Bokparadiset

När alla hör dina tankar

Kategori: Fantasy

 
Titel: The knife of never letting go
Författare: Patrick Ness
Serie: #1 The knife of never letting go
Förlag: Candlewick Press
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 479
 
Den här har stått himla länge i min bokhylla. Så länge att det inte går att köpa de matchande omslagen längre tyvärr. Men jag blev rätt besviken på boken så jag tror faktiskt inte jag kommer fortsätta läsa serien. 
 
Jag har hört så himla mycket bra om boken. Det som alltid tilltalat mig mest är världen, en värld av bara män och alla hör varandras tankar. Det var superintressant att höra om, dels vad allas tankar bestod av och att det int gick gömma sina tankar. Den biten av boken gillar jag också men det är handlingen som är ganska så tråkig. Dels så bara vandrar de hela tiden i boken. Det är inte jättemycket spännande som händer heller enligt mig. 
 
Boken tog ganska så lång tid för mig att läsa ut och det var nog för att jag mest hela tiden väntade på att det där braiga som alla pratat om skulle komma. Men det gjorde det inte riktigt. Boken var okej, och den får bo kvar i min bokhylla men jag tänker nog inte införskaffa resten av serien. Men nu äntligen kan jagg börja läsa hans andra böcker! 
 
Betyg: 3/5

Nytt av Benjamin Alire Sáenz

Kategori: Allmänt

 
Har ni sett att Benjamin Alire Sáenz släpper ny bok nu i mars? Jag har helt missat detta men är supertaggad på att läsa den. Den ska handla om en kille som har två pappor, något jag aldrig läst om i YA. Dessutom såg jag samtidigt att det kommer en forsättning på Dante och Aristoteles!!! Dock finns det inget datum eller omslag. 
 
Han har ju släppt massor av böcker tididgare, men jag vet inte alls vad de handlar om och om de är vuxenböcker, är det någon som läst mer utav honom? 

En shopaholic bok ett och två

Kategori: Chicklit

 
Titel: En shopaholics bekännelse & En shopaholic i New York
Författare: Sophie Kinsella
Serie: #1-2 En shopaholic
Förlag: Dammförlag
Utgivningsår: 2006 & 2008
Sidantal: 349 & 345
 
Jag har läst dessa böcker tidigare, tror dock att jag bara läste de tre första. Sen var jag tvungen att sluta för jag blev så himla irriterad på Becky som aldrig skärpte till sig på riktigt. Den känsla finns fortfarande kvar, och kanske till och med att den är värre nu för att jag är äldre. Men samtidigt ser jag också det humoristiska och allt det andra som finns i boken som jag faktiskt uppskattar. 
 
Det är inte bara det att Becky shoppar allt hon ser som hon kanske (formodligen aldrig) kommer ha nytta av i framtiden, men hon ljuger också så himla mycket. Alltså många situationer skulle hon faktiskt kunna säga sanningen men det är himla svårt för henne. Det bästa är i alla fall när allt börjar ordna upp sig för henne, man blir verkligen så himla glad över det. 
 
Betyg: 3.5/5
 
Den här boken är nog min favorit i serien (av de jag läst) tror jag. Just för att Luke är med så mycket! <3 Jag vet inte vad det är med honom, men något gör att jag älskar han. Dels verkar han vara den typ mest charmiga människan på jorden. Han är med mycket mer i denna boken vilket gör den så mycket bättre. 
 
Böckerna är väldigt förutsägbara men det är ändå något som är så tilltalande med dem. Jag vill faktiskt bara påbörja att läsa bok tre nu. Det är något med böckerna som gör det så himla mysigt och roligt att läsa. Perfekta böcker för lässvackor faktiskt, det vill säga om man kan ha överseende med Becky. 
 
Precis som med första boken är det slutet som är bäst. Dels är röran så himla mycket värre än i första boken, men hon gör också en mycket större förändring och faktiskt anstränger sig, och verkligen förändras. Dock vet man ju också att det kommer hon inte alls ha gjort i bok tre. 
 
Betyg: 4/5

Bokreastatistik

Kategori: Sammanfattning

Ingen har väl missat att jag älskar statistik? Jag gjorde det här inför förra bokrean så jag tänkte att jag gör likadant i år, det är kul att se hur många av de där billiga böckerna man faktiskt läser. Kan gissa redan i förväg att jag läst typ en eller två böcker ifrån förra årets rea... 
 
