att titta på TBR på youtube så tänkt att jag ska börja lite själv. Så jag gör väl TBR högar för resten av året så får vi se om jag gillar det eller inte. Kan ju vara så att man blir stressad av att man måste hinna läsa alla böcker eller att man inte gillar att bestämma i förväg vad man ska läsa så vi får helt enkelt se. 

The selection fortsätter

Kategori: Contemporary

 
Titel: The Heir
Författare: Kiera Cass
Serie: #4 The selection
Förlag: Harper Collins
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 342
 
Handling: Eighteen years ago, America Singer entered the Selection and won Prince Maxon's heart. Now the time has come for Princess Eadlyn to hold a Selection of her own. Eadlyn doesn't expect her Selection to be anything like her parents' fairy-tale love story...but as the competition begins, she may discover that finding her own happily ever after isn't as impossible as she's always thought. 
Älskar de tre första böckerna så ville höra vad folk tyckte om den här innan jag plockade upp den. Tyvärr var recensionerna inte så positiva. Folk gillade inte huvudkaraktären Eadlyn och tyckte hon var väldigt bortskämd och egoistik. Men jag valde ändå att plocka upp boken, the selection-serien är ändå en av mina absoluta favoriter. 

Kan säga att jag inte alls håller med om vad andra har tyckt. Jag älskade den här. Alltså jag förstår varför folk tycker så om Eadlyn men samtidigt förstår jag varför hon är sån. Det fanns vissa situationer i boken då jag tyckte hon var lite väl elak eller för egoistisk. Men på väldigt många ställen förstod jag henne och tyckte det var trovärdigt att göra som hon gjorde. Jag har inte riktigt någon favorit av killarna, just nu gillar jag alla som fick lite plats i boken. Men ska bli spännande att se hur det går i nästa. Speciellt med tanke på den cliffhangern som det slutade med. 

Den här boken är precis lika lättläst och bra som föregående böcker. Visserligen är inte denna lika bra som de tre första men jag tror ändå att sista boken kommer vara väldigt bra. 

Månadssammanfattning Augusti

Kategori: Sammanfattning

Sommaren är slut och det här inlägget kommer några dagar sent. Det beror på att jag har praktik och har varken tid till bloggning eller läsning tyvärr. Hoppas på att i helgen hinna fixa med inlägg till nästa vecka. Nu är sommaren slut tyvärr och det här är vad jag läste sista månaden. Ursäkta för bilden, min pojkvän som är fotografen ;) 


93. Delirium - Lauren Oliver 
94. PS. I still love you - Jenny Han
95. I heart you, you haunt me - Lisa Schroeder
96. The unbound - Victoria Schwab
97. Sista riket - Brandon Sanderson
98. The summer I became a nerd - Leah Rae Miller
99. Siege and storm - Leigh Bardugo
100. Prinsessa i rosa - Meg Cabot
101. Harry Potter och fången från azkaban - J.K Rowling
102. Ms Marvel; No normal - G. Willow Wilson och Adrian Alphona
103. Rivaler - Anna Godbersen

Antal böcker: 11
Antal svenska/Engelska: 5/6
Antal sidor:  4146 sidor
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 2st 
Påbörjade böcker: The heir och Guldkompassen
Författarnas nationaliteter: USA (9) Israel (1) England (1) Kanada (1)
 
Köpta: 9
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 3

Mellan böcker i en serie: 5

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 1

Sammanfattning: Lyckades läsa bok 100 den här månaden så det är jag väldigt nöjd med. Hade velat klämma in lite mer läsning eftersom det var sista innan skolan började, men samdigt hade jag väldigt mycket för mig i augusti. Men väldigt nöjd kommande månad kommer nog inte ens vara i närheten, haha.