Bokparadiset

Going Vintage - Lindsey Leavitt

Kategori: Contemporary

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 

Förlag:
Scholastic
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 304

Det finns mycket för mig att gilla med denna boken. Inte bara det fantastiska omslaget ,som förövrigt är supersnyggt i hardback också, handlingen gillar jag med. 

Jag ser många likheter mellan mig och Mallory. Vi båda har svårt att avsluta saker som är påbörjade, får för oss grejer som vi bara måste genom föra, GENAST (Som sedan inte blir avslutade), skriver listor (Dock är hon en aning värre än mig) och ett flertal till saker. Jag gillar henne och inte bara henne jag gillar faktiskt alla karaktärer. De är så roliga har små speciella egenskaper och intressen. 

Dessutom gillar jag hur problemen inte kretsar krin Mallory utan om alla i hennes närhet. Dessutom gillar jag slutet himla mycket, hon blir en sådan stark tjej och det kan man inte gilla. 

Boken har inte fått jättebra betyg på goodreads men detta är en typsik Elin-bok skulle jag säga och då är det självklart att jag gillar den, mycket! 

 
 

bloggsug!

Kategori: Allmänt

Jag har ett så stort bloggsug men tyvärr var det världens oväder här så vårt modem blev utslaget och jag orkar inte skriva långa recensioner i mobilen så medan jag väntar på internet så hänger jag i hängmattan!borta!

Kategori: Allmänt

Jag åkte iväg fredagmorgon för att hänga i Halmstad med min pojkvän. Detta är böckerna jag tog med. Dessutom är jag ju rolig, vi har hela helgen planerad så ända tillfället att läsa är på tåget ändå släpade jag med mig flera böcker än vad som går åt. Är ni likadana eller?Fever - Lauren DeStefano

Kategori: Dystopier

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Serie: #2 The chemical garden
Förlag: Harper
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 341
Tidigare böcker: Whiter

Jag gillade Wither riktigt mycket. Tyckte den var hur bra som helst men Fever var inte riktigt lika bra. Alltså den är såå deprimerande. Ja, det är en dystopi och det brukar vara dystra men alltså jag blir själv deppig när jag läser Fever. Dessutom händer det liksom inte så mycket. Takten var långsam i första boken också men här känns den ännu mer långsam. Det händer ju aldrig något. De sista 100 sidorna tycker jag var bra och spännande så det höjde boken lite! 

Rhine är en stark person men tycker ändå inte man känner henne så djupt. Blir desutom så ledsen att hon och Gabriel liksom inte pratar och håller ihop riktigt. Visst det är ganska trovärdigt men hon måste ju ändå inte ljuga för han och sådär. 

Tyvärr var Fever en riktig mellan bok för mig men jag hoppas verkligen att Sever kommer att vara så mycket bättre! 

Betyg: Svagt Gillar! 

I min brevlåda 47

Kategori: Nya böckerNågra nya böcker har hittat hem till mig. Boken om Joe är från ett bokbyte. Ransom Riggs nya bok har jag suktat efter länge och det är ett rec-ex. ska ta tag i den efter att jag är färdig med fever. sen fick jag två maze runner böcker. Det roligaste är att jag tackade nej till att få en bok så då fick jag två istället, hahha. nämen skämt åsido. Kanske ska försöka läsa om den på svenska även om jag inte gillade den....

2x YA

Kategori: minirecensioner

 Klicka på omslagen för att komma till handlingen. 
 
Alltså jag blir lite trött på Calder. Visst att han vill skydda henne men jag tycker det går till en överdrift. Han bryr sig liksom inte vad hon vill. T.ex. när han ordnade tillbaka hennes jobb utan och fråga henne och dessutom ville hon inte ha det. Gillar inte riktigt hur han beter sig. Dessutom beter sig hon lika illa, typ när de bråkar och hon verkligen tycker hon har rätt men så är det ändå hon som ber om förlåtelse för att de ska bli vänner igen. Tyvärr var det detta som gjorde att jag inte ville fortsätta med serien mer. Jag gillar starka och självständiga tjejer, eller de ska i alla fall våga stå upp för sig själva! 

SPOILER! Det är med omslagen tycker jag är förrvirrande! Borde inte omslaget som är på bok två vara på ettan och tvärtom?! 

Psst! Boken finns i mitt bokbyte om du skulle vara intresserad. 

Titel: Deep betrayal Författare: Anne Greenwood Brown Förlag: Ember Utgivningsår2014 Antal sidor: 333 Betyg: Okej.