2013:
Antal köp: 8 st
Lästa: 8
Olästa: 0
De olästa titlarna:
 
Lyckades bocka av sista boken förra året så det är ju toppen!
 
2014:
Antal köp: 19 st
Lästa: 18
Olästa: 1
De olästa titlarna:
x Drömbokhandeln
 
Gjorde mig av med de tre sista böckerna som jag inte läst sen förra året. Men jag måste se till att läsa Drömbokhandeln snart, jag tror jag kommer gilla den!
 
2015:
Antal köp: 18 st
Lästa: 10
Olästa: 7
De olästa titlarna:
x Det handlar om dig
x Lisel & Po
x Agnes Cecilia en sällsam historia
x Black city
x Phoenix
x Supernaturally
x Endessly
 
En har blivit läst sen förra året. Inte så bra... 
 
2016:
Antal köp: 17
Lästa: 4
Olästa: 13
De olästa titlarna: 
x Jag heter inte Miriam
x Djupan ro
x Blunda & hoppa
x Nattfilm
x Silver in the blood
x The queen of zombie hearts
x Alive
x Legacy of the clockwork key
x Himlakroppar
x Tether
x Wings
x Something strange and deadly
x Rebel spring
 
Eh ja? Det var inte så många lästa... Men förhoppningsvis hinner jag klämma in en av böckerna innan bokrean börjar, även om jag tvivlar. 
 
Har ni många olästa böcker kvar sen bokrean? 
 

Lilla Berlin

Kategori: Comics och Graphic novel

Titel: Lilla Berlin; So last year
Författare: Ellen Ekman
Serie: #1 Lilla Berlin
Förlag: Kolik
Utgivningsår: 157

Älskar lilla Berlin i metro så tänkte jag kunde pröva på att läsa ett helt album. För mig är det inget man läser hela på en gång utan jag tar några sidor när jag känner för det. Tycker det blir bättre då, eftersom annars kan man bli lite för "mätt", alltså man bara läser och reflekterar inte riktigt. Så för att få ut så mycket av läsningen som möjligt rekommenderar jag att läsa lite då och då. 

Det finns en hög igenkänningsfaktor.  Även om jag inte kan relatera till alla eller riktigt förstår alla så finns det något för alla! Jag blir typ bara så himla imponerad över att hon kommer på alla situationer för det är sååå många av dem som jag själv varit med om och hon sätter verkligen mitt i prick! 

Sen är ju karaktärerna så bra, alla är i olika former och färger och alla sorters utseende vilket är toppen! 
 
 
Betyg: 4/5

Om du vill ja oxå

Kategori: Contemporary

 
Titel: Om du vill ja oxå
Författare: Maj Lundgren
Serie: -
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 230
 
Vad som slår mig mest är hur imponerad jag blir av Maj Lundgren, tror hon är 15 år och hon har redan gett ut TVÅ(?) böcker. Så himla häftigt. Kan bara tänka mig hur mycket hon kommer åstadkomma i sitt liv. 
 
Så vi följer Caroline och hennes liv helt enkelt. Hur det är att bli kär, första pojkvännen, sex och vänskap. Ett vanligt tonårsliv helt enkelt. Det är de här jag tror Lundgren vinner sina läsare på, det finns så många där ute som kommer känna igen sig i precis det som skrivs. Att hon dessutom är så ung själv blir språket trovärdigt, det är ingen som försöker göra sig till för att låta som en tonåring, utan det finns redan där. Dock tror jag omslaget kan hindra många ifrån att läsa den. Jag själv utgår ofta ifrån omslaget på böcker, vilket jag alltid har gjort, och jag tror inte jag är ensam om det. För mig är omslaget inte så lockande vilket är synd. 
 
Jag blir så himla glad när Lundgren tar upp så mycket viktiga ämnen i boken; sexuella trakasserier, identitet, homosexualitet och kärlek. Jag trodde boken skulle vara förutsägbar som många andra ungdomsböcker i den här stilen, men icke. Hon vänder boken helt vilket jag blir mycket glad över. 
 
Jag blev posititvt överraskad av den här boken, jag tror boken verkligen uppskattas bland unga! 
 
