Bokparadiset

...

Kategori: Allmänt

Alltså jag förstår inte hur ni som pluggar kan hinna med att blogga?! Detta är min första lediga stund sen i tisdags. Det är lite jobbigt då jag så gärna vill blogga och läsa men just nu finns det inte tid... Ska försöka slänga upp ett inlägg idag! Jobbigt med då jag inte har Internet till min dator.. 
 
 

flytt pågår

Kategori: Allmänt

Här ekar det tomt! Men håller på och flyttar och tiden jag inte håller på med det så umgås jag med kompisar! Mycket som ska göras och har knappt läst en bok i augusti.. Kan säga att jag kommer sakna min hylla iaf! 
 
 

Rädda mig inte

Kategori: Dystopier

 Utläst 130612

Titel:
Rädda mig inte
Författare: Tahereh Mafi
Serie: #2Shatter me
Förlag: B Wahlström
Utgivningsår: 2013

Som jag har längtat efter denna boken. Trodde dessutom att jag redan skrivit en recension så blev riktigt förvånad när jag inte gjort det. 

Jag älskar Mafis språk det är så himla fint. Och då kan jag bara tänka mig att det är ännufinare på orginalspråk! 

Jag vill fortfarande bara ruska om Juliette ibland. Typ så hon bara lär sig kontrollera det och sig själv men det är nog egentligen kanske svårt för henne. Sen är jag lika kluven om Warner som Juliette är. Ibland gillar jag han och ibland gör jag det inte. Ibland känner jag medlidande för han och ibland hatar jag han. Kan inte bestämma mig vem hon ska välja! 

Tycker det är riktigt bra att det är korta kapitel gör att man inte kan lägga ifrån sig boken. Ska bara läsa ett kapitel till liksom. Kan dessutom inte berga mig tills sista boken kommer. Ni har väl inte missat att den precis fått en titel och omslag på engelska? :) 

Antal sidor: 398
Första meningen: Solen kanske skiner idag. 
Betyg: 
 

Göteborg!

Kategori: Allmänt

Det har varit lite tyst här. Men jag har varit uppe i Göteborg och häng. Tror jag kommer trivas hur bra som helst där, ska bara skaffa mig lite kompisar och sen kommer det vara toppen! hahha 

Men nu till det jag ville fråga! Hann bara gå in i en secondhandaffär, myrorna som ligger på järntorget. Så jag skulle gärna vilja ha lite tips på andra bra secondhand och vart dom ligger. Så låt tipsen hagla :) 


Gycklarens arv

Kategori: Ungdomsböcker

 Utläst 130810
 
Titel: Gycklarens arv
Författare: Kersti Vikström
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2013

Baksidetext: Jag vet egentligen inte vem som kommer läsa det jag skriver. Jag vet bara att historien förtjänar att berättas, och att den som började skriva den aldrig själv kommer att avsluta den. 
Jag gillar historier som utspelar sig i dåtid. Vilket denna gör, men det är ett påhittat samhälle. Sånt gillar jag! 

Man får börja boken ur Esmeraldas perspektiv. Man får följa henne redan från hennes tioårsdag och framåt. MEN det kommer ett tidhopp väldigt plötsligt som jag störde mig väldigt på! Utan någon förklaring var hon femton plötsligt, inget 5år senare eller något utan efter en och en halv sida upptäckte man att hon var femton vilket gjorde mig skit förvirrad och var tvungen att läsa om för att se om jag missat något. Dock var det bara en liten sak jag störde mig på. 

Det är ett riktigt äventyr, dock kanske inte så roligt som Em råkar ut för. Hon växer som karaktäre genom hela boken och det gör även de andra karaktärerna. Kärleken mellan henne och Storm var fin. De var ingen instalove och den växte fram genom hela boken. 

Boken är spännande och det är ett bra flöde genom hela boken. Det är något som saknas för att det ska bli en ny favoritbok men jag gillade den ändå. Detta är nog en stand alone bok (hoppas jag) men jag ger mig gärna på någon mer bok av Vikström! :) 

Tack Opal för förhandsexemplaret! 

Antal sidor: 397
Första meningen: Födelsedagar bruka inte skilja sig nämnvärt från andra dagar i gruvdisstriktet.
Betyg: 
 

Temainlägg!

Kategori: TemainläggSå mitt nästa tema blir sjöjungfru! Har inte läst en enda sjöjugfrubok så ska bli riktigt roligt. Hade ingen hemma så fick bli fyra bara. Dock så kostade wake bara runt 30 kr var mycket billig på bookdepositori. Har försökt blanda lite, så två böcker onda sjöjungfru och två är vanliga? Inte helt säker. Men ska bli mycket roligt tema :) 
 

Temasammanfattning Dystopier

Kategori: Dystopier
Imorgon kommer det nya temat upp!

Och idag är det förresten min födelsedag, dock inte bokpaket så långt ögat når! 

I min brevlåda 29 - Stor bookhaul!

Kategori: Video

Nu är videon på 22 minuter, ja jag skulle kanske delat upp det men trodde inte den skulle bli så lång, annars är dom ju på fem min. Men förhoppningsvis orkar ni kolla på hela för de bästa böckerna är i slutet! hahahMånadssammanfattning Juli

Kategori: Sammanfattning71. The iron daughter - Julia Kagawa
72. En nannys dagbok - Emma McLaughlin & Nicola Kraus
73. Talking to dragons - Patricia C.Wrede
74. Gone - Michael Grant
75. Den store Gatsby - F Scott Fitzgerald
76. City of bones - Cassandra Clare
77. Var är alaska - John Green
78. Sweet venom - Tera Lynn Childs
79. Lolita - Vladimir Nabokov
80. En man som heter Ove - Fredrik Backman
81. Undret - R.J. Palacio

Antal Böcker: 11 st
Antal svenska/Engelska: 6/5
Antal sidor: 3777
Antal kortisar (under 200): 1 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st
Påbörjade böcker: Renegade magic
Författarnas nationaliteter: USA (10) Sverige (1) Ryssland (1)

Köpta: 8
Rec-ex: 1 
Lånade: 1
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 1

Påbörjade serie: 3

Uppföljare i serie: 2

Avslutade serie: 1


Sammanfattning: Konstigt nog så läser jag mycket mindre på sommaren än resten av året. Fast det var Läs-A-Lot så har jag mindre lästa böcker än vad jag brukar. I och för sig hände det ju en hel del denna månaden och efter det så tillbringar jag varje ledig stund med kompisar. Hoppas på lite mer läst i Augusti! 
 

Lycka!

Kategori: Allmänt

Igår natt när jag kom hem så låg det fyra, FYRA paket och väntade på mig! Kunde inte hålla mig så slet upp alla böcker och fy sjutton vilken överraskining! Kan säga att det blir en MEGA bookhaul på måndag! Skuttade runt hela kvällen igår så nu måste jag få utlopp för min glädje! Att börja bokbloggar var verkligen ett bra beslut, så mycket glädje man får ut av det, håller ni inte med? :)