 
När jag började läsa så var jag nog egentligen inte på humör för just denna typen av bok. Fast det händer saker precis hela tiden så tyckte jag den var seg och det var så otroligt mycket text. Men sen lät jag boken vila i två veckor medan jag var på semester och när jag tog upp den igen var den toppen. Alltså slutet, de 100 sista sidorna var fantastiska och det var länge sen jag grät så mycket. 

Katten är fortfarande min favoritkaraktär men jag gillar verkligen hur Meghan har utvecklats, hon börjar bli en riktigt kickas karaktär! 

Sista delen i serien tänker jag nog ändå vänta lite med tills jag verkligen är super sugen på den så jag inte förstör den läsupplevelsen också. 

Titel: The iron queen FörfattareJulia Kagawa Förlag: Harlequin Utgivningsår2011 Antal sidor: 358 Betyg: Gillar!

ute i solen

Kategori: Allmänt

ligger ute i solen innan jag ska ta och spendera hela kvällen på jobbet!

Sushi för nybörjare - Maria Keyes

Kategori: Chicklit

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 502

Keyes böcker tycker jag är helt fantstisk semesterläsning. Det är något jag rekomenderar att ta med på semestern! 

Keyes är otroligt duktig på det här med karaktärer. Hon bygger upp det så snyggt. Ibörjan får man bara lära känna dem så mycket som alla andra och det tar ganska lång tid tills man får reda på bakgrundsfaktan om alla. Det är just det som gör de så snyggt. Det passar verkligen in i historien när man får veta om de som har format personerna. 

Ashling hade jag lite svårt för ibörjan, hon var så osäker och ville vara alla till lags hela tiden. Änsen om inte alla gillar en, alla kan inte gilla en så är det ju bara. Men till slut fick man ju reda på varför hon var som hon var och så faller alla bitar på plats. Det är så himla verklighetstroligt och det är säkert många i sin omgivning som man kan tycka är jobbiga men det finns nog faktiskt en anledning till det. Lisa är hela tiden så himla bitchig och ibland går hon till en överdrift men hon är ändå den karaktären jag gillar bäst, dessutom gör hon stor utveckling i boken. Coldagh borde bara uppskatta mer det hon har, ta vara på det hon faktiskt har. Men som tur är får hon sin läxa till slut och hon blir också en bättre människa. Scenen där hon köper kläder som är för typ tonåringar är bara alldeles för hemsk!

Kan säga att jag gillade boken väldigt mycket och Shushi för nybörjare har gjort mig så extrem sugen på läsa mer chicklit! 

 

Reselitteratur

Kategori: Allmänt

Så vad har jag med mig i Italien att läsa då? Faktiskt blev det bara två böcker för jag vet att troligtvis blir det bara på flyget de blir något läst. Men ifall det skulle bli mer tog jag med två riktigt tjocka pockets. 1400 sidor lär jag nog inte hinna läsa. 

 

City of Ashes - Cassandra Clare

Kategori: Ungdomsböcker

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Serie: #2 The mortal instrument
Förlag: Walker books
Utgivningsår: 2008
Sidantal: 411

Alltså jag blir såå irriterad på Simon i denna boken. Kan han aldrig sluta vara så jobbig? Måste han tvinga sig på Clary? Fast just att han tvingar sig på henne så är hon lika dum. Varför säger hon inte nej när hon faktiskt inte vill? De är ju astaskigt mot både henne själv och mot Simon! 

Tycker tvärr dessa böcker kan vara en aning sega. De känns som om de är så sjukt utdragan. Med tanke på att det nu är 6 böcker i serien måste då varje bok vara på över 400 sidor? Dessutom är det inte bara många sidor utan sjukt mycket text på varje sida också. Tyvärr så börjar jag tänka på annat ibland och tittar lite för ofta när boken tar slut. Dock när det är spännande så är det väldigt spännande, önskar bara att det kunde vara de lite oftare. 

Tyvärr känner jag inte riktigt samma sug att börja bok tre riktigt än, de får nog dröja lite längre innan jag ger mig på den. 
 
Betyg: Någonstans mellan gillar och Okej. 

I min brevlåda 46 - Bokbyte

Kategori: Nya böckerSå här fint paket fick jag av Maria när vi bytte böcker. Tre fina böcker PLUS att jag fick finchoklad. Bästa bytespaketet!! 
 
 
 De tre översta böckerna bytte jag alltså med Maria och Fever med Nelly. Så himla nöjd över dessa!! 

2x chicklit

Kategori: Chicklit

 Klicka på omslagen för att komma till handlingen. 
 