Betyg: 3/5

Statistik 2016 del 3

Kategori: Sammanfattning

Dessa 7 är de förlag jag läste flest böcker ifrån. Spännande att det är tre utlänska förlag med, där ett dessutom gör grapic novels. Totalat läste jag böcker ifrån 57 olika förlag där 23 stycken var svenska förlag. 
 
 
Här är då betygen. Känner nog att jag varit liiite för snäll, flest femmor liksom. Å andra sidan så har jag läst om otroligt många böcker i år där nästan alla varit fempoängare. Men jag hade inte gett alla böcker samma betyg idag kan jag säga. 
 
Klassiker/Kultböcker jag läste var;
 
 
Läs också del1 och del2.

Sea Breeze x2

Kategori: New Adult

 
Titel: Just for now & Sometimes it last
Författare: Abbi Glines
Serie: #4&5 Sea brezzer
Förlag: Simon Pulse
Utgivningsår: 2013&2014
Sidantal: 307&268
 
Jag trodde bok fyra skulle vara väldigt lik trean eftersom både Cage och Preston var sådana players. Och ja de är ju lika på det sättet som alla böcker i serien är men de var inte lika på det sättet som jag farade över. 
 
Jag gillar ju på det sättet hon binder ihop alla karaktärer i olika böckerna. Även om det blir nya huvudkaraktärer för varje bok så får man fortfarande följa de tidigare vilket är väldigt kul, att se hur deras liv utvecklas. 
 
Vad jag gillade men den här boken är att här är det tjejen Amanda som trånar mer efter Preston än tvärtom. Det har de inte varit i tidigare böcker, inte på detta sättet. 
 
Betyg: 4/5

I denna boken får vi följa Eva och Cage igen. Hur deras förhållande är och vad vore en sea breezer bok utan drama?
 
Jag var väldigt förvånad när denna boken handlade om personer vi redan läst om. Men det är åtta böcker i serien så jag tänkte att alla par kanske får två böcker då, det hade varit kul. Men jag sneglade lite på bad bok sex och den kommer handla om Jason, Jaxs lillebror. Så jag antar att Eva och Cage var favoriter kanske. 
 
Jag nämnde inte det om första boken men herregud va mycket sex det är i denna bok, och även i första boken om Eva och Cage. Alltså jag blir typ generad ibland när jag läser, hahah! Inte bara var det mycket sex, det var så mycket tårar. Jag grät konstant under de första 80 sidorna, huvudvärk deluxe kan jag säga. Jag grät mer under läsningen än vad jag inte grät. 
 
Vad som är mitt största problem med dessa böcker är att typ alla killar ser sina tjejer som deras ägodelar. De avgudar jorden kvinnorna går på men det är lite väl mycket att de skulle vara männens ägodelar. Det hade varit så kul om hon skrev en bok om hemosexuella, eller någon som inte är hetrosexuell i alla fall. 
 
Betyg: 4/5

Avslutet på Wings

Kategori: Älvor

 
Titel: Destined
Författare: Aprilynne Pike
Serie: #4 Wings
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 363
 
Jag läste bok två förra våren och var så beviken. Det var en så onödig bok, det handlade enbart om hurvida Laurel skulle vara med David eller Tamani. Urtrist. Så jag var inte alls sugen på att läsa sista boken och tänkte nästan skippa att avsluta serien. Så glad att jag ändå läste sista boken. 
 
För den här var såå bra! Kan nästan varit den bästa i serien faktiskt. För det första händer det saker hela tiden i boken, tempot är snabbt. Det fanns verkligen inte en enda tråkig stund i boken. Jag vill inte avslöja handlingen eftersom detta är sista boken, har man läst de tre första böckerna så är ju inte handlingen så oväntad. 
 
Slutet var riktigt bra och det var precis den riktningen jag ville serien skulle ta redan ifrån början. Dock var det en sak i slutet som verkligen förvånade mig, vilket alltid är spännande! 
 
Superglad att jag läste sista boken, den lyfte verkligen den här serien för mig. Dessutom är serien så himla snygg i hyllan! 
 
Betyg: 4/5

Dödens märke

Kategori: Fantasy

 
Titel: Dödens märke
Författare: Veronica Roth
Serie: #1 Dödens märke
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 448

I en galax styrd av flödet, har varje människa en gåva.

CYRA är syster till Ryzek Noavek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva gör att hon med en enkel beröring kan få andra människor att känna ofattbar smärta, något som hennes bror utnyttjar för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, snabbtänkt, och hon vet vad Ryzek fruktar mer än något annat.

AKOS är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av en mycket speciell gåva, men den hjälper honom inte den dag då han och hans bror tillfångatas av Ryzeks hantlangare.

Nu kastas Akos in i Cyras värld. Till en början tycks klyftan mellan dem oöverstiglig, men snart inser de motvilligt att de är tvungna att samarbeta för att överleva. Dessutom har de en gemensam fiende…


 

Det här är en riktigt svår bok att recensera måste jag säga. Det finns en hel del problematik kring boken, har du missat detta gå in på bokens sida på Goodreads. Jag vet inte vad jag ska säga om just att boken skulle vara rasistisk. Jag förstår var kritiken kommer ifrån, hade jag inte vetat om sakerna från början hade jag aldrig tänkt på det. Sen har Veronica gjort en tvintervju (jag har dock inte titta på denna) där hon förskönar kronisk smärta, som hon själv ska lida av också. Såklart är det inte okej och jag förstår fullt ut att människor som lider av det inte ser något som helst bra med smärtan. 
 
Men jag tänker skriva recensionen och bortse från det ovanstående. Först var det väldigt svårt att komma in i boken, det är mycket namn och en helt ny värld. Som läsare kastas man in i det utan att det förklaras närmre. Men när jag väl läst och en hel del saker har förklarats blir boken väldigt bra. 
 
Gillar du inte Sci-fi och det är anledningen till att du inte vill läsa boken så skulle jag säga att det inte ska hindra dig. Det utsplear sig i rymden och på olika planeter men det är inte alls så mycket fokus på det. Mest fokus är det på karaktärerna, jag gillar Akos och Cyra väldigt mycket. Min favorit är troligtvis Cyra, hon genomlider väldigt mycket men är ändå stark. Jag älskar dessutom deras vänskap som växer fram på ett minst sagt oväntat sätt. Deras relation känns väldigt trovärdig just för att den växer fram långsamt. 
 
Min inställning när jag skulle börja läsa boken var mest att jag var rädd att den skulle vara lik Divergent serien, men det är den inte. Detta är en bok som står helt för sig själv. Jag tror detta bara ska bli en duologi och jag tänker läsa bok två också. 
 
Tack Modernista för rec-exet!

Årets första månadssammanfattning

Kategori: Sammanfattning

Allså vilken läsmånad! Jag är så himla nöjd. Även om jag läste böcker hela hösten var det inte sånt sug som jag haft denna månaden. Det är något med nytt år och man sätter upp massa mål och böcker man vill läsa om verkligen triggar mig och som ger mig sån läslust. Ska försöka hålla koll mer på mina mål genom hela året så kanske jag är peppad hela tiden!
 
Inte bara läslusten är jag nöjd med, utan även hur mycket olika böcker jag läst den här månaden. Både böcker som stått väldigt länge och nya, böcker jag velat läsa superlänge och en salig blandning av genre. SÅ NÖJD. 
 
 
1. Ronja Rövardotter - Astird Lindgren
2. Björnstad - Fredrik Backman 
3. Kockskola för ensamma hjärtan - Marita Conlon-McKenna
4. Dear Charlie - N.D Gomes
5. Stål - Silva Avallone
6. The false prince - Jennifer A. Nielsen
7. My soul to steal - Rachel Vincent
8. Fragments - Dan Wells
9. Destined - Aprilynne Pike
10. Om du vill ha oxå - Maj Lundgren
11. Lilla Berlin; so last year - Ellen Ekberg
 
Antal böcker: 11 st
Antal svenska/Engelska: 6/5
Antal sidor:  3720 sidor
Antal kortisar (under 200): 2 st 
Antal tegelstenar (över 500): 1st 
Påbörjade böcker: 100 bad girls.... The runaway king, Dödens märke och Stark som en björn, snabbt som en örn. 
Författarnas nationaliteter: USA (4) Sverige (4) Italien (1) Irland (1) Skottland (1) 
 
Köpta: 8
Bokklubbsbok: 1
Rec-ex: 1
Lånade: 
Fått/bytt (Tävlingsvinst,present): 1
Bokvänsbok: 

Påbörjade serie: 
3
Mellan böcker i en serie: 2

Avslutade serie: 1
Antal omläsningar: 
Favoriter den här månaden: Björnstad, The false prince och Destined