Jag var helt förälskad i Livet efter dig. Så när jag hittade Sophies historia av samma författare så slängde jag mig över den. Och den är bra. Men inte riktigt lika bra.

Jag gillar verkligen att läsa om Sophie och hur de hade det under första världskriget. Men efter hundra sidor eller något så hoppar det fram till nutid och det gillade jag inte, jag ville ju läsa om Sophie. Men sen visar det ju sig att det hänger ihop och när väl det kommit fram så gillade jag det. 

Men jag gillar verkligen karaktärerna Liv och Paul har en så äkta och verkligen fin relation. Moyes vet verkligen hur man skapar bra karaktärer. Dock hade boken kunnat kortas ner med en femtio hundra sidor. 

Titel: Sophies historia Författare: Jojo Moyes Förlag: Printz publishing Utgivningsår2014 Antal sidor: 439 Betyg: Gillar!

 
Den känns otroligt verklighets trogen även om författarna säger att den inte bygger på deras egna historier. 

Karaktärerna är väldigt bra. Blir så himla trött på Mrs X. Dessutom är hon typ en hemsk mamma fattar inte hur Greyer kan vara ett så fantastiskt barn med henne som mammma. Gillar verkligen Nanny och Greyers relation. Dock jobbigt att hon heter Nanny när hon jobbar som det. 

Boken är väldigt rolig och har man jobbat som au pair tror jag verkligen man känner igen sig. Dock kunde den bli lite långdragen ibland. 

Titel: En nannys dagbok Förlag: Bra böcker Utgivningsår2003 Antal sidor: 303 Betyg: Gillar!

Månadssammanfattning Juni

Kategori: Sammanfattning

 
 
50. Elden - Maria V. Snyder
51. Deep betrayal - Anne Greenwood Brown
52. The selection - Kiera Cass
53. Sätt mig i brand - Tahereh Mafi
54. Ett år senare - Jodi Lynn Anderson
55. Sophies historia - Jojo Moyes
56. Allt och lite till - Sarah Dessen
 
Antal Böcker:  7st
Antal svenska/Engelska: 5/2
Antal sidor:  2482 sidor
Antal kortisar (under 200): 0 st 
Antal tegelstenar (över 500): 0st
Påbörjade böcker: The Iron queen
Författarnas nationaliteter: USA (6) Storbritannien (1)
 
Köpta: 6
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 1

Uppföljare i serie: 4

Avslutade serie: 3


Sammanfattning: Har inte alls hunnit läsa så mycket som jag velat. Dock har jag haft fullt upp och just nu så undrar jag bara vart juni tog vägen. Dock har jag bara läst fruktansvärt bra böcker och det är jag hel nöjd med. Tre stycken serier har jag avslutat! 

Ett år senare - Jodi Lynn Anderson

Kategori: Contemporary

 Klicka på omslaget för att komma till handlingen. 
 
Serie: #3 Persikosommar
Förlag: Ponto pocket
Utgivningsår: 2010
Sidantal: 212

OBS! INNEHÅLLER SPOILERS FRÅN TIDIGARE DELAR 

Det är verkligen roligt att se karaktärsutvecklingen. För det är verkligen något man kan prata om. Tjejerna har förändrats så himla mycket ifrån första boken alltså. Leeda slutar upp som en helt annan person och jag hade inte ens kunnat gissa mig till hur hon skulle bli. Hon är inte alls lika blyg och inte rädd för att arbeta som hon var från början. Berdie ger sig ifrån persikoodlingen och stannar i Mexico ett tag inte eller något jag skulle gissa. Det är faktiskt bara Murphy som jag kunde gissa mig till. 

Måste säga att jag blev förvånad över hur det slutade. Även om det var ett fint och bra slut så var det väldigt sorgligt också. Vet inte om jag egentligen hade velat att det skulle sluta på ett annat sätt. 

Detta är en himla mysig sommarserie, speciellt om man gillar contemporary. Anderson har ju dessutom släppt en ny bok ganska så nyligen så den tänkte jag att jag skulle ge mig på att läsa. 


En ofrivillig paus

Kategori: Allmänt

Jag hade visst en ofrivillig paus förra veckan. Dock har det varit så sjukt mycket nu min syster har gift sig och de har varit mycket med det. I vilket fall som helst åker jag iväg till Italien i tio dagar med start imorgon. Dock ska jag försöka sätta ihop lite tidsinställda inlägg! 
 
Vill ni dock följa mig lite mer IRL så kan ni följa mig på instagram, eliinlorentzon heter jag där, dock är det inte speciellt bokrelaterat.